Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@14:54:10 GMT

داروی جدید برای نابودی سرطان سینه

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۱۵۳۰۵

داروی جدید برای نابودی سرطان سینه

به گزارش جام جم آنلاین، بر اساس یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله Science Translational Medicine، یک روش جدید برای درمان سرطان سینه می‌تواند ۹۵ تا ۱۰۰ درصد از سلول‌های سرطانی را در موش‌ها، همراه با پیشروی یا متاستاز آنها در مغز، ریه‌ها، کبد و استخوان‌ها از بین ببرد.

این داروی جدید «ارسو» (ErSO) نام دارد و قادر است به سرعت حتی تومورهای بزرگ را تا اندازه‌های غیرقابل تشخیص کوچک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مطالعه تحت نظر دانشمندان دانشگاه «ایلینوی» انجام شد. پروفسور «دیوید شاپیرو» استاد بیوشیمی و نویسنده اصلی این مطالعه گفت: حتی وقتی چند سلول سرطانی سینه زنده بمانند و تومورها را قادر به رشد مجدد بیش از چندین ماه کنند، تومورهایی که دوباره رشد می‌کنند کاملاً با «ErSO» قابل درمان مجدد هستند.

وی افزود: جالب توجه است که «ErSO» باعث از بین رفتن سریع اغلب متاستازهای ریه، استخوان و کبد و جمع شدن چشمگیر متاستازهای مغزی شده است، زیرا تومورهایی که به سایر نقاط بدن گسترش یافته‌اند بیشتر مسئول مرگ‌های ناشی از سرطان پستان هستند.

رفتار این دارو منوط به پروتئین گیرنده استروژن است که در اکثر تومورهای پستان وجود دارد. این دارو هنگامی که به گیرنده استروژن متصل می‌شود، راه را برای ورود سلول‌های سرطانی به مرحله رشد سریع باز می‌کند، در عین حال آنها را از استرس اضافی محافظت می‌کند. به این مسیر، پاسخ پیش‌بینی نشده پروتئین بازشونده (a-UPR) گفته می‌شود که تولید پروتئین‌هایی را که سلول را از آسیب محافظت می‌کنند، تسریع می‌کند.

«شاپیرو» توضیح داد: «a-UPR» از قبل فعال است، اما در بسیاری از سلول‌های سرطانی پستان در سطح پایین فعال است. مشخص شد که این مسیر، سلول‌های سرطانی را در مقابل کشته شدن توسط داروهای ضد سرطان محافظت می‌کند.

به گفته محققان، این داروی جدید به زودی وارد آزمایشات انسانی می‌شود.

مسیر «a-UPR» در ابتدا در سال ۲۰۱۴ توسط «شاپیرو» و «نیل آندروسکا» دانشمند دانشگاه علوم پزشکی «ایلینوی» کشف شد.

در آن زمان، این زوج توسعه خود را از ترکیبی اعلام کردند که قادر به هدایت مسیر «a-UPR» به سمت فعالیت بیش از حد است که می‌تواند سلول‌های سرطان پستان را که حاوی گیرنده‌های استروژن هستند، از بین ببرد.

«دارجان دوراکی» یکی دیگر از نویسندگان این مطالعه گفت: از آنجا که این مسیر در سلول‌های سرطانی در حال حاضر فعال است، ما می‌توانیم آن را بیش‌فعال کنیم و سلول‌های سرطانی پستان را به سمت مرگ هدایت کنیم.

«متیو بودرو» یکی دیگر از محققان این مطالعه گفت: از آنجا که حدود ۷۵ درصد از سرطان‌های پستان گیرنده‌های استروژن دارند، داروی «ErSO» در برابر شایع‌ترین شکل سرطان پستان پتانسیل دارد. مقدار گیرنده‌های استروژن مورد نیاز «ErSO» برای هدف قرار دادن سرطان پستان بسیار کم است، بنابراین این دارو ممکن است در برابر برخی از سرطان‌های پستان که به طور سنتی بدون گیرنده‌های استروژن تلقی می‌شوند، موفق عمل کند.

به طور قابل توجهی قرار گرفتن موش‌ها در معرض میزان زیادی از این دارو هیچ گونه اثر سوء بر سیستم تولیدمثل آنها نشان نداد، همچنین این ترکیب در موش‌های صحرایی و سگ‌ها در دوزهای بسیار بالاتر از حد لازم برای درمان موثر، عملکرد خوبی داشت. این نشان دهنده پیشرفت قابل توجه در مبارزه با از بین بردن سرطان پستان با کارایی بالا و حداقل عوارض جانبی است.

«شاپیرو» گفت: بسیاری از سرطان‌های پستان با این دارو فقط در عرض سه روز بیش از ۹۹ درصد کاهش می‌یابند.«ErSO» سریع عمل می‌کند و تأثیرات آن بر روی سرطان‌های پستان در موش‌ها چشمگیر است. آزمایشات بالینی انسانی با اخذ مجوزها پیش خواهد رفت و به دنبال بررسی اثربخشی «ErSO» در برابر طیف وسیع‌تری از سرطان‌هایی هستیم که حامل گیرنده‌های استروژن هستند.

منبع: ایسنا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سرطان سینه متاستاز سلول سرطانی گیرنده های استروژن سلول های سرطانی سرطان های پستان سلول های سرطان سرطان پستان موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۵۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است

محسن روز رخ، ظهر امروز و در نشست خبری کنگره یاد شده که با رویکرد درمان چندتخصصی تومورهای مغزی کودکان، ۲۶ تا ۲۸ اردیبهشت جاری در تهران  برگزار می شود، در پاسخ به قدس با بیان  این مطلب افزود: درمان ۶۵ تا ۷۰ درصدی کودکان سرطانی در ایران در حالی است که این رقم در ترکیه ۶۰ درصد و در دیگر کشورهای منطقه زیر ۵۰ درصد است.

وی درمان سرطان کودکان را در کشورهای پیشرفته دنیا ۸۰ تا ۸۵ درصد عنوان کرد و گفت: این که در شرایط موجود ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در کشور درمان می شوند واقعاً اتفاق چشمگیری است.

وی در پاسخ به پرسش دیگر قدس، درباره مهمترین دلایل ایجاد سرطان در بین کودکان ایرانی هم گفت: دلایل مختلفی در این زمینه نقش دارند و یک عامل منحصر به فرد را در  ابتلای کودکان به سرطان نمی سراغ گرفت؛ عواملی محیطی،  وراثت، تغذیه می تواند در ایجاد سرطان کودکان دخیل باشد. البته درصد آن ها با یکدیگر متفاوت است؛ برای مثال شاید در برخی از انواع سرطان ها ژنتیک و در بعضی دیگر، تغذیه و محیط بیشتر نقش داشته باشند. اما همه این عوامل در ایجاد سرطان در کودکان دخالت دارند و به همین دلیل است که ما یک درمان واحد را برای سرطان ها نداریم. چون وقتی دلیل بیماری را بدانیم درمان آن راحت خواهد بود و این که درمان سرطان ها بسیار سخت است به این خاطر است که علت اصلی آن دقیقاً مشخص نیست. البته شاید در آینده این دلیل اصلی تشخیص داده شود و درمان آن راحتر صورت گیرد.

وی با اشاره به این که بر اساس آمارها در دنیا، سرطان کودکان یک درصد کل سرطان ها را تشکیل می دهد، افزود: یعنی سرطان در بین کودکان خیلی شیوع ندارد با این وجود سالانه در آمریکا ۵۵ هزار  مورد جدید سرطان کودکان ثبت می شود و در ایران نیز سالانه حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰  مورد جدید سرطان کودکان ثبت می شود .

می خواهیم در درمان کودکان مبتلا به سرطان به آمار کشورهای توسعه یافته برسیم

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه محک، هم در این نشست خبری با بیان این که باید پذیرفت که سیستم بهداشت و درمان هر کشوری  تابعی از وضعیت اقتصادی آن کشور و سهمی است که از تولید ناخالص داخلی آن می برد، تصریح کرد: بنابراین در درمان کودکان مبتلا به سرطان باید این طور نگاه کنیم آنچه که امروز در بیمارستان محک اتفاق می افتد به لطف تامین منابعی است که از سوی خیرین صورت می گیرد. در واقع کمک های خیرین ما را قادر کرده است تا روش های درمانی متفاوت تری را نزدیک به روش های روز دنیا پیاده کنیم و همچنین داروهایی را که مورد نیاز کودکان سرطانی است تامین کنیم . در واقع این موضوع – کمک های مردمی-  موجب شده تا در درمان  کودکان سرطانی نسبت به میانگین کشوری جلوتر باشیم؛ اما این به این معنا نیست که می توانیم به رقم های ۸۰ تا ۸۵ درصدی کشورهای توسعه یافته در درمان کودکان سرطانی  نزدیک شویم. چون بخشی از این اختلاف فاصله به شرایط اقتصادی کشورها بر می گردد که محک به همت خیرین نیکوکارش تلاش می کند تا روز به روز این فاصله را کمتر کند. در واقع  ما سعی داریم تا تمام محدودیت ها را البته تا جایی که ممکن است پشت سر بگذاریم تا به آمارهای کشورهای توسعه یافته  در درمان کودکان سرطانی برسیم.

درمانی قطعی ۱۶ هزار کودک مبتلا به سرطان توسط بیمارستان محک

دکتر میترا قالیبافیان، آنکولوژیست و عضو هیئت علمی دانشگاه نیز در ادامه این نشست، از تشکیل ۴۲ هزار پرونده مبتلا به سرطان در بیمارستان محک از زمان تاسیس موسسه محک تاکنون خبر داد و گفت: طبق گزارش های موجود ۱۶ هزار کودک مبتلا به سرطان کاملاً درمان شده و به خط پایه زندگی برگشته اند. 

وی با اشاره به این که هرچند تومورهای مغزی دومین نوع شایع سرطان در کودکان است اما نخستین عامل مرگ کودکان محسوب می شود، افزود: کودکانی که مبتلا به تومور مغزی هستند و تحت درمان قرار می گیرند و زنده می مانند با عوارض دیررس درمان دست به گریبان می شوند. بنابراین در طول زمان متوجه شدیم که درمان تومورهای مغزی کودکان نیاز به یک برخورد متفاوتی نسبت به بزرگسالان دارد.

 وی در همین زمینه افزود: دومین نکته ای که با پیشرفت علمی متوجه شدیم این است که تومورهای کودکان با تومورهای بزرگسالان کاملاً متفاوت است: یعنی اگر حتی یک اسم داشته باشند اما رفتارشان در کودک به نسبت بزرگسال متفاوت است. این موضوع ما را به اینجا رساند که برخورد تیم درمان و تیم پشتیبانی با کودکی که دچار تومور مغزی است باید متفاوت باشد. از این رو هدف چهارمین کنگره دوسالانه آنکولوژی این است که این تفاوت برخورد در درمان کودکان مبتلا به سرطان را در قیاس با بزرگسالان، نمایش دهد.  

وی با تاکید بر این که کودکان نجات یافته از سرطان نیازمند بازتوانی درازمدت هستند، تصریح کرد: این نوع کودکان پس از درمان وقتی به جامعه باز می گردند با محدودیت هایی مواجه می شوند بنابراین باید برای بازتوانی آن ها از همان روز نخست فکری شود.

قالیبافیان، با اشاره به این که زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد، افزود: کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگترها حساس‌تر هستند.جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است. در مجموع برخی کودکان پس از ۵سال درمان، کاملاً بهبود می یابند.

درمان آنکلوژی نیاز به یک کار تیمی دارد

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی هم در ادامه این نشست از درمان ۲۰ درصد کودکان ایرانی مبتلا به سرطان توسط بیمارستان محک خبر داد و گفت: درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد و موسسه  محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استادان این بیمارستان سابقه هیئت علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در بیمارستان محک را دارند.

محمود مصدق

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد