Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-30@00:49:11 GMT

چرا دهه ولایت اهمیت دارد؟

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۱۹۹۸۶

چرا دهه ولایت اهمیت دارد؟

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری ایسکانیوز، حجت الاسلام و المسلمین حسینی نیشابوری استاد حوزه و دانشگاه درباره ارتباط عید غدیر و عید قربان گفت: قربان و غدیر نسبت مقدمه و ذی مقدمه با هم دارند. یعنی تا مقدمه پدیدار نشود ذی مقدمه حاصل نمی‌شود. مناسک حج را که بررسی می‌کنیم متوجه می‌شویم، از نظر جغرافیای، نسبت سرزمین قربانی کردن به سرزمین غدیر خم این است که در حجه الوداع، حجاج در سرزمین منا قربانی انجام دادند و بعد آمدند در مسجد الحرام در کنار کعبه مناسک خود را تمام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این که مناسک خود را تمام کردند، اما آیه «اَلْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ» هنوز نازل نشده بود. پس هنوز باید اتفاقی بیفتد، یعنی باید در یک سرزمین دیگری به نام غدیر خم و در یک زمانی دیگری که پس از مناسک حج است، این آیه نازل می‌شد.

وی افزود: پس مناسک حج و قربانی کردن به عنوان عبادت است و مقدمه‌ای برای رسیدن به رشد که اتمام و اکمال آن در غدیر خم حاصل می‌شود. پس جغرافیا و زمان مقدمه و غدیر هم ذی مقدمه است. قربان از ماده تقرب می‌آید؛ یعنی یک ابزاری برای قرب و نزدیکی به خداوند است. پس از آن که انسان این ابزار را کسب کرد، تازه به سمت نهایت نزدیک شدن به خداوند و ادراک مقام امامت می‌رسد؛ در نتیجه قربان مقدمه غدیر است.


این کارشناس مذهبی بیان کرد: وقتی حضرت ابراهیم (ع) در بین راه از خداوند مطالبه مقام امامت‌ی کند، این مقام به او داده نمی‌شود. آن حضرت زمانی که از امتحانات سخت عبور کرد و به مرحله رشد و کمال رسید، مقام امامت به آن داده شد؛ بنابراین کسی که بخواهد ارتباط بین قربان و غدیر را بررسی کند باید بداند که حضرت ابراهیم (ع) مسیر مهندسی معنوی و مرحله رشد و کمال را به خوبی طی کرده است و بعد با مقابله با بت پرستی مجاهدت کرده و امتحانات و آزمایش‌های سختی را داده است تا به پیام غدیر که همان امامت و ولایت است برسد.

وی ادامه داد: ابزار دیگری که حضرت ابراهیم (ع) کسب می‌کند این است که به سرزمینی که به آن علاقه داشت آن را قربانی کرد؛ می‌تواند قربانی انسان هجرت باشد. قربانی صرفا ذبح کردن گوسفند نیست. در روایت داریم که می‌فرمایند: «نماز برای انسان با تقوا قربانی است». قربانی دیگر آن حضرت این بود که پس از رسیدن به آن سرزمین باید همسر و فرزندان خود را در آن جا رها کند که این بالاترین نوع قربانی کردن است و پس از آن است که ابزار رشد حضرت ابراهیم (ع) کامل می‌شود.


حجت الاسلام و المسلمین حسینی نیشابوری در پایان اظهار کرد: اگر کسی بتواند به قدری به فضای قرب الهی برسد و مسلمان و تسلیم خداوند شود، آن وقت است که اسماعیل خود را می‌تواند قربانی کند. اگرچه ذبحی رخ نداد، اما چون توانست از نظر ذهنی وقلبی آن عمل را بر خود هموار کند. وقتی کسی به این مرحله رسید او شایسته مقام میل به امامت می‌شود. دهه ولایت یعنی اگر اطاعت کردیم و تسلیم حضرت حق شدیم می‌توانیم به مقام ولایت وامامت برسیم. در نتیجه قربان راه رسیدن به غدیر و درک مقام ولایت و امامت است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

کد خبر: 1104330 برچسب‌ها اخبار روز

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اخبار روز حضرت ابراهیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۹۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکم کمیته انضباطی به لغو جنجالی بازی لیگ یک صادر شد

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از سایت فدراسیون فوتبال، در خصوص گزارش سازمان لیگ فوتبال مبنی بر عدم برگزاری مسابقه بین دو تیم آبی‌پوشان جنوب و فجر شهید سپاسی شیراز در تاریخ ۰۲/‏۰۲/‏۱۴۰۳‬ از سری مسابقات لیگ دسته اول فوتبال کشور در ورزشگاه غدیر اهواز با توجه به مجموع اوراق و محتویات پرونده و نظربه اینکه بر اساس مکاتبات صورت گرفته از سوی باشگاه آبی‌پوشان جنوب با سازمان لیگ ورزشگاه تختی و غدیر اهواز به ترتیب به عنوان اولویت اول و دوم محل برگزاری مسابقات به عنوان میزبان در فصل جاری معرفی و تا کنون نیز تعداد ۳ مسابقه در ورزشگاه تختی و ۸ مسابقه در ورزشگاه غدیر برگزار گردیده است که این امر موید پذیرش استادیوم غدیر اهواز به عنوان دومین ورزشگاه باشگاه آبی‌پوشان جنوب در برگزاری مسابقات از سوی مسئولین باشگاه استقلال خوزستان به عنوان بهره بردار قراردادی ورزشگاه اخیرالذکر می‌باشد.

از طرفی با توجه به اینکه در جلسه هماهنگی شب قبل از بازی دو تیم به دلیل عدم رفع مشکلات استادیوم تختی با اعلام مدیر تیم آبی‌پوشان جنوب و تاییدیه نماینده هیأت فوتبال استان، استادیوم غدیر به عنوان ورزشگاه برگزاری مسابقه معرفی و به تأیید و امضا حاضرین در جلسه از جمله مدیران دو تیم، ناظر بازی، نماینده نیروی انتظامی و نماینده هیأت فوتبال استان خوزستان رسیده ولی علی رغم حضور بازیکنان دو تیم، داوران و فراهم بودن شرایط برگزاری به دلیل عدم بازگشایی درب استادیوم غدیر از سوی بهره بردار آن و با وجود اعطای مدت زمانی حدود ۲ ساعت و تلاش‌های صورت گرفته مسابقه برگزار نگردیده است با توجه به گزارش مقامات رسمی بازی، لوایح دفاعیه ابرازی از سوی دو باشگاه و اظهارات نمایندگان آنها و همچنین اظهارات مدیرعامل باشگاه استقلال خوزستان در جلسه مورخ ۰۹/‏۰۲/‏۱۴۰۳‬ و با عنایت به اینکه اقدام باشگاه استقلال خوزستان به عنوان شخص ثالث علت اصلی و خارج از اراده باشگاه میزبان در عدم برگزاری مسابقه تشخیص داده می‌شود در نتیجه با توجه به بند ۵ ماده ۱۴ آئین نامه برگزاری مسابقات لیگ برتر و دسته اول فوتبال ایران مصوب ۱۳۹۸ و همچنین مفهوم مخالف از ماده ۶۲ مقررات انضباطی حکم بر تکرار مسابقه بین دو تیم آبی پوشان جنوب و فجر شهید سپاسی شیراز تماماً با هزینه باشگاه میزبان در محلی خارج از استان خوزستان با تشخیص سازمان لیگ صادر می‌گردد.

همچنین با توجه به اظهارات مدیرعامل باشگاه استقلال خوزستان در خصوص عدم امکان موافقت با برگزاری سایر مسابقات باقیمانده تیم آبی‌پوشان جنوب در ورزشگاه غدیر، مسابقات باقیمانده که تیم اخیرالذکر در فصل جاری میزبان می‌باشد در محل دیگری به تشخیص سازمان لیگ باید برگزار شود.

همچنین رفتار باشگاه خوزستان به عنوان بهره بردار ورزشگاه غدیر در عدم موافقت با بازگشایی درب این ورزشگاه علی رغم اطلاع و آگاهی از انتخاب ورزشگاه مذکور به عنوان محل دوم برگزاری مسابقات تیم آبی‌پوشان جنوب از مصادیق نقض اصول اخلاقی و جوانمردی حاکم بر مسابقات فوتبال تشخیص و مستند به مواد ۵۱ و ۱۱۷ مقررات انضاطی به پرداخت مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون ریال جریمه نقدی محکوم می‌گردد. رأی صادره به جز جریمه نقدی قابل اجرا و تماماً ظرف مدت ۷ روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی نزد کمیته استیناف می‌باشد

کد خبر 6091493

دیگر خبرها

  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • تصویب تشکیل بنیاد شیخ انصاری در دزفول
  • جریمه 350 میلیون تومانی باشگاه استقلال خوزستان
  • حکم کمیته انضباطی برای تکرار یک دیدار تعیین‌کننده
  • رای کمیته انضباطی به برگزاری دیدار استقلال ملاثانی - فجر
  • حکم کمیته انضباطی به لغو جنجالی بازی لیگ یک صادر شد
  • آشنایی با قانون مدنی؛ مقدمه
  • شهید شیرودی خلبان تیزپرواز آسمان ایران
  • علی‌اکبر قربان شیرودی را می‌شناسید؟
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم