Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@07:13:06 GMT

آفتاب توسعه از خراسان‌جنوبی طلوع می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۵۸۹۷۸

آفتاب توسعه از خراسان‌جنوبی طلوع می‌کند

محمد بلبلی-همشهری آنلاین:

به گزارش همشهری آنلاین، استان خراسان‌جنوبی با وجود اینکه از محرومیت‌های بسیاری رنج می‌برد و مردم این استان در حوزه‌های گوناگون با چالش‌های اساسی مواجهند، اما مزیت‌های ویژه‌ای هم در حوزه‌های منابع معدنی، کشاورزی، صنعتی و گردشگری دارد که بهره‌گیری از آنها می‌تواند به چرخ‌های توسعه اقتصادی این استان بیش‌از پیش شتاب دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 برهمین اساس و با استفاده از سرمایه‌های بومی و به‌کارگیری افراد متعهد، خراسان‌جنوبی تا سال ۱۴۱۵ می‌تواند به‌عنوان استانی توسعه یافته در کشور مطرح شود؛ چشم‌اندازی که دور از دسترس نیست و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و تلاش مسئولان و همراهی مردم استان محقق خواهد شد.

دراین میان برای رسیدن به این هدف بزرگ، دی‌ماه سال‌گذشته «ستاد توسعه خاوران» ازسوی استاندار خراسان جنوبی راه‌اندازی شد؛ ستادی که با هدف «شناساندن ظرفیت‌های کم‌نظیر استان در سطح کشور و حوزه بین‌المللی» آغاز به‌کار کرد و از ۵ کمیته «شناسایی نخبگان و ایده‌های نو»، «شناسایی فرصت‌ها و مزیت‌های سرمایه‌گذاری»، «جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی»، «اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی» و «پایش» تشکیل شده‌است.

ستادی در خدمت توسعه استان

معاون هماهنگی اموراقتصادی استاندار خراسان‌جنوبی و دبیر ستاد توسعه خاوران دراین باره به همشهری آنلاین می‌گوید: هدف از تشکیل ستاد توسعه خاوران، دعوت از همگان برای تلاش به‌منظور توسعه استان است و همه دستگاه‌ها موظفند شرایط لازم برای تحقق این وظیفه مهم را فراهم کنند.

مشیرالحق عابدی می‌افزاید: اعضای اصلی ستاد شامل معاونان استاندار، نماینده امام‌جمعه مرکز استان، رئیس مجمع نمایندگان خراسان‌جنوبی در مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، فرماندار مرکز استان، رئیس دانشگاه بیرجند، فرمانده سپاه‌پاسداران، مدیران‌ اداره‌های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرکل دفتر اموربانوان و خانواده استانداری، مشاور جوان استاندار، رئیس بنیاد نخبگان، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، مدیر گروه مطالعاتی طرح آمایش استان، رئیس شورای اسلامی استان و ۳ نفر از فعالان اقتصادی بخش خصوصی به انتخاب استاندار هستند.

وی درباره چشم‌اندازها و اهداف این طرح هم عنوان می‌کند: شناسایی فعالان بخش‌خصوصی دارای سرمایه‌های علمی، اقتصادی و فنی و جذب آنان برای سرمایه‌گذاری در زمینه‌های مختلف، همچنین ارائه و انجام اقدام‌های ترغیبی و تشویقی به‌منظور جذب سرمایه‌گذاران بخش‌خصوصی، بخشی از اهداف این ستاد است.

همکاری با بخش‌خصوصی

عابدی ادامه می‌دهد: در همین راستا در نخستین روزهای تیرماه سال‌جاری ۲ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری برای تولید کیسه‌های پلی‌پروپیلن و مشارکت در توانمندسازی دانش‌آموزان با بخش‌خصوصی منعقد شد. همچنین تفاهم‌نامه همکاری مشترک با معین‌های توسعه‌ای منطقه ویژه اقتصادی خراسان‌جنوبی بین ستاد توسعه خاوران و سرمایه‌گذاران به امضا رسید که می‌تواند گام موثری در اجرای طرح‌های توسعه‌ای در استان قلمداد شود.

وی اظهار می‌کند: همچنین پایگاه اطلاع‌رسانی ستاد توسعه خاوران به‌منظور بارگذاری طرح‌های سرمایه‌گذاری و اطلاع‌رسانی در حوزه فرصت‌ها و مزیت‌های سرمایه‌گذاری استان توسط دبیرخانه ستاد راه‌اندازی شده‌است که اقدام موثری در زمینه گسترش فعالیت‌های این ستاد به‌حساب می‌آید.

این مسئول تصریح می‌کند: یکی از اقدام‌های موثر ستاد توسعه خاوران، تهیه و تدوین اطلس سرمایه‌گذاری استان است که تمامی فرصت‌ها، قابلیت‌ها و مزیت‌های هر شهرستان، بخش، دهستان و روستاها را به‌صورت نقطه‌ای در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد.

توسعه همه‌جانبه

وی ادامه می‌دهد: علاوه براین موارد، براساس دستور استاندار خراسان‌جنوبی، مباحث توسعه‌ای استان در حوزه‌های سیاسی، امنیتی، اجتماعی، فرهنگی و همچنین مباحث عمرانی، فنی و زیربنایی به‌صورت ویژه در دستورکار سایر معاونت‌های استانداری خراسان‌جنوبی قرار دارد و جلسات متعددی به منظور توسعه دراین حوزه‌ها برگزار شده‌است.

عابدی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه میان سرمایه‌گذار بخش‌خصوصی، استاندار و فرمانداران شهرستان‌های تابعه استان برای اجرای طرح توسعه و اشتغال‌زایی می‌گوید: از ابتدای راه‌اندازی و تشکیل ستاد توسعه خاوران، تاکنون برای اجرای ۱۲ طرح سرمایه‌گذاری انجام شده که این طرح‌ها با مبلغ ۳ هزارو ۲۹۰ میلیاردتومان سرمایه‌گذاری، برای ۵ هزار و ۷۵۰ نفر اشتغال‌زایی مستقیم داشته‌اند؛ در واقع با اجرای این طرح گام‌های موثری در مسیر رفع بیکاری در استان برداشته شده‌است و می‌توان امیدوار بود در میان‌مدت و بلندمدت شاهد ایجاد تعداد زیادی شغل موثر در خراسان‌جنوبی باشیم.

وی می‌افزاید: همچنین از ابتدای تشکیل ستاد تاکنون، ۵۵ طرح اولویت‌دار برای سرمایه‌گذاری در استان دراین ستاد بررسی و در همین راستا ۴۰ قطعه زمین نیز برای سرمایه‌گذاری واگذار شده‌است. در راستای سرعت گرفتن و رفع موانع پیش روی طرح‌ها، ۲۲ مصوبه بی‌نام سرمایه‌گذاری در استان ازسوی کارگروه صادر شده‌است. همچنین یکی دیگر از اقدام‌ها برای افزایش سرمایه‌گذاری در استان، تهیه اطلس سرمایه‌گذاری استان بوده که درحال انجام است.

طرح‌های سرمایه‌گذاری اولویت‌دار

معاون هماهنگی اموراقتصادی استاندار خراسان‌جنوبی اظهار می‌کند: ۱۰۱ طرح سرمایه‌گذاری اولویت‌دار (۵۸ طرح صنعتی، ۳۳ طرح کشاورزی، ۷ طرح گردشگری و ۳ طرح نیرو) در استان شناسایی و پس از تصویب در کمیته شناسایی فرصت‌ها و مزیت‌های سرمایه‌گذاری ستاد توسعه خاوران، برای بررسی و تأیید نهایی به کارگروه امور زیربنایی ارسال شده‌است؛ طرح‌هایی که اجرای آنها می‌تواند بار سنگینی را از دوش توسعه استان بردارد.

عابدی با اشاره به اینکه مهاجرت، تهدیدی جدی برای خراسان‌جنوبی است که چالش‌های اجتماعی بسیاری را نیز با خود به‌همراه دارد، می‌افزاید: با اجرایی شدن طرح‌های ستاد توسعه خاوران، وضعیت استان به طورکامل تغییر می‌کند و خراسان‌جنوبی به استانی توسعه‌یافته تبدیل خواهد شد. وی اضافه می‌کند: تا ۱۵ سال آینده، علاوه بر ایجاد اشتغال شاهد شکوفایی در بخش‌هایی ازجمله صنعت، کشاورزی و اقتصاد استان نیز خواهیم بود.

کد خبر 615209 برچسب‌ها اشتغال طرح‌های عمرانی استان خراسان جنوبی سرمایه‌ گذاری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اشتغال طرح های عمرانی استان خراسان جنوبی سرمایه گذاری استاندار خراسان جنوبی ستاد توسعه خاوران سرمایه گذاری سرمایه گذاری سرمایه گذاران بخش خصوصی حوزه ها فرصت ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۸۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: خراسان جنوبی یکی از استان‌هایی است که بالاترین ذخایر معدنی ارزشمند کشور را دارد و به عسلویه معدنی شرق ایران معروف شده است و به جهت واحدهای فعالی همچون زغال‌سنگ، طلا، منیزیم و… حرف‌های بسیاری در این حوزه اقتصادی و تبدیل شدن به قطب معدنی دارد.

خراسان جنوبی ۶ درصد مجموع معادن کشور، ۵.۱ درصد از ذخایر قطعی، ۲.۴ درصد استخراج اسمی و ۸.۵ درصد اشتغال در حوزه معادن را در کشور به خود اختصاص داده است. اما فعالان عرصه معدن و افکار عمومی معتقدند که برخورداری استان متناسب با داشته‌های معدنی نیست و باید گام‌های جدی برای تغییر این وضعیت برداشته شود.

به گفته کارشناسان حوزه معدن، خراسان جنوبی گرفتار نیمه خام‌فروشی و تکمیل نشدن زنجیره فرآوری مواد معدنی بوده و مهمترین راهکار برای شکوفایی اقتصاد معدن، ایجاد زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری و حمایت از سرمایه‌گذاران و معدن‌کاران با هدف ترغیب آنان به ایجاد و احداث صنایع جوار معدنی در این استان است که در دستور کار دولت سیزدهم قرار دارد.

جذب سرمایه گذاری‌های خارجی در خطه زرخیز خاوران

برنامه ریزان اقتصادی دولت سیزدهم در استان با علم و آگاهی از وجود منابع معدنی استان جذب سرمایه گذاری ها در حوزه فرآوری معدنی را در اولویت برنامه‌ها گنجانده‌اند که اتفاقی مبارک و امید بخش است و می‌تواند تحولی ارزشمند را برای مردم خراسان جنوبی به ارمغان بیاورد.

دولت سیزدهم با رویکرد توسعه متوازن و عدالت در توزیع امکانات که به طور طبیعی استان‌های محروم و کمتر توسعه یافته را شامل می‌شود در بیش از ۲ سال گذشته بر ارتقای زیرساخت‌های خراسان جنوبی از جمله برق، گاز، آب، حمل و نقل متمرکز شده تا زمینه برای جلب و جذب سرمایه‌گذاری در این خطه زرخیز بیش از پیش فراهم شود.

تاکنون شاخص‌های مربوط به تولید، سرمایه‌گذاری و اشتغال روند رو به رشدی داشته به طوری که خراسان جنوبی در شاخص‌های امنیت سرمایه‌گذاری، ایجاد اشتغال تعهد داده شده، کاهش نرخ بیکاری و جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ردیف استان‌های برتر کشور قرار گرفته است.

آمار رسمی حکایت از رشد بیش از ۲ برابری طرح‌های سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان جنوبی دارد و ۷۶ درصد سرمایه‌گذاری وارده به خراسان جنوبی از آن چینی‌ها است.

۳۰ میلیون دلار برای فرآوری ۵ ماده معدنی

کارخانه تولید الیاف شیشه یکی از طرح‌هایی است که اردیبهشت ماه سال گذشته با سرمایه‌گذاری خارجی در ناحیه صنعتی شهید کاوه خضری از توابع شهرستان قائنات آغاز شد و حجم سرمایه‌گذاری ثابت صورت گرفته توسط سرمایه‌گذار خارجی (چین) برای این واحد تولیدی ۳۰ میلیون دلار است.

این کارخانه با هدف جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی استان با حضور استاندار خراسان جنوبی کلنگ زنی شد و جواد قناعت مدیران استان را ملزم به پیگیری برای تأمین زیرساخت‌ها و اجرای سریع پروژه کرد.

ماده اولیه این واحد تولیدی سیلیس، دولومیت، سولفات سدیم، سنگ آهک و فلدسپات است که عمده این مواد از معادن استان تأمین خواهد شد و محصول نهایی آن برای عایق‌های حرارتی مبدل‌ها و تأسیسات حرارتی، کامپوزیت‌ها و سایر صنایع کاربرد دارد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی از روند اجرای پروژه الیاف شیشه خضری با سرمایه گذاری ۳۰ میلیون دلاری سرمایه گذار چینی بازدید کرد.

مرتضی ذاکریان مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی در حاشیه این بازدید در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: پروژه تولید الیاف شیشه و پشم و شیشه (شرکت نوآوران عایق و شیشه صداقت) با صدور مجوز برای سرمایه گذارانی از کشور چین در ناحیه صنعتی خضری در اردیبهشت ماه سال گذشته توسط استاندار محترم کلنگ زنی شده است.

گام بلند برای فرآوری مواد معدنی استان

وی با بیان اینکه مواد اولیه این واحد تولیدی از معادن شهرستان زیرکوه تأمین خواهد شد، ادامه داد: اجرا و بهره برداری از این پروژه گامی مؤثر در راستای فرآوری مواد معدنی استان است.

وی تصریح کرد: این پروژه نقش مؤثر و محسوسی در اشتغال‌زایی منطقه، فرآوری مواد معدنی استان و ایجاد ارزش افزوده، ورود تکنولوژی به صنعت استان و توسعه صادرات دارد.

به گفته وی با بهره برداری از این پروژه برای بیش از ۸۵۰ نفر در استان اشتغال ایجاد خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه کاربرد محصولات این کارخانه در عایق سازی ساختمان، عایق کاری بویلر و دیگ‌های بخار است، ادامه داد: این کارخانه ظرفیت تولید سالانه ۱۳۰ هزار تن الیاف شیشه و ۳۰ هزار تن گلوله‌ای شیشه‌ای را خواهد داشت.

در یک قدمی بهره برداری پروژه

خراسان جنوبی که از زمان تأسیس آن در کنار استان‌های خراسان رضوی و خراسان شمالی حدود ۲۰ سال می‌گذرد با وجود ظرفیت‌های متنوع از جمله در بخش‌های کشاورزی، دامداری، معادن، گردشگری و مبادلات مرزی اما همچنان استانی کم‌برخوردار از نظر برخی امکانات و زیرساخت‌هاست که به اذعان ناظران، نتیجه کم توجهی و بی توجهی در ادوار گذشته به این استان پهناور است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی همچنین با بیان اینکه ۸ هزار متر مکعب در سال آب برای این پروژه نیاز بوده که توسط شرکت شهرک‌های صنعتی تأمین شده است، گفت: برق مورد نیاز این پروژه ۷ مگاوات است و شرکت شهرک‌های صنعتی استان متعهد شده به میزان ۲ مگاوات را تأمین کند که هنوز محقق نشده است.

ذاکریان به برگزاری جلسه‌ای با شرکت برق منطقه‌ای خراسان در راستای تأمین برق این پروژه هم گفت: ۹ میلیارد تومان برآورد هزینه فیدر انتقال برق پروژه شده است.

ذاکریان با بیان اینکه طبق جواز تأسیس ۱۱۰ میلیون متر مکعب گاز مورد نیاز پروژه اعلام شده است، تصریح کرد: در حال حاضر امکان تأمین ۲۵۰۰ مترمکعب گاز توسط شرکت گاز استان وجود دارد که پیمانکار و مشاور تعیین شده و نصب تأسیسات در حال اجرا می‌باشد.

به گفته وی در صورت تأمین زیر ساخت‌های برق و گاز فاز اول پروژه شامل ۴ سوله تولیدی ظرف یکماه آینده قابل بهره برداری خواهد بود.

تأمین ۹۰ درصد مواد اولیه کارخانه از معادن استان

نماینده سرمایه‌گذار چینی در کارخانه الیاف شیشه هم در گفتگو با مهر گفت: ۹۰ درصد مواد اولیه مورد نیاز این کارخانه شامل سیلیس، دولومیت، سولفات سدیم، سنگ آهک و فلدسپات در معادن خراسان جنوبی موجود است.

محمد مهدی مرادی افزود: محصول نهایی کارخانه برای عایق‌های حرارتی، مبدل‌ها و تأسیسات حرارتی، کامپوزیت‌ها و سایر صنایع کاربرد دارد.

وی گفت: محصول فایبر برای جداره هواپیما و دستگاه‌های تصفیه هوا، گلس فید نیز در راه و ترابری داخل رنگ‌های جاده‌ای برای بازدید نور در شب استفاده می‌شود.

با وجود این همه توانمندی و ظرفیت سرشار خراسان جنوبی در زمینه معادن و ذخایر معدنی، مسیر برای سرمایه‌گذاری، فرآوری و ایجاد صنایع معدنی در این استان هموار شده است و نوید اتفاقات مبارکی در حوزه اقتصاد و اشتغال استان است.

کد خبر 6089462

دیگر خبرها

  • ۱۱۰ فرصت اقتصادی خراسان جنوبی به ۲ زبان ترجمه شد
  • معرفی ۱۱۰ فرصت اقتصادی خراسان جنوبی به سرمایه‌گذاران
  • ۱۱۰ فرصت اقتصادی استان به ۲ زبان زنده دنیا ترجمه شد
  • طلوع فارس بر قله توانمندی‌های ایران
  • اجراشدن 65 طرح در محلات هدف بازآفرینی خراسان جنوبی
  • فاز اول نیروگاه بادی درح به زودی به بهره‌برداری می‌رسد
  • معرفی ۱۱۰ فرصت سرمایه گذاری خراسان جنوبی در اکسپو ۲۰۲۴
  • سرمایه‌های خُرد اتباع خارجی در خراسان جنوبی ساماندهی می‌شود
  • آغاز طرح تحویل دفترچه‌های اقامت طرح سپرده گذاری و ساماندهی سرمایه‌های خرد اتباع خارجی در خراسان جنوبی
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن