Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگرچه بعید است که عموم مردم، هدفِ حملات بدافزار جاسوسی "پگاسوس" قرارگیرند، اما عمدتا چهره‌های سرشناس و یا فعالان سیاسی و اجتماعی، هدف حمله بدافزار پگاسوس قرار می‌گیرند) با این حال، این بدافزار با نفوذ به هر گوشی تلفن همراه قادر است تا حد زیادی، کنترل سیستم عامل آن را به دست گیرد و بخش قابل‌ توجهی از اطلاعات آن را به سرقت برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، پایگاه خبری Scroll.in در گزارشی، به بدافزار اسرائیلی "پگاسوس" که به تازگی در بسیاری از محافل سیاسی، اجتماعی و خبری جهان سر و صدا به پا کرده و برخی افشاگری‌ها در شرایط کنونی، حاکی از این هستند که شمار زیادی از چهره‌های سرشناس دنیا نظیر "امانوئل مکرون" رئیس جمهور فرانسه و "آیت الله سیستانی" مرجع عالیقدر شیعیان جهان، هدف حمله این بدافزار قرار گرفته‌اند، پرداخته و به طور خاص سعی کرده به ابعاد مختلف کنش ورزی بدافزار پگاسوس در تخلیه اطلاعاتِ افراد قربانی در اقصی نقاط جهان بپردازد و تا حدی در مورد این بدافزار، آگاهی بخشی نیز کند.  

پایگاه خبری Scroll.in در این رابطه می‌نویسد: «نتایج تحقیقاتی که اخیرا انجام شده‌اند نشان می‌دهد که یک بدافزار جاسوسی به نام "پگاسوس" که ساخته یک شرکت خصوصی اسرائیلی به نام NSO  است، به نحو گسترده‌ای توسط برخی دولت‌های جهان مورد استفاده قرار گرفته و در این مسیر، بعضی چهره‌های سرشناس نظیر "امانوئل‌مکرون" رئیس جمهور فرانسه و همچنین تعداد زیادی از افعالان اجتماعی و سیاسی نیز طعمه این بدافزار جاسوسی شده اند و اطلاعات تلفن همراه آن‌ها به سرقت رفته است.

یافته‌های تحقیقاتی نشان می‌دهند که از بیش از 50 هزار شماره تلفن، بیش از هزار نفر در 50 کشور جهان (افرادی که مورد شناسایی قرار گرفته‌اند)، تحت نظارت و جاسوسی توسط بدافزار جاسوسی پگاسوس قرار گرفته‌اند. این بدافزار همانطور که پیشتر نیز گفته شد توسط شرکت اسرائیل موسوم به NSO GROUP  ساخته شده و به شماری از دولت های جهان فروخته شده است.

ارزیابی‌های انجام گرفته نشان می‌دهند که در میان قربانیان بدافزار پگاسوس، روزنامه نگاران، سیاستمداران، مقام‌های دولتی، و همچنین فعالان سیاسی و حوزه حقوق بشر حضور دارند. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، بدافزار جاسوسی پگاسوس قادر است تا کلیه اطلاعات تلفن همراهِ فرد طعمه نظیر پیام‌های کوتاه، چت‌های فرد در شبکه‌های اجتماعی، لیست تماس‌ها، لیست مخاطبان، و عکس‌ها و فیلم‌ها را به سرقت برد و حتی دوربینِ فرد طعمه را نیز فعال کرده و اقدام به فیلمبرداری کند و در عین حال، تنظیمات ضبط صدای وی را نیز فعال نموده و کلیه مکالمات او را ضبط نماید.

پگاسوس چگونه تلفن‌های همراه را آلوده می‌کند؟

در مورد اینکه بدافزار پگاسوس چگونه تلفن‌های همراه قربانیان را آلوده می‌کند، مطلب پیچیده‌ای وجود ندارد. تکنیک اولیه هک کردن در بدافزار پگاسوس، ارسال یک پیام کوتاه یا iMessage است که عملا فرد قربانی را ترغیب می‌کند تا به یک لینکِ جدید وارد شود. اگر قربانی کلیک کند، لینکِ تله، بدافزار پگاسوس را به تلفن همراه قربانی منتقل می‌کند.

هدف اصلی بدافزار پگاسوس این است که کنترلِ کلیت سیستم عامل تلفن همراه فرد طعمه را به دست گیرد. در این میان، پگاسوس هم در محیطِ سیستم عامل اندروید و هم IOS امکان کنشگری و خرابکاری دارد. پگاسوس در سیستم عامل اندروید عمدتا از طریق اپلیکیشن‌های پرکاربرد و یا بازی‌های رایانه‌ای و یا از طریق فعال سازی مجددِ برنامه‌هایی که توسط تولیدکنندگان آن، ناکارآمد شده‌اند ودیگر به آن‌ها پرداخته نمی‌شود، به گوشی تلفن همراه فرد قربانی نفوذ می‌کند.

در گوشی‌های تلفن همراه اَپل نیز پگاسوس از طریق برخی اپلیکیشن‌های پرکاربرد و یا متصل شدن فرد قربانی به یک نقطه اتصال اینترنتی خارجی، فرآیند خرابکاری خود را شروع می‌کند. بدافزار پگاسوس به طور خاص کنترل امنیتی حاکم بر سیستم عامل‌های اندروید و IOS را تضعیف می کند و از این طریق، کنترل گوشی تلفن‌همراه قربانی را در دست می‌گیرد.

در مورد بدافزار پگاسوس باید گفت که به محض اینکه تلفن همراه فرد طعمه به روی عوامل مهاجم باز می‌شود، عاملان حمله می‌توانند به نحو قابل توجهی عملیات خرابکارانه خود را توسعه بخشند و به بسیاری از اطلاعات فرد قربانی دسترسی پیدا کنند. همه این‌ها در شرایطی انجام می شوند که کاربرِ اصلی گشی تلفن همراه، حتی روحش هم از فعال بودن یک بدافزار جاسوسی در گوشی تلفن همراهش خبر ندارد. بدافزار پگاسوس در صورت شکست خوردن در عملیات خرابکارنه خود، به طرق مختلف سعی می کند تا فرد قربانی را راضی کند که کارهایی را انجام دهد که زمینه را برای سواستفاده و نفوذ آن هموار کند.

آیا من تحت نظارت و جاسوسی پگاسوس هستم؟

اگرچه تاکنون برخی گزارش‌ها به این مساله اشاره داشته اند که بدافزار پگاسوس توانسته بر بیش از 50 هزار شماره تلفن همراه وارد شده و در آن‌ها عملیات جاسوسی انجام دهد، با این حال بعید است که این بدافزار، به غیراز چهره‌های سرشناس و فعالان اجتماعی و سیاسی، به سراغ افراد عادی در جوامع مختلف رفته باشد.

ماهیت بدافزار پگاسوس این است که تا جای ممکن به صورت مخفیانه و به دور از جلب توجه، در گوشی‌های تلفن همراه مختلف فعال باشد و به عملیات جاسوسی مبادرت ورزد. با این همه، مکانیسم‌هایی وجود دارند که شما می‌توانید از طریق آن‌ها بفهمید که آیا گوشی تلفن همراه شما نیز طعمه بدافزار پگاسوس شده است یا خیر؟

آسان‌ترین راه برای فهمیدن این نکته که ایا یک گوشی تلفن همراه، طعمه بدافزار پگاسوس شده یا خیر، استفاده از نرم افزارِ  Amnesty International Mobile Verification Toolkit است. این نرم افزار با تحلیل بَک‌آپی که از گوشی تلفن همراه شما می‌گیرد، فایل‌ها و پیکربندی گوشی تلفن همره شما را تحلیل می‌کند و در نهایت، در مورد سلامت گوشی تلفن همراهتان، اطلاعات می‌دهد.

باید توجه داشت که این نرم افزار به طور روشن و مشخص به شما نخواهد گفت گه گوشی تلفن همراهتان هدف حمله از سوی بدافزار پگاسوس قرار گرفته است یا خیر. با این حال، این نرم افزار، شاخص هایی را نشان می‌دهد که مرتبط با حمله به گوشی تلفن همراه شما هستند و می‌توانند شواهدی را از اینکه گوشی تلفن همراهتان آلوده شده است یا خیر، ارائه کند.

این نرم افزار به طور خاص می‌تواند حضور یک نرم افزارِ خاص را در گوشی تلفن همراه شما کشف کند و در عین حال قادر است برخی امکانات زیرساختی که طیف گسترده‌ای از بدافزارهای جاسوسی در جهان از آن‌ها استفاده می‌کنند را نیز مورد شناسایی قرار دهد».

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پگاسوس بین الملل اسرائیل جاسوسی گوشی تلفن همراه شما چهره های سرشناس بدافزار جاسوسی بدافزار پگاسوس نرم افزار فرد قربانی سیستم عامل فرد طعمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۶۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس | فرار مالیاتی به سبک معامله میلیونی خط رندهای ایرانسل؟

تین نیوز

ابهامات و عدم شفافیت این سوال را مطرح می کند که اپراتور ایرانسل با مزایده میلیونی خط های رند تلفن همراه بر تنور گرانی های قمار گونه و سودجویی عده ای خاص میدمد؟

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، در روزهایی که دولت تلاش می کند به وضعیت مالیات ستانی کسب و کارها نظم و شفافیت ببخشد، اپراتور تلفن همراه ایرانسل با ارسال پیامک های تبلیغاتی برای واگذاری خط های چند صد میلیون تومانی خود به سودهایی فراتر از معامله یک شمش طلا فکر می کند.
خط های رند شماره تلفن همراه هم اکنون به یکی از ابزارهای سرمایه گذاری تبدیل شده که نه تنها از نظارت مالیاتی شفاف برخوردار نیست بلکه به پوشش دهنده ریسک سرمایه در دوران تورمی تبدیل شده که حتی با نزولی شدن قیمت ارز و سکه و یا سهام، امکان سقوط قیمت این خط های رند ممکن نیست.
بهره برداران این سیم کارت های لاکچری عده ای خاص هستند که به لطف نوسانات تورمی به ثروت بادآورده دست یافته اند و دور از انتظار نیست که جز فراریان مالیاتی هم محسوب شوند.
اپراتور ایرانسل که در گرانفروشی بسته های حجم اینترنت و رومینگ و پرونده های متعدد مزاحمت دکل مخابراتی همواره مورد انتقاد افکار عمومی است در تازه ترین اقدام خود تعدادی از خطوط رُند خود را به اصطلاح به مزایده گذاشته است که در بالاترین رقم به ۲۰۰ میلیون تومان و ۸۰ میلیون تومان هم می رسد.


این وضعیت البته منجر به خلق اصطلاحاتی با نام های پله ای، آینه ای، جفت جفت، چهارتایی و غیره در بازار سیم کارت تلفن همراه شده بطوریکه با تکیه بر همین واژه های سوداگری، رقم های میلیاردی در بازار خط موبایل جابه جا می شود که البته روزانه بر قیمت خط های رند هم افزوده می شود در حالی که مشخص نیست نحوه نظارت مالیاتی و مالیات ستانی از خرید و فروش این شماره های گران قیمت تر از طلا چیست و مکانیسم قیمت گذاری آن چگونه است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • جنجال خانواده متوفی برای استفاده از اثر انگشت برای باز کردن قفل گوشی
  • آزمایش یخ زدن دو گوشی تلفن همراه + فیلم
  • دستگیری زوج جیب بر در منطقه ثامن مشهد
  • امکان تماس تصویری بدون اینترنت (ViLTE) فراهم شد (جزئیات)
  • تماس تصویری روی سیم‌کارت تلفن همراه چگونه برقرار می‌شود؟
  • جزئیاتی جدید از برقراری تماس تصویری روی سیم‌کارت
  • ۵ اقدام برای جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار
  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت
  • وعده‌ای که پس از یک سال، اجرایی نشده است!
  • عکس | فرار مالیاتی به سبک معامله میلیونی خط رندهای ایرانسل؟