Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، امروز هرمزگان میزبان برگزاری مراسم افتتاح مهم‌ترین و بزرگ‌ترین پروژه دولت حسن روحانی بود.

پروژه‌ای 50 هزار میلیارد تومانی که شامل یک خط لوله 1000 کیلومتری، 5 تلمبه‌خانه بزرگ در فواصل مختلف، 10 پست برق، دو ایستگاه توپکرانی، پایانه و ۲۰ مخزن ۵۰۰ هزار بشکه‌ای به ظرفیت ۱۰ میلیون بشکه نفت و تاسیسات دریایی برای صادرات نفت خام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پروژه در فاز اول خود قادر است امکان صادرات نفت خام به میزان 300 هزار بشکه در روز را از بندر جاسک فراهم کند و ایران را مجهز به دومین پایانه صادراتی نفت خام خود کرده که حالا یکی از آنها در خارج از خلیج فارس قرار دارد.

اما چرا این پروژه مهم و راهبردی است؟

1- این پروژه سبب خواهد شد تا اقتصاد نفتی ایران دیگر وابسته به یک پایانه صادراتی (خارک) نباشد و ایران بتواند تنوعی از کانون‌های صادراتی از جمله در جاسک را نیز در اختیار داشته باشد که اولا در نزدیکی به اقیانوس هند قرار دارد و از طرفی وابسته به تنگه هرمز نیست.

2- سواحل مکران که یکی از ظرفیت‌های مهم اما مغفول مانده ایران بود با احداث این خط لوله می‌تواند جهت‌گیری توسعه آینده خویش را به درستی درک کرده و بر اساس آن برنامه‌ریزی کند. این خط لوله حاوی نفت خام فراوانی در طول مسیر خویش است و می‌تواند در هر نقطه‌ای از این مسیر 1000 کیلومتری، پالایشگاه و پتروپالایشگاه‌های برنامه ریزی شده را تغذیه کند.

3- دانش ساخت و اجرای این خط لوله و ساخت و اجرای ایستگاه‌های پمپاژ و حتی دانش ساخت لوله‌ها و شیرهایی با قطر 46 اینچ برای گذر دادن نفت خام و گازهای ترش و خورنده داخل آن در کشور با اجرای این پروژه بومی شده و این یک فرصت طلایی برای ایران به منظور شرکت در مناقصات بین المللی اجرای خطوط لوله فراسرزمینی است که می‌تواند شامل شرکت در مناقصات پروژه‌های سراسری و یا تأمین هر کدام از بخش‌های مجزای طرح‌های جهانی باشد.

عملیات لوله‌گذاری این پروژه دهها پیمانکار کوچک و بزرگ را درگیر خود کرد

4- اجرای این پروژه بزرگ می‌تواند جاسک را از محرومیت خارج و بستری برای رونق دادن به آن فراهم آورد. رونق یافتن جاسک به معنای از بین رفتن غبار محرومیت از شهرهای پیرامونی آن از جمله از بشاگرد، سیریک، رودان، میناب، کنارک، لیردف و ... نیز هست. جالب این که برای ساخت این پروژه بزرگ که هنوز نیز در جریان است، بیش از 10 هزار کارگر در بخش‌های مختلف مشغول کارند. از سویی دیگر با استقرار ویژه نیروی دریایی ارتش در جاسک، اهمیت راهبردی این شهرستان در جغرافیای سیاسی کشور نیز ارتقای ویژه‌ای خواهد یافت.

5- رسیدن نفت خام و امکان ذخیره‌سازی آن در مخازن عظیم صادراتی در جاسک می‌تواند امکان ایجاد صنایع زیردستی نفت را نیز در این منطقه فراهم کند. جاسک در حقیقیت قادر خواهد بود تا قطب پالایشگاهی ایران نیز در آینده نزدیک باشد و محصول تولید شده یا در خدمت مصرف در کشور قرار می‌گیرد و یا می‌تواند از طریق پایانه صادراتی به سراسر جهان صادر شود.

6- از ناحیه اجرای چنین پروژه‌های بزرگی در کشور، صدها پیمانکار کوچک و بزرگ در کشور و استان نیز منتفع می‌شوند و این به معنای ایجاد یک چرخش مناسب مالی حاصل از کار و تلاش برای ساختن ایران و آبادانی کشور است که برکت آن نیز بجای می‌ماند.

شناور پایانه نفتی جاسک در دریا

7- این پایانه صادراتی می‌تواند تا روزی 1 میلیون بشکه نفت خام را صادر کند و این به معنای کاهش وابستگی ایران به عبور دادن نفت‌کش‌هایش از تنگه هرمز است که می‌تواند دست بالا به ایران در معادلات امنیتی منطقه‌ای دهد.

8- صادرات هر بشکه نفت خام به گفته وزیر نفت از پایانه جاسک معادل 20 تا 30 سنت ارزان‌تر از پایانه خارک است و این یک صرفه‌جویی بزرگ برای پوشش دادن هزینه ساخت این پروژه بشمار می‌رود. از طرفی دیگر نفتکش‌های خریدار نفت ایران نیز هزینه بیمه کمتری می‌پردازند و بیش از 3 هزار کیلومتر مسیر کمتری را برای خرید و حمل ونفت ایران طی می‌کنند.

در پایان این که اجرای چنین پروژه‌های بزرگ و اشتغال‌آفرینی در کشور نباید بدون پیوست رسانه‌ای و بدون معرفی و نمایش مناسب از توانمندی‌ و ظرفیت‌های کلان حاصل از اجرای آن باشد. باید اهمیت اجرای چنین پروژه‌ای برای مردم تشریح و از سوی دیگر دستاوردهای نظام را به مردم به درستی منتقل و بیان کرد تا ضمن امیدوار ساختن مردم به آینده کشور، جلوی هرگونه ناکارآمد جلوه دادن نظام در عرصه‌های مختلف را از سوی رسانه‌های غربی و وابسته به غرب گرفت.

معرفی چنین پروژه‌های عظیم ملی را نباید به یک ساعت ارتباط مستقیم تلویزیونی و 4 خبر در خبرگزاری‌ها و روزنامه‌ها محدود کرد بلکه باید به شیوه‌های هنرمندانه به بیان عظمت و ابعاد این پروژه‌ها و دستاوردهای آن برای کشورمان پرداخت. مردمی که این خط لوله از زمین‌هایشان گذشته و یا از کنار روستایشان عبور کرده باید بدانند این پروژه دارای چه ابعاد عظیم سیاسی، اقتصادی و امنیتی است تا به ساخت آن افتخار کرده و به آن به عنوان یک «تبلور اراده ملی» بنگرند.

منبع: الف

کلیدواژه: پایانه صادراتی خط لوله چنین پروژه پروژه ها نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۸۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه انتقال آب از بندرچارک به بستک و جناح

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی آبفای هرمزگان، آخرین وضعیت پروژه‌های آبرسانی شهرستان خمیر، بستک و قشم با حضور ذوالفقار مهدی زاده معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و عبدالحمید حمزه پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان بررسی شد.

در این بازدید وضعیت پیشرفت فیزیکی دو پروژه بزرگ و تأثیرگذار آبرسانی شامل خط انتقال آب از آب شیرین کن خلیج فارس به بخش‌های کهورستان و رویدر و خط انتقال آب از آب شیرین کن چارک به شهرستان بستک مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و پروژه‌های تکمیل شده با هدف تأمین آب شهرای لافت و درگهان و روستاهای مسیر مورد ارزیابی قرار گرفت.

مهدی زاده در بازدید از شهرستان خمیر، اهمیت تسریع در آبرسانی به بخش‌های کهورستان و رویدر مورد تاکید قرار داد و افزود: لوله‌های این پروژه خریداری و در مسیر پروژه تخلیه شده است.

وی وضعیت ایستگاه در حال احداث کهورستان را مطلوب عنوان کرد و گفت: کیفیت احداث این پروژه بالاست و با تکمیل فاز دوم خط انتقال آب از آب شیرین کن خلیج فارس وارد مدار بهره برداری خواهد شد.

معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در ادامه با سفر به شهرستان بستک از روند پروژه آبرسانی به شهرستان بستک بازدید کرد و گفت: این پروژه نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا را تأمین خواهد کرد و باعث پایداری وضعیت آب در این شهرستان می‌شود.

وی گفت: این پروژه به صورت ۱۰ پیمان و با اعتبار ۱,۲۰۰ میلیارد تومان فعال است.

مهدی زاده ادامه داد: نیاز آبی این شهرستان از آب شیرین کن واقع در چارک با اجرای ۴۲ کیلومتر خط انتقال به شهر جناح تأمین می‌شود که با اجرای ۲۸ کیلومتر باقیمانده تا شهر بستک آبِ آب شیرین کن چارک به شهر بستک خواهد رسید.

به گفته معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، طرح آبرسانی از چارک به جناح و بستک با توجه به مشکلات موجود و کم آبی یک ضرورت است که امیدواریم به سرعت تکمیل و مورد بهره برداری قرار گیرد.

در ادامه این بازدید، عبدالحمید حمزه پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان به تشریح جزئیات خط انتقال آب از چارک به بستک پرداخت و گفت: در اجرای خط انتقال، ۵ باب ایستگاه پمپاژ، ۶ باب مخزن با حجم ۱۱ هزار متر مکعب و ۲۲ کیلومتر شبکه برق پیش بینی شده است.

وی افزود: برای تأمین نیاز آبی بستک و روستاهای مسیر، یک باب آب شیرین کن با ظرفیت ۸ هزار متر مکعب در شبانه روز پیش بینی شده است.

مدیرعامل آبفا، پیشرفت فیزیکی کل پروژه را ۴۰ درصد عنوان کرد که با تکمیل آب شیرین کن، اتفاق بزرگی در زمینه آبرسانی به شهرستان بستک صورت خواهد گرفت.

کد خبر 6089450

دیگر خبرها

  • نیاز ۲۰ میلیاردی برای تکمیل شبکه آبیاری «حوضیان»
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • مهمترین فاکتورها برای تهیه لوله گازی چیست ؟
  • تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک
  • پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه انتقال آب از بندرچارک به بستک و جناح
  • اجرای پروژه لاینینگ 6500 متری در آمل
  • آغاز پروژه گازرسانی به میجان از توابع جبالبارز
  • ٢٦ طرح فوق توزیع و انتقال برق تا پایان اردیبهشت وارد مدار می‌شود
  • ۲۶ طرح فوق توزیع و انتقال برق تا پایان اردیبهشت وارد مدار می‌شود
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند