Web Analytics Made Easy - Statcounter

احتمالا کودکانی با چشم کبود و بدنی زخمی یا کودکانی که از سوتغذیه رنج می برند، اما آیا شده تا به حال به کودکان معصومی که مادرانش برای جذب فالوور بیشتر در اینستاگرام هر روز لباس جدید تن شان می کنند و جلوی آیینه ازشان فیلم می گیرند یا روی صورت شان با هزار رنگ و لعاب نقاشی می کنند و از شیرین زبانی هایشان فیلم می گیرند هم به چشم یک کودک کار بنگرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا که نه! کودکی که برای درآمدزایی والدینش در فضای مجازی مجبور است بامزگی کند و مدل انواع و اقسام لباس های رنگ و وارنگ شود تا بلکه رضایت دیگران جلب شود هم قربانی یک آزار روانی و در واقع یک کودک کار است. قربانیانی که ممکن است در آینده نه چندان دور و زمانیکه به سن قانونی رسیدند از والدینی که دنیای کودکی شان را با بزرگسالی درآمیختند و آن را با هزاران غریبه به اشتراک گذاشتند، شاکی شوند.
زینب ملائی، کارشناس ارشد روانشناسي  و بازی درمانگر در این باره در گفت و گو با جام جم آنلاین توضیح می دهد: تا همین چند سال پیش والدین از دست به دست شدن عکس فرزندانشان در فضای مجازی واهمه داشتند، اما امروز بسیاری از خانواده ها با استفاده از کودکانشان درآمدزایی می کنند! البته باید به این موضوع توجه داشت که در اینستاگرام چند نوع پیج مادر و کودکی وجود دارد. دسته اول پیج هایی که مادران فرزندانشان را نوعی کالای تبلیغاتی می بینند. به این معنا که کودک شان را مدل لباس یا مدل هر کالای تبلیغاتی می کنند، جملاتی به فرزندانشان آموزش می دهند که آنها را جلوی دوربین با لحن شیرین کودکانه بیان کنند و... .کارآیی این مدل اینفلوئنسری نهایتا تا سه سالگی کودک است. چون از این سن به بعد کارها یا جملاتی که مادر برای نمایش جلوی دوربین به فرزندش یاد می دهد دیگر برای مخاطب جذابیت ندارد. به همین دلیل پیج مربوطه با ریزش مخاطب مواجه می شود و بعضا دیده شده مادر برای جذب دوباره مخاطب اقدام به آوردن فرزند دوم می کند. در چنین حالتی به یکباره فرزند اول که نه تنها مرکز ثقل خانواده، بلکه مرکز ثقل فضای مجازی هم بوده، مشاهده می کند که این مرکز ثقل به کودک دوم منتقل شده و آسیب زیادی را متحمل می شود.
 
ملائی در همین باره اضافه می کند: بخش دیگری از پیج های مادر و کودک وجود دارند که مادر کمترین میزان فیلم و عکس را از فرزندش منتشر می کند و تمرکزش را بر انتشار اطلاعات و تجربه های مادرانه اش با مخاطب می گذارد. در این حالت رشد فرزند در هر سنی نکات آموزشی یا تجربه ای برای مادر دارد که با دیگران به اشتراک بگذارد. به عبارت دیگر تاریخ انقضاء آموزش های فرزندپروری هيچ زماني سر نمي آيد ضمن اینکه آسیبی هم به لحاظ روحی به کودک وارد نمی شود. البته باید در نظر داشت در هر دو حالتی که ذکر شد باید حریم شخصی کودک حفظ شود. چون این والد یا والدین هستند که در سنین پایین برای کودک شان تصمیم می گیرند و شاید زمانیکه فرزند به سن تصمیم گیری شخصی رسید از اینکه عکسش در فضای مجازی پخش یا کلام کودکانه اش زمانی باعث خنده مردم شده احساس خوشایندی نداشته باشد.
 
