Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از فعالان بخش خصوصی در طرح گوره-جاسک اظهار کرد: لوله‌سازان، پمپ‌سازان، تولیدکنندگان شیرآلات و بخش‌هایی دیگر که تا پیش از این طرح، گاه تنها با ۳۰ درصد ظرفیت کار می‌کردند، به‌واسطه این طرح ملی نزدیک به ۱۰۰ درصد ظرفیت خود را به‌کار گرفتند.

به گزارش شانا، پیام خلیلی، مدیرعامل شرکت توسعه و نوسازی صنایع گداختار گفت: همواره می‌توان از طرح عظیم گوره - جاسک به‌عنوان الگو و نماد خودباوری در کشور یاد کرد و درس‌آموخته‌های این پروژه می‌تواند در دیگر پروژه‌های صنعتی کشور به‌کار گرفته شود، این طرح نماد باور به توان داخلی است که طراحی و اجرای آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با بالاترین سهم ساخت داخل به سرانجام رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره عوامل موفقیت طرح گوره - جاسک تصریح کرد: مهم‌ترین موضوعی که در کاهش زمان این طرح دخیل بود، اراده مدیریتی است و این موضوع سبب شد مدیرعامل شرکت متن (مهندسی و توسعه نفت) و زیرمجموعه‌هایش با اراده‌ای قوی همه پیمانکاران، سازندگان و عوامل را به انجام کار در این زمان کوتاه متعهد کنند.

مدیرعامل گداختار ادامه داد: یکی دیگر از ویژگی‌های بزرگ این طرح از نظر فنی تولید لوله‌های با استاندارد بود. تاکنون تجربه تولید چنین لوله‌هایی در کشور وجود نداشت، اما اعتماد و خودباوری سبب شد شرکت‌های بزرگی مانند فولاد مبارکه وارد کار شوند و برای نخستین بار با همکاری دیگر شرکت‌ها تختال نِیس این لوله‌ها را تولید کنند.

خلیلی گفت: در حوزه شیرآلات هم همین اتفاق رخ داد و کنسرسیوم‌های زیادی شکل گرفت که از جمله آنها می‌توان به مشارکت گداختار با شرکت ماشین‌سازی اراک اشاره کرد. این دوشرکت در کنار هم توانستند این کار مهم و بزرگ را رقم بزنند، زیرا به واقع نه گداختار و نه ماشین‌سازی اراک در این بازه کوتاه به تنهایی از عهده‌اش برنمی‌آمدند، بلکه این هم‌افزایی بود که توانست نقاط قوت ما را با نقاط قوت شریکمان در کنار هم بگذارد و از درون آن محصولی جدید با ویژگی‌های جدید رقم بزند.

وی تصریح کرد: در این پروژه رکوردهای بسیاری برای نخستین‌بار ثبت شد. به نظر من غیر از اینکه دستاورد این پروژه عظیم، تولید ایرانی و محصولات خاص بود، اعتمادبه‌نفسی میان سازندگان داخلی ایجاد کرد و الگوهای تازه همکاری و مشارکتی را در کشور توسعه داد که دیگر تنها منحصر به طرح گوره - جاسک نیست و در بسیاری از پروژه‌ها و طرح‌های کشور الگوسازی و تکرار می‌شود.

مدیرعامل گداختار افزود: وقوع انقلاب اقتصادی در زنجیره صنعت شیرآلات از دستاوردهای غیرفنی و مهم پروژه گوره - جاسک بود، به جرأت می‌توان گفت همه سازندگان تجهیزات صنعت نفت در یک سال گذشته درگیر طرح گوره - جاسک بودند.

خلیلی با اشاره به آورده اقتصادی، ایجاد اشتغال، صرفه‌جویی ارزی و ایجاد رونق در شرکت‌ها و سازندگان دیگر در طرح گوره - جاسک، همگرایی موجود میان عوامل دست‌اندرکار را از دیگر دستاوردهای این طرح برشمرد و تصریح کرد: توجه بیشتر به توسعه مشارکت‌های صنعتی میان ارکان مختلف چه در حوزه پیمانکاری، چه در حوزه اجرا و چه در حوزه ساخت و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های مکمل یکدیگر، اعتماد به توان ساخت داخل و جوانان و استعدادها و ظرفیت‌های کشف‌نشده از تجربه‌های ارزشمند این طرح به‌شمار می‌آیند.

وی بر اهمیت بحث مدیریت دانش در این طرح و چگونگی تبدیل اتفاق‌ها و تجربه‌ها به درس‌آموخته، دانش و دستاوردهای ملموس و ایجاد قابلیت‌های تکرار برای آنها تأکید کرد و افزود: اگر از اهداف اصلی این طرح یعنی بحث‌های امنیت خارجی و توسعه سواحل مکران عبور کنیم، به نظر من یک اسکیل‌آپ (تبدیل الگوی کسب‌وکار به الگویی تکرارپذیر) در صنعت نفت ما ایجاد شد.

منبع: شانا

کلیدواژه: طرح انتقال نفت خام گوره جاسک ساخت داخل بومی سازی گداختار طرح گوره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۲۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه حمل و نقل بر پایه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کارخانه نوآوری آزادی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء در سال های اخیر منجر به پیشرفت های قابل توجه در صنایع مختلف شده است. در همین راستا یک شرکت دانش‌بنیان در کارخانه نوآوری آزادی (شعبه پارک فناوری پردیس) با استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء توانسته است محصولی را در حوزه حمل و نقل به بازار عرضه کند.

آیه غفرانی هم بنیان گذار این شرکت دانش‌بنیان در خصوص ایده اولیه تأسیس این مجموعه گفت: این شرکت از سال 1401 فعالیتش را در مرکز نوآوری دیجی‌کالا (دیجی‌نکست) واقع در کارخانه نوآوری آزادی آغاز کرده است. با وجود چالش های گسترده و متنوع در حوزه حمل و نقل،  تمرکز خود را بر حل مشکلات این حوزه با استفاده از فناوری های نو قرار داده که در نهایت منجر به تولید پلتفرم هوشمند مدیریت ناوگان حمل و نقل شد.

وی افزود: پلتفرم مدیریت ناوگان با هدف کاهش هزینه و ریسک شرکت‌های پخش و حمل و نقلی، خدمات متنوعی را ارائه کرده است. این خدمات شامل یک پلتفرم جامع نرم افزاری در کنار انواع مختلف و متنوع ماژول‌های سخت افزاری می‌باشد. هدف اصلی ما، ایجاد یک بستر یکپارچه، هوشمند و مطمئن برای شرکت‌ها و سازمان‌هاست که بتوانند بهره‌وری فرایندهایشان را بهبود داده، کیفیت خدماتشان را بالا برده و با ابزارهای مختلفی که ما در اختیارشان قرار می‌دهیم هزینه‌های مربوط به سوخت، نگهداری تعمیرات و خسارات تصادفات را تا حد بسیار زیادی کاهش دهند.

غفرانی همچنین در خصوص امکانات این پلتفرم گفت: امکانات ارائه‌شده توسط سیستم مدیریت ناوگان شامل ۲ بخش نصب و راه‌اندازی ماژول‌های متنوع سخت افزاری و امکانات گسترده نرم افزاری است.

وی گفت: ماژول‌های سخت افزاری شامل نصب انواع مختلف ردیاب به منظور نظارت بر موقعیت لحظه‌ای خودرو و راننده، قفل هوشمند درب کابین، پایش اطلاعات مهم از کامپیوتر خودرو، پایش لحظه‌ای دما و رطوبت کابین جهت زنجیره حمل سرد و نصب دوربین کابین جهت رصد کامل و دقیق رخدادهای داخل کابین و جاده به صورت همزمان است.

هم بنیان گذار مجموعه کارپو ادامه داد: این شرکت توانسته است در کمتر از ۱ سال از آغاز فعالیت خود، عنوان دانش‌بنیان را کسب کرده و به عضویت مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی مازندران و پارک فناوری پردیس در بیاید.

وی در خصوص برنامه های این شرکت در سال 1403 نیز گفت: این شرکت در ۲ سال اول تاسیس خود، تمرکز خود را صرفاً برروی نیازسنجی بازار و توسعه محصول گذاشت. اما در سال جدید برنامه ما ورود جدی به بازار در کنار توسعه و ارتقاء همیشگی محصول است.

غفرانی در پایان، حضور در کارخانه نوآوری آزادی را موجب تسهیل برخی از فرایندها مانند کسب برخی مجوزها، ارتباط راحت‌تر با بازار، شبکه سازی گسترده و حضور در محیطی پویا برشمرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه حمل و نقل بر پایه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کارخانه نوآوری آزادی
  • اعتصاب کارگران «جهان»، ۵۳ سال قبل
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • استقرار شناور یدک‌کش بُرنا در حوضچه بندر جاسک
  • ظرفیت‌های مردمی قزوین در اجرای «طرح نماد» به‌کارگیری شود
  • احداث آسفالت بازیافتی تا پایان سال/تولید ۱.۵ میلیون تن آسفالت برای ۱۴۰۳
  • راه‌اندازی فاز دوم کارخانه فولاد بافت مصداق«جهش تولید با مشارکت مردم» است
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود