Web Analytics Made Easy - Statcounter

فضای مجازی همزمان که فرصتی برای طرح و تقویت فرهنگ و ادبیات است، تهدیدی نیز برای این حوزه متنوع، گسترده و البته دارای علاقه‌مندان زیاد به شمار می‌رود. ایجاد صفحات مختلف در شبکه‌های اجتماعی به نام هنرمندان و انتشار آثاری و نسبت دادن آنها به نام ایشان تنها یکی از تهدیداتی است که با یا بدون هدف کسب درامد در این شبکه‌ها به‌کرات انجام شده و می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

قیصر امین‌پور (۱۳۳۸ تا ۱۳۸۶) نویسنده، استاد دانشگاه، مدیر مجلات ادبی و یکی از تأثیرگذارترین شاعران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و برگزیده اولین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر در بخش آئینی، نامی آشنا نه‌فقط برای علاقه‌مندان شعر و ادبیات بلکه اغلب کتابخوانان و حتی فارسی‌زبانان و از معدود شاعرانی است که اشعارش به مثل سائره تبدیل شده و برای نمونه امروزه بخشی از شعر او به نام حسرت همیشگی (از دفتر اول آینه‌های ناگهان، افق ۱۳۷۲) یعنی ناگهان چقدر زود دیر می‌شود از زبان مردم عادی نیز شنیده می‌شود.

اما به همان نسبت که فضای مجازی از ابتدای دهه ۱۳۸۰ و با آغاز به کار وبلاگ‌ها و رونق وبلاگ‌نویسی با اشعار و یادداشت‌های امین‌پور رابطه خوبی داشت و این آثار بارها در آن نشر و بازنشر می‌شد، نسبت به آثار نادرست نسبت‌داده شده به وی حتی رابطه بهتری داشت و بیشتر دل‌نوشته‌هایی به او نسبت داده شد که در واقع از او نبود و در هیچ یک از دفاتر شعر یا کتاب‌های نثر ادبی‌اش نیامده بود. این وضعیت با توسعه بیشتر فضای مجازی و بازشدن شبکه‌های اجتماعی و رونق فراوان بعضی از آنها از جمله اینستاگرام بدتر شده و حتی صفحاتی به نام وی در این شبکه ایجاد شد که اعضای خانواده یا هر کسی که مسئول کارهای او باشد بر آن نظارتی نداشتند. 

علاوه بر این، داشتن یک پایگاه اطلاع‌رسانی اینترنتی و در کنار آن حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی که از روی سایت قابل دسترسی هستند، برای نویسندگان مطرح امروزه امری عادی و به قولی کارراه‌انداز است و تنها دو نمونه آن برای نویسندگان غیرفارسی‌زبان سایت ایزابل آلنده (نویسنده شیلیایی ساکن آمریکا) و استفان کینگ (نویسنده آمریکایی) است که کار علاقه‌مندان و محققان خارجی را برای پیگیری کارهای ایشان آسان می‌کند و این البته کمترین فایده آن است. 

اخیرا با هدایت و زیر نظر خانم دکتر زیبا اشراقی (همسر) و آیه امین‌پور (دخترش) صفحه‌ای در فضای اینستاگرام به نام قیصر امین‌پور راه افتاده که ضمن انتشار تصاویر و ویدئوهایی از این شاعر نامدار آثار جعلی منتسب به وی را نیز در این صفحه معلوم می‌کند. این صفحه را ادمین (مدیر) اداره و مدیریت می‌کند. اما هر محتوایی که در صفحه منتشر می‌شود، قبل از انتشار از طرف خانواده قیصر امین‌پور (آیه امین‌پور و خانم زیبا اشراقی) تولید و تایید شده است و پس از آن به دست ادمین می‌رسد. 

آیه امین‌پور در پاسخ مکتوب به سوال خبرنگار فرهنگی ایرنا در مورد اینکه با توجه به انتساب آثار متفاوت و فراوان به دکتر امین‌پور از مدت‌ها قبل چطور اکنون و آنهم در فضای اینستاگرام صفحه‌ای به نام ایشان ایجاد شده گفت: نقل‌قول‌های جعلی مدت زیادی نیست که در فضای مجازی رونق گرفته است.

وی افزود: در ابتدا تصور بر این بود که این موضوع با تذکراتی به افراد منتشرکننده جعلیات به‌زودی برطرف خواهد شد. اما با بیشتر شدن این انتشار و نپذیرفتن موضوع جعلی بودن اشعار توسط مردم، تصمیم بر آن شد که به شکل جدی‌تر به این موضوع پرداخته شود تا منبعی موثق برای رد این‌گونه جعلیات به وجود بیاید.

تا پیش از این ما با همکاری کمپین (کارزار) مبارزه با نشر جعلیات به مشخص کردن جعلی یا اصلی بودن این اشعار  می‌پرداختیم. فعالیت این کمپین هنوز هم ادامه دارد و علاوه بر قیصر، اشعار جعلی منتسب به شاعران دیگر را نیز بررسی می‌کند. بررسی جعلیات فقط بخشی از فعالیت صفحه اینستاگرامی قیصر امین‌پور است.


