Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-02@02:21:03 GMT

چرا امسال دچار بدترین سرماخوردگی تابستانی می شویم

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۰۸۵۵۷

ماه‌ها محدودیت دنیاگیری با هدف مهار شیوع کووید ۱۹ اثر ناخواسته اما خوشایندی در پیشگیری از انتشار آنفلوانزا، سرماخوردگی و ویروس‌های دیگر داشته است؛ اما اکنون که ماسک‌ها برداشته می‌شوند و دورهمی‌ها، آغوش‌ها و دست‌ دادن‌ها برمی‌گردد، ویروس‌های عادی عامل آبریزش بینی، سنگینی سر، سرفه و عطسه نیز برمی‌گردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متخصصان بیماری‌های عفونی می‌گویند عوامل زیادی در این تابستان گرم و سرفه‌آور نقش دارند. خانه‌نشینی‌ دنیاگیری از بسیاری افراد در برابر کووید ۱۹ محافظت می‌کند؛ اما سیستم ایمنی ما رویه‌ی معمول مواجهه با میکروب‌های مختلف را که در محیط‌های شلوغ با آن‌ها روبه‌رو می‌شدیم، از دست داده است.

سیستم ایمنی شما احتمالا مثل قبل قوی است؛ اما اگر برای مدتی علیه مهاجم میکروبی هشدار نداده باشد و سپس دوباره از سوی عامل بیماری‌زایی مورد حمله قرار بگیرد، بازگشت فعالیت کامل آن مدتی زمان می‌برد. همچنین برخی از مواجهه‌های ویروسی در گذشته ایمنی پایداری به همراه داشته؛ اما برخی بیماری‌ها ممکن است ایمنی موقتی به ما داده باشند که در زمان قرنطینه از بین رفته است. دکتر پل اسکولنیک، متخصص ایمنی‌شناسی و ویروس‌شناسی دانشکده پزشکی کارلیون ویرجینیا، می‌گوید

مواجهه‌ی مکرر با پاتوژن‌های مختلف سیستم ایمنی را آماده یا تقویت می‌کند تا در برابر آن پاتوژن واکنش نشان بدهد. اگر این برخوردها را نداشته باشید، سیستم ایمنی شما ممکن است کمی آهسته‌تر واکنش نشان بدهد یا پاسخ کاملی نشان ندهد و این امر به حساسیت بیشتر در برابر برخی عفونت‌های تنفسی و گاهی اوقات علائم طولانی‌تر منجر می‌شود.

به گزارش نیویورک تایمز، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا می‌گوید موارد ابتلا ویروس‌های تنفسی رایج از جمله ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) و ویروس‌های پاراآنفلوآنزای انسانی که موجب علائم سرماخوردگی معمولی و آنفلوانزا می‌شوند، تابستان امسال در حال افزایش است. به گفته‌ی سخنگوی این مرکز، افزایش موارد RSV که به‌ویژه برای افراد بسیار جوان و بسیار مسن می‌تواند خطرناک باشد، در این زمان از سال غیر عادی است.

افزایش موارد RSV بیشتر در چندین ایالت جنوبی آمریکا قابل‌ توجه بود؛ اما این ویروس در سراسر این کشور در حال ظاهر شدن است و شیوع آن عمدتاً در کودکان خردسال ردیابی شده که برخی از آن‌ها با علائم شدید در بیمارستان بستری شده‌اند. افزایش موارد RSV که در اروپا، آفریقای جنوبی، استرالیا و نیوزیلند نیز مشاهده شده، احتمالا نتیجه خانه‌نشینی‌ دنیاگیری است که جمعیت خردسال حساس بسیار بزرگ‌تری ایجاد کرده است.

گروهی از نوزادان که اکنون کودکان نوپایی هستند، در شرایطی که تعداد معدودی از ما در محیط بیرون به فعالیت‌های عادی مشغول بودیم، تا حد زیادی در برابر ویروس RSV محافظت شدند. همچنین از آن زمان، گروه جدیدی از نوزادان متولد شده‌اند و در این شرایط ویروس این فرصت را پیدا کرده است که دو برابر گذشته، کودکان حساس را آلوده کند و ناقلان بیشتری برای انتشار آن به کودکان بزرگ‌تر و افراد بزرگ‌سال که معمولا علائم خفیف‌تری دارند، ایجاد کرده است.

سو هوانگ، مدیر مرکز ملی آنفلوانزای سازمان جهانی بهداشت در مؤسسه تحقیقات و علوم محیطی نیوزیلند، می‌گوید محدودیت‌های شدید این کشور نه‌تنها موجب توقف کووید ۱۹ شده، بلکه RSV و آنفلوانزا را مهار کرده است. دکتر هوانگ و همکارانش نتیجه‌ی مطالعه خود در این زمینه را در ماه فوریه در مجله Nature منتشر کردند؛ اما همان‌طور که مرزهای این کشور رو به استرالیا باز شد، موارد RSV طی چند هفته افزایش پیدا کرد و از آنجا که ویروس بیشتر از حالت معمول با کودکان حساس مواجه شد، کودکان بسیاری در بیمارستان‌ها بستری شدند. دکتر هوانگ می‌گوید:

طی ۲۰ سال کار به‌عنوان ویروس‌شناس هرگز چنین چیزی ندیده‌ بودم. معمولا به دلیل زمستان قبلی، درجه‌ای ایمنی قبلی وجود دارد. وقتی چنین محافظتی نداشته باشید، کمی شبیه آتش‌سوزی جنگل است که آتش فقط ادامه پیدا می‌کند و زنجیره انتقال همچنان تداوم دارد.

به گفته‌ی دکتر کاترین ادواردز، استاد پزشکی کودکان در مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت، پزشکان ممکن است کودکان خردسال را برای تأیید مورد RSV آزمایش کنند و بسیاری از افرادی که علائم سرماخوردگی دارند، برای رد احتمال ابتلا به کووید ۱۹ آزمایش می‌شوند؛ اما بیشتر افراد احتمالا از ویروس تنفسی خاصی که موجب علائم آن‌ها شده است، بی‌خبر خواهند ماند. دکتر ادواردز می‌گوید:

ما دوباره همدیگر را می‌بینیم و ویروس‌های خود را به اشتراک می‌گذاریم و فکر می‌کنم شاید همه‌ی ما در مقابل ویروس‌هایی که اخیرا با آن‌ها مواجه نشده‌ایم، کمی حساس‌تر باشیم. دانستن اینکه هر فرد دقیقا به کدام نوع ویروس دچار شده، دشوار است. در بزرگ‌سالان علائم به‌طورکلی یکسان است و نمی‌توانید بگویید آیا این ویروس RSV، رینوویروس، پاراآنفلوانزا یا ویروس سرماخوردگی دیگری است.

به گفته‌ی ساتیا داندکر، متخصص عفونت‌های ویروسی و ایمنی‌شناسی مخاط از دانشگاه کالیفرنیا، اقدامات جداسازی سیستم ایمنی بدن ما را ضعیف نکرده است؛ اما عوامل دیگر از جمله استرس، عادات بد خواب و افزایش مصرف الکل می‌تواند در چگونگی پاسخ سیستم ایمنی بدن ما در برابر ویروس تنفسی نقش داشته باشد. او می‌گوید:

از این نظر که چه کسی در برابر عفونت پاسخ می‌دهد و با آن مقابله می‌کند و چه کسی بیمار خواهد شد، پاسخ متغیر عظیمی در جامعه وجود خواهد داشت. وقتی فرد در معرض عامل بیماری‌زا قرار می‌گیرد، سیستم ایمنی و سلول‌های ایمنی باید بتوانند به‌سرعت واکنش نشان بدهند. با وجود استرس و عوامل دیگر، ارتش سلول‌های ایمنی کمی مختل و کند شده و ممکن است نتواند با سرعت کافی پاسخ بدهد و به عامل بیماری‌زا فرصت غلبه بر میزبان بدهد.

به گفته‌ی آلیسون آگوو، متخصص بیماری‌های عفونی در مرکز کودکان جانز هاپکینز گفت حتی اگر بسیاری از محدودیت‌های دنیاگیری رفع شود، مردم باید برای پیشگیری از شیوع تمام بیماری‌های تنفسی اقدامات احتیاطی را ادامه دهند. دکتر آگوو می‌گوید:

 به دانش‌آموزان ابتدایی بگویید: دستان خود را بشویید، عطسه خود را بپوشانید، استراحت کنید. سعی کنید در برابر مواردی که می‌توانید، واکسینه شوید. واکسن کووید را دریافت کنید تا زمانی که به سرماخوردگی مبتلا می‌شوید، ترس ابتلا به کووید در شما کمتر شود.

نرخ بالاتر RSV و ویروس‌های تنفسی دیگر در این تابستان تا حد زیادی در مقاله‌ای که زمستان سال گذشته در مجله‌ی PNAS منتشر شد، پیش‌بینی شده بود؛ اما چیزی که مشخص نیست آن است که ویروس آنفلوانزا چه موقع ظاهر می‌شود و چه تأثیری خواهد داشت. به گفته‌ی راشل بیکر، نویسنده مطالعه مذکور و همه‌گیرشناس و پژوهشگر دانشگاه پرینستون گفت یکی از نگرانی‌های بالقوه این است که آنفلوانزا، RSV و کووید ۱۹ همه به‌طور هم‌زمان در جامعه گردش کنند. دکتر بیکر می‌گوید: «معمای بزرگ این است که آنفلوانزا کجا است؟ فکر می‌کنم فصل آنفلوانزای بسیار نامعلومی در پیش داریم. لزوما بدتر نخواهد شد؛ اما چه زمانی و به چه شکلی برخواهد گشت؟»

منبع: زومیت

منبع: ساعت24

کلیدواژه: سیستم ایمنی بیماری ها گفته ی کووید ۱۹ موارد RSV

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۸۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلجویی معاون استاندار کردستان از کارگران آسیب‌دیده سنندج

مهدی رمضانی در دیدار‌های جداگانه با کارگران آسیب‌دیده ضمن آرزوی سلامتی، مشکلات آنان را مورد بررسی قرار داد و خواستار تسریع در روند درمان و کار‌های اداری این کارگران شد.

معاون سیاسی، امنیتی استاندار کردستان همچنین با حضور در منزل جعفر میرزایی کارگر فوت شده در حادثه کارگری، ضمن تسلیت به خانواده آن مرحوم، اظهار داشت: بحث ایمنی باید جدی گرفته شده و با متخلفان برخورد شود تا کارگران دچار حادثه نشده و خانواده‌ها عزادار نشوند.

مدیرکل کار کردستان نیز در این دیدار گفت: تمام توان خود و ادارات زیر مجموعه وزارت کار در استان را در جهت حمایت از کارگران آسیب دیده بکار خواهیم گرفت، و حمایت از این اقشار را وظیفه خود میدانیم.

فرزاد پیشکاری گفت: در راستای حفظ ایمنی، بهداشت و صیانت از حق و حقوق کارگران ۲۳ بازرس کار در استان سال گذشته بیش از ۱۹ هزار بازرسی از کارگاه‌ها، کارخانجات، واحد‌های تولیدی و صنعتی، ابنیه و کارگاه‌های پرخطر را انجام داده‌اند تا کارگران به عنوان سرمایه‌های ارزشمند کشور دچار سانحه و آسیب نشوند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • آیا حتما به خرید قرص ویتامین C نیاز داریم؟
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • بهترین و بدترین خاطره معلم کودکان کار
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال
  • دلجویی معاون استاندار کردستان از کارگران آسیب‌دیده سنندج