Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-26@17:34:14 GMT

افزایش حوادث معدنی در سال۹۸

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۸۷۱۷۵

افزایش حوادث معدنی در سال۹۸

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، بخش معدن از مهمترین و عمده ترین بخش­های تأمین­ کننده مواد اولیه صنایع به شمار می رود که با داشتن ذخایر غنی مواد معدنی به عنوان یک امکان بالقوه، می­ تواند نقش موثری در توسعه صنعتی کشور داشته و راهگشای بسیاری از معضلات خودکفایی صنعتی کشور باشد.

فعالیت اقتصادی استخراج معادن در حال بهره برداری، به­ عنوان یکی از زیربخش‌های عمده ‌اقتصادی در کشور است که با توجه به ماهیت آن در زمره فعالیت­های اقتصادی پرخطر قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس بررسی وضعیت بهداشت و ایمنی در معادن در حال بهره ­برداری کشور و حوادث شغلی رخ داده در این فعالیت می‌تواند منجر به اتخاذ سیاست‌های پیشگیرانه و حمایتی شود.

مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در این راستا و با استناد به نتایج طرح آمارگیری از معادن در حال بهره‌برداری در سال  ۱۳۹۸ به بررسی وضعیت بهداشت و ایمنی در معادن پرداخت است.

بر اساس این گزارش نتایج آمارگیری سال ۱۳۹۸ معادن کشور حاکی از آن است گ که تعداد کل معادن در حال بهره برداری با افزایش ۵۸ معدن و معادل ۱.۲ درصد از ۴۹۱۶ معدن در سال ۱۳۹۷ به ۴۹۷۴ معدن رسیده است.

متوسط تعداد شاغلان معادن نیز با ۷۳۴۰ نفر معادل ۷.۴ درصد افزایش از ۹۹ هزار و ۷۳۴ نفر در سال ۱۳۹۷ به ۱۰۷ هزار و ۷۴ نفر در سال ۱۳۹۸ رسیده است؛ به عبارتی سرانه اشتغال معادن در حال بهره‌برداری از ۲۰.۳ نفر در سال ۱۳۹۷ به ۲۱.۵ نفر در سال ۱۳۹۸ افزایش یافته است.

استانهای اردبیل، خراسان رضوی و البرز بیشترین رشد در تعداد معادن و استانهای آذربایجان غربی، کرمان و گلستان بیشترین کاهش در تعداد معادن در حال بهره‌برداری را به خود اختصاص دادند.

بررسی معادن در حال بهره‌برداری در سال ۱۳۹۸ بیانگر آن است که ۴۵.۹ درصد معادن معادل ۲۲۸۴ معدن دارای مسئول ایمنی، ۳.۱ درصد معادن معادل ۱۵۴ معدن دارای مسئول بهداشت حرفه ای و ۵۱۵ معدن معادل ۱۰.۴ درصد دارای واحد بهداشت و ایمنی هستند.

این گزارش نشان می‌دهد که استان‌های کرمان، مرکزی و خراسان جنوبی بیشترین معادن دارای مسئول ایمنی در سال ۱۳۹۸ بوده اند و معادن استان های فارس، گیلان و خراسان جنوبی بیشترین بهداشت حرفه‌ای را به خود اختصاص داده اند.

نتایج بدست آمده از بررسی اطلاعات ثبت شده از معادن در حال بهره‌برداری در سال ۱۳۹۸ نشان می دهد که در ۲۷۱ معدن ۱۷۷۰ مورد حادثه شغلی رخ داده که در مقایسه با سال ۱۳۹۷ تعداد معادن دارای حادثه ۲.۲ درصد کاهش داشته ولی تعداد حوادث معدنی ۱۴.۵ درصد افزایش   یافته است.

عمده ترین علل مستقیم بروز آسیبهای شغلی به ترتیب مربوط به تصادم یا تصادف با اجسام درحال حرکت، تماس با اجسام برنده، تیز، زبر، نوک تیز، دارای برجستگی یا ناهموار، برخورد عمودی یا افقی با اجسام در حال سکون و گیر کردن یا له شدن بین یا درون اجسام بوده که در مجموع ۸۶ درصد موارد را شامل می شود.

بررسی بیشترین علل مستقیم آسیب شغلی بر حسب فعالیتهای اقتصادی نشان می‌دهد این علل در معادن با فعالیت "استخراج زغال سنگ خشک"، "استخراج سنگ آهن" و "استخراج سنگ آهک" بیشتر مشاهده شده است.

نتایج این طرح همچنین نشان می دهد که نرخ بروز حادثه شغلی منجر به فوت در معادن در حال بهره برداری کشور در سال ۱۳۹۸ حدود ۴.۳ بوده و از تعداد ۱۷۷۵ نفر آسیب دیده شغلی این معادن۴۶ نفر فوت کردند که آمار فوتی ها نسبت به سال ۱۳۹۷ حدود ۲۷.۸ درصد افزایش داشته است.

پربیننده ترین جمارانیان: گپ قیمتی ۶هزار میلیارد تومانی در بورس کالا از بین رفت / جهرمی: وزارت صمت برای ورود سیمان به بورس کالا همراهی نمی‌ کند دو هفته است که سیمان تولید نمی‌ شود / برق وصل شود؛ بازار سیمان به روال سابق باز می‌ گردد قطع برق عامل افزایش قیمت سیمان رانت ۷هزار میلیاردی سیمان در جیب ۳۰نفر / بورس کالا عامل جهش قیمت سیمان نیست گزارش عملکرد شرکت زغال سنگ پروده طبس در ۳ماهه نخست سال۱۴۰۰

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: حوادث کاری معادن در حال بهره برداری نشان می دهد سال ۱۳۹۸ نفر در سال سال ۱۳۹۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۸۷۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از زورخانه ده ونک

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، زورخانه ده ونک که ۱۵۰ سال قدمت دارد با همکاری مردم و شهردای منطقه ۳ تهران ، بازسازی شد و دوباره به بهره برداری رسید.

 

 

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بهره برداری از زورخانه ده ونک
  • فعال بودن۴۰ درصد معادن نیشابور
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • ۱۴ همت پروژه اقتصادی و عمرانی گیلان در سفر رئیس جمهور به بهره‌برداری می‌رسد
  • مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد
  • افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن در آذربایجان‌شرقی
  • افزایش شمار پروژه‌های خدماتی در نفت و گاز آغاجاری
  • بانک‌هایی که همچنان نرخ سود ممنوعه روی میز دارند/ با بهره بانکی ۴۰ درصد، دلالی جایگزین تولید می‌شود!
  • سوم فروردین؛ تلخ ترین روز تصادفات نوروزی امسال / افزایش شمار جانباختگان در معابر درون شهری