Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@19:30:35 GMT

تنوع و امنیت پایانه‌های صادرات انرژی

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۲۷۸۹۳

تنوع و امنیت پایانه‌های صادرات انرژی

اواخر تیرماه در حالی خط لوله انتقال نفت گوره-جاسک به بهره‌برداری رسید که با اعلام وزیر نفت، قرار است این طرح در سال ۱۴۰۱ به بهره‌برداری کامل برسد.

بیژن زنگنه دراین‌باره گفته است: «این طرح هم‌اکنون با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه بهره‌برداری می‌شود، از مهر تا آبان به ۴۰۰ هزار بشکه، از آبان تا دی به ۵۰۰ هزار بشکه و با آمدن تلمبه‌خانه‌ها و مخزن ذخیره در جاسک، از دی تا اسفند به ۷۵۰ هزار بشکه و از اسفند به بعد به یک میلیون بشکه ظرفیت خواهد رسید».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس، ساخت و بهره‌برداری این خط لوله در راستای تنوع‌بخشی به پایانه‌های صادرات انرژی، تمرکززدایی از مبادی صادرات نفت و کاهش خطرات انتقال انرژی از تنگه هرمز صورت می‌گیرد. از سوی دیگر، احداث خط لوله گوره-جاسک در اشتغال‌زایی و توسعه اقتصادی سواحل مکران اثرگذار خواهد بود. همچنین امکان صادرات آسان‌تر گاز میدان گازی پارس جنوبی نیز دستاورد دیگری است که به‌موجب آن، نه‌تنها مسیر کوتاه‌تری برای تردد کشتی‌ها فراهم می‌شود، بلکه زمینه رقابت با قطر دراین‌باره نیز مهیا می‌شود.

بندر جاسک، منطقه‌ای مستعد برای توسعه صنایع پایین‌دستی نفت و گاز

البته به باور بسیاری از کارشناسان، احداث و راه‌اندازی خط لوله گوره-جاسک می‌تواند کم‌توجهی‌ها و ظرفیت‌های مغفول مانده سواحل جنوبی در تولید و صادرات انرژی را جبران کرده و به پیشرفت صنایع نفتی کشور کمک کند. در همین راستا، محمدعلی قدیری کارشناس نفت و انرژی در مصاحبه‌ای گفته است: «نکته جالب‌توجه اینکه نه‌تنها وزارت نفت نسبت به توسعه پارک‌های شیمیایی در سواحل کشور بی‌توجه بوده بلکه این وزارتخانه با پافشاری نمایندگان مجلس در حوزه‌های انتخاباتی مختلف، برای طرح‌های احداث پتروشیمی‌ها در گوشه و کنار ایران مجوز صادر کرده است. اکثر این طرح‌ها به دلیل فقدان مطالعات کارشناسی و جانمایی نادرست، باوجود صرف هزینه‌های هنگفت بدون استفاده مانده‌اند و با مشکلات زیست‌محیطی، تأمین خوراک، عدم وجود زیرساخت‌ها، کم‌آبی و عدم دسترسی به بازارهای مصرف مواجه شده‌اند».

وی افزوده است: «این موضوع در حالی است که سواحل جنوبی کشور از جمله مناطقی مثل بندر گناوه، منطقه ویژه پارسیان، بندرعباس و بندر جاسک، مناطق مستعدی برای توسعه صنایع پایین‌دستی نفت و پتروشیمیایی هستند. در این میان بنـدر جاسـک که در کنـار سـواحل دریای عمـان (مکـران) و اقیانـوس هنـد واقـع شـده اسـت، به دلیل موقعیت خود دارای مزایای فراوانی است که به نوعی می‌توان از آن به عنوان گنج پنهان صنایع نفتی ایران نام برد».

متنوع‌سازی مسیرهای صادراتی نفت

اما جدای از اهمیت و جایگاه خط لوله گوره-جاسک در عرصه معادلات انرژی، پیش از این کارشناسان حوزه نفت و انرژی، بارها نسبت به افتتاح زودهنگام این طرح انتقادات جدی مطرح کرده و معتقدند افتتاح زودهنگام و ناقص خط لوله موجب می‌شود کیفیت پروژه فدای اهداف سیاسی شده و عملاً نتوان به اهداف ترسیم‌شده در حد مطلوب دست‌یافت.

البته از سوی دیگر این موضع نیز از سوی مخالفان طرح مطرح می‌شود که با احداث این خط لوله، عملاً ایران این پیام را به کشورهای منطقه و صادرکنندگان انرژی می‌رساند که تنگه هرمز از معادلات ایران و منطقه کنار گذاشته‌ شده و همین موضوع موجب کمرنگ شدن نقش راهبردی این تنگه خواهد شد. این در حالی است که موافقان طرح معتقدند با اجرایی شدن این طرح، قطعاً ریسک صادرات انرژی از تنگه هرمز به‌شدت کاهش می‌یابد و متقابلاً قدرت مانور کشور در مواجهه با تهدیدات بالاتر می‌رود.

اما صرف‌نظر از این اظهارات، سید غلامحسین حسن‌تاش، نایب‌رئیس هیئت‌مدیره انجمن اقتصاد انرژی ایران در اظهار نظری تصریح کرده «آنچه مسلم است با این طرح، مسیرهای صادراتی نفت ایران متنوع می‌شود و متنوع کردن مسیرها هم یک اصل راهبردی است. همچنین احداث این خط لوله و بقیه زنجیره مربوط به آن یعنی احداث مخازن ذخیره نفت خام و پایانه‌های صادراتی در بندر جاسک (چه در مرحله ساخت و چه در مرحله بهره‌برداری) مسلماً در اقتصاد و معیشت استان سیستان و بلوچستان مؤثر خواهد بود و به ایجاد اشتغال نیز خواهد انجامید».

جدای از تمامی دیدگاه‌های مخالف و موافق درباره این طرح، باید گفت هزینه‌ ۸/۱ میلیارد دلاری برای احداث این خط لوله، تنها برای انتقال ۳۰۰ هزار بشکه در روز صورت می‌گیرد که قاعدتاً ضروری است برای توجیه اقتصادی آن و نتیجه بخشی طرح، انجام مراحل بعدی خط لوله تداوم و تسریع یابد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: پایانه های صادرات انرژی خط انتقال نفت صادرات انرژی بهره برداری خط لوله گوره جاسک هزار بشکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۷۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند

در برنامه بالاتر موضوع تنوع مدارس مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و نظرات مختلف بررسی شد. معاون سابق آموزش و پرورش به عنوان مخالف تنوع مدارس و  رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان به عنوان موافق تنوع مدارس با یکدیگر به گفت و گو پرداختند.

ابراهیم سحرخیز، معاون سابق آموزش و پرورش گفت: تنوع مدارس به شرطی که باعث عدالت آموزشی شود مشکلی ندارد. 

وی افزود: اگر مدارس نمونه دولتی در روستاهایی که   نیروی انسان قوی ندارد و نسبت به شهر امکانات کافی ندارد ایجاد شود و باعث عدالت آموزشی میان دانش آموزان شهری و روستایی شود مشکلی ندارد.

او ادامه داد: به طور کلی ما ۲ نوع مدرسه پول بگیر و رایگان داریم .

وی  با بیان این که حدود ۱/۱۲ درصد دانش‌آموزان در مدارس تیزهوشان تحصیل می‌کنند؛ اظهار کرد: ما دانش‌آموزانی داریم که ممکن است در رشته‌های نظری تیزهوش نباشند اما در ورزش یا رشته‌های هنری تیزهوش باشد آیا دانش آموزان روستاها و عشایر نیز وارد مدارس تیزهوشان می‌شوند.

 او ادامه داد: مدرسه باید واقعیت جامعه باشد. متاسفانه مدارس دولتی نماد فقر است. مدارس ما در حال حاضر ۲ قطبی هستند و  طبقاتی شده اند. براساس یک گزارش در سال ۱۳۹۲ توسعه مدارس سمپاد و‌ نمونه دولتی مانع توسعه مدارس غیردولتی است. بر اساس یک آمار حدود ۵۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود به دانش آموزان آموزش می‌دهند و به بیان دیگر که این معلمان غیرمتخصص هستند.

سحرخیز تصریح  کرد: مدارسی همچون هیت امنا، غیردولتی یک ماه قبل از شروع مدارس  نیرو انسانی خود را گرفته است اما در مدارس دولتی تراکم جمعیت (کلاس ۴۰ نفره) نیروی غیرمتخصص است و معلم ها ناراضی هستند.

وی افزود: به شرطی که تمام مدارس  در سراسر ایران درس را آموزش بدهند و عدالت آموزشی ایجاد شود تنوع بد نیست.   

فاطمه مهاجرانی، رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان هم گفت: مدارس سمپاد مدرسه تخصصی با نیازهای ویژه است ما باید مدارس را به جای خود برگردانیم البته ما کمبودهایی داریم که باید رفع شود اما حذف مدارس کار درستی نیست.

وی افزود: امیدواریم ما به جای دانشمند اندیشمند تربیت کرده و درک را به آن‌ها آموزش دهیم. بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باید دست مدیران را آزادتر بگذاریم اما متاسفانه این اتفاق نمی‌افتد.

او ادامه داد: ما باید تمام معلمان را توانمندسازی کرده تا آن‌ها بتوانند نیروی متخصص تحویل جامعه بدهند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • ایران امنیت انرژی بالایی دارد اگر مصرف‌کننده بگذارد
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • ایران امنیت بالای انرژی دارد اگر مصرف کننده بگذارد
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • ارتقای شاخص‌های ایمنیِ صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • ارتقای شاخص‌های ایمنی صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران