Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری- یاور یگانه: به‌رغم این که در هفته‌های اخیر خیز پنجم کرونا بر تعداد قربانیانش افزوده، «دینامیت» ساخته مسعود اطیابی موفق شد که در گیشه آتش‌بازی راه بیندازد و در این اوضاع و احوال که دل و دماغی برای سینما رفتن باقی نمانده، بیش از ۵ میلیارد تومان فروش داشته باشد. به این مبلغ باید بودجه حمایتی‌ای را که درنظر گرفته شده افزود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش‌تر مقرر شده بود به فیلم‌هایی با قابلیت جذب مخاطب پس از آن که فروششان از مبلغ ۲ میلیارد تومان عبور کرد، یک میلیارد تومان پرداخت شود و پس از فروش ۵ میلیارد تومان، یک و نیم میلیارد تومان دیگر (در مجموع ۲ و نیم میلیارد تومان) پرداخت شود. حالا با عبور «دینامیت» از مرز ۵ میلیارد تومان، بودجه حمایتی ۲ و نیم میلیاردی به آن تعلق می‌گیرد.

فروش قابل‌قبول «دینامیت» در زمان اوج کرونا نشان‌دهنده ۲ نکته است؛ اول این که مردم از طولانی شدن مدت زمان کرونا و اعمال محدودیت‌ها به تنگ آمده‌اند و دیگر برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی انگیزه و مراقبت لازم را ندارند. در یک‌ سال و اندی گذشته که کرونا مشغول جولان دادن در کشور بود، سینمادارها معمولا از نبود تماشاگر گله می‌کردند، اما حالا به‌رغم شدت گرفتن کرونا، مردم دیگر واهمه‌ای ندارند از این که به سینما بروند و سلامتی‌شان را با دیدن فیلم در سالن سینما تاخت بزنند.

دومین نکته به نیاز اکران به فیلم‌هایی برمی‌گردد که توانایی جذب مخاطب را داشته باشند. بعد از «دینامیت»، تعدادی از فیلم‌ها متقاضی اکران شدند که از میان آنها ۳ فیلم «مدیترانه» (هادی حاجتمند)، «سیاه‌باز» (حمید همتی) و «قصه عشق پدرم»‌ (محمدرضا ورزی) چند روزی است که اکران شده‌اند، اما بعید است که هیچ‌یک از این فیلم‌ها بتوانند موفقیت «دینامیت» را در گیشه تکرار کنند.

مهدی نیک‌آئین، مدیر سینما «سپیده» تهران، درباره اکران فیلم‌هایی که بتواند مخاطب را به سینما بکشاند به مهر گفت: «تجربه اکران «دینامیت» ثابت کرد، اگر فیلم جذابی روی پرده سینماها باشد، مردم با رعایت پروتکل‌ها، حاضر به حضور در سالن‌ها هستند، اما متأسفانه هم‌اکنون تنها فیلمی که چنین ظرفیتی ایجاد کرده «دینامیت» است. منتظر هستیم ببینیم در ادامه چه تصمیماتی برای چرخه اکران گرفته می‌شود و چه فیلم‌های تازه‌ای پای کار می‌آیند. شاید لازم باشد برخی فیلم‌های دیگر هم فداکاری کنند تا گیشه سینماها تکانی بخورد. کما این که وزارت ارشاد هم باید حمایت بیشتری از فیلم‌های اکران‌شده در این شرایط داشته باشد.»

اکران هیچ‌یک از ۳ فیلم «مدیترانه»، «سیاه‌باز» و «قصه عشق پدرم» نه‌تنها فداکاری نیست، بلکه مصداق بارز روغن ریخته را نذر امامزاده کردن است. نگاهی به گروه بازیگران این ۳ فیلم نشان می‌دهد که هیچ‌یک از آنها نمی‌تواند جذابیتی برای اکران ایجاد کند که سینما تکانی بخورد و گیشه‌اش رونقی بگیرد. حضور پوریا پورسرخ، مهراوه شریفی‌نیا و بهرنگ علوی در «مدیترانه» ترکیبی نیست که بتواند گروه وسیعی از تماشاگران را قانع سازد که سلامتشان را برای دیدن بازی این بازیگران به خطر بیندازند. پوریا پورسرخ و مهراوه شریفی‌نیا در بهترین حالت، بازیگر سریال‌های معمولی تلویزیون هستند و تا به حال باعث موفقیت هیچ فیلمی در گیشه نشده‌اند.
 

«قصه عشق پدرم» با حضور مصطفی زمانی، مرحوم چنگیز جلیلوند، بهنوش طباطبایی و محمدرضا و مهراوه شریفی‌نیا، فیلمی است محصول سال ۱۳۹۰ که بعید به‌نظر می‌رسد بتواند به اکران رونق دهد؛ خصوصا در این روزها که جامعه ایران نسبت به پدیده‌های مختلف با سختگیری قضاوت می‌کند، فیلمی از محمدرضا ورزی - که کارنامه ناموفقی در ساخت سریال‌هایی از تاریخ معاصر ایران دارد - از این نقدها در امان نخواهد بود.

«سیاه‌باز» هم با بازی سام قریبیان، شاهد احمدلو، افسانه بایگان و آتیلا پسیانی دستش خالی‌تر از آن است که امیدی به فروش داشته باشد. برای رونق اکران، اول واکسن و بعد فیلم‌هایی جذاب برای گیشه نیاز است. البته فراموش نکنیم که موفقیت فیلمی مثل «دینامیت» که فیلمنامه‌اش بر موقعیت‌هایی تکراری استوار است، افشاگر این واقعیت است که سطح سلیقه نازل تماشاگران سینمای ایران، تهیه‌‎کنندگان را به موفقیت هر فیلم ضعیفی در گیشه امیدوار می‌کند.

کد خبر 616988 برچسب‌ها سینمای ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سینمای ایران میلیارد تومان فیلم هایی فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۴۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

ثبات نسبی بازار مسکن و کاهش انتظارات تورمی باعث کساد شدن بازار بخر و بفروش‌ها شده و به گفته واسطه‌های ملکی، برای آپارتمان‌هایی که با قیمت‌های اعلامی جدید عرضه می‌شوند مشتری چندانی وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازارهای رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

تقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشدهایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.

با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت به ایسنا گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است.  قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحدها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده ولی هنوز تثبیت نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تمرین تیم ملی والیبال و یک تماشاگر ویژه: آقای رئیس!
  • پمپ بنزین ابوظبی رباتیک شد
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • تیر و کمان در زمین‌های تنیس شیرودی! / فدراسیون تماشاگر حراج کورت‌های تنیس
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • سامانه بارشی جدیدی در راه کشور | رگبار بهاری در این استان ها | چه زمانی هوا گرم تر می شود؟
  • جام حذفی؛ شکست فجر در حضور ۱٠ هزار تماشاگر 
  • عکس| محمدرضا گلزار تماشاگر بازی لیکرز در بسکتبال NBA
  • ۵۸۹ هزار مخاطب به سینما رفتند/ صدرنشینی «مست عشق»
  • (ویدئو) خنده‌های زیرپوستی عباس جدیدی هنگام سخنرانی علیرضا دبیر