این روانشناس درباره آسیب هایی که چنين كودكاني را تهدید می‌کند، می‌گوید: مادری که به وسیله فرزندش تمام سرمایه گذاری را در دیده شدن به هر قیمتی می کند، ممكن است باعث  ايجاد  اختلال شخصیتی در بزرگسالي فرزندش شود. به این شکل که در سالهای مهم و ابتدایی زندگی فرزندش مدام به او پیام می دهد که دیده شو، دیده شو و با هر روشی که می توانی باید دیده شوی.
 
او در بخش دیگری از سخنانش تاکید می کند: از سوی دیگر کودکی که در 2-3 سالگی به هر جایی که می رود توسط آشنا و غریبه مورد توجه قرار می گیرد شاید دچار این باور شود که مرکز ثقل جهان است و هر آنچه می پوشد، می گوید و رفتار می کند کاملا صحیح است. بنابراین ممکن است از همان سنین رگه هایی از خودشیفتگی در او شکل بگیرد یا بالعکس به یکباره در بزرگسالی تمام جهان خیالی که والد یا والدینش برای او در کودکی ساخته بودند فرو بریزد. در این حالت جوان امروز که در کودکی در دنیای پوشالی زندگی می کرده و مورد توجه همه بوده یکدفعه سرخورده می شود و با این موضوع مواجه می شود که چرا دیگر مورد توجه نیستم! چرا به من می گویند که مثلا لباست زیبا نیست یا حرف هایت جالب نیست یا بیشمار موارد دیگر. این مسئله به اعتماد به نفس و تصوری که فرد در مورد خودش داشته و به اینکه آیا برای مادالعمر زندگی اش «من» یا «خودش» دوست داشتنی است یا نه آسیب زیادی می رساند.
 
ملائی در پایان، تاکید کرد: علاوه بر آسیب هایی که برای کودکان اینفلوئنسر ذکر شد، آسیب دیگر متوجه رابطه والدین با فرزندشان است. رابطه والد با فرزند مساله ای است که در نوجوانی فرزند بسیار مهم است. در فرهنگ ما مادرها زمان بیشتری را با فرزندانشان می گذرانند و طبعا بیشتر هم به فرزندانشان می گویند چه کاری بکن، چه کاری نکن. مسلما این عتاب و خطاب در مادران اینفلوئنسر بیشتر است. به این دلیل که نتیجه گرایی بالایی در ذهن والد است که مثلا اگر کودکم فلان شعر را بهتر بخواند یا برای عکاسی با فلان ژست عکس بگیرد یا.... مخاطب پیج ام بالاتر می رود. بنابراین سخت گیری بیشتری روی کودک اعمال می کند و با این رفتار در ذهن کودک این پیام شکل می گیرد که تو به خودی خود دوست داشتنی نیستی و اولویت چیزهای دیگری است. تغییر چنین باورهایی در بزرگسالی کار بسیار سختی است و مانند سایه ای تمام زندگی کودک را در تمام عمر احاطه می کند.
 
ساناز قنبری / جام جم آنلاین 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: اینستاگرام اینفلوئنسر بلاگر کودکان و نوجوانان مدلینگ فرزندپروری فضای مجازی مرکز ثقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۶۵۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد

کتاب خانه «زیرآب و جوجه لاک پشت ها» به عنوان دهمین اثر چاپ شده مسعود عرب زاده است که ۱۶ صفحه در تیراژ ۵۰۰ نسخه، تصویرگر سپیده شیرکو، قیمت ۶۰ هزار تومان توسط انتشارات قلمداران جنوب منتشر شده است.

مسعود عرب زاده به خبرنگار مهر گفت: خلیج فارس، به عنوان یکی از مرزهای آبی ایران با قدمت بالغ بر ۳۰ میلیون سال سرمایه بزرگ برای مردم ایران و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس است که رازهای زیادی در آن نهفته است. برای

وی اضافه کرد: همین منظور این نعمت الهی در آثار پژوهشی و قصه‌های کودکانه‌ام غنیمت دانسته و با این دغدغه به صورت مستمر تحقیق، نگارش و چاپ انجام می‌دهم.

