Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس بورس کالا گفت: تردیدی نمی‌توان داشته باشیم که روشن و خاموش کردن کوره‌ها لطمات زیادی به تولید در بخش فولاد و سیمان می زند و ساختار این صنعت را به لحاظ تولید با ظرفیت مورد نیاز دچار چالش‌هایی می‌کند.

همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه و بورس در گفت و گو با قدس آنلاین به مساله گرانی سیمان و فولاد پرداخت و در این باره گفت: بعد از نگرانی‌ها و شکایات مصرف کنندگان برق خانگی و تصمیم گیری دولت برای قطع برق صنایع و کارگاه های تولیدی شاهد قطع برق در صنعت کشور هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطع برق در صنعت کشور قطعاً به صلاح نیست و به شدت موجب کاهش تولید می‌شود که یکی از اثرات آن در کوتاه مدت را روی افزایش قیمت سیمان و فولاد دیدیم.

وی در این باره خاطر نشان کرد: به لحاظ فنی کوه ها این امکان را نمی‌دهد که در روز چند ساعت روش باشد و با قطعی برق خاموش شود. منظور این است که وقتی کوره خاموش می‌شود با وصل شدن برق به سرعت مکانیزم بازگشت به تولید صورت نمی گیرد بنابراین با توجه به اینکه یک کوره حداقل بین ۳ تا ۴ ساعت زمان برای آماده سازی نیاز دارد این مساله به شدت روی از دست رفتن ظرفیت تولید و به تبع آن گرانی محصولات تأثیر می‌گذارد.

همایون دارابی با انتقاد از بی برنامگی دولت و عدم حمایت از صنعت در سالی که باید از تولید حمایت و مانع زدایی شود خاطر نشان کرد: تردیدی نمی‌توان داشته باشیم که روشن و خاموش کردن کوره‌ها لطمات زیادی به تولید در بخش فولاد و سیمان می زند و ساختار این صنعت را به لحاظ تولید با ظرفیت مورد نیاز دچار چالش‌هایی می‌کند.

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به فصل ساخت و ساز و بالا بودن تقاضا ارتباط این موضوع را با قطع برق و گرانی‌های اخیر توضیح داد ودر این باره گفت: با توجه به اینکه فصل تابستان و فصل گرما به دلیل وضعیت آب و هوا اوج ساخت و ساز واحدهای مسکونی است بنابرای تقاضا برای خرید سیمان و فولاد هم بالاست. قطع برق در کنار تقاضای بالا دست به دست هم می دهد تا خود به خود باعث بالا رفتن قیمت ها شود.

وی با ارائه راهکار تصریح کرد: به نظر می رسد تنها کاری که می‌توان کرد این است که انجمن‌های صنف فولاد و سیمان و انجمن‌های خدمات وابسته با همدیگر بنشینند با کمک یکدیگر و هدایت سرمایه هایشان به سمت ایجاد نیروگاه این معضل را برای صنعت خود حل کنند. اگر بعضی از کارخانه‌های بزرگ ما واحدهای مستقل برق برای خود راه اندازی کنند و مشکل برق خود را به صورت خصوصی حل کنند این موضوع هم مانع افزایش قیمت می شود وهم تولید وصنعت واحدهای تولیدی را با چالش‌های غیر قابل جبرانی به خطر نمی‌اندازد.

وی در این باره توضیح داد: با توجه به عدم ساخت و ایجاد نیروگاه های برق مورد نیاز کشور در هشت سال گذشته به غیر از چنین همکارهایی گویا راه چاره ای پیش روی بخش صنعت کشور نیست یا اینکه صنعتگران و مردمی که فشار قیمتی روی آنهاست صبوری پیشه کنند تا از مشکل عبور کنیم.

همایون دارابی دراین باره گفت: مثلا مصرف کنندگان سیمان و فولاد مصرف خود را به تأخیر بیندازند کما اینکه بعضی از سازندگان در حال حاضر به قیمت بالای بتن بتن ریزی، کار وساخت و ساز را متوقف کرده‌اند بلکه با خنکی هوا قیمت درهفته های آتی مقداری آرام بگیرد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: گرانی سیمان گرانی فولاد قطع برق سیمان و فولاد قطع برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۷۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشعل های شرق کارون جمع آوری می شوند

به گزارش خبرگزاری مهر مرتضی شاهمیرزایی شب گذشته (یکشنبه، نهم اردیبهشت‌) در برنامه «صف اول» شبکه خبر در زمینه تحقق شعار سال در صنعت پتروشیمی بیان کرد: جهش تولید متفاوت با افزایش تولید است. تلاش می‌شود ظرفیت ۹۳ میلیون تنی کنونی صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از ۱۰۰ میلیون تن عبور کند.

وی افزود: جلب مشارکت مردم برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی با بهبود فضای کسب‌وکار و بازار سرمایه و به‌کارگیری صندوق‌های اعتباری که مراحل اولیه آن از سوی بعضی هلدینگ‌ها در حال انجام است، از راهکارهای تحقق شعار سال در صنعت پتروشیمی است.

معاون وزیر نفت با اشاره به عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به‌منظور رفع چالش سرمایه در گردش واحدهای تکمیلی گفت: این راهکار سبب رونق کسب‌وکار در جامعه می‌شود. پارسال ۸۰ هزار میلیارد تومان از سوی مجتمع‌های پتروشیمی به صنایع تکمیلی، همسو با سیاست دولت سیزدهم، عرضه اعتباری شد. امسال نیز این راهکار استمرار دارد تا جهش تولید و رشد اقتصادی برای کشور محقق شود.

شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی مصمم به تحقق جهش تولید در صنعت است، ادامه داد: تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام صنعت پتروشیمی از راهبردهای تحقق شعار سال است و چند طرح پتروشیمی نیز امسال به بهره‌برداری می‌رسند که گام بلندی در جهش تولید است.

وی تأمین خوراک پایدار خوراک مجتمع‌های پتروشیمی را از عوامل مهم در تحقق جهش تولید دانست و تصریح کرد: حمایت از ساخت داخل و دانش‌بنیان‌ها از سیاست‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی است که این مهم نیز سبب رشد تولید و اشتغال‌زایی در کشور می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به سرمایه‌گذاری‌های صنعت پتروشیمی برای جمع‌آوری گازهای همراه اشاره کرد و افزود: همه مشعل‌های شرق کارون، امسال و سال آینده از سوی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس و بخشی از مشعل‌های غرب کارون از سوی پالایشگاه هویزه خلیج‌فارس جمع‌آوری، و بخش اعظم آن به خوراک پتروشیمی‌ها تبدیل می‌شود.

شاهمیرزایی با بیان اینکه هم‌اکنون نیمی از مشعل‌های صنعت پتروشیمی خاموش است و حداکثر تا سه سال آینده همه مشعل‌های این صنعت خاموش می‌شود، تصریح کرد: البته روشن‌بودن مشعل‌ها در مجتمع‌های تولیدی، برای اطمینان و شرایط اضطراری، در حد شعله بسیار کم لازم است.

وی درباره قطب‌های جدید پتروشیمی در کشور گفت: سومین قطب صنعت پتروشیمی در مکران با شتاب در حال پیشرفت است. در حال برنامه‌ریزی برای قطب جاسک هستیم و حدود ۲۲ طرح پتروشیمی همسو با تکمیل زنجیره ارزش در منطقه پارسیان تعریف شده است.

معاون وزیر نفت ادامه داد: احداث ۲ پتروشیمی در قطب لامرد در حال سرمایه‌گذاری است، ضمن اینکه طرح‌هایی نیز در قطب‌های عسلویه و ماهشهر نیز در حال اجراست.

شاهمیرزایی، به نقش مهم کاتالیست در صنعت پتروشیمی اشاره و بیان کرد: ۹۷ درصد کاتالیست‌های صنعت پتروشیمی از لحاظ وزنی بومی‌سازی شده‌اند و دانش فنی بقیه نیز تا پایان دولت کسب می‌شود.

کد خبر 6092161 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • مشعل های شرق کارون جمع آوری می شوند
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • ورود صندوق ملی مسکن به خرید سیمان/ واسطه‌ها حذف می‌شوند
  • مشارکت دانشگاه آزاد در ایجاد پایانه صادراتی مهران
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • راه‌اندازی فاز دوم کارخانه فولاد بافت مصداق«جهش تولید با مشارکت مردم» است
  • مردِ شماره «۴۴» گرافیکِ ایران کیست؟
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • هفته گرافیک افتتاح شد