Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، افشین استوار در نشست کمیته بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ضمن تقدیر از حمایت‌های بی دریغ رییس دانشگاه از برنامه‌های کنترل و پیشگیری بیماری‌های غیرواگیر، گفت: این حمایت‌ها در سایه تلاش، همکاری و تعامل بخش‌های مختلف دانشگاه، باعث پیشتازی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در اجرای برنامه‌های کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر در کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او تاکید کرد: بی شک این اقدامات و کار گروهی موجود، می‌تواند الگویی مناسب برای کشور باشد و مردم استان فارس و کشور از نتایج این اقدامات ارزنده بهره مند می‌شوند.

استوار ادامه داد: یکی از بیماری‌های غیرواگیر نگران کننده که متاسفانه مورد غفلت واقع شده است، استئوپروز است، بسیاری از افرادی که نیاز به دریافت خدمات درمانی استئوپروز دارند، این خدمات را دریافت نمی‌کنند و این موضوع باعث شده که از هر دو زن و از هر چهار مرد بالای ۵۰ سال، یک نفر دچار استئوپروز باشد، همچنین کیفیت زندگی در این افراد به شدت کاهش یافته و هزینه‌های بسیار گزافی را به خانواده و جامعه تحمیل می‌کند.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد از شکستگی‌های استئوپروتیک در بین افرادی اتفاق می‌افتد که سابقه یک بار شکستگی ناشی از پوکی استخوان داشته اند.

استوار راهکار برون رفت از این موضوع را استقرار نظام پیشگیری از شکستگی‌های ثانویه ناشی از پوکی استخوان در قالب کلینیک‌های خدمات یکپارچه پیشگیری از شکستگی (Fracture Liaison Services) دانست که در دنیا با نام اختصاری FLS شناخته می‌شود.

او ضمن بیان اینکه این برنامه به منظور شناسایی و درمان بیمارانی که به دلیل پوکی استخوان دچار شکستگی‌های اولیه شده اند، طراحی شده و در بسیاری از کشور‌های دنیا در حال اجراست گفت: هدف از طراحی و استقرار این نظام، شناسایی موارد و اطمینان از ارزیابی عوامل خطر شکستگی و در صورت لزوم درمان مناسب پوکی استخوان در بیماران دچار شکستگی اولیه ناشی از آن است.

در ادامه این نشست رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر را در اولویت برنامه‌های دانشگاه عنوان کرد و گفت: سرمایه گذاری در این بخش، اثربخشی بسیار بالایی در ارتقای سطح سلامت مردم دارد.

مهرزاد لطفی، وجود شبکه‌های بهداشت و درمان را ظرفیتی بسیار مناسب دانست و بر راه اندازی کلینیک خدمات یکپارچه شکستگی (FLS) توسط کارگروه تخصصی استئوپروز دانشگاه تاکید کرد.

معاون بهداشت دانشگاه نیز ضمن ارائه گزارشی از اقدامات و دستاورد‌های کمیته بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه، گفت: این کمیته با حمایت رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حضور معاونین دانشگاه به صورت مستمر تشکیل و سند استانی بیماری‌های غیرواگیر با مشارکت دستگاه‌های اجرایی استان تدوین شد و در سال ۹۸ نیز مورد بازنگری قرار گرفت.

عبدالرسول همتی افزود: در ذیل کمیته دانشگاهی بیماری‌های غیر واگیر، ۹ کارگروه تخصصی تشکیل و برای هر کارگروه یک نفر از اعضای هیات علمی مرتبط به ریاست کارگروه منصوب شد.

او ادامه داد: این کارگروه‌ها به صورت فصلی جلسات منظمی را تشکیل و به بحث و تبادل نظر در خصوص تدوین راهکار‌های مداخله‌ای و اجرایی در حوزه تخصصی خود می‌پردازند و نتیجه این جلسات در کمیته دانشگاهی بیماری‌های غیرواگیر با حضور رئیس دانشگاه مطرح و تصمیمات لازم گرفته می‌شود.

همچنین در این نشست روسای ۹ کارگروه تخصصی کمیته بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه نیز به ارائه گزارش تفصیلی اقدامات کارگروه مربوطه و نیاز‌های کارگروه پرداختند.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی شیراز طرح پیشگیری از بیماری های غیرواگیر بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی پوکی استخوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۸۱۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود

مژگان مینوسپهر رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت:با استفاده وسیع تراز واکسن‌های موجود، می‌توان سالیانه از دومیلیون مرگ دیگرجلوگیری کرد.

وی اظهار داشت: برنامه توسعه ایمن سازی کودکان از اولین و موفق‌ترین برنامه‌های ادغام شده در نظام ارائه خدمات بهداشتی درمانی کشور از سال ۱۳۶۳بوده است.

مینوسپهر خاطر نشان کرد: فراهم آوری امکانات و تجهیزات لازم برای توزیع و نگهداری واکسن، تامین به موقع واکسن و بکارگیری نیرو‌های آموزش دیده در رده‌های مختلف سبب شد که پوشش واکسیناسیون کودکان زیر یکسال از ۳۷ درصد در سال آغاز برنامه به سرعت به بالای ۹۰ درصد در سال ۱۳۶۸ برسد و طی ۱۵ سال گذشته همواره بالای ۹۵ درصد بوده است.

مینو سپهر ادامه داد: از جمله دستاورد‌های تلاش ۵۰ ساله در زمینه واکسیناسیون می‌توان به حذف کزاز نوزادی، کنترل بیماری‌های دیفتری و سیاه سرفه، کاهش چشمگیر موارد شدید بیماری سل در دوره کودکی، حذف سرخک و سندروم سرخجه مادرزادی و عاری شدن کشور از فلج اطفال اشاره کرد.

وی افزود: سالهاست که کشور عاری از فلج اطفال است، سرخک، سرخجه وکزازنوزادی حذف شده اند. بیماری‌های دیفتری، سیاه سرفه و اوریون کنترل شده اند و میزان شیوع حاملان مزمن هپاتیت B به کمتراز یک درصد کاهش یافته است.

مینوسپهر تصریح کرد: به خاطر داشته باشیم جمعیت اتباع، تردد غیر مجاز آنها و باور‌های غلط نسبت به واکسیناسیون و اینکه می‌توانیم با روش‌های مختلف مانند طب سنتی جایگزین مناسب برای واکسیناسیون پیدا کنیم از جمله تهدید‌های این برنامه می‌باشد و امکان بازگشت بیماری‌هایی مانند سرخک، دیفتری، سیاه سرفه و سایر بیماری‌هایی که در این چند دهه کنترل شده است وجود دارد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • ضرورت تقویت زیرساخت های سلامت در کشور
  • توسعه کشور بدون تلاش کارگران میسر نیست
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • آغاز برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی
  • ایران رئیس کمیته کشاورزی «اسمیک» شد
  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند
  • برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی آغاز شد
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • برگزاری نشست کارگروه ورزش حزب موتلفه و کمیته ملی المپیک
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد