Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اسلامشهر، تاخیر در اعلام نرخ جدید قیمت نان از سوی دستگاه‌های متولی، علاوه بر ایجاد هرج و مرج و بلاتکلیفی در قیمت‌گذاری نان در شهرستان اسلامشهر، موجب ایجاد نارضایتی بین مردم، نانوایان، ناظرین و بازرسان اصناف و نهادهای نظارتی شده است.

طی روزهای اخیر و به دنبال اعلام نرخ جدید نان در کلانشهر تهران، برخی از نانوایان در شهرهای اطراف تهران از جمله اسلامشهر هم اقدام به عرضه نان با نرخ اعلام شده در تهران کرده و در سایه عدم نظارت ها از سوی نهادهای نظارتی از جمله اتاق اصناف، اتحادیه نانوایان، فرمانداری و تعزیرات حکومتی، مردم شاهد آشفتگی و بی‌بند و باری در تامین قوت روزانه خود هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند قیمتی و آشفتگی در قیمت نان در سطح نانوایی‌ها در حالی اعمال می‌شود که هیچگونه تفاوتی در کیفیت و حتی وزن چانه ها نسبت به گذشته دیده نمی‌شود و فقط مردم شاهد افزایش قیمت نان هستند، البته این افزایش قیمت در تعدادی از واحدهای نانوایی به طور خودسرانه به وجود آمده و نانوایان شریف و قانونمندی هم وجود دارند که علیرغم تحمل فشارهای اقتصادی بسیار و افزایش هزینه‌ها، تاکنون حاضر به افزایش قیمت نان نشده و کمافی سابق به فعالیت خود مشغولند.

وحید مهرپویان طارانی رئیس اتاق اصناف شهرستان اسلامشهر و نماینده اتاق اصناف کشور در گفتگو با خبرنگار فارس با تکذیب افزایش قیمت نان در شهرستان اسلامشهر اظهار کرد: در پی اعلام رسمی قیمت نان در شهر تهران از اوایل تیرماه تعدادی از نانوایان در شهرهای اطراف تهران به طور خودسرانه اقدام به افزایش قیمت کرده و این در حالی است که از سال ۱۳۹۸ تاکنون علی رغم افزایش قیمت هزینه ها و تجهیزات، هیچ تغییری در قیمت نان رسما اعلام نشده است.

طارانی افزود: با افزایش هزینه‌های آب، برق، گاز، بیمه تامین اجتماعی، حقوق کارگر و... در دو سال گذشته نان با قیمت قبلی از سوی واحدهای صنفی نانوایی در اسلامشهر عرضه می‌شود و این در حالی است که به طور میانگین هر واحد صنفی نانوایی بالغ بر ۵۰ تا ۶۰ میلیون ریال ضرر و زیان متحمل می شوند.

نماینده اتاق اصناف کشور بیان کرد: در روزهای گذشته جلساتی با حضور فرماندار و نمایندگان دستگاه‌های نظارتی در اسلامشهر تشکیل شده و در حال تهیه نرخنامه جدید هستیم که در صورت توافق و تصویب قیمت جدید انواع نان در این شهرستان به طور رسمی از سوی فرمانداری اعلام خواهد شد.

رئیس اتاق اصناف شهرستان اسلامشهر با اشاره به ضرورت تعیین قیمت نرخ جدید نان خاطرنشان کرد: با اعلام نرخ جدید نان که با در نظر گرفتن کیفیت وزن آن صورت میگیرد، انگیزه‌ای هم برای ادامه فعالیت واحدهای صنفی نانوایی و کاهش مشکلات جدید این صنف ایجاد خواهد شد و علاوه بر آن اعلام نرخ رسمی نان مانع سوء استفاده و ایجاد هرج و مرج از سوی عده ای افراد سودجو و فرصت طلب می شود. 

نانوایان در فشار هستند/ ضرورت جدایی نان از سیاست

ترابعلی غریبی رییس اتحادیه نانوایان شهرستان اسلامشهر در گفتگو با خبرنگار فارس با اعلام اینکه نانوایان در فشار هستند، اظهار کرد: تاکنون نرخ نان در اسلامشهر افزایش نیافته و هیچ قیمت جدیدی از سوی اتحادیه و فرمانداری در سطح شهرستان اسلامشهر برای آنان اعلام نشده است.

غریبی با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته هیچ افزایش قیمتی برای آنان اعلام نشده، افزود: علی‌رغم اینکه در دو سال اخیر هزینه‌های نانوایی‌ها از قبیل حق بیمه تامین اجتماعی، هزینه حمل آرد، حقوق کارگر، خرید تجهیزات و هزینه های آب، برق و گاز افزایش یافته، در قیمت نان تغییری ایجاد نشده و نانوایان به شدت در فشار هستند و هر ماه ضرر و زیان قابل ملاحظه‌ای را متحمل می شوند.

وی از افزایش قیمت نان در شهر تهران خبر داد و تصریح کرد: با رایزنی‌های انجام شده تا امروز هیچ گونه افزایش قیمتی در اسلامشهر نداشتیم در حالی که با توجه به تورم و افزایش قیمت کالاها در جامعه، افزایش قیمت نان هم ضروری و اجتناب ناپذیر است.

رئیس اتحادیه نانوایان اسلامشهر اعلام نرخ واحد در سطح استان را امری ضروری برشمرد و گفت: چند نرخی شدن قیمت نان زمینه سوء استفاده و بروز برخی تخلفات را به وجود می‌آورد، البته با توجه به نوع آرد درجه یک و دو تفاوت قیمت ها در عرضه نان بی‌تاثیر نیست.

وی افزایش قیمت تدریجی و سالیانه نان را ضروری دانسته و تاکید کرد: با توجه به افزایش و تورم سالانه، اگر هر سال به میزان کمی قیمت نان هم افزایش یابد، علاوه بر تامین هزینه‌های نانوایان، از لحاظ روانی هم این افزایش قیمت‌ها مردم را آزار نمی دهد، در حالی که افزایش ناگهانی بعد از چند سال تاثیر روانی شدیدی بر روی مردم می‌گذارد.

غریبی با انتقاد از نحوه قیمت گذاری بر روی نان گفت: متاسفانه قیمت ها بدون کارشناسی و اعلام نظر اتحادیه تعیین می شود در حالی که باید در تعیین قیمت ها علاوه بر منافع مردم، منافع دولت و نانوایان هم در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: با این روند قیمت گذاری نان، با توجه به اینکه دولت یارانه می‌دهد اما هیچ نفع و بهره ای نمی‌برد و نانوا هم هزینه می‌کند و هیچ عایدی به دست نمی‌آورد و مهم‌تر از آن اینکه مردم هم ناراضی هستند و از نعمت استفاده نان باکیفیت محرومند.

رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان اسلامشهر خاطرنشان کرد: متاسفانه نگاهها در بحث نان سیاسی است، در صورتی که راه نجات نان از این اوضاع نابسامان، جدا کردن نان از سیاست است، با افزایش تدریجی قیمت نان و تک نرخی شدن آن و افزایش کیفیت، مردم می توانند نان خوب بخورند.

به گزارش خبرگزاری فارس در پی تعطیلی شش روزه مراکز دولتی در استان تهران، عده ای از ضعف نظارت دستگاه‌های دولتی سوء استفاده کرده و اقدام به افزایش خودسرانه قیمت نان در برخی از نانواییها کرده‌اند که با افزایش اعتراضات مردمی و به دستور فرماندار شهرستان اسلامشهر، بازدیدها از نانوایی ها در طی روزهای گذشته تشدید یافته و بازرسین و متولیان دستگاه‌های مسئول از جمله اتحادیه نانوایان، اتاق اصناف، سازمان غله، اداره صنعت معدن  تجارت و نیروی انتظامی به صورت سرزده از نانوایی های سطح شهرستان بازدید به عمل آورده و نکاتی از جمله رعایت بهداشت فردی و محیطی، کیفیت نان پخته شده، کم فروشی و عدم رعایت وزن مصوب شده نان را مورد بررسی قرار می دهند.

با توجه به شرایط به وجود آمده در جامعه و افزایش اعتراضات مردمی، انتظار می‌رود متولیان امر با اتخاذ تدابیر کارشناسی شده علاوه بر اعلام نرخ جدید رسمی و کاهش مشکلات نانوایان و افزایش کیفیت نان، شرایطی مهیا سازند تا مردم بتوانند بدون هیچگونه هرج و مرج و چند نرخی در نانوایی ها، نان با کیفیت و با قیمت مناسب را برای سفره های خود تهیه کنند.

انتهای پیام/۶۷۰۲۱

منبع: فارس

کلیدواژه: نان قیمت اسلامشهر قیمت گذاری اتحادیه نانوایان شهرستان اسلامشهر افزایش قیمت نان اعلام نرخ جدید قیمت نان قیمت نان نانوایی ها قیمت گذاری اتاق اصناف هرج و مرج هزینه ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۹۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نارضایتی معلمان شاغل و بازنشسته از افزایش حقوق رتبه‌بندی

معلمان متناسب با رتبه کسب شده از افزایش حقوق بهره‌مند شدند و به گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش با اجرایی شدن قانون رتبه‌بندی، حداقل ۲۶ درصد به حقوق هر معلم مشمول اضافه شد.

هدف اصلی رتبه‌بندی معلمان، افزایش کیفیت در نظام آموزش و پرورش کشور و حمایت بیشتر از معلمانی است که در کار تدریس خود به دنبال ارتقا و کیفیت هستند اما اکنون، عمده هدف این قانون به بهبود وضعیت معیشت معلمان خلاصه شده است و هدف اصلی یعنی افزایش کیفیت آموزش و پرورش از طریق حمایت از معلمان توانمند و خلاق‌تر در فرع موضوع قرار گرفته است.

با این حال، فاز نخست رتبه‌بندی معلمان با اتمام رسیدگی به اعتراض های معلمان به آخر خط رسید و اکنون قرار است در گام‌های بعدی با تغییر آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان، تغییراتی در شیوه کار ایجاد شود.

با وجود آنکه دولت سیزدهم با اختصاص بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان، سرانجام پس از یک دهه انتظار، رتبه‌بندی معلمان را اجرا کرد اما با پایان فاز نخست این طرح همچنان برخی معلمان از وضعیت پرداختی‌ها به واسطه رتبه‌بندی ناراضی هستند.

به عنوان مثال برخی معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۱ نسبت به اعمال نشدن رتبه‌های کسب شده بعد از اعتراض، معترض هستند آن هم با وجود آنکه مسئولان وزارت آموزش و پرورش از بسته شدن پرونده رتبه‌بندی بازنشستگان خبر می‌دهند.

برخی معلمان هم میزان افزایش حقوق پس از اجرای رتبه‌بندی را با توجه به تورم اقتصادی موجود در کشور در بهبود وضعیت زندگی معلمان تأثیرگذار نمی‌دانند و در نهایت رتبه‌بندی معلمان نتوانسته معیشت معلمان را نسبت به باقی کارکنان دولت ارتقا دهد.

اگر چه تلاش کردیم برای مقایسه میزان افزایش حقوق معلمان در رتبه‌های یک تا ۵ جدول مربوطه را از وزارت آموزش و پرورش دریافت کنیم اما متأسفانه اطلاعاتی در این زمینه به ما ارائه نشد تا بتوان بر مبنای آمار میزان افزایش حقوق را روایت کرد.

در این گزارش با تعدادی از معلمان گفت‌وگویی داشتیم تا از میزان افزایش حقوق آن ها پس از اجرای رتبه‌بندی و اعمال رتبه‌های جدید پس از اعتراض ها مطلع شویم؛ نکته مهم در این گفت و گوها، احراز این مسئله بوده که اختلاف پرداختی هر رتبه با رتبه بالاتر بر اساس قانون رتبه‌بندی، چقدر باید باشد و در عمل اختلاف پرداختی بین رتبه‌های مختلف، چقدر بوده است.

معلمان بازنشسته ناراضی از اعمال نشدن رتبه جدید

یکی از معلمان بازنشسته استان کرمانشاه درباره رتبه‌بندی خود گفت: ۳۰ سال سابقه خدمت دارم با مدرک لیسانس، رتبه ۳ را کسب کردم که بعد از اعتراض به رتبه ۴ ارتقا یافتم اما حقوقم با احتساب افزایش امسال به میزان ۱۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان با رتبه ۳ محاسبه و پرداخت می‌شود و رتبه ۴ در حقوق بازنشستگی اعمال نمی‌شود در حالیکه اگر رتبه ۴ اعمال شود میزان حقوقم به ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان می‌رسد.

