Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@03:47:56 GMT

عناصر اصلی گوشی‌های همراه کمیاب خواهد شد

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۹۵۱۲۶

عناصر اصلی گوشی‌های همراه کمیاب خواهد شد

ایسنا/خراسان رضوی با افزایش چشمگیر فروش گوشی‌های هوشمند، سهم این دستگاه‌ها در اتلاف و انتشار کربن نیز افزایش یافته است. تولیدکنندگان باید منابع خود را حفظ کنند زیرا در ۱۰۰ سال آینده ۶ عنصر اصلی تلفن‌های همراه تمام خواهد شد و برای مقابله با مشکل زباله‌های الکترونیکی به تغییر در مدل‌های تجاری و عادات مصرف‌کننده نیاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعمیر گوشی‌ها، کلیدی برای حفظ منابع، مقابله با زباله‌های الکترونیکی و تغییرات آب‌وهوایی و ایجاد اقتصاد مدور برای الکترونیک است.

به نقل از ویفروم، در سال ۲۰۱۸ تقریبا از هر ۱۰ نفر چهار نفر یک گوشی هوشمند داشته و این تعداد به سرعت در حال رشد است. این رشد به دلیل فروش مداوم دستگاه‌ها (بیش از یک میلیارد در سال) و ارائه رایانه‌های جیبی است. تعیین میزان تاثیر بیش از حد گوشی‌های هوشمند بر رفتار انسان دشوار است زیرا آنها بخشی از یک تحول دیجیتال هستند و به انقلابی در ارتباطات، شمول مالی و بهره‌وری کشاورزی منجر شدند.

 با افزایش چشمگیر فروش گوشی‌های هوشمند، سهم این دستگاه‌ها در جریان‌های زائد و انتشار کربن نیز افزایش یافته است. گوشی‌های هوشمند بدون آسیب‌رساندن به زمین، می‌توانند برای تامین انرژی و بهبود زندگی موثر باشند و این در صورتی امکان‌پذیر است که در چرخه عمر آنها تجدیدنظر کنیم و فراتر از بازیافت بیاندیشیم.

آلاینده‌ها و زباله‌ها

۸۵ تا ۹۵ درصد انتشار کربن در گوشی‌های هوشمند مرتبط به مرحله تولید است. البته کل اثر کربن سالانه تولیدی گوشی‌های همراه بسیار زیاد و حداقل برابر با انتشار سالانه کربن یک کشور کوچک است. همچنین گوشی‌های هوشمند تقریبا ۱۰ درصد زباله‌های الکترونیکی جهان را تشکیل می‌دهند و این رقمی است که بیش از ۵۰ میلیون تن را در سال ۲۰۱۹ شامل شده است. این جریان‌ها بسیار آلوده و بسیار هدردهنده هستند زیرا ارزش بالقوه مواد اولیه در زباله‌های الکترونیکی در سال ۲۰۱۹، ۵۷ میلیون دلار ارزیابی شده است. در همین حال نرخ بازیافت در سراسر بخش الکترونیک در سال ۲۰۱۹ تنها ۱۷ درصد بوده است.

با رشد فروش، فلزات گران‌بها و مواد مورد نیاز برای تولید گوشی‌های هوشمند کمیاب شده‌اند. کمبود ریز تراشه که بیشترین تاثیر را در صنعت خودرو می‌گذارد، تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند را برای تامین تقاضا متضرر خواهد کرد. در حالی که بازیافت گوشی‌های هوشمند زمانی که عمر آنها به پایان برسد انجام می‌شود، استفاده از گوشی برای مدت طولانی‌تر و به حداقل‌رساندن تعداد موارد برای بازیافت باعث استفاده بیشتر از مواد برای مدت بیشتر خواهد شد و جریان‌های هدررفتن را کاهش داده و انرژی کمتری برای فرآیندهای بازیافت مصرف میکنند.

بنابراین افزایش طول عمر گوشی هوشمند باید برای همه ذی‌نفعان، یک هدف اصلی باشد که سعی در کاهش ضایعات الکترونیکی دارند. گوشی‌های هوشمند در ایالات‌متحده آمریکا تقریبا هر سه سال تعویض می‌شوند. در طرح جدید، افزایش طول عمر گوشی‌های هوشمند به ۳۳ درصد (جایگزینی چهار سال به جای سه سال) می‌تواند مانع از انتشار سالانه کربن برابر با انتشار سالانه کل کشور ایرلند شود.  به‌علاوه، استفاده طولانی‌مدت از گوشی‌ها به‌طور منظم باعث کاهش جریان زباله‌های مورد نیاز برای بازیافت خواهد شد. با فرض ۶۰ سال مالکیت گوشی‌های هوشمند و افزایش طول عمر گوشی‌های هوشمند از سه به چهار سال محققان گفتند که در این مدت، تغییر ۲۰ گوشی هوشمند به ۱۵ گوشی هوشمند انجام می‌شود.

تمدید طول عمر گوشی‌های هوشمند کار ساده‌ای نیست. اولا، تولیدکنندگان برای اطمینان از جریان فروش در آینده از برنامه‌هایی استفاده می‌کنند که تنها برای مدت معینی قابل استفاده است  همچنین گوشی‌ها معمولا قابل تعمیر یا استفاده مجدد نیستند به این معنی که تعویض قطعات متوقف شده از کار، اغلب بسیار دشوار یا حتی غیرممکن است. کلارا آمند، محقق در زمینه گوشی‌های هوشمند از دانشگاه لوپانا آلمان افزود: برای از بین‌بردن زباله‌های الکترونیکی، باید برای سازندگان، ارائه دهندگان خدمات و مصرف‌کنندگان تعمیرات ارزان و مناسب باشد.

تغییرات پیش رو

در حالی که کشورها از اقتصاد مدور استقبال می‌کنند، دسترسی به تعمیرات به‌ویژه در اروپا به آرامی تغییر می‌کند. تولیدکنندگان نیز گوشی‌های هوشمند قابل تعمیر و قابل ارتقاء را ارائه می‌کنند و خدمات تعمیرات الکترونیکی نیز به آرامی در دسترس مصرف‌کنندگان قرار خواهد گرفت.

ابتکارات مالی نیز نویدبخش خواهد بود. مشوق‌های مالیاتی در سوئد، به ارزش تقریبا ۲۵۰۰ یورو برای تعمیرات لوازم‌خانگی و طرح‌های مشابه در اتریش ارائه شده است. با تشویق تعمیرات، ارائه‌دهندگان باید خدمات بیشتری روانه بازار  و سطح بالاتری از رقابت را فراهم کنند و قیمت‌های بالا را برای مصرف‌کنندگان کاهش دهند.

حق تعمیر باید در مورد بروزرسانی‌های نرم‌افزار نیز اعمال شود، به این معنی که تولیدکنندگان دیگر نمی‌توانند پس از مدت‌زمان تعیین شده (اغلب پنج سال) از بروزرسانی نرم افزار اجتناب کنند. چنین تغییراتی می‌تواند باعث استفاده بیشتر از گوشی‌ها شود. این تغییر همچنین به رویکردهای جدید در تجارت نیاز دارد. در حالی که گوشی‌ها اغلب از طریق قراردادهای ۱۸ تا ۲۴ ماهه فروخته شده‌اند در پایان دوره قرارداد بازگردانده شوند و این مورد به تولیدکنندگان این امکان را می‌دهد که کلیه مواد اولیه موجود در محصولات خود را پس بگیرند و آنها را برای بار دوم، سوم یا چهارم نوسازی کنند. رویکرد دیگر در این زمینه استفاده از طرح‌های واریز برای ایجاد انگیزه در بازگشت گوشی‌های خریداری‌ شده است. ایده‌های دیگر شامل ارائه راهکارهایی برای تشویق کارکنان برای استفاده از فقط یک گوشی به جای چندین دستگاه است.

ممکن است گوشی‌های هوشمند و وسایل الکترونیکی قابل مشاهده‌ترین جریان زباله نباشند، اما باید سریعا مورد رسیدگی قرار گیرند. وقتی صحبت از جریان‌های زباله گوشی‌های هوشمند می‌شود، باید در نظر بگیریم که جهان روی یک مین طلای واقعی نشسته است و اطمینان از اینکه این مواد تا زمانی که ممکن است در گردش باقی بمانند و پس از آن هدر نرود از نظر اقتصادی کارآمد و برای محیط زیست مفید است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی گوشی هوشمند عناصر کمیاب طلا زباله های الکترونیکی گوشی های هوشمند طول عمر گوشی گوشی هوشمند زباله ها جریان ها خواهد شد گوشی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۵۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت

بررسی بازار موبایل نشان می دهد برخی از اقلام موبایل های دکمه ای موجود در بازار، نسبت به قیمت تمام شده با احتساب سود واردکننده و عوارض گمرکی، اختلاف قیمت قابل توجهی دارند. - اخبار اقتصادی -

مهدی عبقری، دبیر سابق انجمن موبایل در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ضمن اشاره به اهمیت تولید با کیفیت تلفن های همراه در داخل کشور گفت: در سال گذشته انجمن تولیدکنندگان تلفن همراه عنوان کرد که ظرفیت تامین 3 میلیون گوشی تلفن همراه را دارد و این تقاضا را مطرح کرد که واردات این دسته از تلفن های همراه ملغی شود.

عبقری ادامه داد: در نهایت نظر وزارت صمت بر این شد که برای حمایت از تولید داخل واردات به طور کامل ممنوع نشود اما محدودیت هایی ایجاد شود. البته با توجه به صحبت های اخیر وزیر صمت منتظر نظر نهایی این وزارت خانه و همچنین قوه قضاییه در خصوص اصالت گوشی های تولید شده در کشور با برند خارجی هستیم.

وی افزود: نکته ای که وجود دارد این است که برخی از شرکت هایی که در لیست رسمی خودشان یک گوشی از برند نوکیا را به قیمت 950 هزار تومان قیمت گذاشتند (که در بازار قیمت این گوشی به 1 میلیون و 300 هزار تومان هم می رسد) قیمت بسیار پایین تری باید عرضه کنند.

عبقری گفت: لازم به ذکر است، قیمت مدل اصلی این مدل تلفن همراه در بازار امارات 45 درهم است و مدل های کپی آن حدود 15 درهم قیمت دارد. بنابراین با نرخ درهم 11 هزار 200 تومانی در مرکز مبادله، احتساب عوارض گمرکی، و 18 درصد سود واردکننده این محصول، نهایت قیمت آن باید حدود 600 هزار تومان باشد.

وی ادامه داد: این در حالی است که هم اکنون در فاکتورهای رسمی این گوشی 950 هزار تومان و در بازار حدود 1 میلیون و 200 تا 300 هزار تومان به دست مشتری می رسد. البته این فروض برای زمانی است که از اصالت کالا اطمینان داشته باشیم چرا که همانطور که اشاره شد های کپی این محصول در بازار امارات 15 درهم است.

عبقری گفت: نکته ی دیگری که وجود دارد این است که قیمت این کالا در سامانه ارزش گذاری گمرک 60 درهم است در حالی که هم اکنون در بازار دوبی نهایت قیمت این محصول 45 درهم است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت
  • محدودیت دسترسی به گوشی‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی برای کودکان فرانسوی
  • وعده‌ای که پس از یک سال، اجرایی نشده است!
  • گوشی هوشمند به "کنترل تلویزیون" تبدیل می‌شود
  • همراه پرخرج
  • گوشی Vivo Y36s در کنسول گوگل پلی مشاهده شد
  • واردات ۵۰۰ هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه
  • واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته
  • در یک ماه گذشته ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه واردات شد
  • ۸۵ درصد نمایندگان پست با گوشی هوشمند توزیع مرسوله می‌کنند