Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@21:17:28 GMT

بناهای تاریخی به عنوان یک فرصت تلقی می شوند

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۲۹۷۰۵

بناهای تاریخی به عنوان یک فرصت تلقی می شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد سالاری با اشاره به تصویب لایحه " فرایند صدور پروانه مرمت و بهره برداری از بناهای تاریخی و ارزشمند شهر تهران" گفت: یکی از اولویت‌های بسیار مهم کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر، معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران و مدیریت بافت‌های تاریخی، به سرانجام رساندن پروانه مرمت و بهره برداری از بناهای تاریخی و ارزشمند شهر تهران در این دوره بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجایی که در شهرداری تهران صرفاً یک نوع فرآیند صدور پروانه، آن هم پروانه تخریب و نوسازی وجود داشته لذا ما تلاش کردیم در هماهنگی با میراث فرهنگی استان تهران، مکانیسمی شفاف و اصولی را برای مجموعه مالکان و توسعه گران بافت‌ها و بناهای تاریخی و ارزشمند شهر تهران که به دنبال احیاء، مرمت و بازگرداندن حیات شهری از طریق بهره برداری از این بناها جهت استقرار فعالیت‌ها و ماموریت‌های سازگار و متناسب هستند اما برای اخذ پروانه مرمت و احیا و نحوه بهره برداری بلاتکلیف اند، سازوکاری را مبنی بر صدور پروانه مرمت و بهره برداری ایجاد کنیم. همچنان که برای اولین بار در کشور برای ساختمان‌هایی که ضرورت به تخریب ندارند، پروانه مقاوم سازی تعریف و ابلاغ کردیم.

وی در تشریح کلیات این لایحه بیان کرد: به موجب این لایحه، شهرداری تهران مکلف شده است، به منظور حفظ، احیاء و بازگرداندن حیات شهری به بافت‌های تاریخی و ارزشمند شهر و دستیابی به اهداف توسعه پایدار و ارتقاء کیفیت محیطی و زندگی و بخصوص تشویق توسعه گران و نیز توسعه صنعت گردشگری و استفاده بهینه از پتانسیل بسیار گسترده‌ای که در شهر تهران، علی الخصوص مناطق مرکزی وجود دارد، با رعایت مفاد این مصوبه به صدور پروانه مرمت و تعیین نحوه بهره برداری از بناهای تاریخی و ارزشمند تهران، آن هم بدون اخذ عوارض اقدام کند.

این عضو شورای شهر تاکید کرد: نوع بهره برداری و نوع فعالیت‌هایی که در این بناها مستقر می‌شوند، مشروط به این است که مالکان بناهای فوق، فعالیت‌های مجاز که کمیته بافت‌های تاریخی تعیین می‌کند را رعایت کنند و هر زمانی که بهره برداری مورد تایید شهرداری و با نظر کمیته مذکور نباشد، قاعدتاً پروانه و مجوز بهره برداری نیز باطل خواهد شد. این در حالی است که سایر پروانه‌های صادره در شهرداری، بعد از ساخت ابطال نمی‌شوند و حقوق مکتسبه برای مالکان باقی می‌ماند اما در خصوص بناهای تاریخی و ارزشمند به منظور اینکه مالکان نسبت به تجاری سازی و فعالیت‌های غیرمجاز اقدام نکنند و از مسیر اصلی و فعالیت‌های سازگار با این بناها منحرف نشوند، برای آنها پروانه ۵ ساله صادر می‌شود و قابلیت تمدید دارد.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با بیان اینکه تاکنون برای مرمت و نحوه بهره برداری و نوع فعالیت‌ها مکانیسم روشن و شفافی وجود نداشت، گفت: مجموعه رویکردهای تشویقی مدیریت شهری دوره پنجم موجب شد تا بخش خصوصی و حتی دولتی و عمومی تلاش کنند، بناهای ارزشمند و تاریخی را به عنوان یک فرصت تلقی کنند و افزایش کافه‌ها، موزه‌ها و خانه موزه‌ها و افزایش میزان مرمت و احیاء بناهای تاریخی در شهر تهران به چندین برابر گذشته، تایید این رویکرد است.

سالاری تقویت اقتصاد گردشگری، اقتصاد فرهنگ و اقتصاد هنر را اولویت دوره پنجم و عامل افزایش گالری‌ها، موزه‌ها و کافه‌ها در مناطق مرکزی شهر دانست و افزود: در این لایحه سعی کردیم، بسته‌های تشویقی موثرتری را علاوه بر مکانیسم صدور پروانه مرمت پیش بینی کنیم که قطعاً این تصمیم حوزه شهرسازی و معماری شهرداری و شورای شهر دوره پنجم، نقطه عطفی در تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر و گردشگری و بازگشت حیات شهری به بناهای تاریخی و ارزشمند شهر تهران خواهد بود.

کد خبر 5265911

منبع: مهر

کلیدواژه: محمد سالاری شورای شهر تهران گردشگری مرمت آثار تاریخی شورای شهر تهران شهرداری تهران قوه قضاییه جشنواره فرهنگی دانش آموزی وزارت آموزش و پرورش سازمان زندان ها خوزستان غلامحسین محسنی اژه ای واکسن کرونا سازمان هواشناسی آسیبهای اجتماعی ویروس کرونا طرح ترافیک علیرضا تابش بناهای تاریخی و ارزشمند شهر تهران صدور پروانه مرمت شهرسازی و معماری بهره برداری پروانه مرمت شورای شهر فعالیت ها بافت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۹۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشن تکمیل خطوط هفت‌گانه مترو تا پایان سال جاری

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران از جشن تکمیل خطوط هفت‌گانه مترو تا پایان سال جاری خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محسن هرمزی؛ معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در جریان دویست و سی و یکمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به برنامه‌ریزی مدیریت شهری برای تکمیل خطوط هفت‌گانه اظهار کرد: ان‌شاءالله تا پایان سال جاری شاهد جشن تکمیل خطوط یک، دو، سه، چهار، پنج، شش و هفت خواهیم بود.

وی افزود: در سال گذشته نیز ایستگاه‌های جدیدی در خطوط شش و هفت افتتاح و بهره‌برداری رسید و امسال نیز ادامه خواهد داشت از جمله خطوطی که امسال به بهره‌برداری خواهد رسید ایستگاه هفده شهریور، میدان خراسان، سرباز و ... خواهد بود.

هرمزی به عملیات توسعه جنوبی در خط شش مترو اشاره کرد و گفت: این عملیاتی نیز به پایان رسیده و ان‌شاءالله به‌زودی دو ایستگاه در بخش جنوبی (حرم حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام) به بهره‌برداری خواهد رسید.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران به پست برق خط مترو اشاره کرد و توضیح داد: این پست نیز امسال تکمیل و ان‌شاءالله در بخش غربی خط شش مترو ایستگاه آیت‌الله کاشانی به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی همچنین به ایستگاه ورزشگاه تختی اشاره کرد و گفت: این ایستگاه نیز امسال تکمیل و به بهره‌برداری‌ خواهد رسید.

هرمزی به احداث پایانه‌ها در شهر تهران اشاره کرد و افزود: ان‌شاءالله فاز یک پایانه آزادگان تکمیل و  عملیات اجرایی فاز دو اکباتان به پایان خواهد رسید و در ادامه نیز پایانه دولت‌آباد به ورزشگاه تختی تکمیل خواهد شد.

وی همچنین به افزایش تعداد ایستگاه‌های مترو در این دوره از مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 159 ایستگاه با 310 کیلومتر خط مترو در شهر تهران داریم که بر اساس آمار کسب شده استفاده مسافران از شبکه مترو، بیشتر شده به طوریکه قبل از افتتاح ایستگاه‌ جدید به طور متوسط هر مسافر 9 کیلومتر از شبکه مترو استفاده می‌کرد که با تکمیل خطوط شش و هفت عملا به 16.5 کیلومتر افزایش پیدا خواهد کرد و میزان پایداری مسافران در شبکه مترو بیشتر شده است.

هرمزی ادامه داد: این موضوع به تکمیل خطوط شش و هفت بر می‌گردد و همچنین به بهره‌برداری از مترو پرند. ضمن اینکه برنامه جدیدی برای خطو هشت، نه ده و یازده پیش بینی شده است.

وی گفت: خط 10 مترو در سال گذشته عملیات حفاری آن انجام شد و موضوع در حال انجام است و ان‌شاءالله هشت ایستگاه در این خط دایر خواهد شد.

هرمزی تصریح کرد: خط 8 مترو نیز در پایان سال گذشته قرارداد آن به امضا رسید که بحث مالی آن به صورت ویژه پیگیری خواهد شد. همچنین خط 9 نیز هفته آینده عملیاتی خواهد شد.

همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن‌های مترو

وی به خط 11 مترو اشاره کرد و افزود: توافقات اولیه با پیمانکار انجام و به‌زودی عملیات آن آغاز خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهربازی نوستالژی قمی‌ها در یک قدمی بهره‌برداری
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • بهره‌برداری از پروژه خانه وثوق تا پاییز و فروغ تا پایان سال
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • جشن تکمیل خطوط یک تا هفت پایان سال برگزار می‌شود
  • جشن تکمیل خطوط هفت‌گانه مترو تا پایان سال جاری
  • آسیب جدی به بناهای تاریخی کاشان وارد نشده است
  • مترو تهران؛ 25 سال تعهد به ایمنی
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی