Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@03:13:22 GMT

انتصاب قافله‌سارانِ آخرالزمان و ظهور در غدیر خم

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۴۴۷۸۹

انتصاب قافله‌سارانِ آخرالزمان و ظهور در غدیر خم

مأموریتی که خداوند برای رسول بزرگوار خویش در راستای تمدن ظهور در نظر داشت، باید به وسیلۀ امام و یا امامانی منسوب از جانب خداوند و خلیفه‌ای شایستۀ این مقام، تداوم می‌یافت. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، یکی از مهم‌ترین برنامه‌های خداوند، حرکت عالم و آدم به‌سوی آن تمدن الهی است که از آن با عنوان «عصر ظهور» یاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این عصر است که انسان‌ها تحت ولایت امام معصوم و حاکمان الهی، مسیر عبودیت را در نهایت امنیت، عافیت و شادی و در فضایی از نعمت‌های بی‌پایان خداوند ادامه می‌دهند؛ از این جهت است که بخش مهمی از بشارت انبیای الهی و کتب ایشان، به جامعۀ عصر ظهور و همچنین به حساس‌ترین گذرگاه آن، یعنی آخرالزمان اختصاص دارد؛ به عنوان نمونه آخرین کتاب از عهد جدید مسیحیان، «مکاشفۀ یوحنا» یا «آخرالزمان یوحنا» نام دارد؛ نوشته‌ای که کتاب وحی و مکاشفهٔ عیسی علیه‌السلام درباره حوادث آخرالزمان است. همچنین در آموزه‌های دین مبین اسلام که شامل قرآن و سنت است، پرحجم‌ترین موضوع دربارۀ مسئلۀ آخرالزمان و ظهور است. با این نگاه، مسئلۀ بسترسازی برای تمدن پایانی بشریت، از مهم‌ترین مأموریت‌های پیامبران شناخته می‌شود.

در این راستا خداوند یکی از مأموریت‌هایی که برای رسول بزرگوار خود یعنی محمد مصطفی صلی الله علیه و آله تبیین کرد، ولایت عالم و آدم بسوی تمدنی است که بناست در پایان دنیا فراگیر شود, همان تمدنی که ما از آن با عناوینی مثل تمدن ظهور یا مُلک مهدوی یاد می‌کنیم. در این باره خداوند در آیات 8 و 9 سورۀ صف در این باره می‌فرماید «یُریدُونَ لِیُطْفِؤُا نُورَ اللَّهِ بِأَفْواهِهِمْ وَ اللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَ لَوْ کَرِهَ الْکافِرُونَ؛ مى‌‏خواهند نور خدا را به وسیله دهان خود خاموش کنند و حال آنکه خدا -گر چه کافران را ناخوش اُفتد- نور خود را کامل خواهد کرد.» و در آیۀ بعد فرمود «هُوَ الَّذی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدى‏ وَ دینِ الْحَقِّ لِیُظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ وَ لَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ؛ اوست کسى که فرستاده خود را با هدایت و دین حق روانه کرد، تا آن را بر هر چه دین است فائق کند، هر چند مشرکان را ناخوش آید.» این مأموریت رسول الله تقریباً با همین عبارات، در آیات 33 توبه و 28 فتح از منظری دیگر بیان شده است.

این آیات در نگاه اول گویای چند مسئله است: 1ـ خداوند از صدر اسلام برنامه‌ای با عنوان اتمام نورالله در پهنۀ عالم دارد دشمن سعی دارد در مقابل این جریان نورانی بایستد خداوند جهت پیشبرد این برنامۀ عظیم، رسولی را ارسال می‌کند تا مجرای نورالله شود این رسول الهی با دو ابزار الهُدی و دین‌الحق، این نوع از دین را بر سایر ادیان غلبه می‌دهد تا فرآیند تام شدن نور خداوند بر پهنۀ عالم تکمیل شود. خداوند با عبارت «متمُّ نورِه» این نکته را یادآور می‌شود که برنامه تام شدن نور همواره ادامه دارد تا به حد تام برسد؛ پس مسئله‌ای است که هنوز تحقق آن به صورت کامل شکل نگرفته است.

تبعات پذیرش ولایت امام علی(ع) در بیان حضرت زهرا(س)

جالب است که امام کاظم علیه‌السلام بر این حقیقت اشاره کرده و ذیل این آیات فرمود منظور از «لِیُظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کُلِّهِ»، یعنی دین را بر تمام ادیان هنگام ظهور قائم غلبه می‌دهد (یُظْهِرُهُ عَلَی جَمِیعِ الْأَدْیَانِ عِنْدَ قِیَامِ الْقَائِمِ)؛ بعد این جریان را به این فراز از آیۀ قبل ارجاع داده و می‌فرمایند یَقُولُ اللَّهُ وَ اللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَایَةِ الْقَائِمِ. یعنی برنامه تام شدن نور خدا با ولایت قائم (عج) رقم می‌خورد.

نحوه معرفی امام زمان(عج) در خطبه غدیر

حال با این توضیحی که دربارۀ ماجرای رسالت رسول خدا صلی الله علیه و آله و ارتباط آن با آخرالزمان و ظهور بیان شد، ماجرای غدیر پیامی فرازمانی و فرامکانی دارد؛ به این معنا که آن مأموریتی که خداوند برای رسول بزرگوار خویش در راستای تمدن ظهور و یا مُلک مهدوی در آیات متعدد قرآن از جمله آیات 33 توبه و 28 فتح و 9 صف در نظر داشت، باید به وسیلۀ امامی منسوب از جانب خداوند و خلیفه‌ای شایستۀ این مقام، تداوم یابد و از آنجا که از مهم‌ترین مأموریت‌های رسالت پیامبر، حرکت در این مسیر بود، اگر امیرالمؤمنین را به عنوان ولیّ و خلیفۀ برحق خداوند منسوب نمی‌کرد، به تعبیر قرآن «فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ»؛ یعنی گویی رسالت خویش را به تمام و کمال ابلاغ نکرده بود و این مأموریت ابتر باقی می‌ماند. از این جهت است که در فرازهای خطبه غدیریه شاهد معرفی سایر عترت به ویژه امام مهدی (عج) و ویژگی‌های حکومت ایشان هستیم. بنابراین ماجرای غدیر، انتخاب و انتصاب قافله‌سالاران بشریت برای عبور آنها از شدائد آخرالزمان، رشد پاک‌طینتان در خلال این مسیر و رساندن ایشان به تمدن پایانی ظهور است. 

غدیریه| کاری که سامری‌های امت پیامبر با اسلام کردندغدیریه | ماهیت اصلی ابلاغ ولایت امیرالمؤمنین چه بود؟ / سه ویژگی خلیفۀ پیامبر

انتهای‌پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیاسی سیاست ایران نظامی دفاعی امنیتی گزارش و تحلیل سیاسی مجلس و دولت امام و رهبری ورزشی فوتبال ایران فوتبال جهان والیبال بسکتبال هندبال کشتی و وزنه برداری ورزش های رزمی ورزش زنان ورزش جهان رشته های ورزشی بین الملل دیپلماسی ایران آسیای غربی افغانستان آمریکا اروپا آسیا اقیانوسیه پاکستان و هند ترکیه و اوراسیا آفریقا بیداری اسلامی اقتصادی اقتصاد ایران پول ارز بانک خودرو صنعت و تجارت نفت و انرژی فناوری اطلاعات اینترنت موبایل کار آفرینی و اشتغال راه و مسکن هواشناسی بازار سهام بورس کشاورزی اقتصاد جهان اجتماعی پزشکی رسانه طب سنتی خانواده و جوانان تهران فرهنگیان و مدارس پلیس حقوقی و قضایی علم و تکنولوژی محیط زیست سفر حوادث آسیب های اجتماعی فرهنگی ادبیات و نشر رادیو و تلویزیون دین قرآن و اندیشه سینما و تئاتر فرهنگ حماسه و مقاومت موسیقی و تجسمی استانها آذربایجان شرقی آذربایجان غربی اردبیل اصفهان البرز ایلام بوشهر استان تهران چهارمحال و بختیاری خراسان جنوبی خراسان رضوی خراسان شمالی خوزستان زنجان سمنان سیستان و بلوچستان فارس قزوین قم کاشان کردستان کرمان کرمانشاه کهگیلویه و بویراحمد گلستان گیلان لرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۴۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد گفتاورد ملی نخبگان برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بنیاد ملی نخبگان؛ سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در مراسم شصت و دومین سال جایزه البرز ویژه نخبگان و تجلیل از برگزیدگان علمی کشور (دانشمندان، فناوران، طلاب و دانشجویان) که در مرکز همایش‌های بین المللی صدا و سیما برگزار شد، گفت: اثربخش بودن در اداره و در حل مسائل کشور مهمترین رسالتی است که نخبگان در شرایط کنونی برعهده دارند و این امر موضوعی خطیر است که بارها تکرار شده و بحث پیرامون آن بسیار است.

وی در ادامه نخبه‌پروری را از دیگر رسالت‌های مهم نخبگان بر شمرد و گفت: نخبه پروری همواره از جمله وظایف نخبگان بوده، و این مسئله نیز مطالبه‌ای است جدی که نخبگان و اساتید دانشگاه و حوزه شاگرد پرور باشند و همتاپروری کنند که این مهم به مدد اخلاق و صفات حسنه‌ای که که متصف به آن هستند اتفاق می‌افتد.

ضرورت تمدن‌سازی و تکرار آن در کلام رهبر معظم انقلاب

قائم بنیاد ملی نخبگان سپس با بیان ضرورت تمدن سازی و تکرار آن در کلام رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: به گفته رهبر انقلاب رسالت نخبگان عبور از شیب تندی است که در پیش دارند و باید از امکان خواستن و توانستن فرصت کنونی بهترین بهره را برد. اثرگذاری نخبگان در تمدن سازی بسیار مهم است و نخبگان باید در عرصه‌های داخلی و خارجی نقش خود را ایفا کنند.

سیدافقهی با اشاره به اعتراضات صورت گرفته در دانشگاه‌های مطرح دنیا در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفت: نقش نخبگان در چنین شرایطی استفاده از بستر ارتباطی به وجود آمده و گفت‌وگو و روشنگری در جوامع است، اینکه هر یک به سهم خود پیام انقلاب و تمدن اسلامی را به گوش جهان و به ویژه نقاطی که تحت سیطره رسانه‌های پرقدرت و امپراتوری رسانه غربی است برسانیم، امروز فرصتی بی بدیل است و انتظار می‌رود نخبگان در این مقطع نقش خود را به درستی ایفا کنند.

نخبگان نقش خود در جدال تمدنی فهم و میدان عمل خود را تعریف کنند

وی به شرایط اقتصادی حاکم بر کشورهای توسعه یافته اشاره و بیان کرد: کشورهای توسعه یافته با بدهی‌های کلان اقتصادی، کسری بودجه، انحطاط اخلاقی و سقوط بنیان خانواده، حرف از اداره جهان می‌زنند و این در حالی است که حادثه غزه سبک فکر لیبرال دموکراسی حاکم بر این کشورها را به چالش کشید، فرصتی برای ما و ارائه مدل مردم سالاری دینی، مدلی که انقلاب اسلامی ۴۵ سال برای به ثمر رساندن آن تلاش کرده و اکنون علی رغم تلاش این کشورها، پرچم توحید و لا اله الا الله بلند شده است. از این رو امروز نخبه تراز کسی است که نقش خود را در این جدال تمدنی فهم و میدان عمل خود را تعریف کند.

سیدافقهی با تاکید بر ضرورت عبور از تقسیم‌بندی‌های حزبی و جناحی گفت: انقلاب اسلامی، پیشرفت، فناوری و اقتصاد را ابزاری برای رساندن انسان به کرامت خود می‌داند و این تفاوت انقلاب اسلامی با تمدن غرب است. آن چیزی که خط رهبری و امام است خط انقلاب اسلامی است که اکنون پیام خود را صادر کرده است. کسانی که امروز در منطقه می‌جنگند، پیام انقلاب را درک کرده‌اند و برای صدور پیام و آرمان آنکه کرامت انسانی است، پا به عرصه گذاشته‌اند.

گفتاورد ملی نخبگان؛ بستری برای تفاهم اجتماعی و رشد عمومی

وی در ادامه از اجرای برنامه گفتاورد ملی نخبگان در بنیاد ملی نخبگان و ایجاد ظرفیت برای نقش آفرینی نخبگان در حل مسائل اساسی کشور خبر داد و گفت: گفتاورد ملی نخبگان بستری برای شنیده شدن و تقویت ایده‌های نخبگانی فراهم می‌کند، تا هم بتوان مدیریت کشور را دانش بنیان کرد و هم با اطلاع رسانی مناسب، بستر تفاهم اجتماعی و رشد عمومی را ایجاد کرد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این برنامه تمام حوزه‌های نیاز کلان کشور از جمله حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و… را که ورود به آن وظیفه نخبگان است مد نظر قرار داده است، گفت: در بنیاد ملی نخبگان از همه ایده‌ها و نقطه نظرات نخبگان در راستای گره گشایی از رفع مسائل کشور استقبال می‌کنیم و تمام برنامه‌ها در همین راستا طراحی و برنامه ریزی می‌شود.

حمایت بنیاد ملی نخبگان از برگزیدگان جایزه البرز

وی ضمن تاکید بر اعتبار و قدمت جایزه البرز نیز گفت: بنیاد به عنوان نهادی حاکمیتی خود را موظف به حمایت از همه اقدامات معتبری می‌داند که در راستای تکریم و حمایت از نخبگان صورت می‌گیرد، از این رو برگزیدگان این رویداد به عنوان مخاطبان سطح یک بنیاد شناخته شده و حمایت می‌شوند.

سیدافقهی در پایان ابراز امیدواری کرد، جریان نخبگانی و توجهی که روز به روز در جامعه ما به نخبگان صورت می‌گیرد، اثرات و برکات خود را به نفع کشورمان ایجاد کند.

کد خبر 6099401

دیگر خبرها

  • رفع بیش از ۳۹ هزار مورد رفع قطعی گاز در استان قزوین
  • رویداد گفتاورد ملی نخبگان برگزار می‌شود
  • انتصاب رییس مرکز برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه منابع دانشگاه شریف
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • انتصاب دبیر اجرایی و دبیر هنری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • ۲ انتصاب جدید در دانشگاه آزاد آذربایجان غربی
  • انتصاب رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • معلّمان، قافله‌سالاران کاروان روشنگری