Web Analytics Made Easy - Statcounter

«فریدون مجلسی» تحلیلگر مسائل بین‌الملل در تشریح ابعاد و دلایل جاسوسی از رهبران جهان توسط جاسوس‌افزار اسرائیلی پگاسوس در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: اسرائیل خودش را در حال جنگ می‌بیند و از دولتی که به قول خودش در شرایط جنگی به سر می‌برد، نمی‌توان انتظار رعایت حقوق بشر یا حقوق بشردوستانه را داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها می‌گویند شرایط جنگ هیچ توجیهی برای مماشات ندارد و به همین دلیل به هر اقدامی برای تأمین امنیت خود دست می‌زنند. بر این اساس اگر اخبار چند روز پیش در مورد تبعات استفاده از جاسوس‌افزار پگاسوس را مطالعه کنیم، می‌بینیم که این جاسوس‌افزار اسرائیلی اساساً به شبحی علیه مقام‌های کشورهای مختلف و همچنین فعالان و روزنامه‌نگاران تبدیل شده است. بسیاری از مقام‌های کشورهای اروپایی، آسیایی و حتی اعراب خلیج فارس هدف این جاسوس‌افزار اسرائیلی قرار گرفتند و این در حالی است که رژیم صهیونیستی اعلام می‌کند که من زیر بدترین تحریم‌ها هستم و باید از خودم به هر نحوی که شده است، حمایت کنم.

وی ادامه داد: توجه داشته باشید که این مدل جاسوسی و اساساً ابزارهای فنی برای رخنه، نفوذ و جمع‌آوری اطلاعات، مشتری‌هایی دارد که می‌توانند میلیون‌ها دلار رقم برای این جاسوس‌افزارها بپردازند. به عنوان مثال اولین مشتری پر و پاقرص جاسوس‌افزار پگاسوس بر اساس اسناد منتشر شده، کشور هند است. همه می‌دانند که این کشور روابط عمیقی با تل‌آویو دارد و از سوی دیگر دهلی‌نو دارای بحران‌های انسانی و امنیتی زیادی است و به همین دلیل برای مقابله با این بحران‌ها استفاده از جاسوس‌افزار پگاسوس را در دستور کار خود قرار داد. رقابت هند با پاکستان و همچنین کشورهای هدف دهلی‌نو مانند چین، ایران، افغانستان، عربستان و سایر کشورهای آسیایی باعث شده تا هند از این نرم‌افزار جاسوسی اسرائیل برای تحکیم منافع خود استفاده کند. باید توجه داشته باشیم که استفاده از جاسوس‌افزاری مانند پگاسوس صرفاً یک حربه سیاسی و امنیتی نیست، بلکه یکی دیگر از جنبه‌های جاسوسی‌های فنی، بحث دستیابی به اطلاعات اقتصادی، صنعتی و تکنولوژیک است.

این دیپلمات پیشین کشورمان تصریح کرد: به عنوان مثال هند، آمریکا و حتی روسیه و اسرائیل که در حال تماشای پیشروی اقتصادی و سیاسی چینی‌ها هستند، به نوعی خواهان آن هستند تا اطلاعات اقتصادی و همچنین طرح‌های مربوط به توسعه چین را بدزدند تا بتوانند در آینده‌ای نزدیک با آن تقابل کنند. به همین دلیل کاربرد جاسوس‌افزاری مانند پگاسوس صرفاً جاسوسی و دستبرد به اطلاعات امنیتی یا شنود و رصد دیپلمات ها و سیاسیون نیست، بلکه بحث سرقت میلیاردها داده و اطلاعات در میان است که می‌تواند هر کشوری را از حیث پیش‌دستی امنیتی، سیاسی، اقتصادی و نظامی جلو بیندازد. به همین دلیل است که می‌گویم اسرائیل به عنوان فروشنده و سایر کشورها به عنوان خریدار هرکدام به نحوی از این جاسوس‌افزار بهره می‌برند. در این میان توجه داشته باشید که در کشورهای غربی اساساً چنین عملیات‌ها و حملاتی بسیار عادی است و کمی بعد هم فراموش می‌شود و دوباره یک اتفاق جدید دیگر با مقیاس بزرگ‌تر رخ می‌دهد.

مجلسی افزود: با اشاره به این موضوع می‌خواهم بگویم که چنین مسائلی به صورت جاری و طبیعی وجود دارد و در اشکال مختلف به تصویر کشیده می‌شود. جالب اینجاست که اروپایی‌ها و غربی‌ها در اینگونه سرقت‌ها، شنودها و همچنین جاسوسی‌های متعدد در فاز اول چنین اقداماتی را تقبیح می‌کنند اما کمی بعد می‌بینیم که آنها هم دست به چنین کارهایی زدند. اینکه دیده می‌شود یک کشور علناً اعلام می‌کند که فلان نهاد یا دولتی را با حملات هکری خود مورد هدف قرار دادند، به نوعی در حال به رخ کشیدن توان اطلاعاتی و امنیتی خود هستند و این به ما نشان می‌دهد که امنیت بین‌الملل متزلزل‌تر از آن است که فکرش را می‌کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس اسنادی که تا امروز منتشر شده، حدود ۱۴ نفر از رهبران ارشد کشورهای مختلف مورد جاسوسی از طریق پگاسوس قرار گرفتند که این یک تهدید جهانی به حساب می‌آید. واقعیت این است که کشورها دیگر نمی‌توانند خودشان را از چنین هجمه‌هایی به دور نگه‌ دارند و حتی نمی‌توانند این مسائل را کتمان کنند و از نظر من این مسأله به معنای ایجاد خلل جدی در امنیت بین‌الملل است که نشان می‌دهد روش‌های نفوذ و ضربه زدن در قرن بیست‌ویکم یا تغییر کرده یا یک بازتعریف کلی در آن به وجود آمده است. بر این اساس معتقدم در دنیای تکنولوژیک امروز، امنیت خصوصیِ تمام موجودات کره زمین در حال تهدید و شنود شدن است و گویا تمام انسان‌ها در ملاء عام و با صدای بلند با یکدیگر حرف می‌زنند. بدون شک پگاسوس و به صورت کلی جاسوسی بر این اصل و اساس، کلاً ریشه‌کن نخواهد شد بلکه چندی بعد به صورت دیگر ظاهر می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جاسوسی فرانسه اسرائیل هند تل آویو پگاسوس امنیت بین الملل جاسوس افزار همین دلیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۶۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسابقات برنامه‌نویسی و رباتیک کودکان و نوجوانان در دانشگاه شریف

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حضور ۲۱۵۰ دانش‌آموز در گروه‌های مختلف از جمله اسکرچ جونیور، اسکرچ، برنامه سازی، طراحی وبگاه و برنامه نویسی بر روی سخت افزار (IOT)، گروه‌های خلاقیت، ربات‌های جنگجو، مسیریاب، نوریاب، فوتبالیست و گروه جهانی WRO رقابت جذابی را به نمایش گذاشته اند. این رویداد یک سکو برای کشف استعداد‌های نوجوان در عرصه برنامه‌نویسی نرم افزار و سخت افزار است.

رویداد برنامه‌نویسی و رباتیک کودکان و نوجوانان در محل دانشگاه صنعتی شریف و با هدف ایجاد فرهنگ عمومی برنامه‌نویسی و کشف و پرورش استعداد‌های دانش آموزان در زمینه فناوری‌های پیشرفته برگزار شد.

دانش آموزان برتر، سهمیه حضور در مسابقات جهانی و هزینه مرکز نوآوری دانش آموزی لنسر شریف را دریافت خواهند کرد. (به گفته برگزارکننده مسابقه لنسر به جنگجویان نوک پیکان حمله می‌گویند)

دیگر خبرها

  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • چگونگی نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در برخورد با جنگ غزه در تاریخ ثبت خواهد شد
  • «قطع روابط» و «تحریم عملی» نقش مهمی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی دارد
  • امیرعبداللهیان: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک است/ گذشت زمان به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی‌بخشد
  • وزیر امور خارجه در پانزدهمین نشست سران اسلامی: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • معاون دبیرکل حزب‌الله: مقاومت لبنان آماده جنگ است اما آن را نمی‌خواهد/ بر اساس داده‌ها، صهیونیست‌ها ناتوان هستند و علاقه‌ای به جنگ ندارند/ مقاومت نیز منفعتی در جنگ گسترده نمی‌بیند
  • مسابقات برنامه‌نویسی و رباتیک کودکان و نوجوانان در دانشگاه شریف
  • پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