Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-08@03:13:00 GMT

شیوه‌های ایجاد انگیزه در دانش آموزان

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۰۵۶۹۷

یک کارشناس روان شناسی تربیتی، گفت‌: با استفاده از شیوه‌های ساده و سالم می‌توان انگیزه برای یادگیری را در دانش آموزان ایجاد کرد. دانش آموزان به مدرسه میآیند؛ اما همه آن‌ها به یک اندازه یاد نمیگیرند؛ زیرا برخی دانش آموزان تلاش میکنند واز تلاش خود لذت (انگیزه درونی) میبرند. اما بعضی دانش آموزان برای رسیدن به پاداش (انگیزه بیرونی) تلاش میکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بکارگیری شیوه‌های در این بین میتواند به دانش آموزان کمک کند تا با انگیزه بیشتری به امر یادگیری مشغول شوند.
در این رابطه کریم عباسی کارشناس روان شناسی تربیتی در گفت‌وگو با میزان در باره راه کار‌های موثر برای به چالش کشیدن و ایجاد انگیزه در دانش آموزان گفت:با استفاده از تکنیک‌های ساده و سالم میتوان دانش آموزان را به یادگیری ترغیب کرد.

با دانش آموزان مباحثه بکنید
عباسی گفت:بحث و گفتگو پیرامون موضوع درسی میتواند دانش آموزان را به چالش بکشد و مطلب آموزشی را جذابتر نماید؛ زیرا مباحثه هم فعالیت‌های کلاسی را افزایش میدهد و هم یادگیری را معنی دار میکند. موضوعی که با بحث یاد گرفته شود فراموشی آن کمتر خواهد بود. برای مباحثه منطقی و سالم از سؤالات کاربردی، تحلیلی، ترکیبی و ارزشیابی استفاده کنید.

به دانش آموزان بازخورد صریح و شفاف بدهید
وی افزود: دانش آموزان میخواهند نتیجه بحث و گفت‌وگو را بدانند (آیا آنچه گفته بودند درست بوده است یا نادرست) برخی معلمان در مباحثات خود با دانش آموزان بازخورد صریح نمیدهند و این باعث سردرگمی دانش آموزان میشود، بنابراین هر چه دانش آموزان پاسخ‌های مناسب را بدانند به همان نسبت انگیزه آن‌ها به یادگیری افزایش مییابد.

از دانش آموزان بخواهید حدس بزنند
این کارشناس تربیتی گفت: از دانش آموزان بپرسید و بخواهید پاسخ را به صورت تخمینی بیان کنند. هر چه دامنه پرسش‌ها کوتاه و کلیدی باشد، به همان نسبت میزان حدس‌ها بیشتر خواهد بود. هر چه دانش آموزان بیشتر حدس بزنند، چالش انگیزی هم افزایش خواهد یافت. سؤالات صحیح – غلط، جور کردنی و چهارگزین‌های را در این قسمت قرار دهید.

دانش آموزان را در یک حالت بلاتکلیفی یا تعلیق قرار دهید
وی در مورد حالت موثر تعلیق در یادگیری گفت: ابتدا دانش آموزان را در بلا تکلیفی قرار دهید؛ زیرا بلاتکلیفی در دانش آموزان انگیزه ایجاد میکند و دانش آموزان را بیشتر به چالش میکشد. سپس اجازه دهید دانش آموزان؛ پاسخ‌های گوناگون خود را بیان کنند؛ در انتها پاسخ‌های مناسب را دسته بندی کنید و دانش آموزان را از حالت بلاتکلیفی رها سازید. سؤالات دانش و مفهومی را در این بند قرار دهید.

مطلب را به دانش آموزان تحمیل (اجبار) نکنید
عباسی افزود: در مورد پاسخ خود را به دانش آموزان تحمیل نکنید، به عبارت دیگر دانش آموزان را به یادگیری پاسخ مورد نظر خود اجبار نکنید، بگذارید دانش آموزان خودشان تفکر کنند و به پاسخ مورد نظر برسند.

متفاوت عمل کنید
این کارشناس روانشناسی تربیتی در مورد شیوه‌های تنوع و تفاوت در تدریس گفت:برای به چالش کشیدن دانش آموزان یکسان عمل نکنید، نه هر جلسه بلکه هر لحظه در تدریس خود متفاوت باشید، زیرا متفاوت بودن، تازگی ایجاد میکند و انگیزه را افزایش میدهد.

وی در پایان با بیان این نکته که اشتباه کردن جزیی از فرآیند یادگیری است گفت:دانش آموزان تصور میکنند کسانی که یاد میگیرند اشتباهی را مرتکب نمیشوند (عاری از هر گونه عیب، نقص و خطا) به این گونه دانش آموزان یاد آور شوید آن‌هایی که هیچ کاری را انجام نمیدهند هیچ اشتباهی هم نمیکنند. آن‌هایی که کار میکنند معمولا (حداقل بار اول) اشتباه هم میکنند. افراد موفق اشتباه خود را میپذیرند و برای مرحله بعد اصلاح میکنند.   بیشتر بخوانید: واکسن رازی بر روی کدام جهش‌ها اثربخشی دارد؟   انتهای پیام/ برچسب ها: انگیزه مدارس آموزش

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: انگیزه مدارس آموزش دانش آموزان دانش آموزان دانش آموزان قرار دهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۵۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوه تکریم از معلمان در اصفهان تغییر کرده است

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا ابراهیمی شامگاه سه‌شنبه در آئین تکریم از ۵۰۰ معلم نمونه استان اصفهان با گرامیداشت یاد و خاطر ۳۴۵ معلم و ۵۷۰۰ دانش آموز شهید استان اصفهان در جنگ تحمیلی، اظهار داشت: شهدا تربیت یافتگان معلمانی هستند که خود تربیت یافته آموزگارانی چون علما و ائمه معصومین بودند و افتخار می‌کنیم که معلم و همکار انبیا هستیم.

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین افتخارات ما این است که در مسیر انبیای الهی حرکت می‌کنیم، خاطرنشان کرد: برای تربیت امانت‌های خود یعنی دانش آموزان باید کوشا باشیم زیرا تربیت دانش آموز الویت اول معلم و رساندن دانش آموز به کمال انسانی، هدف غایی او می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه شیوه تکریم از معلم در اصفهان طی ۲ سال گذشته تغییر کرده است، ادامه داد: در شورای آموزش و پرورش استان مطرح شد که تکریم از معلم، وظیفه همگان است همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز چنین فرمودند و اینکه جامعه باید تجلیل گر و سپاسگزار معلم باشد.

ابراهیمی با اشاره به اینکه ستاد بزرگداشت مقام معلم به ریاست استاندار اصفهان و در شهرستان‌ها با محوریت فرمانداران تشکیل شد، افزود: برای پویش تکریم معلمان، مسؤولان استانی پای کار آمدند و هر مسؤولی سال گذشته برای تکریم معلمان به مدارس رفت؛ اقدامی که امسال برای سراسر کشور الگو شد.

وی با بیان اینکه از سال گذشته پوششی تحت عنوان معلم فداکار با هدف الگوسازی معلمان اثرگذار در استان برگزار شده است، خاطرنشان کرد: معلمانی که شاید به لحاظ شاخصه‌های بخشنامه‌ای نمی گنجیدند اما کارهای مهمی در منطقه خود انجام داده بود مانند آموزگاری که ۱۵۴۰ نفر از دانش آموز بازمانده از تحصیل را به دامن مدرسه بازگردانده یا معلمی که کودکان کار را در مدرسه جمع کرده و نه تنها به تحصیل آنان بلکه برای معیشت خانواده آنان فکر می‌کند یا معلمی که با بیماری صعب العلاج ایثارگرانه وارد کلاس می‌شود و می‌گوید که در کلاس حالم خوب می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه به پویش معلم فداکار یک ۱۵۰۰ نفر توسط خانواده‌های دانش آموزان و فرهنگیان معرفی شدند، تصریح کرد: معلم نمونه باید در همه ابعاد از جمله مسائل تربیتی، دینی، اعتقادی و آموزشی و پژوهشی و آنچه برای یک مربی نیاز است، شاخص باشد.

ابراهیمی افزود: همواره در همه جلسات بر خود فرض می دانم که بر برگزاری نماز جماعت مدارس تاکید داشته باشیم و معلمان نمونه باید در صدر صفوف نماز جماعت باشند زیرا اگر خانواده متعالی، دانش آموز منظم و مرتب و برکت برای علم و اندیشیدن می‌خواهیم باید در نماز به دنبال آن بگردیم.

کد خبر 6099852

دیگر خبرها

  • شیوه تکریم از معلمان در اصفهان تغییر کرده است
  • روایت تسنیم از اشتیاق معلم نمونه کشور برای تعلیم و تربیت
  •  تقویت یادگیری، هدف تغییر در نحوه طراحی سوالات امتحانات نهایی
  • طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است
  • جشنواره دانش‌آموزی فرهیختگان جوان ۱۹ اردیبهشت آغاز به کار می‌کند/ ایجاد شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش‌آموزی
  • قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود
  • ضرورت توجه به اعتلای فرهنگ عمومی تکریم در جامعه
  • چه نوع سؤالاتی در امتحان نهایی طرح می‌شود؟
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابجا از معلمان
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابه‌جا از معلمان