Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛درحالی که در برخی استان‌های کشور این روز‌ها دما تا ۴۷ درجه سانتی‌گراد هم می‌رسد، شهر‌های دیگر با دمای ۳۸ درجه به بالا نیز در بعضی روز‌ها هوای گرمی را تجربه می‌کنند. این هوای گرم مخصوصا برای آن‌هایی که گاهی اوقات از خانه خارج می‌شود می‌تواند دردسرساز باشد و آن‌ها را دچار گرمازدگی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرمازدگی بیماری شایعی در روز‌های تابستان است که با چند راهکار ساده می‌شود از ابتلا به آن جلوگیری کرد. اما در صورت عدم رعایت نکات جلوگیری از گرمازدگی، این بیماری می‌تواند خطرات زیادی نیز داشته باشد.

گرمازدگی چه زمانی اتفاق می‌افتد؟

بسته به توانایی و قدرت بدنی فرد، وقتی فردی مدت زمان طولانی در معرض نور شدید آفتاب و هوای گرم قرار بگیرد، آب بدنش را از دست می‌دهد. با تمام شدن آب بدن، تعریق متوقف می‌شود و این زمانی است که بدن فرد دیگر نمی‌تواند خودش را خنک کند. بی‌حالی، سرگیجه، تاری دید و حتی غش کردن عوارضی است که در پی این وضعیت ممکن است برای فرد گرمازده پیش بیاید.

فرد گرمازده اگر تا ۳۰ دقیقه بعد از بروز علائم اولیه خود را خنک کند، خطری سلامتی‌اش را تهدید نخواهد کرد. اما اگر بعد از این مدت نیز علائم در او ادامه پیدا کرد، حتما باید خود را به اورژانس برساند. چرا که گرمازدگی در شرایط حاد ممکن است باعث سکته کردن نیز بشود.

کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند بیشتر در معرض عوارض ناشی از گرمازدگی قرار دارند.

بطری آب؛ همراه همیشگی روز‌های تابستانی

هر وقت مجبور شدید در دمای بالای هوا و در ساعات گرم روز مثل حوالی شهر از خانه یا محل کار خارج بشوید حتما یک بطری یا قمقمه آب، نوشیدنی شیرین و یا شربت به همراه داشته باشید. دقت کنید که این نوشیدنی‌ها نباید زیاد یخ و یا به همراه تکه‌های یخ باشند. چرا که سرد و گرم شدن ناگهانی بدن نیز عوارض زیادی به همراه دارد. آب خنک نیز می‌تواند در شرایط گرمای هوا آب موردنیاز بدن را تامین کند.

‎شیرینی نیز قندخون را بالا برده و باعث بازگشت هوشیاری در صورت گرمازدگی می‌شود. در برخی توصیه‌های طب سنتی به همراه داشتن ترکیب آب، آبلیمو، نصف قاشق مرباخوری نمک و نصف قاشق مرباخوری شکر برای مواقع گرمازدگی توصیه شده است.

اتاق اتومبیل، عامل گرمازدگی

اگر در یک ظهر تابستانی، ماشین خود را برای انجام کاری در گوشه خیابان پارک کنید، در اثر تابش نور خورشید به شیشه‌ها و بازتاب آن به داخل اتومبیل، اتاق اتومبیل بسیار گرم و داغ خواهد شد. این اتفاق برای ماشین‌هایی برای رنگ تیره بسیار شدیدتر پیش می‌آید.

در این مواقع قبل از سوار شدن و استفاده از ماشین لازم است فضای داخل اتاق را خنک کنید. در غیر اینصورت ممکن است باعث گرمازدگی در حین رانندگی و و از بین رفتن هوشیاری بشود. روشن کردن کولر ماشین نیز در این وضعیت زیاد راهگشا نخواهد بود. چرا که هوای بیرون گرم است و ماشین نیز تازه روشن شده است.

برای پیشگیری بهتر است اگر ماشین را در معرض نور خورشید پارک می‌کنید؛ از سایبان‌های موجود در بازار برای پوشاندن شیشه‌ها استفاده کنید. این سایبان‌ها مخصوصا انواعی که برای شیشه جلو استفاده می‌شود نور خورشید را بازمی‌گرداند تا جذب فضای داخلی خودرو نشود.

هنگام بازگشت برای دقایقی همه در‌های ماشین را باز بگذارید و اجازه بدهید هوا داخل اتاق ماشین جریان پیدا کند. در این مواقع برای گردش بهتر هوا می‌شود از کولر ماشین هم استفاده کرد. یک دستکش نخی برای رانندگی در هوای گرم به همراه داشته باشدی. چرا که فرمان ماشین مخصوصا اگر از پوشش چرمی برای آن استفاده کرده باشید بسیار داغ خواهد شد. در چند دقیقه اول رانندگی شیشه‌ها را باز بگذارید و بعد با روشن کردم کولر شیشه‌ها را ببندید. قبل از اینکه هوای داخل اتاق ماشین از نظر گرما برایتان قابل تحمل نشود، رانندگی را شروع نکنید.

لباس‌های آزاد بپوشید

لباس‌های تنگ و چسبان از عوامل گرمازدگی هستند چرا که جلوی تعریق بدن را می‌گیرند. همچنین در هوای گرم بهتر است لباسهایتان را از رنگ روشن انتخاب کنید تا جاذب گرما نباشد. هنگام انتخاب لباس حواستان به قسمت‌هایی از بدن که پوشیده نمی‌شود هم باشد. چرا که گرما باعث سوزش پوست و تغییر رنگ آن قسمت از پوست می‌شود. سوختن پوست موجب سوزش آن و بعد پوسته پوسته شدن می‌شود. اگر پوستتان دچار آفتاب سوختگی شد، حتما با مشورت پزشک از کرم‌های مخصوص سوختگی پوست استفاده کنید. قبل از آن برای پیشگیری، استفاده از ضدآفتاب متناسب با پوست به میزان لازم و تجدید آن در ساعات مشخص طبق دستورالعمل ضدآفتاب، بسیار کمک کننده خواهد بود.

اقدامات در مواجهه با فرد گرمازده

اگر در کوچه و خیابان و یا هنگام برگشت یکی از اعضای خانواده به خانه متوجه گرمازدگی شخص شدید؛ اول از همه با اورژانس تماس بگیرید. تا قبل از رسیدن اورژانس با حوله و یا ملافه خیس بدن فرد گرمازده را خنک کنید و دمای بدن او را پایین بیاورید. هیچوقت آب یخ را بدون واسطه روی بیمار گزمازده نریزیده و یا در صورتی که هوشیاری ندارد به او آب نخورانید. آبی که برای پایین آوردن دمای بدن فرد گرمازده استفاده می‌کنید باید خنک باشد نه یخ یا در اصطلاح تگری. همچنین بیمار را در معرض باید شدید و خنک کولر به صورت مستقیم قرار ندهید؛ بلکه فضا را به صورت غیرمستقیم خنک کنید.

اگر بیمار هوشیار است به او کمی آب و یا خوراکی شیرین بدهید. پا‌های او را در آب خنک قرار بدهید و روی پیشانی حوله نم‌دار بگذارید. لباسهایش را کم کنید و تا رسیدن اورژانس نیز مرتب نبض، تنفس و هوشیاری او را چک کنید.

منبع:فارس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گرمازدگی تابستان فرد گرمازده هوای گرم شیشه ها روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۵۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج گرمای غیرعادی در غزه جان کودکان فلسطینی را می‌گیرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه الجزیره، آژانس کار و امداد آوارگان فلسطینی وابسته به سازمان ملل (آنروا) اعلام کرد که طی روزهای گذشته نوار غزه شاهد استقرار موج گرمای غیر عادی بوده است.

بر اساس این گزارش، گرمای شدید نوار غزه طی روزهای گذشته باعث شده اوضاع آوارگان فلسطینی که در چادر زندگی می‌کنند به شدت وخیم شود.

آنروا تاکید کرد که در جریان این موج گرمای غیر عادی در نوار غزه تاکنون دست کم ۲ کودک فلسطینی به شهادت رسیده‌اند.

بارش باران، گرمای شدید، نبود مواد غذایی کافی، نبود آب آشامیدنی، گسترش بیماری‌های واگیردار و روان شدن فاضلاب در میان چادرهای آوارگان تنها بخشی از مشکلاتی است که شهروندان فلسطینی این روزها در نوار غزه با آنها دست و پنجه نرم می‌کنند.

این در حالی است که بر اساس گزارش‌های اعلام شده تعداد آوارگان فلسطینی در نوار غزه به شدت در حال افزایش است. چند روز قبل خبرنگار شبکه فلسطین الیوم گزارش داده بود که شمار آوارگان فلسطینی در شهر دیرالبلح بر اثر تداوم حمله‌های رژیم صهیونیستی افزایش چشمگیری داشته است.

کد خبر 6089479

دیگر خبرها

  • خطرات عادت اشتباه پا گذاشتن روی داشبورد!
  • خطرات عادت عجیب پا گذاشتن روی داشبورد!
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • همه چیز درباره ثبت اختراع در سطح جهانی یا پتنت بین‌المللی
  • موج گرمای غیرعادی در غزه جان کودکان فلسطینی را می‌گیرد
  • گرمای طاقت فرسا در نوار غزه
  • وب‌سایت‌هایی که بازدید می‌کنید چقدر ایمن هستند؟
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • تکمیل زیرساخت‌های محافظت از غار باستانی زل هستیجان
  • گرمای بی سابقه در راه است