Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، خبرگزاری ریانووستی روز یکشنبه به نقل از مقام وزارت خارجه روسیه و بدون اشاره به نام و سمت وی نوشت: اوضاع دریای سیاه از طرف بازیگران فرامنطقه ای بطور مصنوعی متشنج می شود. 

مقام روس تصریح کرد که ترکیه در تردد دریایی در دریای سیاه باتوجه به کنترل عبور کشتی های جنگی از تنگه های واقع در این پهنه آبی (بسفر و داردانل) نقش مهمی را ایفا می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی افزود: به دقت اوضاع را رصد می کنیم تا ببینیم در عمل مفاد قرارداد مونترو ازجمله در بخش مربوط به محدودیت تناژ کشتی هایی که از تنگه های دریای سیاه عبور می کنند و حداکثر تناژ ناوهای کشورهای خارج از منطقه دریای سیاه و زمان حضور آنها در این پهنه آبی چگونه اجرا می شود. 

 مقام وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه مسکو و آنکارا بطور منظم در این مورد به گفت و گو می پردازند، اظهار داشت: وزیران خارجه روسیه و ترکیه روز سی ام ماه ژوئن در دیدار خود در آنتالیا در باره اجرای قرارداد مونترو تبادل نظر کردند. 

 قرارداد مونترو یکی از مهم ترین اسناد در حقوق بین الملل است که رژیم حقوقی عبور از تنگه های بسفر و داردانل را در قلمرو ترکیه تنظیم می کند و به موجب آن عبور کشتی های تجاری و جنگی از این تنگه ها بدون توقف در ‎۲۹ ماده و چهار تبصره تنظیم شده است.

هدف اصلی از انعقاد این قرارداد که در بیستم جولای ‎۱۹۳۶ میلادی ( ۱۳۱۵ ) در شهر مونتروی سوئیس به امضا رسید، تنظیم حقوق و مقررات آن دسته از کشتی های تجاری و جنگی است که دارای ساحلی در دریای سیاه نبوده و قصد ورود به این دریا را دارند .

قرارداد مونترو، برای عبور کشتی ها در زمان صلح، در زمان جنگ و در زمان هایی که تهدید جنگ در نزدیکی حس می شود، تنظیم شده است .

این قرارداد محدودیت های جدی هم از نظر وزن و هم از نظر تعداد رزمناوها و مدت زمان حضور آنها درعبور از تنگه ها و حضور در دریای سیاه اعمال می کند.

کشورهایی که دارای ساحل در دریای سیاه هستند برای عبور دادن رزمناوهای خود از این دو تنگه باید از طرق دیپلماتیک ۸ روز قبل و کشورهایی که دارای ساحل در دریای سیاه نیستند باید ‎ ۱۵روز قبل موضوع را به اطلاع ترکیه برسانند .به استثنای مواردی که در قرارداد لحاظ شده، وزن کشتی های خارجی که قصد عبور از تنگه را دارند نباید بیش از ‎ ۱۵هزار تن باشد .

روسیه بارها از تنش آفرینی آمریکا و متحدانش در دریای سیاه انتقاد کرد.

مسکو یک ماه پیش در مورد برگزاری رزمایش بین المللی ناتو با عنوان سی.بریز-۲۰۲۱ با شرکت بیش از ۳۰ کشور در دریای سیاه هشدار داد و در چند مورد ازجمله ورود غیرقانونی ناو انگلیسی دیفندر به آبهای روسیه در ساحل شبه جزیره کریمه، با کشورهای شرکت کننده در این رزمایش تنش پیدا کرد. 

 سرگئی لاوروف' وزیر خارجه روسیه چندی پیش در مورد لزوم رعایت رژیم حقوقی تنگه های 'بسفر' و 'داردانل که مهمترین آبراه بین المللی ارتباط دریای سیاه با دریاهای آزاد است، به ترکیه و آمریکا هشدار داد.

به گزارش ایرنا، لاوروف گفت که آمریکا رژیم حقوقی تنگه های بسفر و داردانل را رعایت نمی کند و ترکیه نیز که کنترل این تنگه ها را در اختیار دارد، نسبت به نقض رژیم حقوقی این تنگه ها توسط آمریکا چشم پوشی می کند.

تنگه بسفر، دریای مرمره را به دریای سیاه و تنگه داردانل دریای مرمره را به دریای مدیترانه وصل می کند.

موضوع رعایت رژیم حقوقی تنگه های بسفر و داردانل که در کنترل و قلمرو ترکیه است، در پی الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه و افزایش تنش بین پیمان آتلانتیک شمالی 'ناتو' و روسیه بر سر مساله اوکراین ، به صورت یکی از موضوعات مهم بین المللی درآورده است.

لاوروف گفت: کشورهایی که در دریای سیاه ساحل ندارند، باید مطابق رژیم حقوقی تنگه بسفر که در چارچوب قرارداد بین المللی مونترو تنظیم شده است با رعایت تناژ تعریف شده و مدت زمان اعلام شده بتوانند کشتی های جنگی خودرا از این تنگه ها عبور داده و در سواحل سیاه لنگر بیندارند.

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که کشتی های جنگی آمریکا از نظر وزن و مدت زمان حضور در دریای سیاه، مطابق با مواد ذکر شده در قرارداد مونترو عمل نمی کنند.

برچسب‌ها روسیه ناتو ایالات متحده آمریکا وزارت خارجه روسیه ترکیه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روسیه ناتو ایالات متحده آمریکا روسیه ناتو ایالات متحده آمریکا وزارت خارجه روسیه ترکیه بسفر و داردانل دریای سیاه خارجه روسیه تنگه ها بین المللی تنگه ها کشتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۳۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار وزرای دفاع کشورهای عضو شانگهای در آستانه

وزیر دفاع روسیه امروز با همتایان خود از کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در شهر آستانه دیدار و درباره مسائل جاری در زمینه امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای گفتگو خواهد کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، در حاشیه نشستی بلندپایه که قرار است امروز جمعه، 26 آوریل، در آستانه (جمهوری قزاقستان) برگزار شود، سلسله دیدارهای دوجانبه‌ای با روسای وزارت دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO) خواهد داشت.

طبق گزارش وزارت دفاع روسیه، قرار است در این نشست درباره مسائل جاری امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای و همچنین همکاری‌های بیشتر بین ساختارهای دفاعی در قالب سازمان همکاری شانگهای بحث و گفتگو شود.

در نشست امروز آستانه، وزرای دفاع کشورهای سازمان همکاری شانگهای، از جمله بلاروس که دارای وضعیت ناظر در این اتحاد است و همچنین دبیرکل و مدیر کمیته اجرایی ساختار منطقه‌ای ضد تروریسم سازمان همکاری شانگهای حضور خواهند داشت. 

در اواخر ماه مارس، قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهور قزاقستان، اعلام کرد که تمامی رهبران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای قصد دارند در اجلاس سران این اتحاد منطقه‌ای که قرار است در آستانه برگزار شود، شرکت کنند. وی یادآور شد که موضوع این اجلاس «تقویت گفت‌وگوهای چندجانبه - تلاش برای صلح و توسعه پایدار» خواهد بود.

نشست سران سازمان همکاری شانگهای در تاریخ 3 تا 4 جولای در آستانه برگزار می‌شود. یکی از نتایج کلیدی این نشست، امضای تصمیم مشترک اعضای شانگهای در مورد عضویت بلاروس در این سازمان خواهد بود. بدین ترتیب، پس از پیوستن این جمهوری به این اتحاد، تعداد کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به 10 کشور افزایش خواهد یافت.

سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی است که در ژوئن سال 2001 توسط رهبران روسیه، چین، قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان و قرقیزستان ایجاد شد. سپس در سال 2017 هند و پاکستان به سازمان همکاری شانگهای پیوستند و سال گذشته نیز جمهوری اسلامی ایران به عضویت این سازمان درآمد.

رایزنی تلفنی امیرعبداللهیان و دبیرکل سازمان همکاری شانگهایسفیر ایران: تهران آماده همکاری بیشتر با اعضای سازمان شانگهای استرایزنی‌ احمدیان با مقامات کشورهای عضو سازمان شانگهای

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • دیدار وزرای دفاع کشورهای عضو شانگهای در آستانه
  • الحوثی: در ۲۰۲ روز، ۱۰۲ کشتی هدف قرار گرفتند
  • انتقاد رهبر حزب رفاه ترکیه از اردوغان: آیا شایسته ترکیه است که علیه ایران با اسرائیل همکاری کند؟
  • عملیات یمن علیه ناوشکن و کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی
  • یمن عملیات اخیر خود علیه ناوشکن و کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی را تشریح کرد
  • رسانه عبری زبان: کشورهای عربی مانع تلاش ترکیه برای ورود به پرونده غزه شدند
  • نشست نمایندگان ملی بریکس در روسیه
  • ترکیه اس-۴۰۰ را در مرز عراق مستقر می‌کند
  • امضای قرارداد عملیات راهنمایی و یدک کشی کشتی‌ها در حوزه شمال کشور
  • دریای کاسپین: اهداف استراتژیک و چالش‌های جدید برای روسیه