Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@17:11:52 GMT

بهترین شهرهای هوشمند جهان در مدیریت پسماند

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۶۵۸۳۶

بهترین شهرهای هوشمند جهان در مدیریت پسماند

افزایش جمعیت شهرها در سراسر دنیا مشکلات بسیاری را به همراه دارد و چالش‌های مدیریتی زیادی را بر سر راه مدیران قرار می‌دهد؛ انباشته شدن مواد پسماند و انتشار چشمگیر گاز دی اکسید کربن از مهم‌ترین پیامدهای شهرنشینی به حساب می‌آید که این رویداد مخرب ممکن است تا سال ۲۰۵۰ به ۶۸ درصد برسد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، محققان سازمان ملل متحد پیش‌بینی کرده‌اند تا ۳۰ سال آینده چند میلیارد نفر از مردم جهان به سمت مناطق شهری روانه می‌شوند و برای همیشه در آنجا سکونت خواهند گزینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این صورت چالش‌های مدیران شهری به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت چرا که بیشتر شدن جمعیت، تبعات منفی زیادی نظیر کمبود فضا برای سکونت و همچنین انباشته شدن ضایعات در گوشه و کنار شهر را در پی خواهد داشت که این اتفاق به سهم خود می‌تواند منجر به تولید گازهای گلخانه‌ای و در نهایت آلودگی هوا و افزایش اثرات جزایر گرمایی شود.

البته برنامه‌ریزان در شهرهای هوشمند مختلف دنیا از هم‌اکنون در تلاش برای به حداقل رساندن اثرات منفی ناشی از افزایش شهرنشینی هستند و به ویژه در بخش مدیریت مواد پسماند بسیار موفق عمل کرده‌اند. در ادامه به معرفی بهترین شهرهای هوشمند جهان پرداخته می‌شود که با استفاده از فناوری دیجیتال سیستم‌های مدیریت پسماند خود را بهینه کرده‌اند.

هلسینکی، مدیریت هوشمند ضایعات زیرزمینی

هلسینکی، پایتخت فنلاند میزبان یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های مدیریت ضایعات زیرزمینی تحت عنوان سیستم جمع‌آوری خودکار ضایعات است که با استفاده از لوله‌های پلاستیکی پنهان شده در زیر زمین، ضایعات را به سمت مرکز پردازش مواد پسماند هدایت می‌کند. عملکرد فناوری بازیافت مواد زائد شهر به این صورت است که سطل‌های زباله‌ای به رنگ‌های مختلف در سراسر شهر نصب شده که هر یک مخصوص جمع‌آوری ماده خاصی نظیر کاغذ، پلاستیک و غیره است. موادی که در این کانتینرهای بزرگ قرار می‌گیرد به وسیله لوله‌ای که از زیر زمین به آن نصب شده است به مرکز پردازش ضایعات منتقل می‌شود.

در حال حاضر تنها جزیره Jätkäsaari هلسینکی تعداد ۸۰۰ کانتینر هوشمند ضایعات را در خود جای داده است که این سطل‌ها روزانه بیش از ۱۹ تن ضایعات را در مسیری به طول ۲. ۶ مایل در لوله‌های زیرزمینی به سمت مقصد هدایت می‌کند.

برانزویک شرقی، شبکه مردمی بازیافت

مدیران برانزویک شرقی، شهری در ایالت نیوجرسی ایالات متحده، به منظور مدیریت موفق مواد پسماند برنامه‌ای به نام فناوری شبکه بازیافت را به کار گرفتتند که طی آن، تعامل بین شهروندان و مقامات شهری نیز به طور قابل توجهی افزایش یافت. در این راستا، نرم‌افزاری در اختیار ساکنان سراسر شهر قرار گرفته که آن‌ها را به کاهش تولید ضایعات و حتی استفاده دوباره از موادی که سال‌ها در انبارهایشان روی هم جمع شده است، سوق می‌دهد.

بدون شک سهیم سازی مردم در مدیریت مواد زائد نقش مهمی در به حداقل رساندن اثرات ناشی از انباشته شدن ضایعات ایفا می‌کند و آن‌ها را به کاهش تولید این مواد تحریک می‌کند. تحقیقی که در مورد پیامدهای نرم‌افزار برانزویک شرقی در بخش مدیریت ضایعات انجام شد نشان داد از زمانی که مردم نرم‌افزار جدید را روی گوشی‌های تلفن همراه خود نصب کرده‌اند، گرایش آن‌ها به بازیافت ضایعات بیشتر و تعامل بین این افراد و مدیران شهری نیز تقویت شده است.

نیترا، بهینه‌سازی جمع‌آوری ضایعات

کمپانی‌های مختلف بازیافت در نیترا، شهری نسبتاً کوچک در اسلواکی، از اینترنت اشیا برای بهبود جمع‌آوری ضایعات و استفاده دوباره از آن‌ها بهره می‌گیرند. یکی از شرکت‌های معروف بازیافت شهر به نام Sensoneo Analytics برای مدیریت ضایعات از یک فرآیند هوشمند برخوردار است که در این استراتژی، سنسورهای متعددی روی سطل‌های زباله نصب شده و افراد مسئول را از پر شدن این کانتینرها آگاه می‌کند و در نتیجه، پیش از سرازیر شدن آن‌ها، عملیات تخلیه انجام می‌شود.

علاوه بر این، نرم‌افزاری در اختیار کارکنان این کمپانی قرار دارد که به آن‌ها زمان و چگونگی جمع‌آوری مواد زائد در گوشه و کنار شهر را اطلاع می‌دهد. در نتیجه، کامیون‌های جمع‌آوری مواد زائد با انتخاب سریع‌ترین مسیر، خود را به محل انباشته شدن ضایعات می‌رساند و عمل انتقال آن به مرکز پردازش را انجام می‌دهد که این کار علاوه بر مزایای خود برای محیط زیست، صرفه‌جویی در منابع، زمان و هزینه را در پی دارد.

سانفرانسیسکو، کمپوست پسماندهای خوراکی

در سانفرانسیسکوی آمریکا قانونی اجباری برای کمپوست مواد غذایی اعمال و قرار شد تا سال ۲۰۲۰، شهر به هدف صفر ضایعات دست یابد. برای این کار، مقامات از اینترنت اشیا، تحلیل داده‌ها و هوشمندسازی هر چه بیشتر شهر بهره گرفتند و توانستند یک سیستم بازیافت بسته به وجود آورند تا شهری پاک‌تر و سالم‌تر برای ساکنان به ارمغان آورند. در این راستا، دستگاه‌هایی نوری برای دسته‌بندی ضایعات مورد استفاده قرار گرفته شد که مجهز به سنسورهایی برای کمک به جداسازی مواد غذایی قابل کمپوست و سایر ضایعات قابل بازیافت بود. افرادی که برای کار با این دستگاه‌ها منصوب شده‌اند با استفاده از داده‌ها بر فرآیند جمع‌آوری و دسته‌بندی ضایعات نظارت می‌کنند. طبقه‌بندی مواد زائد مصرف انرژی را به حداقل می‌رساند، تولید و بازیافت را بهینه می‌کند و در نهایت، کمپوست مواد به بهترین شکل ممکن انجام می‌شود.

کد خبر 508169

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان مدیریت هوشمند پسماند شهرهای هوشمند جهان هلسینکی سانفرانسیسکو اسلواکی اینترنت اشیاء کمپوست فنلاند آمریکا نیترا تولید کمپوست تولید کمپوست از زباله شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مواد پسماند انباشته شدن مواد زائد جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۶۵۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش شهرداری تهران به ارقام خرید پسماند خشک در قالب نوماند

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: قیمت خرید زباله خشک در نوماند توسط پیمانکاران در دل قراردادهای بسته شده تعیین شده و پیمانکاران با توجه به هزینه‌های جمع‌آوری و حمل به این قیمت‌ها رسیده‌اند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رضا محمدی در حاشیه مراسم تکریم 800 نفر از پاکبانان شهر تهران که به مناسبت روز جهانی کارگر برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بی‌تردید امروز شهر تهران از پاریس تمیز‌تر است. در حال حاضر نظرسنجی درخصوص نظافت شهر تهران از مردم انجام نشده است اما سامانه 137 که سامانه‌ای نظارتی است نظرات مردم را منعکس می‌کند. از این منظر شاهد کاهش 65 درصدی شکایت‌ها در حوزه پسماند هستیم.

وی افزود: از نگاه میدانی نیز با توجه به بهبود عوامل مؤثر در نظافت شهر شاهد بهبود وضعیت هستیم. یکی از مشکلات ما در حوزه جمع‌آوری پسماند معدل مدل ماشین‌آلات بود که از 91 تا پایان اردیبهشت‌ماه سال جاری به 1400 خواهد رسید. این موضوع می‌تواند تاثیر بسزایی در کیفیت جمع‌آوری زباله داشته باشد. از سوی دیگر کف حقوق پاکبانان از 8 میلیون و 700 هزار تومان به 12 میلیون تومان افزایش پیدا کرد تا به این ترتیب قدر این زحمتکشان بیشتر دیده شود.

محمدی تصریح کرد:‌ بر اساس ابلاغیه وزارت کار سطح حقوق پاکبانان را افزایش دادیم و افزایش بیشتر نیز در دستور کار قرار گرفته است که اثرات آن را می‌توانیم در کف خیابان مشاهده کنیم. وضعیت شهر تهران در حوزه پسماند بهبود یافته ولی ما همچنان راضی به این مقدار نیستیم.

وی تاکید کرد: در حال حاضر بالاترین امتیاز پیمانکاران در سطح مناطق 75 از 100 است که نشان می‌دهد همچنان جای کار وجود دارد البته پیمانکاری هم داریم که 40 امتیاز کسب کرده است.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درخصوص وضعیت مخازن در سطح شهر گفت: سال گذشته 33 درصد کل مخازن سطح شهر نوسازی شد. 17 هزار مخزن جدید در سال گذشته در میان مناطق توزیع شد و در موضوع شستشو و نگه‌داشت مخازن با توجه به تبدیل شدن قراردادها به قراردادهای حجمی، قطعا از این پس وضعیت شستشوی مخازن بهتر خواهد شد.

محمدی در پاسخ به سؤالی درخصوص قیمت خرید زباله خشک در اپلیکیشن نوماند گفت: قیمت خرید زباله خشک در نوماند توسط پیمانکاران در دل قراردادهای بسته شده تعیین شده است پیمانکاران با توجه به هزینه‌های جمع‌آوری و حمل به این قیمت‌ها رسیده‌اند. بی‌تردید این پیمانکاران هزینه‌هایی دارند که افرادی که به صورت غیرمجاز خریداری می‌کنند بالاتر باشد اما غیر از پیمانکار شهرداری هر کسی نسبت به خرید زباله ارزشمند اقدام کند جرم است.

وی درباره زباله‌سوز 6 هزار تنی تهران نیز گفت: با توجه به اینکه انعقاد چنین قراردادی در کشور در این سطح برای اولین بار است شرکت‌های مشاور برای انعقاد این قرارداد نیاز به بررسی‌های بیشتر و اخذ مشاوره‌های فنی بیشتر داشتند لذا مقرر شد از مجموعه‌های دانشگاهی و همچنین کارشناسان وزارت کشور استفاده کنیم. در این مسیر یک مشاور بین‌المللی نیز استخدام کردیم تا این قراردادها تنظیم شود. امیدواریم تا دو هفته‌ آینده پیش‌نویس این قرارداد تنظیم شود.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در خصوص شیرابه و انتشار آن در هنگام حمل پسماند و در مجموعه آرادکوه، اظهار کرد:‌ بیش از هفتاد سال است که در مجموعه آرادکوه زباله دفن می‌شود طبیعتا بوی نامطبوع در آنجا وجود دارد لذا برنامه‌ریزی شده که به عنوان تنها راه حل آلودگی زیست محیطی و گاز متان موجود در آنجا استحصال این گاز انجام شود که منابع و اعتبارات در طرح جامع دیده شده و مقرر بود تا اسفندماه سال گذشته برای جذب سرمایه‌گذار اقدام شود که با یک ماه و نیم تاخیر در اردیبهشت‌ماه فراخوان جذب سرمایه‌گذار انجام خواهد شد. هر چند که این موضوع برای شهرداری تهران پرهزینه است اما آن را به عنوان یک راه حل تمام کننده و حلقه پایانی مدیریت پسماند پذیرفته است. اما موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد و خوشبختانه دریاچه شیرابه‌ای که در گذشته وجود داشته امروز خشک شده و دیگر وجود ندارد.

محمدی درخصوص تعداد کاربران اپلیکیشن نوماند گفت: هدف‌گذاری که دنبال کردیم این بود که روزانه 1900 نفر در این اپلیکیشن ثبت‌نام کنند که در مجموع حدود 42 هزار نفر می‌شد که در حال حاضر 45 درصد از هدف‌گذاری ما محقق شده است و تبلیغات مویرگی برای افزایش تعداد کاربران نیز به صورت جدی دنبال می‌شود.

وی در خصوص شیرابه‌ای که از خودروهای حمل پسماند بعضا جاری می‌شود نیز تصریح کرد: تمام تلاش این است که بویژه در فصول گرم با نوسازی ناوگان که بخشی از آن مربوط به سیم‌تریلرها می‌شود بتوانیم این موضوع را مدیریت کنیم. تعدادی از این خودروها در سال گذشته نوسازی و اورهال شدند و نظارت بر پیمانکار نیز در این حوزه به صورت جدی افزایش پیدا کرده است. اگر این موضوع در سطح شهر دیده می‌شود تخلف است و قطعا با آن برخورد خواهیم کرد.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران ادامه داد: مرکز تحقیق و پژوهشی به صورت مشترک با شهاب‌خودرو احداث کردیم که ماشین‌هایی طراحی کنند که به صورت وکیوم شده به هیچ عنوان شیرابه از آن خارج نشود و به این ترتیب وضعیت بهبود پیدا کند.

بازیافت پسماند زباله توسط دانش‌بنیان‌ها و تبدیل به سوخت پاک

محمدی درخصوص به‌کارگیری اتباع غیرمجاز در حوزه مدیریت پسماند گفت: به‌کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد اما از افراد زیر 18 سال و اتباع غیرقانونی پیمانکاران نباید استفاده کنند و در صورت انجام این کار تخلف است و با آن برخورد می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهرک صنفی بازیافت ضایعات در همدان ایجاد می‌شود
  • احداث شهرک بازیافت، گامی برای جمع‌آوری انبارهای غیرمجاز در نصف‌جهان
  • چگونه سرمایه‌گذاری ۲هزار میلیارد تومانی در حوزه پسماند شکل گرفت؟
  • کسب رتبه نخست منطقه ۹ اصفهان در افزایش تناژ جمع‌آوری مواد بازیافتی
  • تظاهرات حمایت از غزه در شهرهای مختلف جهان
  • خط سوم تولید کمپوست در تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد
  • زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام
  • واکنش شهرداری تهران به ارقام خرید پسماند خشک در قالب نوماند
  • برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت پسماند به مناسبت گرامیداشت هفته زمین پاک