Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر مرکز آموزش علمی کاربردی جهادانشگاهی تبریز گفت: به افرادی که قصد ادامه تحصیل دارند، اطمینان می‌دهیم که با تحصیل در دوره‌های فنی و مهارتی این مرکز و با کسب مدارج عالی مهارت و دانش و پرورش خلاقیت و نوآوری در وجود خود، بعد از فارغ التحصیلی می‌توانند هم به شغل دست پیدا کنند و هم با برقراری ارتباطات اجتماعی صحیح و درست و با تعامل با اساتید و دانشجویان دیگر، کوله باری از تجربه و مهارت را برای زندگی آینده به همراه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رباب نوروزی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آغاز فعالیت مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی تبریز از سال ۱۳۷۷ در دوره‌های کاردانی، اظهار کرد: اکنون این مرکز در دو گروه آموزشی صنعت و فرهنگ و هنر با ۲۳ کد رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته به رسالت پرورش دانشجوی مهارت محور و کارآفرین ادامه می‌دهد.

وی افزود: تعداد دانشجوی در حال تحصیل مرکز در نیمسال تحصیلی جاری بالغ بر ۶۵۰ نفر بوده و ۱۰۵ مدرس علمی کاربردی نیز با دانش و تجربه بالا با این مجموعه همکاری می‌کنند. تاکنون بیش از ۴۵۰۰ نفر از این مرکز در گروه‌های مختلف آموزشی فارغ التحصیل شده و وارد بازار کار و مقاطع بالاتر تحصیلی شده‌اند.

وی با بیان این‌که در تمامی دوره‌های در حال اجرای این مرکز، کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های تخصصی وجود دارد، ادامه داد: آزمایشگاه مدارهای الکتریکی، سایت‌های مجهز کامپیوتری، لابراتوار زبان، آتلیه عکاسی، کارگاه دوخت و برش لباس، کارگاه طراحی و کارگاه گرافیک و هنرهای تجسمی از جمله امکانات این مرکز علمی کاربردی هستند.

نوروزی در خصوص افتخارات کسب شده توسط مرکز، تشریح کرد: کسب عنوان دانشجوی نمونه کشوری در رشته‌های نرم افزار و فناوری اطلاعات از این مرکز، برگزاری مسابقات روباتیک و کسب مقام چهارم کشوری مسابقات ربات‌های فوتبالیست، مقام پنجم کشوری در مسابقات ربات‌های مین یاب و فوتبالیست، مقام نخست در مسابقات فوتسال استانی برای چهار سال و مقام دوم کشوری در اولین المپیاد مهارتی کشور در سال ۹۹ از جمله افتخارات مرکز علمی کاربردی جهادانشگاهی تبریز است.

وی افزود: انتخاب کار آفرین نمونه دانشگاه علمی کاربردی استان در سال‌های ۹۵ و ۹۶ از فارغ التحصیلان این مرکز، انتخاب به عنوان مرکز برتر آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشجویی در سال ۹۶ و انتخاب دفتر کارآفرینی مرکز به عنوان دفتر نمونه در سال‌های ۹۷ و ۹۸ نیز از جمله افتخارات دیگر این مرکز به شمار می‌رود.

وی در خصوص ویژگی‌های منحصر به فرد این مرکز علمی کاربردی، اظهار کرد: مرکز نوآوری و شکوفایی برای حمایت از طرح‌ها و ایده‌های نوآورانه جهت راه اندازی کسب و کار و ایجاد شرکت‌های دانش بنیان در این مرکز آموزشی فعال بوده و به همراه آن، دفتر اشتغال و کارآفرینی برای توسعه اشتغال و کارآفرینی در بین فارغ التحصیلان مرکز فعالیت می‌کند.

رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی جهادانشگاهی تبریز با اشاره به انعقاد قرارداد و تفاهم نامه با شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف برای استفاده از محیط واقعی کار و گذراندن دروس کاربینی و کارآموزی دانشجویان، گفت: انواع انجمن‌های علمی و تشکل‌های دانشجویی در مرکز فعال هستند.

مزایای رفاه مالی دانشجویان در این مرکز

وی افزود: در این مرکز آموزشی امکان تقسیط شهریه و تخفیف برای رتبه‌های برتر و فعالان انجمن‌های علمی و کانون‌های فرهنگی و دانشجویان بی بضاعت وجود دارد و هم‌چنین وام دانشجویی از صندوق رفاه برای دانشجویان پرداخت می‌شود.

وی متذکر شد: در این مرکز آموزشی، فارغ التحصیلان ممتاز برای جذب در بخش‌های مختلف سازمان جهاددانشگاهی استان در اولویت قرار دارند.

تشریح ۲۳ کدرشته مرکز آموزش علمی کاربردی جهادانشگاهی تبریز

نوروزی در خصوص رشته‌های آموزشی این مرکز، تشریح کرد: در گروه صنعت، رشته‌های کاردانی فنی اینترنت و شبکه‌های گسترده، کاردانی فنی نرم افزار- برنامه سازی کامپیوتر، مهندسی فناوری اطلاعات-برنامه نویسی تحت وب، مهندسی فناوری اطلاعات-فناوری اطلاعات و کاردانی فنی ساخت فریم عینک و محافظ‌های چشمی تدریس می‌شوند.

وی افزود: رشته‌های دیگری چون کاردانی حرفه‌ای هنرهای تجسمی-گرافیک، کاردانی حرفه‌ای نقاشی دیواری، کارشناسی حرفه‌ای گرافیک-تصویر سازی، کارشناسی حرفه‌ای رسانه‌های چاپی، کاردانی حرفه‌ای هنرهای تجسمی-عکاسی، کارشناسی حرفه‌ای عکاسی-تبلیغات، کاردانی حرفه‌ای معماری داخلی، کارشناسی حرفه‌ای معماری-طراحی داخلی، کاردانی حرفه‌ای مترجمی زبان انگلیسی-آثار مکتوب و متون رسمی، کارشناسی حرفه‌ای مترجمی همزمان انگلیسی، کاردانی حرفه‌ای روابط عمومی، کارشناسی حرفه‌ای روابط عمومی-امور رسانه، کاردانی حرفه‌ای گردشگری، کارشناسی حرفه‌ای مدیریت گردشگری، کاردانی حرفه‌ای طراحی لباس، کاردانی حرفه‌ای دوخت و تکنولوژی لباس، کارشناسی طراحی طراحی و تکنولوژی دوخت و کارشناسی طراحی و الگوسازی پوشاک-لباس کودک و نوجوان از جمله رشته‌های گروه فرهنگ و هنر این مرکز هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، در خصوص تداوم آموزش در دوران کرونا، تصریح کرد: در طول سه نیمسال تحصیلی گذشته با شیوع بیماری کرونا، دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی تحت الشعاع قرار گرفتند اما این مرکز به دلیل داشتن زیر ساخت آموزش‌های مجازی در جهاددانشگاهی، با استفاده از سامانه آموزش مجازی ( امجد ) و با کمک گرفتن از نرم افزارهای چند رسانه‌ای و تولید محتوا و فیلم آموزشی به طور کامل کلاس‌ها و کارگاه‌های عملی و مهارتی را برگزار کرد، به طوری که در برخی رشته‌ها از اساتید غیربومی ( استان تهران ) برای تدریس استفاده شد.

رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی جهادانشگاهی تبریز افزود: برگزاری رویدادهای مهم کارآفرینی و استارتاپ‌ها، وجود دفتر تجاری سازی و اشتغال دانش آموختگان در سازمان جهاددانشگاهی، حمایت و پشتیبانی معاونت‌های مختلف سازمان جهاددانشگاهی هم‌چون معاونت آموزشی، معاونت پژوهشی و پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی از مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی و هم‌چنین تفاهم نامه و همکاری‌های فی مابین اداره تعاون و رفاه اجتماعی و سایر سازمان‌ها و ارگان‌ها در راستای ارتقای مهارت و دانش دانشجویان و ترغیب و تشویق آن‌ها به کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار و رسیدن به اشتغال و کسب ثروت در این مرکز انجام می‌گیرد.

برگزاری کارگاه‌های تخصصی رایگان برای ورود به بازار کار

وی ادامه داد: کارگاه‌های تخصصی رایگان برای دانشجویان و فارغ التحصیل جهت آماده سازی آن‌ها برای ورود به بازار کار برگزار می‌شود و فارغ التحصیلان این مرکز بایستی حداقل در دو کارگاه شرکت کنند تا برای آموزش نرم افزارها و تخصص‌های مورد نیاز مشاغل مختلف آماده شوند.

رشته‌های جدید مرکز

وی با تاکید بر این‌که اجرای دوره‌های فنی و مهارتی در این مرکز برحسب نیاز سنجی بازار کار و آمایش استانی انجام می‌گیرد، گفت: با بررسی اسناد آمایش استانی و نیاز بازار کار، اجرای دوره‌های فناوری اطلاعات و برنامه نویسی تحت وب تاکید شده است زیرا با توجه به توسعه و گسترش استفاده از فضای مجازی، نیاز به توسعه اپلیشکن‌ها و سایت‌های اینترنتی در استان به شدت احساس می‌شود و زمینه اشتغال و بازار کار برای فارغ التحصیلان برنامه نویسی تحت وب و فناوری وجود دارد.

نوروزی ادامه داد: با توجه به نیاز شرکت‌های تولید محصولات غذایی، بهداشتی و ... برای بسته بندی، برند سازی و معرفی محصولات نیازمند به دانش و مهارت لازم در حوزه‌های گرافیکی و چاپ و بسته بندی است که در این راستا رشته‌های گرافیکی در این مرکز دایر شده و براساس آمایش استانی سال ۹۹ رشته کارشناسی رسانه‌های چاپی نیز به رشته مرکز اضافه شده است.

وی اظهار کرد: در حوزه لباس، برحسب نیاز بازار کار منطقه شمالغرب کشور، دوره‌های طراحی لباس و تکنولوژی دوخت راه اندازی شده‌اند و امسال نیز دوره کارشناسی طراحی پوشاک-لباس کودک و نوجوان به دوره‌های مرکز اضافه شده است.

وی گفت: جهاددانشگاهی در ۴۱ سال فعالیت خود نشان داده که نماد عبور از موانع با باور توان ایرانی بوده است. مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی تبریز نیز با باور و توان ایرانی، مسیر اشتغال و کارآفرینی را برای جوانان این مرز و بوم هموار خواهد ساخت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی جهاد دانشگاهی دانشگاه علمی کاربردی مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی کارشناسی حرفه ای کاردانی حرفه ای فناوری اطلاعات فارغ التحصیلان کارگاه ها بازار کار رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۶۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید


جلیل شهریاری  ، در خصوص شعار سال بیان کرد: عمده مسئله کشور و نقطهٔ ضعف اساسی کشور مسئله اقتصاد است؛ کلید اساسی برای حل مشکلات اقتصادی تولید داخلی و تولید ملی است و این مهم محقق نمی‌شود مگر با رشد تولید و حرکت روبه‌جلو در تولید ملی و مشارکت همه‌جانبه مردمی در به ثمر رساندن تولیدات داخلی لذا جهش تولید با مشارکت مردمی راهی برای رونق‌دادن به اقتصاد کشور است.

وی در پاسخ به سؤال اقدامات سازمان فنی و حرفه‌ای در راستای تحقق شعار سال افزود: لازمه جهش تولید ارتقای سطح مهارت و توانمندی‌های اقشار مختلف جامعه است و تحقق این امر بدون درنظرگرفتن نقش آموزش‌های مهارتی بعید و دورازذهن به نظر می‌رسد.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان تصریح کرد: البته به‌روز بودن و تناسب آموزش‌های مهارتی با نیاز بازار کار و تولید غیرقابل‌انکار است که در این راستا آموزش‌های مهارتی لازم در ۲۵ مرکز دولتی آموزش فنی و حرفه‌ای در سطح استان ویژه گروه‌های هدف ۱۹ گانه «کارجویان، دانشجویان، دانش‌آموزان، سربازان، زندانیان، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، شاغلین، روستاییان، عشایر، معتادان بهبودیافته، زنان سرپرست خانوار، مشمولین بیمه بیکاری و...» و ۳۲۵ آموزشگاه آزاد بخش خصوصی به‌منظور توانمندسازی جوانان و تربیت نیروی کار ماهر متناسب با نیاز بازار در حال اجرا است.

وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت‌های اتحادیه‌ها، اصناف و صنایع به‌منظور توسعه آموزش‌های مهارتی در قالب آموزش‌های محیط کار واقعی و به‌منظور تکمیل آموزش‌های بخش دولتی در اولویت قرار دارد.

شهریاری اذعان کرد: به‌منظور برقراری تعامل مؤثر در حل مشکلات اشتغال جامعه هدف، تشکیل جلسات شورای مهارت باهدف استفاده از ظرفیت همه دستگاه‌های مرتبط در دستور کار قرار دارد در این زمینه می‌توان به دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، آموزش‌وپرورش، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، کارگروه امداد امام خمینی (ره)، پارک علم و فناوری، شرکت شهرک‌های صنعتی، قرارگاه مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه، ورزش و جوانان، بسیج سازندگی، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، اتاق اصناف اشاره داشت.

وی در پاسخ به سؤال شناسایی شغل‌های باتوجه‌به اقلیم استان افزود: در راستای انطباق بیش‌ازپیش آموزش‌های مهارتی با نیاز بازار کار، اقدام به راه‌اندازی رشته‌های بازار محور در شهرستان‌ها گردیده است از جمله آموزش‌های مرتبط با تأمین نیروی ماهر معدن، صنعت ساختمان، لوله‌کشی گاز در زابل، زهک، خاش و ایرانشهر باتوجه‌به اتصال به شبکه گاز سراسری تعمیر ECU خودرو، دیتیلینگ خودرو، جوشکار تخصصی چابهار و... و تربیت نیروی ماهر موردنیاز شرکت پتروشیمی نگین مکران جهت افراد بومی در دست‌کار است.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان در خصوص برنامه‌ریزی برای صدور گواهی‌های مهارتی برای ایجاد نهضتی در تولید تشریح کرد: توسعه آزمون‌های آنلاین و الکترونیکی در شهرستان‌های زاهدان، ایرانشهر و چابهار باهدف تسریع در زمان اعلام نتایج آزمون‌های برگزار شده و صدور گواهینامه‌های مهارت و تجهیز و پیگیری راه‌اندازی آن در شهرستان‌های زابل و سراوان انجام می‌شود.

شهریاری تأثیرگذاری آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در تحقق شعار سال را این‌گونه بیان کرد: یکی از ویژگی‌های بارز هر نظام اقتصادی درهم‌تنیدگی ساختارها آموزش مهارتی و اشتغال است؛ ارتباط تنگاتنگ کار و آموزش‌های مهارتی همواره در برنامه‌ریزی‌های اقتصادی و اجتماعی هم‌زمان با یکدیگر انکارناپذیر است؛ مردمی‌کردن اقتصاد و تصدی‌نکردن دولت، برون‌گرایی، افزایش مشارکت مردمی با استفاده از ظرفیت نیروی انسانی ماهر نقش بارزی در تحقق رشد تولید دارد.

وی ادامه داد: بدون شک یکی از تأثیرگذارترین عوامل جهش تولید آحاد مردم هستند که در این زمینه هر چه میزان مهارت و توانایی‌های فردی افراد بیشتر باشد منجر به تولید و ارائه خدمات بیشتر و باکیفیت بالاتر و در مدت‌زمان کمتری خواهد بود که در نهایت منجر به ارتقای بهره‌وری خواهد شد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان نقش تعاونی‌ها و بخش‌های خصوصی را در جهش تولید خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش‌های مهارتی بخش غیردولتی با استفاده از ظرفیت مردم در راستای تحقق بیانات مقام معظم رهبری و اجرایی نمودن شعار سال، اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان تسریع و تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار ویژه آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد و مراکز جوار و بین کارگاهی را باهدف گسترش ظرفیت‌های نوین آموزش‌های مهارتی در تمامی حوزه‌های خدماتی، صنعتی، فرهنگ و هنر، صنوف و آموزش‌های مورد نیاز روز بازار کار توسط بخش خصوص در اولویت برنامه‌های سال جاری  قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید
  • اشتغال فارغ التحصیلان، افزایش بهره‌وری و جهش تولید
  • ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود
  • همایش تجلیل از مربیان هلال احمر و مدرسان مرکز آموزش علمی کاربردی هلال احمر قم
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد شهرکرد
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • انتصاب رییس و اعضای شورای علمی و فناوری پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی
  • انتقاد کم سابقه خبرگزاری دولت از مرکز پژوهش‌های مجلس
  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری
  • گام‌های بلند دانشگاه علمی کاربردی برای اشتغالزایی در کردستان + فیلم