Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهلا عموری روز دوشنبه در حاشیه نشست بررسی اساسنامه انجمن خرما استان خوزستان در سرسرای اتاق بازرگانی اهواز اظهار داشت: محصول خرما از اهمیت بسیار زیادی در بخش کشاورزی و همچنین صادرات غیرنفتی کشور برخوردار است.

وی ادامه‌ داد: خوزستان به عنوان یکی از ۶ استان اصلی کشور در زمینه صادرات این محصول فعالیت چشمگیری دارد؛ اما این درحالی است که حوزه تولید و همچنین صادرات این محصول از چالش‌های بسیار زیادی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اتاق بازرگانی اهواز با تاکید بر اینکه خرما به عنوان یک محصول صادراتی هرساله ارز آوری قابل توجهی برای کشور دارد افزود: طی سال‌های گذشته، فعالیت انجمن خرما در استان خوزستان به‌‎دلیل برخی مشکلات متوقف شده بود.

عموری تصریح‌کرد: همزمان با تشدید مشکلات حوزه خرما در استان، لازم بود که این انجمن نیز مجددا احیا و در راستای پیگیری مطالبات فعالان این بخش برنامه‌ریزی و اقدامات کاربردی را آغاز کند.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان خوزستان یادآورشد: بیش از ۴۱ هزار هکتار نخلستان در استان خوزستان وجود دارد که به‌دلیل مشکلات مختلف بخصوص در زمینه حقابه و همچنین در دسترس نبود نهاده‌های مورد نیاز با قیمت مناسب، تولید محصول خرما در خوزستان را تضعیف کرده است.

وی ادامه‌داد: کشاورزان از توان مالی لازم برای تامین هزینه‌های مربوط به نخلستان‌ها برخوردار نیستند و این درحالی است که در صورت فعالیت انجمن خرما، مطالبات بخش تولید از طریق دستگاه‌ها و مراجع مربوطه با جدیت بیشتری مورد پیگیری قرار می‌گرفت تا در نهایت مشکلات موجود از طریق اختصاص یارانه‌های مورد نیاز کمتر شوند.

رئیس اتاق بازرگانی اهواز یادآورشد: در حال حاضر یکی از مهمترین بحران‌های جدی خرما در استان خوزستان، بروز پدیده آفات چوبخوار است که باید با کمک و حمایت های دولتی، امکان مقابله با این آفت در استان با جدیت مورد پیگیری قرار گیرد.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان با اشاره به افزایش هزینه آب بهای ویژه نخلستان‌های استان، عنوان‌کرد: در شرایطی که استان خوزستان با معضل خشکسالی و کم آبی روبرو است، سازمان آب وبرق خوزستان آب بهای نخلستان‌های استان را بر اساس ترسالی محاسبه کرده است.

وی بیان‌داشت: دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی برای اصلاح نحوه محاسبه آب بهاء نخلستان‌ها، تلاش‌های جدی را آغاز کرده است؛ اما درصورت فعالیت انجمن خرما در استان، این پیگیری‌ها با جدیت بیشتری انجام خواهد شد.

عموری با اشاره به اینکه استان خوزستان در آستانه برداشت محصول خرما قرار دارد گفت: این درحالی است که همچنان از محصول خریداری شده توسط انجمن خشکبار از کشاورزان طی سال گذشته، بیش از ۱۰ هزار تن خرما در انبارها وجود دارد و برای این میزان محصول متقاضی یافت نشده است.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان تصریح کرد: علاوه بر این فعالان حوزه فرآوری و بسته بندی خرما نیز به عنوان متولیان خرید توافقی محصول خرما، با نرخ‌گذاری صورت گرفته ویژه این محصول چالش هایی دارند که از دولت درخواست اختصاص یارانه را دارند.

رئیس اتاق بازرگانی اهواز یادآورشد: انتظار می‌رود با همکاری بین بخشی که بین سه اتاق بازرگانی اهواز، آبادان و خرمشهر صورت می‌گیرد، انتخابات انجمن خرما در روز سوم مردادماه با استقبال اعضا برگزار و با استفاده از ظرفیت‌های موجود این انجمن نسبت به رفع و همچنین کاهش مشکلات پیشروی این حوزه اقدام می شود.

برچسب‌ها خوزستان خرما صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خوزستان خرما صادرات غیر نفتی خوزستان خرما صادرات غیر نفتی شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی اتاق بازرگانی اهواز استان خوزستان انجمن خرما خرما در استان نخلستان ها محصول خرما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۱۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان

صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به آغاز کشت نیشکر در استان گفت: همه ساله ۲۹ هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت نیشکر می‌رود.

او با بیان اینکه شهرستان‌های صومعه سرا و لنگرود قطب تولید نیشکر در گیلان هستند، افزود: زمان کشت این محصول از نیمه اول اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و زمان برداشت آن در آذر ماه هر سال است و فرآوری تا دی ماه ادامه داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین تصریح کرد: نیشکرکاران در زمان کاشت، داشت و برداشت محصول از هیچ‌گونه سم و کودی استفاده نمی‌کنند.

به گفته محمدی، شکر سیاه تولید شده از کیفیت و بازارپسندی مناسبی برخوردار بوده و در قالب محصول سالم عرضه می‌شود.

او همچنین گفت: استان گیلان حدود ۱۸۰ بهره بردار در زمینه کشت محصول نیشکر دارد و روش پخت شکر سیاه به صورت سنتی در کارگاه‌های محلی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: سال گذشته به ازای هر هکتار ۱۴۰۰ کیلوگرم شکر خشک به ارزش اقتصادی ۹۵ میلیارد ریال تولید شد. 

محمدی تصریح کرد: شکر سیاه، دوشاب و کف شکر از جمله تولیدات نیشکرکاران با استفاده از محصول برداشت شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • ◄ معرفی شرکت های کشتیرانی در ایران
  • تولید ۱۰۰ هزار تن دانه‌های روغنی در اردبیل
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه تهران
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود