Web Analytics Made Easy - Statcounter

دفتر نخست وزیر تونس تخلیه و تعطیل شده و یگان‌هایی از ارتش برای حفاظت در اطراف آن مستقر شده‌اند. همچنین تعدادی از کارمندان دفتر دولت تونس در القصبه امروز (دوشنبه) اعلام کردند که نیروهای ارتش این کشور در ساختمان مستقر شده و به کارمندان اجازه ورود نمی‌دهند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری المیادین، قیس سعید، رئیس جمهوری تونس پس از اعلام تصمیمات مهم خود برای برکناری نخست وزیر و تعلیق ۳۰ روزه فعالیت‌های پارلمان، همراه با جمعی از مسؤولان دفتر خود در خیابان الحبیب بورقیبه که شاهد حضور گسترده نیروهای امنیتی و نظامی بود، حضور یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمعی از معترضانی که در پی تحولات اخیر تونس در مقابل ساختمان پارلمان تونس تجمع کرده بودند، همچنان در آنجا حضور دارند.

قیس سعید تاکید کرد، تصمیماتی که گرفته با رایزنی با نخست وزیر و رئیس پارلمان بوده و جنبش النهضه از حامیان خود خواسته به خیابان‌ها بیایند.

راشد الغنوشی، رئیس پارلمان تونس در مقابل ساختمان پارلمان که توسط نیروهای ارتش تونس محاصره شده، تحصن کرده و بر ورود به ساختمان پارلمان اصرار دارد.

او تاکید کرد: نهاد قانون‌گذاری هنوز پابرجا است و هر اعلامی بر خلاف آن نادرست است.

الغنوشی در ادامه گفت: در قانون اساسی بندی که به رئیس جمهوری اختیار انحلال پارلمان یا کابینه را بدهد، وجود ندارد و حتی در موارد فوق‌العاده نیز نشست‌های پارلمان و کابینه برگزار می‌شوند.

اما تنش در اطراف ساختمان پارلمان میان صدها تن از حامیان رئیس جمهوری و طرفداران رئیس پارلمان تونس ادامه دارد و معترضان به سمت خودروی الغنوشی در مقابل ساختمان پارلمان سنگ پرتاب کردند.

در پی این تجمع درگیری‌هایی نیز میان دو طرف موافق و مخالف تعلیق پارلمان شکل گرفتند.

این در حالی است که نیروهای ارتش و نیروهای امنیتی تونس به شکل گسترده‌ای در محل حضور دارند و با نصب موانع آهنی و بستن خیابان‌های اطراف ساختمان تلاش می‌کنند دو گروه را از هم جدا کنند.

حامیان جنبش النهضه در این تجمع تصمیمات قیس سعید را محکوم کرده و آن را کودتا علیه مشروعیت و انقلاب خواندند و تاکید کردند که این تصمیمات منجر به بروز بحران سیاسی و اجتماعی به مراتب بدتری از بحران فعلی خواهند شد.

در مقابل حامیان قیس سعید تصمیمات او را به ویژه پس از شکست مسؤولان سیاسی در رفع بحران‌های پیاپی در این کشور، تصمیماتی اصلاحی توصیف کردند.

دفتر هشام المشیشی، نخست وزیر تونس نیز پس از خروج تمامی کارمندانش تعطیل شده و در اطراف آن یگان‌هایی از ارتش برای حفاظت مستقر شدند.

در پی یورش به دفتر جنبش النهضه و آتش زدن آن، دفتر ریاست جمهوری تونس از مردم خواست از آشوب‌طلبان پیروی نکنند.

همچنین تعدادی از کارمندان دفتر دولت تونس در القصبه امروز (دوشنبه) اعلام کردند که  ارتش این کشور در ساختمان مستقر شده و به کارمندان اجازه ورود نمی‌دهد.

یکی از این منابع به خبرگزاری رویترز عربی گفت: ممانعت از ورود تمامی کارمندان دولتی به ساختمان پس از تصمیم برای انحلال کابینه و برکناری المشیشی انجام شد.

اخیرا منابع مختلفی بازداشت المشیشی را تکذیب و تاکید کردند که او در خانه‌اش حضور دارد.

الغنوشی ساعات اولیه صبح امروز از مردم تونس خواست برای پایان دادن به این کودتا به خیابان‌ها بیایند.

او گفت: مردم باید همانند ۱۴ ژانویه ۲۰۱۱ به خیابان‌ها بیایند تا وضعیت درست شود.

از سوی دیگر لطفی حاجی، مدیر دفتر شبکه خبری الجزیره اعلام کرد که نیروهای امنیتی تونس به دفتر این شبکه در پایتخت این کشور یورش برده و تمامی خبرنگاران را از آنجا بیرون کردند.

او اظهار کرد: ما از قبل هیچ اخطاریه‌ای برای تخلیه دفترمان از طرف این نیروها دریافت نکردیم و حدود ۲۰ تن از آنها با لباس شخصی به دفتر ما یورش آورده و اعلام کردند که در حال اجرای دستورات هستند و از همه خبرنگاران خواستند که دفتر را ترک کنند.

اتحادیه خبرنگاران در نروژ در اولین واکنش به این حرکت، به شدت آن را محکوم کرده و احترام به مطبوعات و آزادی‌ها را خواستار شد.

سازمان خبرنگاران بدون مرز نیز این یورش و درگیر کردن رسانه‌ها در درگیری‌های سیاسی را محکوم کرد.

واکنش‌ها

فراکسیون قلب تونس در واکنش به این تحولات اعلام کرد: تصمیمات گرفته شده نقض قانون اساسی و بازگشت جمهوری به حاکمیت فردی است.

جریان دموکراسی در تونس نیز مسؤول این بحران را ائتلاف حاکم به رهبری جنبش النهضه و کابینه المشیشی دانست.

خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای شورشی لیبی تحولات تونس را "انتفاضه مردم تونس علیه اخوان المسلمین" توصیف کرده و ضمن تقدیر از تصمیمات اخیر رئیس جمهوری تونس، آنها را در راستای پاسخ به خواست مردم این کشور دانست و ابراز امیدواری کرد که تونس حرکت در مسیر تحقق آرزوهای مردمش برای داشتن آینده‌ای درخشان را پس از غلبه بر مهمترین مانع در مسیر پیشرفتش آغاز کند.

در مقابل خالد المشری، رئیس شورای عالی دولت لیبی در توییتی این تحولات را "کودتا" خوانده و اقدام قیس سعید را بسیار شبیه به کودتای حفتر در تاریخ ۱۴ فوریه ۲۰۱۴ دانست.

المشری در ادامه نیز توییت کرد: مخالف کودتا علیه چهره‌های منتخب و توقف روند دموکراسی هستیم.

سیف الدین مخلوف، رئیس فراکسیون الکرامه با ۱۸ کرسی در پارلمان به خبرگزاری آناتولی ترکیه گفت: تصمیمات قیس سعید باطل و نادرست هستند و قانون اساسی تونس بر تعلیق فعالیت پارلمان و یا تغییر نخست وزیر صراحت ندارد.

مخلوف افزود: نمایندگان پارلمان وارد ساختمان خواهند شد تا به قانون عمل کرده و کودتا علیه دموکراسی را مردود اعلام کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تونس ساختمان پارلمان جنبش النهضه رئیس جمهوری خیابان ها نخست وزیر قیس سعید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۴۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلویزیون «جام‌جم» را تعطیل کرد؟

«جام‌‌جم» مدتی است روی آنتن نمی‌رود؛ در حالی‌که بسیاری از جمله رئیس صدا و سیما اعتقاد داشتند وجود برنامه منتقدانه‌ای نسبت به خود رسانه ملّی لازم است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، برنامه تلویزیونی «جام‌جم» در 24 قسمت روی آنتن رفت. دوشنبه شب‌هایی که در شبکه یک منتظرِ مناظره و میزگردی جنجالی بر سر موضوعات مختلف بودیم. تا جایی که برخی از این موضوعات به گفت‌وگو با مدیران تلویزیون کشیده می‌شد.

از ماجرای نطق‌کشی و دستمزدهای عجیب و غریب تا نقد سریال‌های ضعیف و کم‌کیفیت که مورد نقد بسیاری قرار گرفت. نظرسنجی‌هایی که از یلدای پرهیاهو می‌گفتند و سلبریتی‌هایی که باید به چه صورت مدیریت شوند. همچنین خیلی از بحث‌های دیگر که به تعبیرِ بسیاری، نقدهای سازنده‌ای که جایِ خالی چنین بحث و اظهارنظرهایی مدت‌ها در تلویزیون خالی بود.

در حالی که از مدیر شبکه نسیم تا رئیس سیمافیلم و مدیران شبکه‌های چهار و کودک و نماینده‌ای از معاونت سیاسی صداوسیما و خیلی‌های دیگر به جام‌جم آمدند از آن طرف هم پای تهیه‌کنندگان، بازیگران و کارگردانانی همچون حامد عنقا، ایرج محمدی، مهدی فرجی و سیدجواد هاشمی هم به این برنامه باز شد.

از سلبریتی‌ها شروع کرد به حوزه کودک و نوجوان، مواجهه صداوسیما با بحران‌ها، سریال‌سازی و موضوعات روزی همچون ویژه‌های تلویزیون خصوصاً در یلدا پرداخت.

اما زمزمه‌هایی به گوش می‌رسید که انتقادات صریح و فضای تند و تیزِ مناظرات و گفت‌وگوهای این برنامه تلویزیونی به مذاقِ برخی از مدیران در صداوسیما خوش نمی‌آید. شاید از این جهت باشد که ماه رمضان و عید نوروز بهانه‌ای شد تا از «جام‌جم» فعلی موقتاً خداحافظی شود.

اینکه می‌گوییم موقت، چون برخی از برنامه‌ها در مقاطعی از تلویزیون کنار گذاشته شدند و با گروه و فضایی متفاوت‌تر برگشته‌اند. پیگیری خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد پای برخی از مدیران برای جلوگیری از ساختِ «جام‌جم» با این فضای انتقادی تند و تیز و صریح که مورد استقبال بسیاری از هنرمندان و جامعه فرهنگ و هنر و حتی خود پیمان جبلی رئیس صداوسیما بود که از آن به عنوان نقدی سازنده یاد می‌کرد در میان است.

نگاهی به هیاهوی جدید درباره سریال «پایتخت»

باید دید «جام‌جم» با همین شکل و شمایل و گروه سازنده به آنتن تلویزیون برمی‌گردد با گروهی دیگر و متفاوت‌تر این اتفاق خواهد افتاد؟ اما هرچه هست تلویزیون در روزهایی که موضوع نظرسنجی و بحث مخاطب، سریال‌سازی درست و اصولی، ساخت آثار نمایشی با استفاده از تکنولوژی‌های نوین، تبلیغات در نمایش‌خانگی و بسیاری از موارد دیگر مطرح است جای چنین برنامه‌ای خالی است که می‌توانست با نقدهای کارشناسانش، نقشه راه بهتری را برای سیاستگذاری و مدیریت در تلویزیون ترسیم کند.

همان‌گونه که پیمان جبلی رئیس صداوسیما درباره این برنامه تلویزیونی گفته بود: یکی از موضوعاتی که در این میان مغفول مانده بود خود رسانه ملّی است که محل نقد بسیاری است و موافقان و مخالفان درباره موضوعات مختلف مرتبط با مأموریت‌های رسانه ملی وجود دارد. بنده از روز اول دغدغه‌ام این بود در همان ماه‌های اول وعده دادم برنامه‌ای در این خصوص روی آنتن خواهیم برد. آماده‌سازی این برنامه متأسفانه طول کشید من خودم از همکاران خودم گلایه کردم دیر شروع شد، مراحل پختگی خودشان را طی می‌کند و ان‌شاءالله با قدرت به کار خودش ادامه خواهد داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نتانیاهو یکی از بدترین قاتلان تاریخ است/ رسانه‌های غربی منافق‌اند
  • درگیری پلیس با معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس
  • تجمع حامیان و مخالفان قانون ماموران خارجی در تفلیس
  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ جنگ روانی حماس، تیتر روزنامه های عبری زبان
  • تأکید رئیس قوه قضائیه بر تدوین پیوست رسانه‌ای در آرا و تصمیمات قضائی
  • تلویزیون «جام‌جم» را تعطیل کرد؟
  • کارگران ۱۱ اردیبهشت تعطیل هستند؟
  • اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد