Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:32:08 GMT

پس نوبت واکسن معلولان کی می‌رسد؟

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۸۸۸۱۷

پس نوبت واکسن معلولان کی می‌رسد؟

ایسنا/البرز امروز با توانیاب عزیزی صحبت کردم که چند سال پیش مصاحبه‌ای با وی داشتم. زوج معلولی که کتاب نوشته‌اند و سعی کردند سختی‌های زندگی را  با همان جسم رنجور به دوش بکشند و کافه کتابی در گوشه‌ای از شهر به راه انداخته‌اند تا خودکفا باشند.

ماجرای مراجعه ناکامشان برای دریافت واکسن را توضیح می‌داد: «مدت‌هاست با ترس از کرونا زندگی می‌کنیم و چون سر کار می‌رویم ترس بیمارشدن داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دلیل شرایط جسمی و انقباضات عضلانی ناشی از معلولیت نمی‌توانیم نکات بهداشتی را به طور کامل رعایت کنیم. مخصوصا همسرم دست‌هایش را به خوبی نمی‌تواند بشوید یا ماسک را روی صورت تنظیم کند. بسیاری از معلولانی که می‌شناسیم و در خانه توان حرکت نداشتند در اثر کرونا  که از خانواده گرفتند، فوت کردند زیرا بدن ضعیفی دارند. با توجه به اینکه اقدامی برای واکسیناسیون معلولان همراه با بیماری‌های خاص صورت نگرفت، تصمیم گرفتیم به یکی از مراکز مراجعه کنیم و درخواست دریافت واکسن داشته باشیم.»

به گزارش ایسنا، اما این مراجعه برای وی و همسرش تصویری تلخ به جا گذاشت. «می‌گویند معلولان مانند مردم عادی هستند و باید منتظر اعلام زمان بر اساس رده سنی باقی بمانند. عجیب است که در این یک مورد حقوقمان چون مردم عادیست.»

همسرش از انتظامات ملتمسانه درخواست می‌کند ولی به جای توضیح از سوی انتظامات با رفتار بسیار ناشایستی مواجه می‌شود. «میری بیرون یا بیرونت کنیم؟» «ترسیدم دست های ضعیفش بشکند با آن همه زور، همسرم از عصبانیت کنترلش را از دست داد و به زمین افتاد و مردم هم به این رفتار ناشایست با ما اعتراض کردند.»

در صدایش بغض موج می زند. به این فکر می‌کنم که در آموزه‌های دینی مان هم اینگونه رفتار با ضعیف تر همیشه نکوهش شده است. یاد این بیت می افتم (مردی نبود فتاده را پای زدن / گر دست فتاده ای بگیری مردی). ادامه می دهد:« فکر می کنند چون از نظر جسمی معلولیت داریم از نظر ذهنی هم درکی نداریم. دلمان می‌شکند. فقط می‌خواهیم با ما مانند بقیه رفتار کنند و حداقل توهین نکنند. واقعا خسته ایم.«

با خودم فکر می‌کنم معلولان کجای این جامعه قرار دارند. سختی‌ها و مصائب زندگی با شرایط خاص را به دوش می‌کشند؛ رفتارهای تحقیر آمیز کم نمی‌بینند،  نمونه‌اش همان آقای به اصطلاح فوتبالیست که نام معلولان را با تمسخر جلوی دوربین به کار می‌برد. از ابتدایی‌ترین حقوق برخوردار نیستند و حتی برای ترددشان در شهر هیچ امکاناتی در نظر گرفته نمی‌شود. سهمیه سه درصدی استخدام برای معلولان رعایت نمی‌شود. مستمری ناچیز و هزینه‌های بالای کار درمانی و جلسات درمان که به دلیل شرایط نامناسب جسمی به آن نیازمندند. شرایط سخت بیماری کرونا هم برایشان شده قوز بالا قوز.

با وجود اینکه درصدی از جامعه ما را معلولان تشکیل می‌دهد که برخی هم در شرایط شدید معلولیت قرار دارند، فقط معلولان مستقر در واحدهای توانبخشی واکسینه شده‌اند و ۸۰۰ هزار نفر از این قشر که توسط خانواده‌ها نگهداری می‌شوند و برخی نیز مانند عزیز ماجرای ما  سرپرست خانوار هستند باید بر اساس رده سنی منتظر واکسن باشند. در این میان باید از وزارت بهداشت پرسید این تقسیم بندی بر چه اساسی عادلانه است، فکری کنید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۸۸۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان

 به گزارش  تابناک به نقل از گاردین، اولین واکسن سفارشی مبتنی بر فناوری «ام‌آر‌ان‌ای» برای بیماران مبتلا به ملانوما، کشنده‌ترین سرطان پوست، در بریتانیا آزمایش شد.
 

 دکتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، گفت که این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن یک نئوآنتی ژن درمانی فردی است. این برای تحریک سیستم ایمنی طراحی شده است تا بتواند با نوع خاصی از سرطان و تومور بیمار مقابله کند.

شاو گفت: «این یک درمان کاملاً فردی است و از برخی جهات بسیار هوشمندانه‌تر از یک واکسن است». واکسن «سفارشی» به این معنا است که آن را برای بیماری که آن را می‌زند طراحی می‌کنند و ممکن است برای بیمار بعدی مؤثر نباشد. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن بیمار هماهنگ است و به سیستم ایمنی او آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی را برای حمله به آنتی‌ژن‌ها یا پادگن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی این درمان سفارشی، نمونه تومور بیمار برداشته می‌شود و دی‌ان‌ای آن را توالی‌یابی می‌کنند که هوش مصنوعی نیز در این فرآیند نقش دارد.

داده‌های فاز ۲ نشان داد که احتمال مرگ یا بازگشت سرطان بعد از سه سال در افراد مبتلا به ملانوم‌های پرخطر که همراه با ایمونوتراپی کیترودا تزریق شده بودند در مقایسه با افرادی که فقط کیترودا دریافت کردند، تقریباً نصف (۴۹%) بود.

نحوه استفاده این واکسن برای بیماران به این صورت است که ۱ میلی گرم از واکسن MRNA را هر سه هفته برای حداکثر ۹ دوز و ۲۰۰ میلی گرم کیترودا هر سه هفته (حداکثر ۱۸ دوز) برای حدود یک سال دریافت می‌کنند.

تاریخچه تولید واکسن «ام‌آر‌ان‌ای»
تولید «ام‌آر‌ان‌ای» و تزریق آن در بدن بیش از سی سال قدمت دارد. ساخت واکسن معمولا ده تا پانزده سال طول می‌کشد، اما با همه‌گیری کرونا، فرآیند تولید واکسن شتاب گرفت و به لطف پژوهش‌هایی که پیشتر بر روی سرطان انجام شده بود، یک سال بیشتر طول نکشید. همین، پژوهشگران را تشویق کرد تا امیدوارانه به تولید این واکسن‌ها برای درمان و پیشگیری از دیگر بیماری‌ها از جمله سرطان ادامه دهند.

دو نوع واکسن پیشگیری از سرطان وجود دارد که توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا تأیید شده‌اند؛ واکسن «اچ‌پی‌وی» که از فرد در برابر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) محافظت می‌کند. اگر این ویروس برای مدت طولانی در بدن بماند، می‌تواند باعث ایجاد برخی از انواع سرطان شود.

واکسن دیگر «هپاتیت بی» است که از فرد در برابر این ویروس که می‌تواند باعث سرطان کبد شود محافظت می‌کند.

واکسن‌هایی که سرطان را درمان می‌کنند از روشی درمانی به نام ایمونوتراپی بهره می‌برند که کارشان تقویت و آموزش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان است. پزشکان به افرادی که سرطان دارند واکسن درمانی می‌دهند تا هر سلول سرطانی را که پس از پایان درمان در بدن باقی مانده است از بین ببرند و یا از رشد یا گسترش تومور جلوگیری کنند.

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • یک دستگاه خودروی ون برای حمل و نقل نابینایان و معلولان تجهیز می شود
  • خرید بیش از ۹۵میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی برای معلولان قزوینی
  • توزیع 40 هزار اقلام توانبخشی بین معلولان خراسان جنوبی
  • تراشه‌ای جدید که محدودیت‌های معلولان را رفع می‌کند (فیلم)
  • اقلام مورد نیاز معلولان خانواده یاسوجی تامین شد
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • تجلیل جامعه معلولان از یک برنامه تلویزیونی/«نامیرا» فرهنگسازی کرد
  • خرید بیش از ۹۵ میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی برای معلولان قزوینی
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان