Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک؛  یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادعای تازه‌ای درباره خط تولید واکسن روسی اسپوتنیک مطرح کرد. مرتضی خاتمی در این باره گفت که روس‌ها در تولید این واکسن در ایران سهم عمده‌ای برای خود قائلند.

چند روز پیش سخنان علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت و سخنگوی ستاد ملی کرونا در کلاب هاوس بحث برانگیز شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش خبرآنلاین او گفته بود: "از مدت‌ها پیش می‌دانستیم روسیه ماهانه ۵ میلیون دوز تولید می‌کند و خط‌های مختلف را تحت لیسانس خود به کشور‌های دیگر داده است. خطی هم به ما داده که الان به درد نمی‌خورد. این خط تولید تولیداتی از شهریورماه دارد. این خط تولید در ایران است، ولی قطعا مال ایران نیست و می‌توانند بر اساس قرارداد‌هایی که دارند محصولات را جای دیگر توزیع کنند. برای همین برای این خط تولید ما حساب باز نکرده ایم."

گفته می شود در این قرارداد ایران "فریب خورده است." با این حال سخنان رئیسی به سرعت از سوی کاظم جلالی سفیر ایران رد روسیه و کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت تکذیب شد.

کیانوش جهانپور ضمن رد اظهارات منتسب به رئیسی گفت: "متاسفانه تیتر انتخاب شده در برخی رسانه ها ارتباطی با متن خبر و گفته های سخنگوی محترم ستاد ملی مقابله با کرونا ندارد."

سفیر ایران در روسیه هم گفت: «به دنبال انتشار چنین مطلبی در برخی رسانه ها، بلافاصله با دکتر نمکی وزیر بهداشت و درمان تماس گرفته شد و ایشان اعلام کردند قطعا این موضوع تحریف شده است و بعد از آن هم با انجام مصاحبه دکتر جهانپور در این مورد، موضوع اصلاح شد.»

جلالی افزود: «من اطمینان دارم حرف های آن مقام در مورد اسپوتنیک وی تحریف شده است، چون یک مسوول وزارت بهداشت نمی گوید که «خط تولیدی به ما دادند به درد ما نمی خورد»، به این دلیل که اگر تحریف نشده باشد پس اولین کسی که باید پاسخگو باشد خود وزارت بهداشت است و بنابراین من بعید می دانم که ایشان چنین مطالبی را مطرح کرده باشد.»

سفیر ایران در روسیه ادامه داد: «اکنون این تولید مشترک ما تحت لیسانس روسیه در حال انجام است و بنابراین جای قدردانی از دولت روسیه وجود دارد که در این مورد به ما کمک کرده است.»

پنجم تیرماه خط تولید انبوه واکسن اسپوتنیک در کرج و با حضور وزیر بهداشت آغاز به کار کرد. گروه دارویی اکتوور پس از ماه‌های مذاکره توانست شرایط تولید واکسن اسپوتنیک را در ایران فراهم کند.

روایت تازه از ماجرای تولید واکسن اسپوتنیک
با این حال امروز سید مرتضی خاتمی نماینده ماهنشان و ایجرود و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایلنا، روایت تازه‌ای از ماجرا مطرح کرد و گفت: «تا جایی که اطلاع داریم، ظرفیت تولید واکسن توسط روسیه پایین است، اما به اعتبار قراردادهایی که با کشورهای مختلف بسته‌اند، این قرارداد امضا و تعهد شده است. اشکالی که به وجود آمده این است که محاسبات آن لحاظ نشده که این ۶۰ میلیون دوز به چه صورت و طبق چه زمان‌بندی و چگونه تحویل خواهد شد.»

او به اختلاف ایران و روسیه در تولید این واکسن اشاره کرد و گفت: "در حال حاضر خط تولید این واکسن در داخل کشور ما هم در حال راه اندازی است؛ منتها روس‌ها در این تولید هم سهم عمده‌ای را برای خودشان قائل هستند؛ در حالیکه انتظار این بود که تمام تولید این خط داخلی برای خودمان باشد اما روسیه از خطوط تولید در هر کشور سهم عمده‌ای را دریافت می‌کند."

خاتمی در ادامه بیان کرد: "این میزان واکسنی که تعهد کرده‌اند، دست ما را تا این لحظه به خوبی نگرفته است و امیدواریم در آینده این منبع بتواند بیش از این‌ها کمک‌کننده باشد."

خاتمی در پاسخ به این سوال که چرا چنین قراردادی درخصوص واکسن اسپوتنیک بسته شد، گفت: «در زمانی که هنوز تولید داخلی ما به نتیجه نرسیده بود و نیز اکنون که به نتیجه هم رسیده، برای اینکه بتوانیم در یک زمان کوتاه و مناسبی واکسیناسیون کل واجدین شرایط را انجام دهیم، چاره‌ای نداشتیم جز اینکه به هر طریق ممکن واکسن تهیه کنیم. بنابراین چه اسپوتنیک و چه سینوفارم، آسترازنکا و یا هر نوع دیگری که دست ما را بگیرد، تلاش کردیم که وارد کنیم.»

این روایت در حالی مطرح می شود که روز گذشته وزیر بهداشت و درمان خبر داد که نتیجه تست‌های بَچ اولیه واکسن اسپوتنیک ایران توسط مؤسسه «گامالیا» تأیید شده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: المپیک 2020 توکیو موج پنجم کرونا جواد فروغی بحران آب خوزستان اعتراضات 1400 خوزستان واکسن روسی اسپوتنیک وی مرتضی خاتمی المپیک 2020 توکیو موج پنجم کرونا جواد فروغی بحران آب خوزستان اعتراضات 1400 خوزستان واکسن اسپوتنیک بهداشت و درمان تولید واکسن وزیر بهداشت خط تولید برای خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۴۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است

رئیس سازمان غذا و دارو در در دیدار با معاون امور دارویی و تجهیزات پزشکی وزیر بهداشت سوریه گفت: به دنبال کمک به تامین تجهیزات پزشکی و دارو و انتقال دانش فنی داروها به سوریه هستیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید حیدر محمدی در دیدار با معاون امور دارویی و تجهیزات پزشکی وزیر بهداشت سوریه با اشاره به وضعیت بازار دارویی و تجهیزات پزشکی در ایران اظهار کرد: یکی از دلایل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی در ایران طی سال‌های اخیر عدم همکاری برخی از کشورها و القای تحریم‌های ظالمانه بوده است.

وی با بیان اینکه امروز ایران به‌عنوان یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در منطقه شناخته می‌‌شود، گفت: یکی از مؤلفه‌‌های مؤثر برای رقابت در بازارهای صادراتی توجه ویژه به کیفیت است. در کنار تأمین دارو و تجهیزات پزشکی در کشور سعی کردیم کیفیت این فرآورده‌ها را ارتقا داده و صادرات را به بازار منطقه تقویت کنیم.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت مطلوب روابط سیاسی و اقتصادی ایران و سوریه، خاطرنشان کرد: قطعاً به دنبال کمک به تأمین تجهیزات و دارو و حتی انتقال دانش در این زمینه به کشور سوریه هستیم و امیدواریم این کشور نیز در آینده نزدیک بتواند ساختار سلامت خود را بازآرایی کند.

همچنین معاون امور دارویی و تجهیزات پزشکی وزیر بهداشت سوریه ضمن تقدیر از همکاری‌های ایران در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی با کشور سوریه گفت: به دنبال توافق صورت گرفته در دو سال گذشته موفقیت ‌های خوبی در زمینه‌های مختلف این همکاری ذکر شده ایجاد شد.

وی افزود: ایران نقش مهمی در خصوص تأمین دارو و تجهیزات پزشکی در بازار سوریه دارد و تقاضا داریم جمهوری اسلامی ایران در تأمین برخی از واکسن‌ های موردنیاز، ما را یاری کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌های بهداشتی حج ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌ های بهداشتی حج 1403 را ابلاغ کرد
  • اتهامات آمریکا علیه روسیه نفرت‌انگیز و بی‌اساس است
  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • ادعای ناظران درباره اصابت موشک ساخت کره‌شمالی به خارکیف اوکراین
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی