Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از نشنال نیوز، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل امروز (جمعه) در سخنانی مداخله جویانه به دلیل مشکلات آبرسانی در برخی مناطق استان خوزستان، مدعی شد که ایران باید به جای سرکوب و زندانی کردن معترضان به کمبود آب، باید منابع آب در جنوب غربی خود را که در معرض خشکسالی است بهبود بخشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در ادامه ادعا‌های خود گفت که به شدت نگران دستگیری و صدمه به معترضان کمبود آب در خوزستان است.

باشله در ادامه ادعاهای مداخله جویانه خود گفت: «آنچه باید مورد توجه دولت قرار بگیرد، تأثیر بحران ویرانگر کمبود آب بر زندگی، سلامتی و سعادت مردم خوزستان است، نه اعتراضات مردمی که سال هاست مورد غفلت قرار گرفته و منجر به ناامیدی شده است.»

پیش‌تر نیز ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تکرار مداخله جویی های مقامات آمریکایی درباره مشکلات آب رسانی به بعضی مناطق خوزستان مدعی شده بود: «ما گزارشات ناآرامی‌ها درباره خوزستان را از نزدیک دنبال می‌کنیم. ما از حقوق ایرانیان برای برگزاری تجمعات مسالمت آمیز حمایت می‌کنیم.»

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میشل باشله سازمان ملل کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۵۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین خبر از ادامه جلسه شورای عالی کار برای تعیین دستمزد ۱۴۰۳

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، جلسه شورای عالی کار امروز هم با حضور شرکای اجتماعی از ساعاتی پیش آغاز به کار کرده است اما همچنان چانه زنی ها برای دستمزد ۱۴۰۳ کارگران وجود دارد.

بیشتر بخوانید: پیشنهاد عجیب وزیر کار برای حقوق کارگران / چرا دستمزدها تعیین نشد؟

مباحث مطرح شده در جلسه امروز تقریباً‌ادامه مباحث شب گذشته است. اختلاف اصلی کارگران با دولت و کارفرما در جلسات امسال شورای عالی کار بحث هزینه های سبد معیشت است که با ارائه سبد غذایی انیستیتو تغذیه کارگران اعتقاد دارند که ارزان سازی سبد معیشت در دستور کار بوده است.

طبق ماده ۴۱ قانون کار شورای عالی کار همه ساله موظف است میزان حداقل حقوق کارگران را مطابق با تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی و هزینه سبد معیشت تعیین کند. هنوز شرکای اجتماعی بر دستمزد به نتیجه قطعی نرسیده اند.

یکی از دغدغه های کارگران در سال جاری تعیین مزد مطابق با عدد و رقم سبد معیشت است. وزیر کار ساعاتی پیش در این خصوص گفت: درصدی از سبد معیشت را برای دستمزد سال آینده در نظر می گیریم و در سالهای آینده تصمیم بهتری برای دستمزد خواهیم گرفت.

وزیر کار هنگام ورود خود به جلسه صحبت های شب گذشته را مجدد تکرار کرد. توجه به آمارهای مراجع رسمی کشور و مورد بعدی در مورد افزایش حقوق کارگران بود که عنوان کردند هر آنچه برای کارمندان در نظر گرفته شده برای کارگران بخاطر سختی کار با درصدی بالاتر مشخص شود.
وزیر کار در ادامه گفتند یک جلسه در روز دوشنبه هم برگزار می شود. با توجه به این صحبت ها و نزدیک نشدن نظارت گروه ها پیش بینی می شود حقوق کارگران فردا دوشنبه مشخص شود.

سیدصولت مرتضوی در جلسه روز گذشته تعیین مزد ۱۴۰۳پیشنهاد کرد؛ برای نخستین‌بار در کنار افزایش دستمزد سالیانه، کارگران نیز مانند کارمندان از حق تاهل و عائله‌مندی بهره‌مند شوند که این پیشنهاد به درخواست نمایندگان گارگران فعلاً مسکوت گذاشته شد.

وزیرکار گفت: عقب ماندگی تاریخی با یک سال قابل جبران نیست باید چند سال بگذرد. یک برنامه دو تا سه ساله داریم. قول می دهیم پرداختی ها از نرخ تورم بالاتر برود.

آیت اسدی, نمایندهٔ کارگران در شورای عالی کار می گوید:کارگر امنیت شغلی ندارد، در حالی که کارمند رسمی است. کارمندان در دوره‌ٔ کرونا با ۵۰درصد نیرو کار می‌کردند و حقوق کامل می‌گرفتند، اما در کارگر چنین چیزی نیست.

وی بیان کرد: کارمندان ماهانه ۱۰۰تا ۱۵۰ساعت اضافه کار نکرده می‌گیرند اما کارگر یک ساعت اضافه کار تشویقی هم ندارد. کارمند انواع سبد معیشت و بن می‌گیرد اما کارگر چنین چیزی ندارد و فقط حقوق دارد.

اسدی گفت: تصویب کارگروه مسکن کارگری هم مثل مزد منطقه‌ای برای انحراف افکار است؛ زیرا ۶ماه قبل آن را تصویب کردیم و وزیر کار قول داد همهٔ امکانات وزارتخانه برای مسکن کارگر در اختیار قرار گیرد، اما کاری از پیش نرفت و دوباره می‌خواهند مصوبهٔ قبلی را تصویب کنند.

علیرضا میرغفاری ، نماینده کارگری در جلسات شورای عالی کار بیان کرد: دوستان کارفرمایی حداقل سبد معیشتی ۱۵.۲۰۰میلیون تومانی را مطرح کردند که از سمت دولت و نماینده کارفرما به ۱۶.۱۰۰ میلیون تومان رسید. دهک مبنا را ۴ قرار داده اند که ما مخالف هستیم و معتقدیم باید دهک ۵-۶ مبنا باشد. عدد استخراجی ما ۲۱.۶۶۸ میلیون تومان بود. بانک مرکزی تورم انتظاری سال آینده را ۳۰ درصد اعلام کرده است. تورم انتظاری که ما در نظر گرفتیم ۲۵ درصد است. با توجه به تورم ۲۵ درصدی ما به عدد ۲۷ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسیدیم.

جلسه روز گذشته شورای‌عالی‌کار، در حالی بدون نتیجه به اتمام رسید که دولت و گروه کارفرمایی با ارزان سازی سبد معیشت، در صدد متنوع سازی آن بودند و در نظر داشتند به ۲۰٪ افزایش حقوق کارمندان، ۲٪ اضافه کنند و این میزان افزایش دستمزد کارگران برای سال آینده باشد! اما نمایندگان کارگران با تأکید بر اینکه باید نسبت به حفظ قدرت خرید کارگران اقدام کنیم و تلاشمان این باشد که کارگران از پس هزینه های زندگی بربیایند مصوبه را امضا نکردند. از همین رو ادامه جلسه و چانه زنی در خصوص دستمزد کارگران به جلسه امروز موکول شده‌است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1224886 برچسب‌ها سقف دستمزد

دیگر خبرها

  • رقم دستمزد ۱۴۰۳ کارگران اعلام شد/ حقوق ۱۱ میلیون تومان شد؟
  • افزایش ۳۵.۳ درصدی حداقل حقوق کارگران در سال آینده
  • مزد کارگر در 365 روز سال ثابت است! آقایان یک ماه با حقوق کارگران زندگی کنند تا شاید بتوانند درد آنها را ذره‌ای حس کنند!
  • قحطی سراسر غزه را فراخواهد گرفت
  • فرازی از سخنان حجت الاسلام و المسلمین مسعود عالی
  • سازمان غذا و دارو تنها مرجع اعلام کمبود‌های دارویی در کشور
  • سازمان غذا و دارو تنها مرجع اعلام کمبود‌های دارویی/ اظهار نظر افراد غیرمتخصص تنها نگرانی ایجاد می‌کند
  • آخرین خبر از ادامه جلسه شورای عالی کار برای تعیین دستمزد ۱۴۰۳
  • ادامه چانه‌زنی شورای عالی کار؛ حقوق کارگران همچنان نامعلوم
  • نگرانی رئیس سازمان نظام پزشکی از کمبود دارو در سال آینده