این نویسنده کودک به موضوع کتاب پرداخت و گفت: هدف از نگارش این کتاب این است که این ثروت ملی و عرق وطن دوستی و مهین پرستی به کودکان و نوجوان نیز انتقال دهیم و با شناخت ارزش‌هایی که همواره در پیشبرد اهداف بلند میهنمان نقش دارد آن‌ها را آشنا کنیم.

عرب زاده افزود: در گوشه کنار مهینمان ایران همواره ثروت‌های مهمی نهفته است که برای نسل جدید خصوصاً کودکان ناشناخته است و وظیفه داریم تا این مهم‌ها را به کودکان بشناسانیم تا بدین گونه قسمتی از دین خود را ادا کرده باشیم.

عرب زاده افزود: این کتاب داستانی، به صورت نثر ادبی به شکل مصور در گروه «سنی ب و ج» به اهمیت کشتی رافائل که میراث و خانه هزاران گونه‌های دریایی شامل جوجه لاک پشت‌ها، ماهی‌ها و مرجان‌ها می‌باشد پرداخته است.

وی با اشاره به اینکه کتاب خانه زیر و آب و جوجه لاک پشت‌ها تنها با محوریت رافائل نیست یادآور شد: در پایان کتاب فراخوان قصه با موضوعات مرزبانی دریا، خاطره دریایی، اهمیت دریانوردی، اهمیت خلیج فارس، حفاظت از محیط زیست دریایی، ورزش دریایی، اهمیت دریا و اقتصاد معیشت … مطرح کرده‌ام که بعد از خواندن کتاب کودکان و نوجوانان بتوانند در قالب قصه به رشته تحریر در آورده و موضوعات زیست بوم خود بیشتر کنکاش کنند.

عرب زاده در رابطه با تازه‌های نشر حوزه کودک که در حال انجام است نیز گفت: کتاب روزنامه دریایی که به معرفی شخصیت شهید نادر مهدوی می‌پردازد مجوزهای لازم اخذ و بزودی چاپ و رونمایی خواهد شد.

مسعود عرب زاده متولد ۱۳۶۳ بندر بوشهر و کارشناس ارشد علوم تربیتی برنامه‌ریزی آموزشی است. وی روزنامه نگار، شاعر و نویسندگی در حوزه کودک و پژوهش‌های تاریخی چاپ کرده است.

از کتاب‌های عرب زاده می‌توان «کندوکاو» با موضوع آسیب شناسی هنر در استان بوشهر و «لحظه نگاری یک روزنامه نگار»، «جیک و جیک و جیک تولده»، «مجموعه شعر عاطفه آنجا بود»، «تولد نوشته‌ها» «گزارش‌های سفرنامه نویسان از بندر خارجی از شهر بوشهر از دوران باستان تا اوایل قرن بیستم»، «آئینه تمام نمای استان بوشهر»، «قهرمان قصه‌ی مادر بزرگ»، «کلمات آسمانی اند مضامین قرآنی در شعر شاعران استان بوشهر» نام برد.

این نویسنده همچنین کتاب‌های قصه کودک فوتبالیست‌ها و خورشید گویان، باغ دایی محمد روباه کت قرمزی در کوه کوزی، دریانورد کوچک، چهارده سبد عشق و نجات را در دست چاپ دارد.

کد خبر 6097262

دیگر خبرها

  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • قتل فرزند کوچک‌تر جلوی چشم مادر!/ عکس
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • استپ کیدز سرمایه‌گذاری برای آینده بهتر کودکانمان
  • غرق شدگی کودکی تیرانی در کانال آب
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • فیلم| وداع مادر شهید «جلال اعتماد» با فرزند شهیدش
  • آلفایی‌ها هنوز به دنیا نیامده، پیج اینستاگرام دارند
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه