Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی با کمک مدل‌های سه‌بعدی سلول‌ها توانستند راه ورود کروناویروس به مغز انسان و گسترش عفونت را مشخص کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از وب‌سایت رسمی دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو، پژوهشگران در پروژه جدیدی توانسته‌اند یک مدل سلول بنیادی تولید کنند که راه احتمالی ورود کروناویروس به مغز انسان را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"جوزف گلیسون"(Joseph Gleeson)، استاد علوم اعصاب دانشکده پزشکی "دانشگاه کالیفرنیا، سن دیه‌گو"(UC San Diego) و از پژوهشگران این پروژه گفت: بررسی‌های بالینی و همه‌گیرشناسی نشان می‌دهند که مغز می‌تواند درگیر عفونت ناشی از کروناویروس شود.

احتمال آسیب مغزی ناشی از کووید-۱۹، به نگرانی اصلی در موارد بلند مدت ابتلا به این بیماری تبدیل شده است اما نورون‌های کشت‌شده انسانی نسبت به عفونت حساس نیستند. پژوهش‌های پیشین نشان می‌دهند که سلول‌های سازنده مایع نخاعی می‌توانند به کروناویروس آلوده شوند اما به نظر می‌رسد که راه‌های دیگری نیز برای ورود وجود داشته باشند.

گلیسون و گروهش که هم دانشمندان علوم اعصاب و هم متخصصان بیماری‌های عفونی را شامل می‌شود، تایید کردند که سلول‌های عصبی انسان در برابر عفونت ناشی از کروناویروس مقاوم هستند. با وجود این، پژوهش‌های دیگر به انواع دیگری از سلول‌ها اشاره دارند که می‌توانند مانند "اسب تروا" عمل کنند.

"پریسیت‌ها"(Pericytes)، سلول‌های ویژه‌ای هستند که اطراف رگ‌های خونی را می‌پوشانند و حامل گیرنده کروناویروس هستند. پژوهشگران برای ایجاد یک مدل پیچیده‌تر از سلول‌های بنیادی بدن انسان موسوم به "Assembloids"، پریسیت‌ها را با سلول‌های عصبی سه‌بعدی آشنا کردند. سلول‌های Assembloids علاوه بر پریسیت‌ها، بسیاری از انواع سلول‌های مغزی را در بر داشتند و عفونت قوی ناشی از کروناویروس را نشان دادند.

کروناویروس توانست پریسیت‌ها را آلوده کند تا مانند کارخانه تولید آن عمل کنند. کروناویروس تولید شده توانست به سلول‌های دیگر برسد و به آسیب گسترده منجر شود. پژوهشگران با کمک این مدل دریافتند که سلول‌های موسوم به "آستروسیت"(Astrocyte)، هدف اصلی این عفونت ثانویه هستند.

گلیسون گفت: نتایج این پژوهش نشان می‌دهند که یکی از راه‌های احتمالی رسیدن کروناویروس به مغز، رگ‌های خونی هستند. کروناویروس به واسطه آنها می‌تواند پریسیت‌ها را آلوده کند و سپس به سایر انواع سلول‌های مغز برسد. از سوی دیگر، پریسیت‌های آلوده می‌توانند به التهاب رگ‌های خونی منجر شوند و لخته شدن خون، سکته یا خونریزی مغزی را به همراه داشته باشند. این عوارض، در بسیاری از بیماران مبتلا به کروناویروس که در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند، مشاهده می‌شود.

وی افزود: با کمک این مدل‌ها می‌توان بینش بیشتری در مورد بیماری‌های عفونی و سایر بیماری‌های مغزی به دست آورد.

این پژوهش، در مجله "Nature Medicine" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کووید 19 مغز سلول نورون کروناویروس کرونا در جهان همه باهم علیه کرونا کروناویروس به مغز سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۷۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!

ایتنا - محققان موفق به ابداع فناوری تصویربرداری جدیدی شده‌اند که امکان مشاهده درون سلول‌های سرطانی به صورت زنده و مطالعه نحوه تعامل آن‌ها با محیط اطراف را فراهم می‌کند.
این دستاورد می‌تواند گام مهمی در درک بهتر بیولوژی سرطان و توسعه درمان‌های موثرتر باشد.

این فناوری توسط تیمی از دانشگاه ساری انگلستان توسعه یافته که به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی یا لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی بوده است. لیپیدها اجزای کلیدی در رشد، تکثیر و متاستاز سلول‌های سرطانی هستند.

در این روش، ابتدا سلول‌های سرطانی منفرد زنده از محیط کشت استخراج شده و با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی می‌شوند. سپس با کمک طیف‌سنجی جرمی، ساختار دقیق لیپیدهای داخل سلول تعیین می‌گردد. در نهایت، پژوهشگران قادر به مشاهده تغییرات و تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیطی خواهند بود.

یوهانا فون گریشتن از دانشگاه ساری می‌گوید: "مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند. همین مسئله طراحی یک درمان مناسب را دشوار می‌سازد. توانایی مشاهده و مطالعه سلول‌های زنده منفرد بسیار هیجان‌انگیز است."

کارلا نیومن از GSK نیز معتقد است این روش جدید راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلا ندیده بودیم، هموار می‌کند و می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم آورد.

علاوه بر کمک به درک بهتر سرطان، این فناوری می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سلول‌ها به پرتودرمانی و تشعشع نیز ارائه دهد. پژوهشگران امیدوارند این دستاورد بتواند به توسعه درمان‌های کارآمدتری برای سرطان و حتی سایر بیماری‌ها مانند بیماری‌های ایمنی و عفونی نیز کمک کند.

این تحقیقات که با همکاری کالج دانشگاهی لندن، شرکت‌های داروسازی GSK، یوکوگاوا و سایکس انجام شده، در مجله Analytical Chemistry منتشر گردیده است.

دیگر خبرها

  • اسیر در دیوار زرد: اینجا دارم هدر می‌روم!
  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان