Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-30@08:25:43 GMT

راهکارهای ساده طب سنتی برای درمان گرمازدگی

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۲۶۲۵۰

راهکارهای ساده طب سنتی برای درمان گرمازدگی

به گزارش جام جم آنلاین، سندروم‌ هایپرسرمیا یا گرمازدگی به حالتی گفته می‌شود که دمای بدن به حدود ۴۰ درجه سانتیگراد برسد و باعث اختلال در تعادل زیستی و مکانسیم‌های تنظیم دمای اندام شود.

این سندروم به راحتی قابل پیشگیری است اما در صورت افزایش دمای شدید بدن فرد نیازمند فوریت‌های پزشکی است.

در گرمازدگی علائمی مانند تعرق شدید، ضربان قلب تند و حرارت بالای بدن قابل مشاهده است که شدت آن می‌تواند باعث گرفتگی عضلات شود و اگر فرد تحت مراقبت‌های فوری پزشکی قرار نگیرد احتمال سکته قلبی وجود خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سندروم می‌تواند برای کسانی که بیماری قلبی عروقی دارند، افراد دارای بیماری‌های مزمن، بیماران اعصاب و روان، افراد چاق، معلولین و افرادی که به هر دلیلی از کاهش آب بدن رنج می‌برند، مبتلایان به مصرف مشروبات الکلی و استفاده‌کنندگان داروهای خاص ایجاد معضل کند.

طب سنتی به عنوان یک طب مکمل راهکارهای متعددی برای رفع گرمازدگی و پیشگیری از آن دارد. در این زمینه دکتر احمد کریمی، پزشک و متخصص طب سنتی – ایرانی در دانشگاه شهید بهشتی در خصوص علت گرمازدگی گفت: علت اصلی گرمازدگی کاهش آب الکترود بدن است، بنابراین، مهم‌ترین روش پیشگیری از گرمازدگی کنترل سطح آب-الکترود بدن است و جلوگیری از کاهش آن است. یکی از راه‌های پیشگیری از کاهش آب- الکترود بدن استفاده از گیاه خرفه است. گیاه خرفه را نمی‌توانیم در درمان گرمازدگی استفاده کنیم اما برای پیشگیری از گرمازدگی بسیار مفید است.

وی افزود: خرفه را باید با دوغ اشباع کرد؛ یعنی دو قاشق از خرفه را در استکان می‌ریزیم و به آن دوغ اضافه می‌کنیم. وقتی دوغ در خرفه جذب شد کار را تکرار می‌کنیم و آنقدر در آن دوغ می‌ریزیم که اشباع شود. مصرف دو قاشق از این گیاه اشباع شده در روزهای گرم فرد را در برابر گرما مقاوم می‌کند، اما خرفه باید از قبل از خروج از خانه مصرف شود.

این متخصص طب سنتی در خصوص راهکارهای رفع گرمازدگی در هنگام بروز سندروم گفت: اما اگر فرد دچار گرمازدگی شده باشد، استفاده از شربت‌های سنتی مفید است؛ بهترین شربتی که می‌تواند به فردی که گرمازده شده التیام دهد شربت عسل و آبلیمو است. در واقع املاح فردی که دچار گرمازدگی شده است کاهش پیدا کرده است و شربت آبلیمو و عسل می‌تواند هم شدت گرما را کاهش دهد و هم املاحی را که از بین رفته جایگزین کند.

کریمی بیان کرد: دومین راهکار کاهش میزان گرمازدگی در افرادی که دچار این سندروم شده‌اند مصرف خاکشیر است که می‌توان آن را با آبلیمو هم نوشید. اما این نوشیدنی باعث تشدید یبوست در کسانی می‌شود که از قبل به این عارضه دچار هستند، آن‌ها باید خاکشیر را با آب جوشیده مصرف کنند، آب جوش می‌تواند خاصیت ملیّن داشته باشد.

وی سومین روش درمان گرمازدگی را نوشیدن شربت سکنجبین نام برد و گفت: سنکنجبین صفری را از بین می‌برد و عامل کاهش گرمازدگی است؛ این نوشیدنی املاح را دوباره تامین می‌کند.

منبع: آنا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: گرمازدگی ضربان قلب تند طب سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۶۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند


 به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،  رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند گفت: در بازرسی‌های مستمر و سرزده کارشناسان واحد دارو و درمان شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند از مراکز درمانی، مراکز پخش دارو و همچنین داروخانه‌های سطح شهرستان، ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته به ارزش یک میلیارد و صد میلیون ریال کشف و جمع آوری شد.

 عبداله حمزه ئی با اشاره به اینکه مصرف داروی تاریخ گذشته و فاسد باعث عدم پاسخ مناسب به درمان خواهد شد و احتمال بروز عوارض جانبی و حتی تلفات را نیز در دام در پی خواهد داشت به تمام مرغداران و دامداران شهرستان توصیه کرد: انواع دارو‌های دامپزشکی، واکسن، سموم، مواد ضدعفونی کننده و مواد بیولوژیک را صرفاً با تجویز دامپزشک و از داروخانه‌های مجاز دامپزشکی تهیه کنند و از مصرف خودسرانه دارو جداً خودداری شود، همچنین در زمان خرید و مصرف دارو به تاریخ تولید و انقضای آنها نیز توجه ویژه داشته باشند.

دیگر خبرها

  • مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • راهکار ساده برای کمک به رژیم‌تان؛ نوشیدن آب داغ چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟
  • راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف
  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم
  • گیاه جوانی در طب سنتی هند
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند