Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، طاهره موسوی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دشتستان با اشاره به بارش باران در هفته آخر تیر، گفت: بارش باران در تیر هرچند در نوع خود بی نظیر بود و بنا به اعلام شرکت آب منطقه‌ای در آمار بارندگی چهل سال اخیر ثبت نشده بود، برای حیات وحش تشنه شهرستان دشتستان که وابسته به آبرسانی انسان بودند بهنگام بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به اینکه بارش رحمت الهی آبشخور‌های طبیعی و مصنوعی منطقه کوه سیاه را پر آب کرد، افزود: البته سیلاب مسیر خودروهای آبرسانی را نیز تخریب کرده که نیازاست مسیر بازگشایی شود. هرچند تا در زمان حاضر آبشخور‌ها نیاز به آبرسانی ندارند.

منطقه شکار ممنوع کوه سیاه با وسعت ۵۰هزار هکتار در موقعیت شهرستان های دشتستان و دشتی قرار دارد و یکی از مناطق بکر و دارای پوشش گیاهی غنی و زیستگاه پلنگ، قوچ، میش، کل و بز و ... است.

بیشتر بخوانید

سامانه بارشی اخیر در بوشهر بی‌سابقه بود/ ۶۰ میلیون مترمکعب آب باران ذخیره شد باران حال محیط زیست بوشهر را خوب کرد

مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر پیش از این گفته بود که سامانه بارشی هفته آخر تیر، در دوره آماری ۴۰ ساله هم از نظر میزان بارش و هم از نظر راکندگی بی سابقه بوده است به طوری که استان بوشهر در گذشته تنها ۴ بار و به میزان بسیار محدود، چنین بارشی را در تیر تجربه کرده بود.

به گفته علی محمدی، متوسط مقدار بارش در این سامانه ۱۱ میلیمتر بود و بیشترین بارش در ایستگاه‌های بارانسنجی شرکت آب در عسلویه به میزان ۶۱.۵ میلیمتر و در منطقه جره بالا واقع در شهرستان دشتستان به میزان ۵۵ میلیمتر ثبت شد.

او عنوان کرد بیشترین حجم جریان سیلاب مربوط به رودخانه مُند با حجم عبوری ۴۰ میلیون متر مکعب و رودخانه دالکی با حجم عبوری ۲۲ میلیون متر مکعب بوده است.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست حیات وحش منطقه حفاظت شده آبشخور باران تابستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۹۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم جریان سیل در استان یزد

هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی روزهای دوشنبه تا چهارشنبه را روزهای پربارش با احتمال بروز سیلاب برای استان یزد پیش‌بینی کرده یود که در حال وقوع است. تصویر بالا آب گرفتگی گسترده در شهر یزد را نشان می‌دهد.

افزایش ۲۷ درصدی بارندگی‌های یزد نسبت به متوسط بلند مدت

در همین حال، مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد از افزایش ۲۷.۲ درصدی بارش های استان در سال آبی جاری نسبت به متوسط دوره آماری بلند مدت خبر داد.

به گزارش روابط عمومی این شرکت ،"جواد محجوبی" افزود: در سال آبی جاری یعنی از ابتدای مهرماه ۱۴۰۲ تا امروز، ۱۰۹.۵ میلی متر بارندگی در سطح استان داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۸.۶ درصد و نسبت به متوسط دوره آماری بلندمدت ۲۷.۲ درصد افزایش داشته است.

وی اظهار کرد: این در حالی است که متوسط بارندگی کشور ۱۹۰ میلیمتر بوده و استان به لحاظ بارندگی رتبه ۲۷ را در بین ۳۱ استان داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد ادامه داد: تفت با ۲۵۳.۲ میلیمتر و بافق با ۶۶.۲ میلیمتر بیشترین و کمترین بارندگی را به خود اختصاص داده اند، بیشترین آمار بارندگی در ایستگاه منشاد با ۳۹۸ میلیمتر ثبت شده و کمترین میزان نیز مرتبط به بافق بوده است.

محجوبی با اشاره به تاثیر بارش باران بر کاهش برداشت از سفره‌های زیرزمینی تصریح کرد: این بارش‌ها سبب پر شدن چشمه‌ها و قنوات می‌شود، اما نباید انتظار داشت که سبب بالا آمدن دائمی سطح آب می‌شود.

رئیس هیات مدیره شرکت سهامی آب منطقه ای یزد خاطرنشان کرد: با وجود بارندگی های خوبی که اتفاق افتاده است به دلیل افت بالای کسر حجم مخازن تجمعی، اثرات این بارش ها به صورت موقت است.

محجوبی گفت: در سطح استان یزد ۲۵ پروژه تغذیه مصنوعی با حجم ۲۷ میلیون متر مکعب وجود دارد که علاوه بر کنترل سیلاب، تغذیه مصنوعی سفره های آب زیرزمینی را انجام می دهد.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای یزد بر صیانت از سفره های آب زیرزمینی و جلوگیری از برداشت های بی رویه از آبخوان ها و اجرای برنامه سازگاری با کم آبی تاکید کرد.

۵۱.۷ میلیمتر باران در تفت یزد ثبت شد

یزد _ ایرنا _ کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی یزد از بارش ۵۱.۷ میلمتر باران، سه‌شنبه شب در شهر تفت خبر داد و گفت: همچنین در اسلامیه و طزرجان هم به ترتیب ۳۹ و ۳۳.۶ میلیمتر باران بارید.

"سیدعباس میرحسینی " روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سخوید ۳۰ ، سلطانب سانیج ۲۹ ، ده بالا(توده) ۲۸، خودسفلی ۲۶.۵ ، ده بالا (آمحسن) ۲۴ و دره شیرسانیج ۲۲ میلی متر باران گزارش شد.

به گفته وی در علی آباد ۲۰.۱ ،نیر ۱۵.۸ ، زردین ۱۵.۵، نصرآباد ۱۴.۸ ،بیداخوید ۸.۹ و فخر آباد ۸.۵ میلیمتر باران به ثبت رسیده است.

بارش سالانه باران در استان یزد ۹۰ میلیمتر اعلام شده است.

دیگر خبرها

  • ادامه وزش باد و ریزش باران در خراسان رضوی
  • خورو بیابانک بارانی‌ترین منطقه اصفهان
  • پیش‌بینی بارندگی در کرمان/ بارش باران در رفسنجان به ۱۶ میلی‌متر می‌رسد
  • میزان خسارت بارش شدید باران و رانش در رامیان چقدر بود؟
  • میزان بارش باران در ۲۴ ساعت گذشته خراسان جنوبی اعلام شد
  • بسته شدن مسیر فرعی مهرستان به ایرانشهر
  • راه ۱۵ روستا در بم بازگشایی شد
  • بارش شدید باران و تگرگ در بندرخمیر
  • تداوم جریان سیل در استان یزد
  • عملیات اجرای پانسیون پزشکان دالکی شهرستان دشتستان آغاز شد