Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - براساس اعلام مسئولان دولتی صادرات کالا از مرز باشماق مریوان به کشور عراق ۳۲ درصد کاهش داشته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  سنندج ، در روزهای ابتدایی شیوع کرونا در منطقه، کشورهای همسایه برای جلوگیری از انتقال ویروس از ایران، به‌طور موقت مرزهای خود را به‌ روی تجار، محموله‌های صادراتی و مسافران ایرانی بستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، در همان روزهای ابتدایی و با استقرار گروه‌هایی که از طرف وزارت بهداشت در پایانه‌های مرزی مستقر شدند، این ممنوعیت تردد در زمینه مبادلات کالا برداشته و تجارت خارجی از سر گرفته شد. گرچه پروتکل‌های بهداشتی حوزه تجارت خارجی نقش مهمی در ادامه روند صادرات کشور داشتند اما برخی از محدودیت‌ها خود باعث کاهش صادرات به کشورهای خارج شد؛ امری که در مرز باشماق مریوان-کردستان اتفاق افتاده و می‌تواند زنگ خطری باشد.

خلیل حیدری، ناظر گمرکات استان کردستان ظهر امروز در کارگروه توسعه صادرات و شورای مبادرات مرزی استان که در سالن جلسات استانداری کردستان برگزار شد، با اذعان به اینکه از بهمن ماه سال گذشته سامانه جامع گمرک قطع است، اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر فیبر نوری مرز سیران‌بند بانه قطع بوده و با معضل سامانه مواجه هستیم.

وی با اشاره به اینکه در چهار ماهه نخست سال‌جاری صادرات کالا از مرز باشماق مریوان به عراق 32 درصد کاهش داشته است، افزود: سال گذشته با تعطیلی مرزها به دلیل شیوع بیماری کرونا، تجارت در مرز باشماق و پرویز خان به طور مسمتر فعال بود اما اکنون در این مرزها کاهش صادرات به کشور عراق داشته‌ایم.

ناظر گمرکات استان کردستان گفت: در 4ماهه نخست سال‌جاری حدود 440 میلیون دلار صادرات در مرز باشماق انجام شده و در مجموع کل مرزهای استان حدود 550 میلیون دلار از مزرها خارج شده است.

وی از رشد 733 میلیون دلار صادرات در حوزه ترانزیت استان خبر داد و گفت: این آمار نسبت به سال گذشته 227 درصد افزایش یافته است، متاسفانه فعلا فیبر نوری مرز سیرانبند قطع شده و با معضل سامانه مواجه هستیم.

مهم‌ترین مرز رسمی ایران و عراق در گیر و دار مشکلات 15ساله؛ آیا مشکلات "مرز باشماق" ساماندهی می‌شود؟+فیلموعده‌های دولتمردان در مرز باشماق چه زمانی اجرایی می‌شود؟

محمد دروزمی، رئیس سازمان صمت استان کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در طول چهارماهه نخست سال‌جاری حدود 41میلیارد تومان سود معافیت بازرگانی به مرز نشینان تعلق گرفته است، اظهار داشت: به ازای هر مرزنشین 700 هزار تومان سود بازرگانی به حساب آنان واریز شده است.

وی افزود: از ابتدای سال گذشته تا کنون به حساب 64 هزار و 150 نفر مرزنشین، هر نفر 700 هزار تومان در مجموع 45 میلیارد تومان تخفیف سود بازرگانی تعلق گرفته است.

رئیس سازمان صمت استان کردستان تصریح کرد: در استان کردستان پیله‌وران زیادی نداریم و سهم کمی در این زمینه به استان تعلق می‌گرفت اما با پیگیری‌های انجام شده از 2 میلیون دلار به 12 میلیون دلار توسط سازمان توسعه تجارت افزایش یافته و امروز تصویب شده که هر پیله‌وری می‌تواند تا سقف 150 هزار دلار از این روش استفاده و کالا وارد کشور کند.

انتهیا پیام/484/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مرز باشماق مریوان استان کردستان مرز باشماق میلیون دلار سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۳۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته

میزان صادرات محصولات نساجی در سال گذشته به حدود ۵۰۰ میلیون دلار رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب 26، 18 و 6 درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند.
 کف‌پوش‌های غیر‌مخملی باف با رقمی بالغ بر 220 میلیون دلار، عمده‌ترین کالای صادر شده در بین این محصولات بوده است.
بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی در سال 1402 از طریق گمرکات کاشان با اختصاص سهم 16 درصد از ارزش کل صادرات این محصول انجام گرفته است، پس از آن، گمرک مشهد با 11.5 درصد و غرب تهران با 9.5 درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی در مدت یاد شده، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.
 در این مدت 2 میلیارد و 200 میلیون دلار محصولات نساجی وارد کشور شده است که این میزان نسبت به سال ماقبل آن 12 درصد افزایش نشان می دهد.
امارات متحده عربی با 38 درصد از ارزش کل واردات محصولات نساجی، چین با 22 درصد و ترکیه با 17.6 درصد عمده‌ترین کشورهای طرف معامله در واردات این محصول در سال 1402 بوده اند.
 بیشترین میزان واردات محصولات نساجی از گمرکات شهید رجایی، خرمشهر و سرخس انجام گرفته است، افزود: عمده‌ترین قلم وارداتی در بین محصولات نساجی در سال 1402 به پارچه‌های تار و پود‌باف با 433 میلیون دلار اختصاص داشت که نسبت به سال ماقبل آن 21.5 درصد افزایش نشان می‌دهد.
شایان ذکر است، آمار صادرات و واردات محصولات نساجی که در این گزارش آمده است از فصول 50 الی 60 کتاب مقررات صادرات و واردات استخراج شده است و از آنجایی که فصول 63 _ 61 کتاب مقررات صادرات واردات جزو مصنوعات ساخته شده شامل پوشاک و البسه است و اکثر کد تعرفه های مشمول این فصول، ممنوعیت در واردات داشته‌اند، آمار مربوطه در این گزارش لحاظ نشده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی
  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • پایان رقابت‌های فوتبال روستایی شهرستان مریوان
  • یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران
  • افزایش صادرات از گمرک شهرصنعتی کاوه
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • لمس یک میلیارد دلاری صادرات به روسیه
  • ثبت دو وقف جدید کردستان
  • ثبت۲ وقف جدید در کردستان