Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: به علت برف سنگین اندام هوایی سیب‌زمینی گلستان یخ زد و لذا برداشت سیب‌زمینی با تأخیر یک ماهه روبرو شد که با برداشت محصول استان‌های دیگر مثل زنجان، چهارمحال بختیاری و کرمانشاه تلاقی پیدا کرد. مرتضی معتمد در گفت‌وگو با میزان، درباره جزئیات طرح خرید حمایتی سیب‌زمینی کشاورزان گفت: سیب‌زمینی جزء محصولاتی است که خرید آن توسط دولت تضمین‌شده و جزء کالاهایی است که غذا محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: ترتیبات برداشت سیب‌زمینی در نقاط مختلف کشور به دلیل  تنوع اقلیمی به‌گونه‌ای تنظیم‌شده است که برداشت سیب‌زمینی در اسفند و فروردین در جنوب کشور، اردیبهشت در جنوب کرمان و هرمزگان، همچنین ۲۰ اردیبهشت الی ۱۵ خرداد در استان گلستان صورت می‌گیرد و بعد از این استان‌ها در زنجان، چهار محال بختیاری، همدان و ... به ترتیب برداشت محصول تا پایان فصل انجام‌شده و هرسال این روند تکرار می‌شود.

وی افزود:  قرار بود در گرگان محصول سیب‌زمینی از ۲۰ اردیبهشت الی ۱۵ خرداد به‌طور طبیعی برداشت شود، ولی در اسفند ۱۳۹۹ شاهد برف سنگین در گرگان بودیم و سیب‌زمینی که  آذر ۹۹ کاشت شده بود در اسفند نیز دارای ساقه ۲۰ الی ۳۰ سانتی بود به علت برف سنگین اندام هوایی سیب‌زمینی یخ زد و لذا برداشت سیب‌زمینی دچار تأخیر یک ماهه شد که با برداشت محصول استان‌های دیگر مثل زنجان، چهارمحال بختیاری و کرمانشاه تلاقی پیدا کرد.

معتمد بیان کرد: این موضوع باعث شد عرضه بیشتر از تقاضا ثابت در بازار داخلی ایجاد شود که این مسئله باعث اُفت قیمت می‌شد و باید از بخش مازاد محصول جلوگیری می‌شد تا وارد بازار نشود و عرضه و تقاضا متعادل شود قیمت نیز به جایگاه رقابتی واقعی خود بازگردد تا کشاورزان ضرر نکند.   وی اظهار کرد: استان گلستان را برای اجرای این طرح انتخاب کردیم و سیب‌زمینی باقیمانده استان گلستان را که برداشت آن با تأخیر انجام‌شده بود به‌صورت خرید حمایتی دریافت و در سردخانه ذخیره کردیم و مانع ورود سیب‌زمینی به بازار شدیم به‌طور طبیعی عرضه و تقاضا نیز نسبتاً متعادل شد قیمت نیز به تعادل نسبی رسید و رشد پیدا کرد به‌گونه‌ای که به نفع تولیدکننده و مصرف‌کننده شد.

معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: قیمت عمده‌فروشی محصول سیب‌زمینی در میادین مرکزی تهران با توجه به شرایط ۳ الی ۳ هزار و ۵۰۰ تومان و قیمت خرده‌فروشی سیب‌زمینی در میادین سطح شهر و میوه و تره‌بار ۴ هزار و ۴۰۰ الی ۴ هزار و ۶۰۰ تومان باید باشد که هم‌اکنون نیز همین قیمت است و این طرح اتفاقی بود که به لحاظ فنی و علم تنظیم بازار در استان گلستان انجام‌شده است.   بیشتر بخوانید: ارائه راهکارهایی برای به حداقل رساندن ضرر و زیان کشاورزی / لزوم اصلاح شیوه‌های آبیاری

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی کشاورزی سیب زمینی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی کشاورزی سیب زمینی استان گلستان سیب زمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۷۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، کشت به روش نوین سیب زمینی با استفاده از نوار تیپ در زمین‌های زراعی دشت اردبیل که از چند سال قبل آغاز شده، در سال جاری به تنها روش کاشت این محصول تبدیل شده است.
کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در چند هفته اخیر با برگزاری کلاس‌های آموزشی الگویی و ترویجی در سر مزرعه، در خصوص روش جای گذاری نوار تیپ در زراعت سیب زمینی در حال کمک و مساعدت به کشاورزان سیب زمینی کار این خطه هستند.
۱۰۰ درصد مزارع سیب زمینی استان اردبیل به صورت مکانیزه کشت می‌شود و شیوه آبیاری مزارع استان نیز در چند سال اخیر مدرن شده و اغلب به صورت آبیاری با نوار تیپ انجام می‌شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: به علت استفاده از آبیاری به روش نوار تیپ و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با دو نوار تیپ و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، میزان برداشت محصول سیب زمینی در دشت اردبیل به شکل قایل ملاحظه‌ای افزایش یافته است.
غفور آقایی با اشاره به برنامه‌ریزی برای کشت سیب زمینی در ۱۹ هزار و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی استان در سال زراعی جاری اظهار کرد: برای کاشت این میزان سیب زمینی در استان حدود ۷۰ هزار تن بذر از نوع مینی تیوبر، مینی تیوبر اس، سوپر الیت، الیت، گواهی شده آ و گواهی شده ب مصرف می‌شود.
وی گفت: ۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل را از رقم آگریا و مابقی را از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا اعلام کرد و گفت: کشاورزان در تهیه بذر مرغوب به قیمت مناسب دچار مشکل هستند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با توصیه کشاورزان سیب زمینی کار استان اردبیل برای مشاوره و رعایت توصیه فنی کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی در خصوص کاشت محصول خود افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال نیز همچون سال‌های گذشته کشاورزان سیب زمینی کار برای جلوگیری از اتلاف زمین و آبیاری آسان و با کمترین میزان مصرف آب، از روش آبیاری با نوار تیپ استفاده کنند.

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • ضرورت خرید حمایتی تخم مرغ در راستای کاهش زیان مرغداران
  • ۲۸ هزار تن گندم از کشاورزان استان بوشهر خریداری شد
  • خرید تضمینی گندم به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن رسید
  • خرید ۲۸ هزار تن گندم از کشاورزان استان بوشهر
  • کشاورزان کماکان چشم انتظار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم
  • آموزش: نکات مهمی که قبل از خرید دستگاه‌های الکترونیکی دست دوم باید بدانید
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم در سیستان و بلوچستان