Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مازندران  مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق نکا گفت: با اجرای پیشنهاد " بازیابی بخار فلاش و انرژی کندانسیت خروجی استیم ایرهیترها " در آب دمین مصرفی واحدهای بخار نیروگاه شهیدسلیمی نکا، در هر شبانه روز بیش از یک میلیون لیتر صرفه جویی می شود.

محسن نعمتی اظهارکرد: آب به منزله مایه حیات در شریان سیستم های مختلف تولید انرژی و یکی از اصلی ترین مؤلفه های تولید انرژی در نیروگاه های بخار است که چگونگی تأمین آن همواره و به ویژه در سال های کم بارش و کم آبی اخیر، یکی از چالش های جدی نیروگاه ها به شمار می رود، بنابراین یافتن راهکاری برای صرفه جویی در مصارف، کاهش هزینه های تولید و افزایش راندمان واحدها از مسائل و مباحث راهبردی صنعت تولید برق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:به منظور کاهش تلفات آب و مصرف سوخت مازوت واحدها، پیشنهادی به منظور بازیابی بخار فلاش کندانس استیم ایرهیترهای واحدهای بخار " توسط بهزاد فلاح کارشناس برنامه ریزی و راندمان شرکت به کمیته نظام پیشنهادها ارائه شد که بر مبنای آن پروژه بازیابی بخار فلاش تعریف و تاکنون با اجرا و بهره برداری آن در 3 واحد بخاری، در هر شبانه روز بیش از 750 هزار لیتر آب مصرفی(دمین) واحدها بازیافت می شود.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق نکا ضمن اعلام این که بازگشت سرمایه این پروژه کمتر از 10 روز است، ادامه داد: براساس نتایج بدست آمده در این پروژه که با هزینه ای حدود دو میلیارد ریال توسط کارکنان نیروگاه در واحد یک اجرا شده بود، در طول شبانه روز از هدررفت بیش از 245 هزار لیتر آب دمین جلوگیری به عمل آمد و اما در فاز دوم که با مقداری افزایش در حجم مبدل و با صرف هزینه ای حدود 5 میلیارد ریال، در واحد 2 بخار اجرایی و به بهره برداری رسید، در طول شبانه روز و در حالت مازوت سوز بودن واحد، حدود 285 هزار لیتر آب دمین ( 11.9 تن برساعت ) بازیافت شد و با اجرای پروژه به طورمشابه در واحد 3 بخار نیز  285 هزار لیتر آب دمین بازیافت شد.

 نعمتی گفت: اجرای پروژه در واحد 4 بخار نیز درحال انجام است که  با اجرای آن در مجموع میزان آب بازیافتی به حدود یک میلیون و 100 هزار لیتر در شبانه روز درحالت مازوت سوز بودن خواهد رسید.

 وی از کاهش برداشت آب های زیرزمینی، کاهش میزان محدودیت تولید به علت کمبود آب مقطر، صرفه جویی اقتصادی در نتیجه کاهش هزینه مصرف مواد شیمیایی جهت تأمین آب دمین، افزایش راندمان مجموع سیکل واحدهای نیروگاه بخار به میزان حداقل یک درصد، کاهش انتشار آلاینده های زیست محیطی، جلوگیری از اعمال جریمه ها به نیروگاه در نتیجه عدم تولید ناشی از کمبود آب دمین، کاهش هزینه های تعمیراتی در نتیجه کاهش خوردگی بسکتهای ایرپری هیتر و بهبود شاخصهای عملکردی نیروگاه از قبیل شاخص های نرخ راندمان و شاخص میزان مصرف ویژه آب مقطر به عنوان دیگر مزایا و اهداف این پروژه نام برد و افزود: با محاسبات انجام شده، این پروژه حداقل روزانه هفت میلیارد ریال صرفه جویی دربرخواهد داشت.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق نکا  ادامه داد: با اجرای این پروژه در چهار واحد بخار حداقل 40 تن بر ساعت امکان بازیابی بخار فلاش شده در حالت بهره برداری با سوخت مازوت وجود خواهد داشت که این میزان کاهش تلفات آب، معادل حدود 23 درصد ظرفیت تولید تصفیه خانه نیروگاه بخار است.

