Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تالش، دو مرداد سالروز درگذشت یکی از یاران صدیق انقلاب اسلامی است ،سید جلیل‌القدری که در سال ۱۳۱۳ در روستای شیرآباد تالش پای در دنیا گذاشته و در طول عمر بابرکت خود خدمات بسیاری به انقلاب و منطقه تالش داشت.

 نام سید یونس عرفانی را شاید نسل جدید همچون نام روستای کوچک زادگاهش کمتر کسی شنیده باشد اما هر برگی از تاریخ انقلاب اسلامی و مبارزات انقلابیون در کشورهای اسلامی را که ورق می‌زنیم نام و نشانی از این روحانی مبارز تالشی به چشم می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همراهی و همکاری با امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان گرفته تا تأسیس جامعه اهل‌بیت مصر و مباحثه با علمای شیعه و سنی و همچنین فعالیت فرهنگی و سیاسی در کشورهای اسلامی منطقه از جمله عراق ،سوریه ،پاکستان و مصر گوشه‌ای مجاهدت‌های این روحانی مبارز است.
 

عرفانی پس از اتمام تحصیلات ابتدایی(مکتب‌خانه) در تالش برای ادامه تحصیل به اردبیل و سپس برای ادامه تحصیل به قم رفت.

حضور سید یونس عرفانی در قم و نشستن پای درس بزرگانی همچون سید حسین طباطبایی بروجردی و امام خمینی(ره)از او یک روحانی مبارز و انقلابی ساخته و زمینه آشنایی و گرم شدن روابط وی با علمای بزرگ و طلاب سایر کشورهای اسلامی که در قم به تحصیل مشغول بودند را فراهم کرد.

یک سال قبل از انقلاب وی با همراهی بزرگانی همچون آیت‌الله مهدوی کنی جامعه روحانیت مبارز تهران را بنیان‌گذاری کرد و مسجد سیدالشهدا منطقه غرب تهران  که امام جماعت آنجا بود را به پایگاه مبارزات انقلابی تبدیل کرد.

ایشان همچنین قبل از انقلاب با برگزاری کلاس‌های قرآن و احداث کتابخانه در مساجد تهران و تالش زمینه‌ساز تربیت انسان‌های مبارز و بزرگی شد.

با گرم شدن تنور انقلاب در ایران به رهبری امام خمینی(ره)مرحوم سید یونس عرفانی به دلیل سخنرانی‌های انقلابی به‌ویژه در منطقه غرب تهران بارها به ساواک احضار شده و مورد بازجویی و آزار و اذیت  آنان قرار می‌گرفت.
 

با پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به فعالیت‌های قبلی مسؤولیت کمیته منطقه هشت تهران به ایشان سپرده شد تا با روحیه بزرگ‌منشی و ولایی خود منشأ خدمات بسیاری به مردم آن منطقه و انقلاب شود.

سید یونس عرفانی در اولین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با کسب ۷۱ درصد آرا به‌عنوان نماینده تالش،رضوانشهر و ماسال انتخاب شد .

 هرچند عمر نمایندگی وی بسیار کوتاه بود اما آیت‌الله عرفانی در همین مدت کوتاه خدمات ارزشمندی برای منطقه و کشور داشت که با وجود گذشت ۳۷ سال همچنان از ایشان به‌عنوان نماینده‌ای تأثیرگذار که محور وحدت شیعه و سنی در منطقه بود یاد می‌شود.
 

متأسفانه با وجود اینکه آیت‌الله سید یونس عرفانی یکی از چهره‌های بزرگ و تأثیرگذار انقلاب اسلامی بوده و در بسیاری از کشورهای منطقه از وی به نیکی یاد می‌شود هنوز در شهرستان تالش هیچ نام و نشانی(میدان_خیابان و غیره) از این روحانی مبارزه به چشم نمی‌خورد.


انتهای پیام/۸۴۰۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: انقلاب اسلامی امام خمینی مصر انقلاب اسلامی روحانی مبارز آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۰۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(مدّظلّه‌العالی)» نوشته سیّد مهدی موسوی توسط انتشارات انقلاب اسلامی منتشر و در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه می‌شود.

علم در نگاه رهبر انقلاب، یکی از محورهای مهمّ تمدّن انسانی است و خود از همین منظر تمدّنی و با رویکرد فلسفی - الهیّاتی به علم و علوم انسانی می‌نگرند. ایشان در بیانات و نوشته‌های خود افقهای جدیدی را مورد نظر دارند که انسان را وا می‌دارد تا فراتر از فلسفه‌های رایج به دیدگاه‌های ایشان توجّه بیشتری کند.

ایشان به عنوان یک مجتهد و حکیم عالی‌قدر صاحب سبک خاص در تبیین و تحریر معارف اسلامی و انسانی هستند و در تحلیل امور انسانی از افق‌های جدید انسانی و تمدّنی پرده برمی‌دارند و آن را در موضع‌گیری‌های خود در عرصه‌ی راهبری جامعه و مواجهه‌ی تمدّنی با پدیده‌های داخلی و خارجی به کار می‌گیرند.

کتاب مورد اشاره در ۱۱ فصل می‌کوشد به واکاوی نظریّه‌ رهبر انقلاب در موضوع علوم انسانی اسلامی بپردازد.

کتاب «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(مدّظلّه‌العالی)» نوشته سیّد مهدی موسوی در ۸۳۲ صفحه و در قطع وزیر و با شمارگان ۲ هزار جلد و با بهای ۴۲۰ هزار به زودی در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه می‌شود.

کد خبر 6097066 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • آغاز نقشه اسرائیل برای حمله به رفح؟ کوچاندن فلسطینیان از منطقه شرقی رفح توسط ارتش رژیم صهیونیستی کلید خورده + فیلم
  • دیدار مسوولان و کارگزاران حج با رهبر انقلاب
  • دیدارمسوولان وکارگزاران حج با رهبر انقلاب
  • انتشارات انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبرانقلاب در راه نمایشگاه کتاب
  • انتشارات انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر معظّم انقلاب در راه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • ساخت ۱۸۰۰ مسکن محرومین در استان مرکزی
  • «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود
  • گفتمان انقلاب اسلامی روز به روز در حال گسترش است
  • عملیات وعده صادق نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی است