Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مقام ارشد حزب حاکم ترکیه گفت، اگر ارمنستان پیام‌های ترکیه و جمهوری آذربایجان را درک نکند، با مشکلات جدیدی مواجه می‌شود.

قدس آنلاین: یک مقام ارشد ترکیه، جمهوری ارمنستان را به در خطر انداختن صلح منطقه‌ای متهم کرد و به این کشور هشدار داد.

 به نوشته خبرگزاری «پن آرمنیان»، «عمر چلیک» سخنگوی حزب حاکم «عدالت و توسعه»  در توییتی، ایروان را به مشکل آفرینی در مسیر صلح منطقه متهم کرد و نوشت: «اگر ارمنستان پیام‌های رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و الهام علی‌اف رئیس جمهوری جمهوری آذربایجان را درک نکند، با مشکلات جدیدی مواجه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

اظهارات این مقام ارشد ترکیه پس از آن بیان شد که ارتش ارمنستان مدعی تیراندازی قوای جمهوری آذربایجان و جراحت نیروهای ارمنستانی مستقر در خطوط مرزی شد.

 به گزارش این منبع خبری، وی یادآور شد که اردوغان خواستارایجاد یک بستر همکاری منطقه‌ای با مشارکت ۶ کشو است که ارمنستان را نیز  شامل می‌شود. این مقام ارشد ترکیه با توصیف این مسئله به عنوان یک فرصت تاریخی گفت که ترکیه به ایروان اجازه نمی دهد صلح منطقه‌ای را به خطر بیندازد.

این در حالی است که وزیر خارجه جمهوری آذربایجان نیز دوشنبه در نشست خبری مشترک با همتای صربستانی خود از مواضع ارمنستان در منطقه انتقاد  کرد.

«جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان  در یک نشست مطبوعاتی مشترک با همتای صربستانی خود  «نیکولا سلاکوویچ » در «باکو» گفت:«ارمنستان در مورد مسئله برقراری صلح پایدار در منطقه موضع غیر سازنده اتخاذ کرده است.»

وی گفت: «باکو در حال انجام اقدامات لازم برای اطمینان از صلح پایدار در منطقه است، و تمام گام‌ها را برای پیمان صلح برداشته است. اما متاسفانه  ارمنستان موضع سازنده‌ای در این مورد نشان نمی‌دهد.»

وزیر خارجه جمهوری آذربایجان افزود: «ارمنستان به این نیات‌ خوب باکو پاسخ نمی‌دهد. چنین نگرشی ضربه‌ای به صلح و پیشرفت در منطقه می‌زند. با استفاده صحیح از وضعیت موجود و رعایت قوانین بین المللی، می‌توان صلح پایدار را در منطقه برقرار کرد.»

دور جدید تنش‌ها در منطقه قره باغ کوهستانی از ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۰ آغاز شد و پس از یک ماه و نیم درگیری، در نهایت در تاریخ ۹ نوامبر سال گذشته میلادی، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه با «الهام علی اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان بیانیه‌ای مشترک در خصوص توقف کامل خصومت‌ها در منطقه قره‌باغ امضا کردند.

در تاریخ ۱۳ آوریل سال جاری میلادی، علی اف اعلام کرد که انتظار دارد که پیشنهاداتی از سوی گروه مینسک در خصوص عملکرد بیشتر این کشور دریافت کند و تصریح کرد که می‌تواند نقش مثبتی را در برقراری بیشتر یک زندگی صلح‌آمیز در منطقه ایفا کند. در همان روز، گروه مینسک از دو طرف خواست که از اتهام‌زنی متقابل خودداری کنند و مقدمات مذاکرات سازنده را فراهم آورند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ترکیه ارمنستان صلح منطقه جمهوری آذربایجان مقام ارشد صلح منطقه منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۹۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق میان باکو و ایروان نزدیک است

صدر اعظم آلمان اعلام کرد که احتمال توافق میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان بیشتر از همیشه شده است.

به گزارش مشرق، «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان روز جمعه اعلام کرد: شانس حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان اکنون بیش از هر زمان دیگری است.

شولتز، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «الهام علی اف» رئیس جمهور آذربایجان گفت: البته قبل از هر چیز در مورد مناقشه میان ارمنستان و آذربایجان گفت و گو کردیم و اتفاق نظر داریم این مناقشه باید به صورت مسالمت آمیز حل و فصل شود.

صدراعظم آلمان خطاب به علی اف گفت: بنابراین بهتر است که شما گفت و گوی مستقیم با «نیکول پاشینیان» [نخست وزیر ارمنستان] داشته باشید.

شولتز افزود: سال ۲۰۲۴ می تواند و باید سال صلح در منطقه باشد. این یک فرصت و یک مسئولیت بزرگ است.

صدراعظم آلمان گزارش‌های اخیر درباره توافق اولیه در مورد تعیین مرز بین دو کشور را دلگرم‌کننده توصیف کرد و گفت که لازم است این روند حفظ شود.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • واکنش هند به انتقاد باکو از فروش تسلیحات به ارمنستان
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ
  • علی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسید
  • توافق میان باکو و ایروان نزدیک است
  • آمادگی ارمنستان برای خرید گاز از جمهوری آذربایجان
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • رایزنی دو مقام نظامی ایران و چین درباره حمله به اسرائیل، مسائل امنیتی منطقه و ...
  • بازداشت 29 معترض به مرزبندی جدید ارمستان با جمهوری آذربایجان
  • بازداشت 29 معترض به مرزبندی جدید ایروان با جمهوری آذربایجان