Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح توانمند سازی زنان زنبوردار روستایی و عشایری برای اولین بار در فارس به صورت آزمایشی در شهرستان شیراز اجرا شد.

به گزارش  برنا؛ طرح توانمند سازی زنان زنبوردار روستایی و عشایری برای اولین بار در فارس به صورت آزمایشی در شهرستان شیراز اجرا شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز از آغاز طرح توانمند سازی زنان زنبوردار روستایی و عشایری این شهرستان در تولید عسل و محصولات ثانویه خبر داد و گفت: این طرح برای اولین بار در استان فارس و به صورت آزمایشی در شهرستان شیراز اجرا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذبیح الله سیروسی با اشاره به اینکه گروه هدف این طرح زنان زنبوردار روستایی و عشایری دارای بیش از ۵۰ کلنی زنبور عسل است، تصریح کرد: در مرحله نخست این طرح ۱۵ نفر از زنان مشمول انتخاب و دوره‌های تخصصی لازم توسط کارشناس خبره برای آنان در حال اجرا است.

این مقام مسئول با بیان اینکه این طرح توسط دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری پیشنهاد و تامین اعتبار شده است، اظهار کرد: با اجرای این طرح زنان بهره بردار به اهداف اصلی خروج از تک محصولی و افزایش کمی و کیفی در تولید عسل و سایر محصولات ثانویه زنبور عسل مانند ژل رویال، بره‌موم، زهر، گرده، ملکه و موم دست می‌یابند.

به گفته او؛ افزایش دانش و مهارت زنان زنبوردار روستایی، افزایش بهره‌وری و درآمد زنان روستایی، ایجاد و توسعه اشتغال در روستاها، افزایش نقش زنان در توسعه صنعت زنبورداری و تسهیل در بازاریابی و بازار رسانی محصولات مختلف زنبور عسل از اهداف فرعی طرح مذکور است که تحقق آن دنبال می‌شود.

سیروسی با تاکید بر اینکه فرآیند اجرای طرح موصوف در شهرستان شیراز توسط کارشناسان مربوطه به صورت مستند و مکتوب جمع‌آوری و تدوین می‌شود، افزود: در پایان این طرح پایش تخصصی آموزش‌ها و عملکرد زنان زنبوردار انجام و نتیجه آسیب شناسی می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز به موضوع صنعت زنبورداری در این شهرستان نیز گریزی زد و اظهار کرد: بیش از ۴۲۰ نفر زنبوردار در این شهرستان به زنبورداری اشتغال دارند که با قریب به ۵۹ هزار کلنی زنبور عسل در سال گذشته ۴۵۰ تن عسل تولید کرده اند.

او با بیان اینکه تا کنون تنها ۲۰۰ نفر از زنبورداران شهرستان شیراز موفق به اخذ پروانه اشتغال به این حرفه شده اند، اعلام کرد: شاغلین در این بخش پس از گذراندن آموزش‌های تخصصی و اخذ گواهینامه آن و ثبت آمار دو ساله مستمر آنان در سرشماری زنبورستان‌ها با تعداد بیش از ۴۰ کلنی می‌توانند برای گرفتن پروانه زنبورداری اقدام کنند.

به گفته سیروسی؛ تخصیص نهاده‌های یارانه دار خصوصا شکر، اعطای تسهیلات سرمایه گردش، امکان صدور مجوز حمل و کوچ زنبورستان و مجوز استقرار در مراتع و باغ‌ها از جمله خدماتی است که صرفا به زنبورداران دارای پروانه زنبورداری ارائه می‌شود.

او با اشاره به موقعیت جغرافیایی و اقلیمی شهرستان شیراز، این شهرستان را جزو مناطق معتدل و "میان بند" به شمار آورد که هر ساله در فصل کوچ بهاره و پائیزه برای مدتی میزبان تعداد قابل توجه‌ای از زنبورستان‌های سراسر کشور است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زنان جهاد کشاورزی استان فارس کشاورزی درآمد اشتغال صنعت یارانه سرمایه زنان روستایی و عشایری شهرستان شیراز زنبور عسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۱۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رستمی بعد از ظهر جمعه در نشست شورای عشایری تنگستان اظهار داشت: امور عشایری نمی‌تواند به تنهایی جواب گوی همه مشکلات جامعه امور عشایری در استان باشد.

مدیرکل عشایری استان بوشهر تصریح کرد: بر اساس مصوبه دولت همه دستگاه‌های اجرایی کشور موظف هستند که در طرح‌ها و برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بودجه‌های سنواتی خود با اختصاص اعتبارات مناسب با جمعیت عشایر وظایف خود را در قبال جامعه عشایری انجام دهند.

وی بیان کرد: یکی از برنامه‌هایی که دولت مردمی سیزدهم به عشایر توجه دارد بحث آئین ساماندهی است که موجب ۱۰ برابری افزایش اعتبارات عشایری شده است.

مدیرکل عشایری استان بوشهر یاد آور شد: در تنگستان در طی ۲ سال گذشته خدمات بسیار خوبی با اعتبارات بیش از سه میلیارد تومان به عشایر شهرستان ارائه شده است.

وی افزود: اگر می‌خواهیم شعار سال مقام معظم رهبری در شهرستان در خصوص جهش تولید و مشارکت مردمی محقق شود منوط به همکاری بیشتر دستگاه‌های اجرایی در کنار عشایر است.

رستمی بیان کرد: جمعیت عشایر تنگستان یک درصد جمعیت این شهرستان است که نیازاست در اعتبارات شهرستان معادل یک درصد جمعیت اعتبار برای امور عشایری شهرستان در نظر گرفته شود.

مدیرکل عشایری استان بوشهر خاطر نشان کرد: ۲.۵ درصد جمعیت استان بوشهر را عشایر تشکیل می‌دهند ولی اعتبارات که برای امور عشایری استان در نظر گرفته می‌شود زیر نیم درصد است.

وی ادامه داد: در تسهیلات تبصره ۱۸ مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان باز پرداخت هفت ساله برای اشتغال عشایر شهرستان مبلغ ۳ میلیارد تومان به ۲۵ نفر تسهیلات داده شد.

نصب پنل‌های خورشیدی

رستمی افزود: انتظار داریم در سال جاری با نصب پنل‌های خورشیدی اتفاقات خوبی در شهرستان ایجاد شود که دیگر شاهد چادر عشایر بدون برق نداشته باشیم و برای این منظور امور عشایری استان ۵۰ درصد اعتبارات این طرح از محل اعتبارات اداره کل و۵۰ درصد نیز از محل اعتبارات شهرستان اختصاص داده شود.

مدیرکل عشایری استان بوشهر خواستار برگزاری جلسات امور عشایری تنگستان به صورت مداوم و در هر فصل حضور عشایر برگزار شود.

وی اضافه کرد: در تنگستان ۱۶ آب گرم کن خورشیدی در اختیار عشایری قرار گرفته که نیاز است مشخص شود که به کدام یک از عشایر داده شده است.

کد خبر 6089328

دیگر خبرها

  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • اصلاح و بهسازی محور‌های عشایری آبدانان
  • ۱۱۲ آموزگار مدارس شاهداستان در کارگاه توانمند سازی شرکت کردند
  • ایمن‌سازی ۷۰ کیلومتر از راه‌های روستایی در برابر سرقت کابل
  • هدف بنیادعلوی توانمند سازی وایجاد درآمدپایداربرای اقشار ضعیف است
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • ظرفیت‌های ملی برای ارائه خدمت به عشایر تنگستان استفاده شود