Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها-مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه ۳۲۰ روسا به صورت سیار آبرسانی می‌شوند،گفت: بر اساس الگوهای جوی افزایش محسوس دما فراتر از نرمال در اکثر مناطق استان طی ماه‌های تیر و مرداد پیش‌بینی می‌شود. - اخبار استانها -

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، با بیان این‌که الگوهای جوی و خروجی مدل‌های فصلی بیانگر استمرار و حاکمیت الگوهای گرم تابستانه طی ماه‌های تابستان 1400 است، اظهار داشت: این شرایط به سبب تقویت مرکز پر ارتفاع جنب حاره‌ای در لایه‌های میانی جو و  همزمانی با  تقویت کم فشار فصلی بر روی سطح زمین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: الگوی جوی مذکور سبب افزایش محسوس دما فراتر از نرمال در اکثر مناطق استان طی ماه‌های تیر و مرداد می‌شود، این افزایش دما در مناطق شمالی، غرب و مناطق مرکزی بیشتر بین 2 تا 4 درجه سانتی‌گراد و بیشتر در بیشینه دما پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه کم بارشی شدیدی را از ابتدای سال آبی جاری تا 20 تیر در کشور شاهد بودیم، گفت:  میانگین وزنی بارش 107 میلی‌متر بوده است که نسبت به بلند مدت 32 درصد و نسبت به سال گذشته 35 درصد کاهش داشته است و در سرشاخه‌های استان هم 40 درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به اینکه بر اساس آمار موجود یکی از کم‌بارش‌ترین سال‌ها طی 15 سال اخیر در استان اصفهان امسال است و تمام شهرستان‌ها کمبود بارش نسبت به بلندمدت دارند، بیان کرد: بارش‌های دریافتی در سال آبی جاری مربوط به مناطقی است که در حوضه زاینده‌رود نبوده و تأثیر زیادی بر سد و دبی رودخانه ندارد به طوری که در سرچشمه‌های آبی کاهش بارش بیشتر است.

شیشه‌فروش ادامه داد: افزایش قابل ملاحظه دما در اکثر مناطق استان به ویژه مناطق شمالی، غرب، سرچشمه‌های آبی زاینده‌رود و مرکزی تا پایان تابستان خواهیم داشت و بین 2 تا 3 درجه افزایش دارد، شرایط کم‌بارشی، بالا بودن میانگین دما نسبت به مقادیر نرمال در زمستان و بهار بین 2 تا 3 درجه سانتی‌گراد، افزایش تبخیر، کاهش پوشش برف و کاهش رطوبت خاک سبب تشدید خشکسالی و تنش آبی طی سال زراعی 99 -1400 شده است.

افزایش دمای برخی مناطق ایلام به بالای 50درجه می‌رسد

18 شهرستان در استان سیستان و بلوچستان در تنش آبی هستند

گزارش میدانی تسنیم از وضعیت مردم روستاهای سوسنگرد؛ رهاسازی آب در پایین‌دست شاخه کرخه‌+ فیلم

کم بارشی تا نیمه اول پاییز ادامه دارد

وی با بیان اینکه بررسی وضعیت خشکسالی استان با توجه به شاخص spei  در یک دوره 10ساله بیانگر این است که وسعت و شدت خشکسالی در همه مناطق استان  افزایش پیدا کرده است، بیان کرد: آخرین خروجی پیش‌بینی‌های فصلی نشان دهنده این است که بارش‌های پاییز با تأخیر آغاز خواهد شد و کم بارشی تا نیمه اول پاییز ادامه دارد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه  320 روستای استان در حال حاضر به صورت سیار آبرسانی می‌شود، گفت: بیشتر دامداری‌ها و مرغداری‌ها و 300 نقطه عشایری به صورت سیار آبرسانی می‌شود، یک میلیون 100 هزار از زیستگاه‌های گیاهی و جانوری به علت کمبود بارش و ضعف پوشش گیاهی نیاز به آبرسانی و علوفه دارند و محیط زیست کشور باید اعتبارات لازم برای تأمین آب و علوفه برای این زیستگاه‌ها  و نجات 44 هزار رأس گونه جانوری را تخصیص دهد.

وی با اشاره به طرح آبرسانی اصفهان بزرگ گفت: در این طرح 380روستا و 57 شهر حدود 1.5 ماه  است که با کمبود آب مواجه هستند و 3.4 مترمکعب بر ثانیه آب کم دارند و اکثر مناطق دچار مشکل کم فشاری و قطعی و نارضایتی  شدند.

شیشه‌فروش با اشاره به اقدامات انجام شده در استان در موضوع آب شرب گفت: اصلاح 300 کیلومتر شبکه آب روستایی، رفع نشت انشعابات و شبکه، شناسایی و ساماندهی انشعابات غیرمجاز و برنامه‌های فنی عبور از بحران مثل جانمایی شیرهای فشارشکن، استفاده از مخازن ذخیره آب، نظارت بر مخازن، هوشمندسازی شبکه مانیتورینگ آب و حفر چاه‌های اضطراری  انجام شده است ولی با وجود این اقدامات کمبود آب را داریم.

وی با تأکید بر اینکه تمام بخش‌های اداری باید 25 درصد صرفه‌جویی کنند و فضای سبز را نباید با آب شرب آبیاری کنند و شهرداری‌ها هم آب شرب و فضای سبز را تفکیک کنند، افزود:200 تیم برای نظارت بر مصارف ادارات و صنایع و صنوف در اصفهان تشکیل شده است.

100 هزار هکتار از اراضی حاصلخیز استان کشت نشده است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: احداث منابع ذخیره استراتژیک آب، استاندارسازی کولرها، توزیع لوازم کاهنده مصرف، آموزش مدیران انرژی در دستگاه‌ها، آبیاری شبانه در شهرداری‌ها، استفاده از پساب برای صنایع، حفر و تجهیز چاه‌ها و مرمت قنوات باید انجام شود.

وی با اشاره به اینکه بیشتر چشمه‌ها و قنوات خشک شده و کیفیت آب پایین آمده است، تصریح کرد: 100 هزار هکتار از اراضی حاصلخیز استان کشت نشده و 400 هزار درخت کهنسال مواجه با خشکی‌اند، 20 هزار هکتار از باغات استان با همکاری کشاورزان آبرسانی می‌شود.

انتهای پیام/173/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدیریت بحران استانداری اصفهان مناطق استان اکثر مناطق کم بارشی کم بارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۷۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود سامانه بارشی به غرب کشور | افزایش نسبی دما در غالب مناطق تا اواسط هفته آتی

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی ضمن تشریح وضعیت آب و هوای کشور طی روز‌های پیش رو، گفت: سه شنبه هفته آینده سامانه بارشی از سمت غرب وارد کشور شده و در مناطق غربی کشور بارش خواهیم داشت.

صادق ضیاییان در گفتگو با ایسنا، گفت: جمعه در خراسان شمالی، رضوی و جنوبی، کرمان، برخی نقاط استان‌های سیستان و بلوچستان، یزد، سمنان و ارتفاعات شرقی تهران، شنبه در برخی نقاط خراسان رضوی و جنوبی، یزد، کرمان، فارس، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد، شرق خوزستان، یکشنبه در جنوب کرمان و دوشنبه در ارتفاعات مرکزی البرز و ارتفاعات مرکزی زاگرس در برخی از ساعات رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقت، گاهی گرد و خاک و در نقاط مستعد، تگرگ پیش بینی می‌شود.

وی افزود: سه شنبه هفته آینده سامانه بارشی از سمت غرب وارد کشور شده و در مناطق غربی کشور بارش خواهیم داشت.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: در سه روز آینده در شمال شرق، شرق و جنوب شرق کشور در برخی ساعات وزش باد شدید و گاهی گرد و خاک پیش بینی می‌شود. همچنین تا اواسط هفته آینده روند افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور پیش بینی می‌شود.

وی درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز گفت: آسمان تهران شنبه (۸ اردیبهشت) صاف و وزش باد با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد و طی یک شنبه (۹ اردیبهشت) کمی ابری در بعضی ساعت‌ها وزش باد با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۶ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهار کرد: طی فردا و پس‌فردا شهرکرد با کمینه ۳ و ۲ درجه سانتیگراد و اهواز با بیشینه ۳۹ و ۴۰ دمای درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شوند.

منبع: ایسنا

tags # بارش باران ، آب و هوا ، اخبار هواشناسی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور از غرب کشور/ افزایش دما در اغلب مناطق کشور
  • سامانه بارشی همراه با رعدوبرق در راه آسمان اصفهان/ هوا گرم می‌شود
  • (ویدئو) رکورد سنگین‌ترین مشت جهان شکسته شد
  • رکورد سنگین‌ترین مشت جهان شکسته شد!
  • رکورد سنگین‌ترین مشت جهان شکسته شد + فیلم
  • سامانه بارشی جدید در راه اصفهان/ هوا گرم‌تر می‌شود
  • بهار پربارش امسال با افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر
  • افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر
  • ورود سامانه بارشی به غرب کشور | افزایش نسبی دما در غالب مناطق تا اواسط هفته آتی
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور / دمای هوا در بیشتر مناطق افزایش می‌یابد