معلم بازنشسته دیگری که سال ۱۴۰۱ از استان خراسان شمالی بازنشسته شده با ۳۰ سال سابقه کار و مدرک تحصیلی کارشناسی گفت: ۳۰ سال در روستا خدمت کردم و معلم کلاس ۶ پایه بودم؛ به مدت ۷ سال هم مدیر مدارس روستایی بودم اما رتبه ۲ را کسب کردم که پس از اعتراض به رتبه ۴ ارتقا یافتم اما حقوقم همچنان براساس رتبه ۲ پرداخت می‌شود و میزان حقوق دریافتی‌ام ۱۷ میلیون تومان است.

معلم بازنشسته سال ۱۴۰۱ از استان گیلان با ۳۰ سال سابقه کار و مدرک تحصیلی فوق دیپلم نیز می‌گوید: ابتدا رتبه ۲ را کسب کردم که بعد از اعتراض به رتبه ۳ ارتقا یافتم اما حقوقم را همچنان با رتبه دو پرداخت می‌کنند که مبلغ آن ۱۴ میلیون تومان است.

علی فرهادی؛ معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش درباره مشکل این گروه از معلمان بازنشسته گفت: وزارت آموزش و پرروش باید کسورات ارتقای رتبه معلمان بازنشسته را محاسبه و به حساب صندوق بازنشسستگی کشوری واریز کند تا در حقوق فرهنگیان بازنشسته اعمال شود، فعلاً در مرحله نخست، مجوز  افزایش رتبه برای فرهنگیان بازنشسته صادر شده و باید سایر اقدامات آن انجام شود.

وی در پاسخ به این پرسش که کسورات چه زمانی به حساب صندوق بازنشستگی واریز می‌شود، متذکر شد: ابتدا باید آن را محاسبه و سپس اعتبارات را تأمین کنیم، فرهنگیان بازنشسته فعلاً حکم بازنشستگی خود را بر اساس رتبه قبل از اعتراض دریافت کرده‌اند و به محض تکمیل فرآیند، رتبه جدید در حقوق آن ها اعمال خواهد شد.

معلمان شاغل ناراضی از میزان افزایش حقوق پس اعمال رتبه‌های جدید

علاوه بر فرهنگیان بازنشسته، معلمان شاغل هم صحبت‌های قابل تاملی درباره رتبه‌بندی و روش اجرای آن دارند.

بسیاری از معلمان می‌گویند روش اجرای رتبه‌بندی دقیق نبود به همین دلیل نتوانست به اهداف مدنظر برسد و معلمانی با ۲۸ یا ۳۰ سال سابقه کار، رتبه یک یا دو را کسب کردند و همین موضوع اعتراضاتی را نسبت به عملکرد گروه‌های ارزیابی‌کننده ایجاد کرد.

معلمی با ۶ سال سابقه کار از استان تهران و مدرک کارشناسی ارشد دراین باره می‌گوید: در ابتدا فاقد رتبه بودم آن هم در شرایطی که در الگوهای برتر تدریس، رتبه کشوری کسب کرده بودم؛ بعد از اعتراض، رتبه دو را کسب کردم و صرفاً ۱.۵ میلیون تومان به حقوقم اضافه شد.

او ادامه داد: افزایش حقوق رتبه‌بندی در حکم معلمان با عنوان فوق‌العاده ویژه رتبه‌بندی درج شده و یک فوق‌العاده مستمر است که مشمول کسورات بازنشستگی بوده و در حقوق بازنشستگی معلمان تأثیر دارد و درصدی از حق شغل، حق شاغل و فوق‌العاده ویژه است.

«طبق قانون رتبه‌بندی معلمان، فوق‌العاده رتبه‌بندی در احکام کارگزینی معلمان تعیین می‌شود؛ فوق‌العاده مذکور برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم حداقل ۴۵ درصد، مربی معلم حداقل ۵۵ درصد، استادیار معلم حداقل ۶۵ درصد، دانشیار معلم حداقل ۷۵ درصد و استاد معلم حداقل ۹۰ درصد مجموع امتیازات حق شغل و حق شاغل و فوق‌العاده شغل است.»

مدیر مدرسه‌ای روستایی از استان خوزستان با ۱۳ سال سابقه کار و مدرک تحصیلی کارشناسی گفت: رتبه بنده ابتدا یک بود که بعد از اعتراض به سه ارتقا یافت و میزان افزایش حقوقم یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود و اکنون حقوق دریافتی‌ام ۲۳ میلیون تومان است.

معاون مدرسه‌ای از استان تهران با ۱۳ سال سابقه و مدرک لیسانس می‌گوید: ابتدا رتبه دو را کسب کردم که بعد از اعتراض به رتبه ۳ ارتقا یافتم و میزان افزایش حقوق نسبت به رتبه قبلی حدود دو میلیون تومان بود و میزان حقوقم به ۱۳ میلیون تومان رسید.

معلمی از استان تهران با ۲۵ سال سابقه و مدرک فوق لیسانس می‌گوید: ابتدا رتبه ۳ را کسب کردم که بعد از اعتراض به رتبه ۴ ارتقا یافتم و میزان افزایش حقوقم با ارتقا به رتبه ۴ حدود ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است و میزان حقوق دریافتی ۲۴ میلیون تومان.

تعیین رتبه ۲ با ۲۸ سال سابقه تدریس

معلمی با ۲۸ سال سابقه تدریس از استان کرمانشاه و مدرک لیسانس ریاضی با اشاره به اینکه ۴ سال است که به استان البرز  منتقل شده‌ام؛ با وجود بارگذاری مدارک در سامانه رتبه‌بندی اما فاقد رتبه تعیین شدم و بعد از اعتراض رتبه دو را کسب کردم می‌گوید: میزان افزایش حقوق با اعمال رتبه‌بندی سه میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است و هم‌اکنون حقوق دریافتی بنده ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است، این حقوق کفاف هزینه‌ای خانواده ۴ نفری را نمی‌دهد بنابراین بعد از تعطیلی از مدرسه و یک ساعت استراحت در خانه، عصرها به عنوان فروشنده در یک مغازه کار می‌کنم.

مدیرآموزگار مدارس روستایی از استان مازندران با ۳۲ سال سابقه کار و مدرک لیسانس می‌گوید: رتبه ۴ را در رتبه‌بندی کسب کردم و ۴.۵ میلیون تومان به حقوقم اضافه شد، بیش از ۲۰ سال است که مدیر مدرسه چندپایه در روستا هستم و در کلاس دو پایه تدریس می‌کنم و مجموع دریافتی‌ام ۱۸ میلیون تومان است. معتقدم با  توجه به تورم موجود، رتبه‌بندی تأثیر چندانی در حقوق فرهنگیان نداشته است.

مشاور مدرسه با ۳۰ سال سابقه از استان تهران و مدرک گفت: در بررسی رتبه‌بندی فاقد رتبه تعیین شدم. ۳۰ سال مشاور مدرسه هستم و کارم ارتباط و تعامل موثر با دانش‌آموزان است؛ در رتبه‌بندی برای بند «تعامل و ارتباط موثر» از ۶۰ امتیاز ۲۱ امتیاز برایم اختصاص دادند. اعتراضی هم نکردم چون توهینی بالاتر از این نبود که بعد از ۳۰ سال کار، فاقد رتبه تشخیص داده شوم.

اشکالات آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان و درگیر کردن معلمان با حواشی جمع‌آوری مدارک و مستندات و در نهایت تورم بالای کشور منجر به آن شد تا اجرای رتبه‌بندی معلمان با رضایت نسبی در جامعه فرهنگیان همراه نباشد و معلمان همچنان احساس می‌کنند که رتبه تعیین شده نهایی، تناسبی با سنوات خدمتی‌ آن ها و مهارت‌های شان ندارد و از سویی برخی از معلمان هم می‌گویند که پس از ارتقای رتبه در پی اعتراض به رتبه تعیین شده، عدد افزایش دریافتی جدید، اخلاف بسیار جزئی با دریافتی آن ها در رتبه پایین‌تر آن ها دارد، به همین دلیل وقتی از آن ها می‌پرسند از رتبه‌بندی رضایت دارید، پاسخ اکثریت منفی است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود
  • اسلامشهر رتبه برتر مشارکت در بازسازی عتبات عالیات در استان
  • مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری آرد و نان
  • ضرورت افزایش سهمیه آرد در فصل گردشگری سراب
  • بررسی مشکلات خبازان خندابی در کارگروه آرد و نان
  • هشت هزار و ۴۱۳ تن برنج و شکر به نرخ دولتی در لرستان توزیع شد
  • بلاتکلیفی مسکن ملی نورآباد از زبان متقاضیان
  • تجلیل از نانوایان و کشاورزان نمونه در مرند
  • گلایه‌مندی مردم گلپایگان از افزایش قیمت اجاره مسکن
  • نارضایتی معلمان شاغل و بازنشسته از افزایش حقوق رتبه‌بندی