Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیوع ویروس کرونا برای همه افراد جامعه تبعات سنگینی داشته است، اما می‌توان گفت زنان قشری ضعیف‌تر در برابر این ویروس هستند که در زمینه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی دچار مشکل شده اند.

خبرگزاری میزان _ روزنامه ایران نوشت: شیوع کرونا از زوایای مختلفی به کلیه اقشار جامعه آسیب زد، اما جامعه زنان چه آن‌ها که خانه‌دار هستند و یا آن دسته که شاغل هستند، بویژه زنان سرپرست خانوار که کل هزینه‌های خانواده را متقبل می‌شوند، در این دوران آسیب‌های جدی دیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زهره زنی ۴۲ ساله، شاغل و سرپرست خانوار است که تا قبل از کرونا می‌توانست با درآمدی که حاصل از کار کارگری و به‌صورت دستمزد بود، کرایه خانه کوچک خود را در جنوب شهر پرداخت کرده و با بقیه درآمدش به سختی، اما آبرومندانه گذران کند، اما کرونا به‌طور جدی برنامه زندگی و کار او را با بحران مواجه کرده، او می‌گوید: «وقتی کرونا شروع شد، اصلاً احتمال نمی‌دادم تا این حد، ماندگار باشد. من یک دختر و یک پسر هم دارم، دخترم ۸ سال دارد و محصل است، پسرم ۱۵ سال دارد و با دستفروشی در خرج زندگی کمک حالم شده، از وقتی کرونا آمده، کمتر مردم اعتماد می‌کنند و من را به خانه‌هایشان برای نظافت راه می‌دهند، کرایه خانه را با تأخیر پرداخت می‌کنم، درآمد پسرم هم آنچنان زیاد نیست و به سختی شاید نیمی از هزینه خورد و خوراک را تأمین می‌کند. مطمئن هستم اگر این رویه تا چند ماه دیگر ادامه پیدا کند، چرخ زندگی‌ام نمی‌چرخد. خیلی نگران هستم.»

نسرین ۳۱ ساله شاغل در یک شرکت خصوصی است، او هم با شیوع کرونا مشکلاتش رنگ و بوی دیگری گرفته است؛ یک پسر سه ساله دارد که تا قبل از کرونا مهد کودک می‌رفت، خانواده خود و همسرش هم در شهرستان زندگی می‌کنند و حالا که کرونا آمده برای نگهداری از فرزندش بشدت دچار مشکل شده است. اوایل شیوع کرونا، شرکت محل کار نسرین دورکاری گذاشت، با این روش او می‌توانست کارهایش را پیش ببرد، اما حالا چند ماهی است که دورکاری‌ها جمع شده و مشکلات آن‌ها چند برابر بیشتر از قبل شده است، این در حالی است که نسرین معتقد است که اگر هم مهدکودک‌ها به صورت عادی شروع به کار کنند، به‌خاطر ترس از کرونا باز هم نمی‌تواند فرزندش را به مهد بفرستد، هر چند همین حالا هم برخی از مهد‌ها باز شده‌اند و در حال فعالیت هستند، اما نگرانی از ابتلا به کرونا به او اجازه نمی‌دهد که فرزندش را به مهدکودک بفرستد. شرایط سخت اقتصادی و کرایه خانه هم اجازه نمی‌دهد که کارش را رها کند. بیشتر روز‌ها با همسرش هماهنگ کرده و نوبتی مرخصی می‌گیرند و بچه را نگه می‌دارند، اما بیش از این نمی‌توان از مرخصی‌ها استفاده کرد و کم کم صدای کارفرما‌ها در خواهد آمد.

تجارب متفاوت زنان در دوران کرونا

لیلا ارشد، مددکار اجتماعی، با اشاره به اینکه زنان در موارد بحرانی یا پاندمی‌هایی مانند کرونا، در مقایسه با مردان تجارب متفاوتی دارند، می‌گوید: اگر بخواهیم به آسیب‌هایی که زنان در پاندمی کرونا به آن‌ها دچار شدند، اشاره کنیم، مشخص و واضح است که مسئولیت‌ها و مشکلات زنان در این شرایط افزایش پیدا کرده است و جای شکی در آن نیست. خیلی از زنان در این دوران حتی شغل خود را هم از دست داده‌اند، در جوامعی مانند جامعه ما که زنان فرصت‌های برابری در‌خصوص پشتوانه‌های اقتصادی، مانند مردان ندارند، هنگامی که شغل خود را از دست می‌دهند، در اتفاقی مانند پاندمی کرونا بیشتر زخم می‌خورند و آسیب می‌بینند. بسیاری از زنانی هم که شاغل هستند، هم خانواده خود را حمایت می‌کنند و هم بخشی از هزینه‌های همسر و فرزندان خود را تقبل می‌کنند. تعداد زنانی که در حال حاضر از نظر اقتصادی به خانواده کمک می‌کنند، زیاد شده است، به عنوان نمونه در گروه هدفی که من در آن فعالیت می‌کنم، یعنی در دروازه غار، خیلی از زنان هزینه‌های زندگی را تقبل می‌کنند، زیرا همسران آن‌ها یا اعتیاد دارند و یا در زندان هستند. در همین وضعیت هم از دست دادن شغل همسر و پدر هم مشکلات زیادی برای این قبیل مادران و زنان ایجاد کرده است، پاندمی کرونا نه تنها سبب افزایش فشار اقتصادی شده، بلکه همزمان ابعاد روانی و عاطفی زندگی آن‌ها را نیز تحت تأثیر قرار داده است.


به گفته ارشد، به دلیل حضور مداوم بچه‌ها در خانه و افزایش نیاز‌های آن‌ها به یک سری تجهیزات از جمله تبلت و گوشی، معضلات چندین برابر شده است. از آنجایی که اکثر خانواده‌ها در آپارتمان‌های کوچک زندگی می‌کنند، هم باید از پس مسائل اقتصادی بر بیایند و هم بر دشواری‌های مسائل عاطفی و روانی غلبه کنند، این در حالی است که هیچ وقتی ندارند که به خود اختصاص بدهند، به عنوان مثال، پیاده‌روی، باشگاه رفتن، پارک رفتن یا سپری کردن اوقات فراغت در کنار اقوام و دوستان آن‌ها هم حذف و یا بسیار محدود شده است، حالا زنانی که با امکانات محدود، برای گذران زندگی نیاز به شرکت در کلاس‌های تخصصی و دوره‌های کاری داشتند، از اختصاص زمانی برای حضور در این دوره‌ها باز مانده‌اند، زیرا رسیدگی به مسائل درون خانه و بیرون از خانه با وجود بچه‌هایی که همواره در خانه حضور دارند، چندین برابر شده و این امور در اولویت قرار گرفته است.

از سوی دیگر زنان آسیب‌دیده که امکانات کمتری دارند و حق بیمه هم ندارند، از مسائلی مانند درمان هم باز مانده‌اند، این افراد که ذخیره و پس‌اندازی ندارند و معمولاً روزمزد هستند، به عنوان نمونه افرادی که در منازل کار می‌کردند یا در آرایشگاه‌ها یا تالار‌های عروسی به صورت روزمزد کار می‌کردند، حالا یا شغل خود را از دست داده‌اند یا درآمدهای‌شان بسیار محدود شده است. اداره خانه، تورم و هزینه‌های زندگی، فشار زیادی را بر این قشر وارد کرده است، این در حالی است که به دلیل حضور مداوم اعضای خانواده در خانه و فشار‌های اقتصادی، دعواها، دلخوری‌ها و قهر‌ها هم بین اعضای خانواده افزایش پیدا کرده و زنان نمی‌توانند به‌درستی مسائل را حل و فصل کنند، اما در این میان، هستند گروهی از زنان که اعتقاد دارند به بهبود شرایط جمعی باید کمک کرد و در دوران پاندمی کرونا از طریق نهاد‌های مدنی بسیار نقش‌آفرینی کردند، این گروه هم در مهار کرونا و هم در کاهش آن تأثیرات زیادی داشتند و نباید فعالیت‌های بزرگ و مهم این افراد را نادیده گرفت، زنان فعال اجتماعی، در دوران پاندمی کرونا از پا ننشسته‌اند و تلاش کرده‌اند تا شرایط را برای بقیه بهتر کنند.

فشار چندبرابری مشکلات زندگی بر دوش زنان در دوران کرونا

عالیه شکربیگی، جامعه‌شناس و دبیر کارگروه خانواده سالم معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده نیز، درباره وضعیت زنان و مشکلات آن‌ها در شرایط پاندمی کرونا می‌گوید: زنان در این شرایط کرونایی، مشکلات مضاعف یعنی دوبرابری را متحمل شده‌اند، علاوه بر وظیفه‌ای که در داخل خانه به عنوان همسر و مادر متحمل می‌شوند، این بار نهاد آموزش هم آموزش فرزندان را به فضای خانه منتقل کرده است و این امر سبب شده که یک زن علاوه بر همسر بودن و مادر بودن یک معلم هم برای فرزندانش باشد و سبب شده وظایف او چند برابر شود، هرچند در بعضی موارد، مردان هم همکاری می‌کنند، اما در بیشتر موارد این زنان هستند که باید به امور خانه رسیدگی کنند. شما می‌بینید وظیفه زن در دوران کرونا و در واقع تحمل بار‌های بیشتر زندگی شده و این بار روی دوش آن‌ها سنگینی می‌کند و در بعضی از موارد زنان تاب‌آوری خود را از دست می‌دهند و به هر صورت در دل خانه که محل و مکان آرامش انسان است، به نوعی محلی برای تولید جنگ و خشونت به بهانه‌های مختلف تبدیل می‌شود.

به گفته این جامعه‌شناس، با توجه به شرایط موجود و مشکلات به وجود آمده پس از شیوع کرونا در این یک سال و اندی، باید مدیریت داخلی خانه توسط همه اعضای خانه ارتقا پیدا کند و هر یک از اعضای خانه، باید وظیفه‌ای مشخص، داشته باشد، حالا به نوعی باید مسئولیت‌پذیری افراد بالا رفته و در کنار این‌ها به ساماندهی تعاملات ارتباطات خانواده هم توجه بیشتری شود. اگر از کنار افزایش فشار‌هایی که روی دوش زنان افتاده ساده عبور کنیم، خواهیم دید که زنان در نهایت خسته شده و مدیریت زندگی از دستشان خارج می‌شود و در نتیجه شاهد افزایش خشونت و تنش‌ها در تعاملات و ارتباطات خانواده خواهیم بود. در واقع پاندمی کرونا، به گونه‌ای زندگی را برای زنان دچار مخاطره و ریسک کرده است و ناگزیر هستیم که با آگاهی رسانی‌های بیشتر از افزایش مشکلات زنان در این برهه جلوگیری کنیم.

بیشتر بخوانید: حضوری یا آنلاین؛ خانواده‌ها چه نظری درباره شیوه برگزاری کلاس‌های سال تحصیلی پیش رو دارند؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: کرونا زنان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا زنان پاندمی کرونا شیوع کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۰۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی

ایسنا/آذربایجان شرقی یکی از بیماری‌های بسیار رایج و شایعی که افراد زیادی را در سراسر جهان درگیر کرده است، سرطان است. یک بیماری به نسبت کشنده که می‌تواند به‌صورت خاموش در بدن افراد پیشروی کند و با درگیر کردن اندام‌های مختلف، روند نرمال زندگی یک فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

سرطان(Cancer)، رشد کنترل نشده سلول‌های غیرطبیعی در بدن است. در واقع تومور سرطانی بیماری است که در آن برخی از سلول‌های بدن به‌طور غیرقابل کنترلی رشد می‌کنند و به سایر قسمت‌های بدن نیز گسترش می‌یابند.

سازمان بهداشت جهانی در گزارشی جدید پیش‌بینی کرده است که موارد جدید سرطان در سال ۲۰۵۰ میلادی با ۷۷ درصد افزایش به بیش از ۳۶ میلیون مورد خواهد رسید.

حدود یک سوم از مرگ و میر ناشی از سرطان به دلیل پنج فاکتور مربوط به رژیم غذایی و سبک زندگی بروز می‌کند. این موارد شامل شاخص توده بدنی بالا، مصرف کم میوه و سبزی، نداشتن فعالیت بدنی،‌ مصرف دخانیات و الکل است.

در حال حاضر شایع‌ترین سرطان در مردان، معده و در زنان سینه است.

     سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در زنان

کارشناس پیشگیری و مراقبت از بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفت‌وگو با ایسنا، به سرطان‌های رایج جمعیت کل کشور اشاره کرد و گفت: سرطان پستان، پروستات، معده، روده‌ی بزرگ و پوست از جمله سرطان‌های رایج در کشور محسوب می‌شوند. 

لیلا عبدالهی، سرطان‌های شایع مردان در آذربایجان شرقی را به ترتیب معده، پوست، پروستات، روده‌ی بزرگ و مثانه و در زنان پستان، روده‌ی بزرگ، تیروئید، معده و پوست اعلام کرد.

وی افزود: طبق آخرین گزارش و آمارهای کشوری، ۴۷ درصد سرطان‌های شناسایی شده استان در زنان و ۵۳ درصد در مردان ثبت شده‌است.  

وی با بیان اینکه عوامل خطر سرطان‌ها به دو دسته قابل تغییر و غیرقابل تغییر تقسیم‌بندی می‌شود، گفت: عوامل غیرقابل تغییر شامل سابقه خانوادگی، سن، جنس و... بوده ولی می‌توان با شناسایی و تشخیص به موقع بیماری از طریق غربالگری در این افراد از پیشرفت بیماری و مرگ و میر زودرس ناشی از آن جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: عوامل خطر قابل تغییر شامل تحرک بدنی، تغذیه‌ی سالم، عدم استعمال دخانیات و غلبه بر استرس می‌باشد که با رعایت آنها می‌توان از ابتلا به سرطان‌ها پیشگیری کرد.

وی افزود: در افراد مبتلا به سرطان رعایت شیوه زندگی سالم مانند انجام فعالیت بدنی با شدت متوسط ۱۵۰ دقیقه و یا ۷۵ دقیقه‌ با شدت بالا در هفته می‌تواند کمک کننده باشد.

عبدالهی ادامه داد: با توجه به تشخیص به موقع و درمان به موقع بیماران با انواع روش‌های غربالگری در کشورهای پیشرفته، افراد مبتلا به سرطان طول عمر طبیعی داشته و در نتیجه مرگ و میر ناشی از سرطان در آن کشورها کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه ۱۴ درصد سرطان‌ها در استان منجر به مرگ می‌شود، گفت: مهم‌ترین مسئولیت وزارت بهداشت و درمان، آموزش و اطلاع رسانی در خصوص راه‌های پیشگیری و همچنین اهمیت غربالگری و تشخیص و شروع درمان به موقع سرطان‌هاست که در حال حاضر برای سرطان دهانه‌ی رحم، پستان و روده‌ی بزرگ برنامه‌های غربالگری برای تشخیص زودهنگام در مراکز جامع سلامت صورت می‌گیرد. 

رئیس مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) تبریز نیز در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در بیمارستان الزهرا خدمات حوزه‌ی قلب و عروق، داخلی، گوارش، غدد، سلامت جنسی و جراحی سرطان‌های زنان ارائه می‌شود.

سرطان پستان سرطانی که از هر هشت زن، یک نفر به آن مبتلا می‌شود

دکتر مریم واعظی با بیان اینکه خدمات رشته‌های فوق تخصصی حوزه‌ی سلامت زنان مانند پریناتولوژی، ناباروری، لاپاراسکوپی، آنکولوژی و مشکلات کف لگن در این مرکز ارائه می‌شود، افزود: سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان‌هایی است که سلامت زنان را تهدید می‌کند و از هشت زن یک نفر در طول عمر خود به آن مبتلا می‌شود.

وی با بیان اینکه غربالگری این سرطان با سونوگرافی و ماموگرافی پستان در مرکز الزهرا انجام می‌شود، گفت: در ماموگرافی و معاینه بالینی ممکن است با موارد غیرطبیعی مثل تو رفتگی پستان و توده‌ مواجه شویم.

وی افزود: بعد از جراحی پستان اگر بیمار نیاز به شیمی درمانی و رادیو تراپی داشته باشد ادامه‌ی درمان آن هم قابل انجام است.

پاپ اسمیر آزمایشی برای تشخیص سرطان دهانه‌ی رحم

وی با بیان اینکه سرطان‌ دهانه‌ی رحم از دیگر سرطان‌های شایع در زنان است، ادامه داد: پاپ اسمیر نوعی آزمایش است که برای تشخیص سرطان دهانه‌ی رحم انجام می‌شود این آزمایش ارزان و در دسترس بوده و با انجام به موقع آن بیمار شانس بیشتری برای درمان خواهد داشت.

واعظی ادامه داد: طبق دستورالعملی که در دنیا وجود دارد بانوان از ۲۱ تا ۶۵ سال نیازمند غربالگری سرطان دهانه‌ی رحم هستند که این غربالگری باید هر سه سال یکبار با پاپ اسمیر یا هر پنج سال یکبار با Co.Testing انجام شود.

وی با بیان اینکه Co.Testing یعنی بررسی اچ پی وی‌های پرخطر و پاپ اسمیر است که از این طریق بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده می‌شود، گفت: اگر غربالگری در مراحل پیش سرطانی انجام شود مشکل با راه‌های ساده برطرف می‌شود و در مراحل پیشرفته هزینه بیشتری در بر خواهد داشت.

رئیس مرکز خدمات درمانی الزهرا(س) تبریز اظهار کرد: در مرکز الزهرا زیرساخت‌های جراحی و شیمی درمانی وجود دارد اما موارد رادیو تراپی به دلیل نبود آن در این مرکز به مرکز شهید مدنی تبریز ارجاع داده می‌شود.

وی با بیان اینکه برخی از زنان در سنین بالای ۵۰ سال با سرطان رحم درگیر هستند، گفت: شایع‌ترین علامت این سرطان خون‌ریزی‌های غیرطبیعی است که به ندرت در سنین زیر ۲۰ هم ایجاد می‌شود. 

واعظی خاطرنشان کرد: درمان این سرطان در مراحل اولیه به مراتب راحت‌تر بوده و در مراحل پیشرفته درمان به سختی صورت می‌گیرد.

سرطان تخمدان قاتلی خاموش برای زنان

وی خاطر نشان کرد: سرطان رحم و دهانه‌ی رحم علائم بارز ترشحات خونی و خونریزی غیرطبیعی دارند و اگر بیمار زودتر به علامت آن پی ببرد سریع تر درمان شده و نجات پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه سرطان تخمدان برای زنان قاتل خاموش محسوب می‌شود، گفت: چون تخمدان داخل حفره شکم بوده، زمانی که توده به سایزهای بزرگ می‌رسد بیمار متوجه شده و فکر می‌کند که چاق شده و زمانی مراجعه می‌کند که توده‌ها به سایزهای بزرگ رسیده و متاسفانه به سایر اعضای داخلی ریشه داده است.

وی با بیان اینکه در هر مرحله از بیماری برای این سرطان جراحی انجام می‌شود، گفت: بعد از شیمی درمانی و جراحی، شخص به بهبودی نسبتا خوب می‌رسد اما در مراحل پیشرفته احتمال بقای بیمار پایین می‌آید.

رئیس مرکز خدمات درمانی الزهرا(س) تبریز اذعان کرد: ۵۰ درصد مراحل درمان سرطان شیمی درمانی و جراحی است و ما بقی متعلق به ویزیت‌های پیگیری‌ است که بیمار باید تا پایان عمر تحت پیگیری متخصص آنکولوژی بوده و بعد از اینکه درمان کامل شد تا دو سال هر سه ماه ویزیت شده و تا سه سال هر شش ماه تحت کنترل باشد.

وی با بیان اینکه افرادی که استعداد ابتلا به سرطان دارند احتمال عود آن بعد از درمان نیز وجود دارد، گفت: اگر بیماری در مراحل اولیه عود تشخیص داده شود در شرایط بهتری درمان شده و درمان موثر خواهد بود.

وی ادامه داد: بخشی از استعداد ابتلا به سرطان ارثی و ژنتیکی است که در آن موارد درمان، شاید خیلی کمک کننده نباشد.

سرطان دهانه‌ی رحم تنها سرطان دارای واکسن است

وی با بیان تنها سرطانی که واکسن دارد سرطان دهانه‌ی رحم است، گفت: عامل این سرطان عفونی، عفونتی به نام اچ پی وی است که اگر اشخاص پایبند خانواده باشند ابتلا به آن کاهش می‌یابد.

وی بیان کرد: واکسن HPV در دُزهای دو و چهار ظرفیتی موجود هستند که به دلیل هزینه‌ی زیاد، همگانی نبوده و شخص باید از داروخانه‌های معتبر تهیه کند.

وی تاکید کرد: توصیه می‌کنیم افراد قبل از ازدواج با تهیه و تزریق این واکسن به شکل موثری از سرطان دهانه‌ی رحم جلوگیری کنند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است
  • آیا لایحه «ارتقای امنیت زنان» فمنیستی است؟
  • بازگشت محکوم به مرگ از پای چوبه دار
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • احترام سبب وحدت مضاعف در بین مذاهب اسلامی می شود
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!
  • رسیدگی مستمر به مشکلات خانواده زندانیان نیازمند بوشهر
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