Web Analytics Made Easy - Statcounter

آتش سوزی، سیلاب، امواج گرما و خشکسالی. آب و هوایی مرگبار که در هفته‌های اخیر دانشمندان و اقلیم شناسان را در بهت و حیرت فرو برده است. اینها همه نشان هایی است از اینکه رخ دادهای شدید آب و هوایی بسیار زودتر و شدیدتر از آنچه که مدل های اقلیمی پیش بینی کرده بودند در حال رخ دادن است.

به گزارش «انرژی امروز» فایننشیال تایمز نوشت: در اورگان، در جنوب آمریکا، آتش سوزی در منطقه ای رخ داده است که 25 برابر منهتن وسعت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چین سیلابی 51 کشته بر جا گذاشته است که حاصل بارش باران یکساله در یک روز است. در روسیه در یاکوتیا در شرق دور، مقامات اعلام وضعیت اضطراری کرده اند چون برای خلاصی از آتش سوزی جنگل ها مجبور به باروری ابرها شده‌اند.

دانشمندان می‌گویند این رخ دادها رکوردهای نرمال را شکسته اند. و از مدل های پیش بینی عبور کرده اند. مدل هایی که پیش بینی های آنها بر اساس در نظر گرفتن گرمایش جهانی بوده است.

از سیلابهای مرگبار در آلمان گرفته تا امواج گرما در کانادا و خشکسالی شدید در منطقه دریای سیاه، سرعت و مقیاس فجایع اقلیمی تقریبا غیر قابل تصور شده اند، حتی برای دانشمندانی که کارشان مطالعه این فجایع است.

یکی از عوامل پشت سر این رخ دادها، تغییرات اقلیم است که به تغییر رفتار جت استریم منجر شده است. جت استریم، جریان سریع هوایی است که تعیین کننده آب و هوا در نیم کره شمالی است.

به ویژه در تابستان سرعت این جریان ها کمتر و امواج آن بیشتر شده است.

میشائیل مان، مدیر مرکز علوم سیستم های زمین در دانشگاه پنسیلوانیا می گوید وقتی جریان جت استریم سرعت و ثبات کمتری دارد، سیستم های کم فشار و پر فشار رشد کرده اما درجا می زنند. امواج گرما و خشکسالی (مربوط به سیستم های پر فشار) و سیلاب (مربوط به سیستم های کم فشار) شدت بیشتری می یابند.

پدیده ای هست به نام «رزونانس امواج جهانی» که یکی از عوامل امواج گرما در آمریکای شمالی بود و دمای هوا در منطقه غرب کانادا را به بیش از 49 درجه سانتیگراد رساند.

این عوامل باعث ایجاد امواج گرما در منطقه شمالگان روسیه هم شده است، و آتش سوزی شدید جنگل ها در این منطقه گازهای سمی تولید کرده و چون پتویی بر سر شهر یاکوتس، بندری در سیبری، کشیده شده است. این شهر به عنوان یکی از سردترین مناطق دنیا شناخته شده است.

این آتش سوزی ها باعث شده است که یکی از بدترین رخ دادهای آلودگی هوا در این منطقه به وجود آید، و سطح آلاینده ذرات معلق هوا به شدت افزایش یابد.

احتمال داده می شود که رفتارهای جت استریم از این پس به خوبی کار نخواهند. و دانشمندان بر این باورند که تاکنون تاثیرات مخرب تغییرات اقلیم را دست کم گرفته بودند.

کره زمین در حال حاضر نسبت به زمان پیشاصنعتی شدن تا 1.2 درجه گرمتر شده است اما این گرم شدن به صورت یکسان در تمام دنیا پخش نشده و منطقه شمالگان سه برابر بیشتر از دیگر مناطق دنیا گرم شده است. دانشمندان دلیل آن را تاثیر بازتابش یخ برف این منطقه می دانند.

گرمایش مناطق قطبی تاثیر بسیار بیشتری بر جت استریم دارد، این جریان قدرت خود را از اختلاف دمای بین مناطق سرد قطبی و گرم حاره ای می گیرد.

در آلمان و بلژیک، جت استریم آرام تر فاکتوری برای راه افتادن سیلاب است که به کشته شدن 200 نفر انجامید.

البته همه رخ دادهای آب و هوایی مربوط به جت استریم نیستند. گرمایش جهانی تاثیر مستقیمی بر میزان بارش هم دارد چون هوای گرم تر می تواند آب بیشتری در خود نگه دارد، هر یک درجه هوای گرم تر به معنی 7 درصد نگهداری آب بیشتر است.

با این وصف می توان دلیل سیلاب گسترده در هند و چین را توضیح داد. بارانی که در چین بارید در 5 هزار سال گذشته بی سابقه بوده است.

برچسب هاتغییرات اقلیم جت استریم

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: تغییرات اقلیم آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو امواج گرما آتش سوزی آب و هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۲۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| تصاویری تلخ از وضعیت منطقه امام‌زاده ابراهیم شفت پس از آتش‌سوزی هولناک دیشب

فیلم| تصاویری تلخ از وضعیت منطقه امام‌زاده ابراهیم شفت پس از آتش‌سوزی هولناک دیشب

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت شهرک امام زاده ابراهیم شهرستان شفت پس از آتش سوزی
  • آخرین وضعیت شهرک امام زاده ابراهیم پس از آتش سوزی
  • آمادگی لازم برای مقابله با اثرات مخرب بارندگی را داریم
  • حادثه آتش‌سوزی امامزاده‌ابراهیم شفت؛ علت و نقص‌ها
  • مخالفت سوئد با تحقیقات بین‌المللی درباره انفجار «نورد استریم»
  • بارش‌های بهاری میهمان استان قزوین 
  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان
  • تصاویری تلخ از منطقه امام‌زاده ابراهیم گیلان پس از آتش سوزی
  • فیلم| تصاویری تلخ از وضعیت منطقه امام‌زاده ابراهیم شفت پس از آتش‌سوزی هولناک دیشب
  • ببینید | اولین تصاویری از منطقه امام‌زاده ابراهیم(ع) پس از آتش‌سوزی شدید