وی تصریح کرد: در واحدهای بخار نیروگاه به منظور جلوگیری از خوردگی سرد بسکتهای ایرپری هیتر( ژونگستروم)، کانال دود و دودکش بر اثر گوگرد موجود در سوخت مازوت، قبل از هر ایرپری هیتر یک عدد استیم ایر هیتر قرار دارد، کندانس بخار عبوری از استیم ایر هیترها پس از گرم نمودن هوای ورودی به ژونگستروم وارد فلاش تانک شده و بخش قابل توجهی از آن بصورت بخار فلاش وارد محیط شده و مابقی کندانس ورودی به فلاش تانک بوسیله پمپهای استارت آپ، به فیدواتر تانک باز می گردد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی نیروگاه نکا هزار لیتر آب صرفه جویی تولید برق شبانه روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۹۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۲۵ میلیون لیتر انواع عرقیات در میمند فارس

همایش بزرگداشت هفته گردشگری میمند، خاستگاه گل محمدی جهان با حضور مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، محمد فرخ زاده معاون گردشگری و زیارتی استاندار فارس، محمد مهدی فروردین نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین و محمد مهدی برومند معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی مسئولان ارشد مدیریت شهری میمند و فعالان عرصه عرقیات گل محمدی در سالن کانون فرهنگی برگزار شد.

فرهاد محمد رضازاده شهردار میمند در این همایش ضمن گرامیداشت یاد و خاطره ۱۵۲ شهید بخش میمند، گفت: همایش بزرگداشت هفته گردشگری میمند طی دو سال متوالی در این دیار برگزار می‌شود، تا با حضور مدیران ملی و ارشد استانی مشکلات از نزدیک پیگیری شود.

او شهر میمند را خاستگاه گل و گلاب جهان عنوان کرد و گفت: روز ۸ اردیبهشت ماه در تقویم گردشگری کشور روز ملی میمند ثبت شده که به همین مناسبت طی یک هفته برنامه‌های متنوع برگزار می‌شود.

محمد رضازاده ظرفیت‌های سرشار شهر میمند را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: شهر میمند دارای جایگاه ویژه‌ای در تولید محصولات باغی و زراعی است که تنها تولیدات آن به سالی ۲۵ میلیون لیتر انواع عرقیات می‌رسد که ۱۳ میلیون لیتر از این مقدار مربوط به گلاب محمدی است.

شهردار میمند تصریح کرد: بیش از ۱۱۰ کارگاه فعال گلابگیری ثبت شده و شرکت عرقیات و اسانس‌گیری مشغول به فعالیت هستند.

این مقام مسئول با بیان اینکه صنعت شیشه‌گری در منطقه میمند با وجود دو کارگاه فعال دارای پیشینه قدیمی است، ادامه داد: دو پروژه کلان شهرداری میمند در راستای تقویت گردشگری و هویت شهر میمند در دستور کار است که پروژه ۱۰۰ هکتاری پردیس توسط شهرداری برای استفاده بهینه از ظرفیت گل محمدی و گلاب گیری خواهد بود. همچنین کارخانه بزرگ اسانس و عرقیات گیاهان دارویی سال گذشته توسط شورای اسلامی شهر میمند مصوب شد که امسال کلنگ زنی آن صورت خواهد گرفت.

او احیای میدان تاریخی و بافت قدیم شهر میمند را از دیگر پروژه‌های سال ۱۴۰۳ شهرداری عنوان کرد و افزود: میدان تاریخی شهر با تلفیقی از سبک مدرن و سنتی احیا می‌شود و راه اندازی خط تولید کرم‌های گیاهی و تولید عطر از اسانس گل محمدی نیز انجام خواهد شد تا شاهد توسعه منطقه باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • تلاش ها برای تحقق تابستان بدون خاموشی در قم
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • تولید ۲۵ میلیون لیتر انواع عرقیات در میمند فارس
  • خروج از مدار واحد ۳ بخار نیروگاه نکا
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • واحد ۳ بخار نیروگاه نکا از مدار تولید خارج شد
  • اتصال دوباره واحد شماره ۲ بخاری نیروگاه شهید رجایی به شبکه سراسری
  • صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب با انجام اقدامات حفاظتی در بافق و بهاباد 
  • صرفه جویی آب در شهرستان بافق و بهاباد
  • بازدید استاندار مازندران از روند فعالیت نیروگاه شهید سلیمی