Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-30@03:20:13 GMT

فاسد شدن نهاده‌ها جلوی چشم دام‌های گرسنه

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۲۸۲۰۵

درحالی بیش از ۳۰۰ هزار تن نهاده دامی در بنادر مازندران روبه فاسد شدن است که آن سوی این مناطق ویژه اقتصادی، دام و طیور استان از گرسنگی در حال تلف شدن و کشتار هستند. بازرگانان و تجار به دلیل طولانی شدن روند آزمایش‌ها و نمونه برداری‌ها رغبتی برای خروج نهاده‌ها از بنادر و گمرک ندارند و این مسئله سبب شده تا در بندر نسل سومی کشور در امیرآباد بیش از ۳۰۰ هزار تن انواع نهاده در حال خرابی و فاسد شدن باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از مجموع نهاده‌های موجود در بنادر ۵۱ درصد جو، ۲۰ درصد ذرت، پنج درصد گندم است و روغن، سویا و سایر محصولات نیز دیگر نهاده‌های دپو شده را تشکیل می‌دهند.

تنها چند کیلومتر پشت انبارهای مناطق ویژه اقتصادی و تجاری مازندران، جایی که نهاده‌های دامی در حال فاسد شدن هستند، دامداران و مرغداران به دلیل نبود نهاده‌ها، اقدام به کشتار و نسل کشتی تاریخی دام‌های مولد و مرغ‌های مادر می‌کنند تا بخشی از ضررهای وارده به این صنعت را جبران کنند.

دپوی کالاها هزینه واردات را افزایش می‌دهد
محمدی یک فعال اقتصادی مازندران با اظهار اینکه دپوی کالاها و نهاده ها هزینه واردات را افزایش می‌دهد، بروکراسی‌های اداری شامل عدم تخصیص ارز و طولانی شدن روند نمونه برداری‌ها و آزمایش‌ها را دلیل دپوی محصولات بیان کرد.

وی با اظهار اینکه ماندن و دپوی کالاها و نهاده‌ها در انبارها نه تنها هزینه انبارداری را افزایش می‌دهد بلکه آفت و فاسد شدن نیز ضرر تاجران را افزایش داده است، تصریح کرد: بازرگان و تاجر در پی فروش سریع نهاده و کالا است و باید نسبت به تسریع در عملیات تخلیه اقدام شود و موانع فراروی را برداریم.

مسئولان مناطق ویژه اقتصادی مازندران همواره از رسوب کالا و نهاده‌های دپوشده در انبارها گلایه می‌کنند و بخش قابل توجهی از نهاده‌های دپو شده در حال خراب شدن و از این رفتن هستند و بازدید کمیسیون کشاورزی از بندر امیرآباد، ظلم رفته بر صنعت دام و طیور را برملا کرد.

جواد عسگری نایب رئیس کمیسیون کشاورزی با انتقاد از وجود و دپوی بیش از ۳۳۰ هزار تن انواع نهاده‌های دامی در بندر امیرآباد، تصریح کرد: به دلیل تکمیل ظرفیت انبارها و مراکز نگهداری، فضای برای تخلیه محموله کشتی‌ها وجود ندارد و وارد کنندگان مجبور به پرداخت هزینه توقف کشتی در لنگرگاه‌ها هستند.

وی با بیان اینکه بیش از نیمی از نهاده‌های دامی دپو شده مربوط به جو و ۲۰ درصد ذرت است، اظهار داشت: حدود ۱۰۰ هزار تن از نهاده‌های دپو شده نیز مربوط به شرکت پشتیبانی امور دام است.

وی یادآور شد: ۱۰۰ هزار تن نهاده دپو شده در انبارهای بندر امیرآباد دچار حشره زدگی و آفت زدگی شده است.

در حالی مقادیر قابل توجهی نهاده در مازندران لب آب و ساحل در حال پوسیده شدن است که از دو ماه گذشته در کشور به دلیل کمبود نهاده‌های دامی شاهد کشتار دام‌های مولد هستیم و احیا مجدد دام‌های مولد به ۱۰ سال زمان نیاز دارد. این موضوع امنیت غذایی کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به مصوبه تنظیم بازار در گمرکات توجهی نمی‌شود
یک واردکننده نهاده دامی با انتقاد از عملکرد متولیان گمرک در ترخیص نهاده‌ها و کالاهای ضروری اظهار داشت: اگر کالای یک تولیدکننده ماه‌ها در بنادر دپو شود برای گمرک اهمیتی ندارد.

این تولیدکننده با اظهار اینکه کالاهای اساسی باید ماه‌ها منتظر تخصیص ارز باقی بمانند، گفت: وقتی مصوبه ستاد تنظیم بازار مبنی بر ترخیص کالاهای اساسی نادیده گرفته می‌شود، فاسد شدن نهاده‌ها امری طبیعی محسوب می‌شود.

دستگاه‌ها و سازمان‌ها برای ترخیص نهاده‌ها همکاری ندارند
محمد علی اصل سعیدی مدیرکل منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد نیز درباره دپوشدن نهاده‌ها و کالاها اظهار داشت: نبود همکاری بین دستگاه‌های متولی و کشتیرانی‌ها با بنادر از جمله مشکلات در خروج کالاها از انبارها و سیلوها است.

وی با اظهار اینکه اکنون انبارها و سیلوها از کالاها مملو و انباشته شدند، افزود: رسوب کالاها می‌تواند عملکرد بنادر را دچار مشکل کند زیرا از یک سو با عدم پذیرش کشتی‌های جدید و کاهش ترافیک دریایی و از سوی دیگر افت عملکرد بنادر روبرو هستیم.

وی یادآور شد: بیش از ۱۰۰ هزار تن کالا در انبار و سیلوهای بندر متروکه شدند و برای خروج آن نیازمند همکاری سازمان‌های مربوطه هستیم.

منصور علی زارعی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: ۳۰۰ هزار تن نهاده دامی در بندر امیرآباد دپو شده که بخشی از آن دارای مشکلات بهداشتی است و باید از رده خارج شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به فروش اراضی و کشتار دام‌ها توسط کشاورز یادآور شد: کشاورز چاره‌ای دیگر ندارد زیرا وقتی یک هکتار برنجکار برایش ۲۰ میلیون تومان عایدی دارد در حالی که یک متر زمین ۱۰ میلیون تومان ارزش دارد، چاره‌ای جز فروش ندارد.

وی با اشاره به دپوی ۳۰۰ هزار تن نهاده‌های دامی در بندر امیرآباد گفت: از این میزان ۱۰۰ هزار تن متروکه و ۱۰۰ هزار تن دارای مشکلات بهداشتی است و باید از رده خارج شود.

مازندران بیش هفت میلیون واحد دامی دارد و سالانه ۲۵۰ هزار تن مرغ تولید می‌کند و طی ماه‌های اخیر دامداران و مرغداران به دلیل کمبود نهاده‌ها و جلوگیری از ضرر و زیان ناشی از گرسنگی دام‌ها اقدام به کشتار دام و طیور کرده اند. /بازار


برچسب ها: نهاده دامی ، دام و طیور ، گرسنگی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000OkN

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: نهاده دامی دام و طیور گرسنگی کمیسیون کشاورزی نهاده های دامی بندر امیرآباد هزار تن نهاده نهاده های دپو ویژه اقتصادی ۳۰۰ هزار تن ۱۰۰ هزار تن نهاده دامی دام و طیور نهاده ها فاسد شدن دپو شده دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۸۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۸ میلیون راس دام سبک آماده کشتار است

منصور پوریان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بنابر گزارش مرکز آمار، جمعیت دام سبک بیش از ۷۱ میلیون راس برآورد شده که ۱۸ میلیون راس آن آماده کشتار است، درحالیکه سال های گذشته ۷ تا ۷.۵ میلیون راس بود.

 به گفته او، با توجه به حجم بالای واردات و افزایش جمعیت دامی تولید داخل، قیمت روند کاهشی به خود گرفته است.

پوریان متوسط قیمت هر کیلو دام زنده را ۲۱۰ هزارتومان اعلام کرد و افزود: قیمت کنونی هرکیلو لاشه گوساله و گوسفند ۳۷۰ تا ۳۷۵ هزارتومان است.

رئیس شورای تامین کنندگان دام ادامه داد: طی ماه‌های اخیر با افزایش جمعیت دامی و رشد توزیع دام زنده در مراکز عرضه، قیمت گوشت قرمز روند کاهشی به خود می گیرد که می تواند با گوشت وارداتی قابل رقابت باشد.

به گفته او، با توجه به افزایش جمعیت دام زنده کشور نسبت به سال گذشته و گرم شدن هوا نگهداری جمعیت دامی مازاد داخلی برای دامداران و دامپروران نگران کننده شده است.

پوریان گفت: با توجه به اشباع بازار، رایزنی‌هایی با وزارت جهاد کشاورزی در راستای خرید حمایتی دام‌توسط پشتیبانی لمور دام و صادرات دام در حال انجام است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • توزیع کنسرو انفجاری بین مردم گرسنه غزه! +عکس
  • راهکارهایی برای کمتر گرسنه شدن
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • هشدار وزارت بهداشت فلسطین درباره خطر فاسد شدن داروها در غزه
  • جلوگیری از توزیع مواد غذایی فاسد در مهریز
  • فرار یک بوفالو از چنگ شیرهای گرسنه + فیلم
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • ۱۸ میلیون راس دام سبک آماده کشتار است
  • متعهد به خرید داخلی مرغ از مرغداران
  • نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تامین شد