امین‌پور در مورد اینکه با توجه به احتمال فیلتر شدن اینستاگرام یا اختلال‌های دیگر بهتر نبود یک پایگاه اطلاع رسانی به نام ایشان ایجاد شود، گفت: امروز تقریبا تمام مردم ایران به نوعی کسب و کارشان با اینستاگرام پیوند خورده و بیشترین حضورشان در همین فضاست. پیشتر، سایت قیصر امین‌پور ایجاد شده بود؛ اما به دلیل مشغولیت‌های فردی، امکان ادامه فعالیتش وجود نداشت. فعلا فقط در اینستاگرام خواهیم بود.

وی در مورد فعالیت‌های این صفحه غیر از فعالیت‌های فعلی شامل معرفی آثار جعلی منتسب به استاد امین‌پور و انتشار عکس و تصویر از ایشان و احتمالا انتشار یادداشت‌های منتشرنشده از ایشان در صفحه یادشده بیان کرد: چاپ یادداشت‌های منتشر نشده و انتشار درس‌گفتارهای قیصر در نشر کتاب آبی صورت می‌گیرد. اکنون پیش‌زمینه‌های انتشار هر دو در حال انجام است. خبرهای جدیدتر در رابطه با این موضوع و هر موضوعی که مربوط به قیصر امین‌پور باشد و قابلیت بررسی و صحبت داشته باشد، در صفحه اینستاگرام اطلاع‌رسانی می‌شود.

وی در مورد روند تدوین و انتشار یادداشت‌ها و دیگر نوشته‌های امین‌پور اعم از مقالات در مجلات مختلف مانند سروش نوجوان و یادداشت‌های شخصی وی نیز گفت: قسمتی از یادداشت‌های قیصر در مجله سروش نوجوان، در بخش دوم کتاب گفت‌وگوهای بی گفت‌وگو (کتاب آبی، ۱۳۹۶) به چاپ رسیده. درمورد خاطرات منتشر نشده نیز همانطور که پیش‌تر گفتم، در حال انجام مراحل اولیه چاپ آن‌ها هستیم و به زودی منتشر خواهند شد.

برچسب‌ها قیصر امین پور پست اینستاگرامی جشنواره شعر فجر شعر اینستاگرام

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قیصر امین پور پست اینستاگرامی جشنواره شعر فجر قیصر امین پور پست اینستاگرامی جشنواره شعر فجر شعر اینستاگرام قیصر امین پور فضای مجازی یادداشت ها شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۹۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست نماینده ولی فقیه در کردستان با تشکل های کارگری و کارفرمایی

حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی امروز در دیدار مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی استان که به مناسبت هفته کار و کارگر برگزار شد اظهار کرد: تلاش دولت این است که حق و حقوق کارگران ادا شود.

نماینده ولی فقیه در کردستان بر لزوم انجام سریع کار‌های رفاهی و پرداخت تسهیلات مربوط به قشر کارگر تاکید کرد و افزود: مشکلات کارگران به ویژه افرادی که در حوزه ساختمانی مشغول به فعالیت هستند، سریعتر و با کیفیت‌تر، برطرف شود.

وی با بیان اینکه کار کردن امری مقدس و مجاهدت در راه خداست، گفت: مسئولان مشکلات قشر کارگری را احصا و به دنبال رفع آن باشند.

فعالیت ۱۴۳ هزار کارگر بیمه شده در کردستان

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان نیز در این نشست گفت: بیش از ۷۰ درصد جمعیت استان مخاطب این اداره کل بوده و از خدمات وزارت کار، بهره‌مند هستند.

فرزاد پیشکاری  از بررسی  سالانه ۱۰ هزار پرونده شکایات کارگری در استان خبر داد و گفت: این پرونده‌ها توسط هیات‌های تشخیص در اداره کل تعاون مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی، آمار کارگران بیمه شده استان را ۱۴۳ هزار نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۴۵ هزار نفر کارگران ساختمانی هستند که ۲۱ هزار نفر آنان بیمه شده هستند و ۲۴ هزار نفر دیگر نیز در صف بیمه شدن هستند.

در حال حاضر ۲ هزار و ۱۰۰ تعاونی با ۱۸۶ هزار عضو و ۱۸ هزار شاغل در استان وجود دارد.

از پنجم تا ۱۱ اردیبهشت به هفته کار و کارگر نامگذاری شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • پزشک بیرانوند مصاحبه‌اش را تکذیب کرد؛ زمان بازی با تست عملکردی در زمین مشخص می شود!
  • مقاومت کسب و کارهای کوچک اینستاگرامی در مقابل فیلترینگ
  • نشست نماینده ولی فقیه در کردستان با تشکل های کارگری و کارفرمایی
  • شکایت پرسپولیس از دو پرسپولیسی | تبعات اقدام علیه درویش
  • مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد
  • شکایت باشگاه پرسپولیس از ۲ پرسپولیسی!
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» کشته شد
  • تمدن نوین اسلامی با وحدت محقق می‌شود/ عینت‌بخشی به وحدت اسلامی در دستور کارم بود
  • استوری تند و تیز محمد انصاری؛ برای نبرد با زمین‌خواری و اختلاس لباس رزم به تن کنید! + عکس
  • ادای احترام بایرن به قیصر: مجسمه برنزی بکن‌باوئر