Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای آگاهی از آخرین اخبار بورس اوراق بهادار تهران اینجا کلیک کنید

اقتصاد آنلاین – سهیل بانی؛ همزمان با فصل برگزاری مجامع شرکت‌های بورسی، شرکت‌های نیروگاهی نیز سود خالص هر سهم و میزان سود تقسیمی را اعلام کردند. نیروگاهی‌ها در سال ۹۹ به طور میانگین ۶۱درصد از سود خالص خود را بین سهامداران توزیع کردند. این مقدار برای سال ۹۶، برابر ۷۳درصد و در سال ۹۷ برابر با ۸۲ درصد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین نیروگاهی‌ها به طور متوسط در سال ۹۸، ۴۶درصد از سود خود را تقسیم کردند. بنابراین می‌توان گفت که به طور متوسط نسبت سود تقسیمی نیروگاهی‌ها در سال ۹۹ نسبت به میانگین سه سال گذشته، ۶درصد کاهش یافته است.

مقایسه سود تقسیمی سال ۹۹ شرکت‌های نیروگاهی با متوسط سه سال گذشته نشان از افت سود تقسیمی نماد‌های وهور، ونیرو، بکهنوج، مبین، بگیلان و بپیوند، نسبت به میانگین دارد. همچنین آبادا با رشد ۹۴درصدی، بیشترین انحراف از میانگین را رقم زد. پس از آن دماوند با افزایش ۲۷درصدی و بزاگرس با افزایش ۱۵درصدی در رتبه‌های بعدی بیشترین اختلاف سود تقسیمی سال ۹۹ با سه سال گذشته قرار گرفتند.

 در ادامه گزارش بررسی دقیق‌تری از روند تقسیم سود نمادهای نیروگاهی در چهار سال گذشته صورت می‌گیرد.

برای مشاهده تصویر در اندازه اصلی، روی آن کلیک کنید

تولید نیروی برق دماوند در سال ۱۳۹۹ به ازای هر سهم ۴۱۰ریال سود خالص شناسایی کرد و از این مبلغ ۳۶۳ریال معادل ۸۹درصد را میان سهامداران خود توزیع کرد. این در حالی است که دماوند در سه سال گذشته به طور میانگین ۶۲درصد از سود خالص هر سهم خود را تقسیم کرده بود. لازم به ذکر است در چهار سال گذشته، بیشترین نسبت تقسیم سود دماوند در سال ۹۶ و معادل ۹۰درصد رقم خورد. در حالی که دماوند در سال ۹۸، تنها ۱۰درصد از ۸۹۱ریال سود خالص خود را توزیع کرد.

شرکت تولید برق ماهتاب کهنوج (بکهنوج) در چهار سال گذشته روند پرنوسانی در سودآوری و تقسیم سود داشت. بکهنوج در سال ۹۶، ۹۵درصد از سود خالص خود را توزیع کرد. در سال ۹۷، در حالی که سود هر سهم بکهنوج ۱,۱۱۹ریال بود، مجمع شرکت به ازای هر سهم ۱,۲۰۰ریال سود تقسیم کرد. با این وجود در سال‌های ۹۸ و ۹۹، بکهنوج زیان ده شد و سودی تقسیم نکرد.

در حالی که شرکت سرمایه‌گذاری‌ نیرو (ونیرو) در سال‌های ۹۶، ۹۷ و ۹۸ به طور میانگین ۷۸درصد از سود خالص خود را تقسیم کرده بود، در سال ۹۹ این رقم با ۶۷درصد کاهش به ۱۱درصد رسید. به عبارتی دیگر ونیرو در سال ۹۹، ۴۰ریال از ۳۷۷ریال سود خالص هر سهم خود را بین سهامداران تقسیم کرد. نکته قابل توجه در مجامع ونیرو، تقسیم سود ۱۰۰درصدی این شرکت در سال ۹۷ است.

شرکت مدیریت انرژی امید تابان هور (وهور) در سال ۹۹، ۱۸درصد از سود خالص خود، معادل ۳۰ریال را بین سهامداران شرکت تقسیم کرد. این مقدار در حالی رقم خورد که میانگین نسبت تقسیم سود وهور در سه سال پیش از آن، برابر با ۹۷درصد بود. از نکات قابل توجه مجامع وهور، می‌توان به تقسیم سود ۱۱۹درصدی و ۱۳۰درصدی این شرکت به ترتیب در سال‌های ۹۶ و ۹۷ اشاره کرد.

شرکت مبین انرژی خلیج فارس (مبین) که در سال‌های ۹۶، ۹۷ و ۹۸، به طور متوسط ۹۷درصد از سود خالص هر سال را بین سهامداران تقسیم کرده بود، در سال ۹۹، ۹۱درصد از این مبلغ را توزیع کرد. مبین که در سال ۹۹ به ازای هر سهم ۱,۹۷۷ریال سود خالص کسب کرده بود، ۱,۸۰۰ریال از این مبلغ را بین سهامداران پخش کرد. مبین در سال ۹۶، معادل ۱۱۰درصد سود خالص خود را تقسیم کرد که این مقدار بیشترین درصد سود تقسیمی در چهار سال گذشته این نماد است. لازم به ذکر است مبین در چهار سال گذشته بیشتر از همه نمادهای نیروگاهی سود تقسیم کرده است. به عبارت دیگر مبین در این چهار سال به در مجموع ازای هر سهم ۶,۲۰۰ریال سود تقسیم کرده است.

نیروگاه زاگرس کوثر (بزاگرس) در سال ۹۹، ۷۹درصد از سود خالص خود که معادل ۱۲۰ریال می‌شود را به سهامداران خود تخصیص داد. این رقم نشان از رشد ۱۵درصدی سود تقسیمی بزاگرس، نسبت به سه سال گذشته دارد.

شرکت توسعه مسیر برق گیلان (بگیلان)در سال‌های ۹۶، ۹۷ و ۹۸ به طور میانگین ۹۵درصد از سود خود را تقسیم کرد که این مقدار در مدت ذکر شده از همه نمادهای نیروگاهی بیشتر است. همچنین بگیلان در سال ۹۹، ۹۱درصد از سود خالص خود، یعنی ۴۱۰ریال را بین سهامداران توزیع کرد. این اعداد و ارقام، مجمع بگیلان را به یکی از سخاوتمند‌ترین مجامع شرکت‌های نیروگاهی تبدیل می‌کند.

شرکت توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم) در سال مالی منتهی به ۱۳۹۹.۱۲.۳۱، به ازای هر سهم ۲,۹۵۲ریال سود کسب کرد. بجهرم تنها ۱۰درصد، یعنی ۳۰۰ریال از سود خالص خود را بین سهامداران تقسیم کرد. گفتنی است شتران در سال‌های ۹۶ و ۹۷ هیچ سودی توزیع نکرد و در سال ۹۸ نیز تنها دو ریال به ازای هر سهم سود تقسیم کرد.

شرکت تولید برق عسلویه مپنا (بمپنا) در چهار سال گذشته سیاست تقسیم سود با ثباتی را تجربه کرد و هر سال حدود ۱۰درصد از سود خالص خود را به سهامداران خود اختصاص داد. به این ترتیب در سال ۹۹ بمپنا ۳۰۰ریال از ۲,۹۵۲ریال سود خالص خود به ازای هر سهم را بین سهامداران تقسیم کرد.

شرکت فجر انرژی خلیج فارس (بفجر) در سال ۹۹، به ازای هر سهم بیشتر از هر یک از هم گروه‌های خود سود تقسیم کرد. بفجر در این دوره مالی به ازای هر سهم ۲,۰۹۸ریال سود خالص شناسایی کرد و ۲,۰۰۰ریال، معادل ۹۵درصد آن را بین سهامدارن توزیع کرد. این اتفاق در حالی رقم خورد که بفجر در سه سال گذشته به طور میانگین ۸۸درصد از سود خالص سود را بین سهامداران توزیع کرده بود.

شرکت تولید نیروی برق آبادان (آبادا) در سال ۹۹،  ریال به ازای هر سهم ۳۸۸ریال سود کسب کرد. با این وجود مجمع شرکت تصمیم گرفت ۵۶۰ریال سود بین سهامداران توزیع کند که بخشی از آن مربوط به سود انباشته شرکت است. این اتفاق در حالی رخ داد که آبادا در سال ۹۷، ۹۰درصد و در سال ۹۸، ۵۰درصد از سود خالص خود را تقسیم کرده بود.

شرکت برق و انرژی پیوندگستر پارس (بپیوند) در سال مالی منتهی به ۱۳۹۹.۱۲.۳۱، به ازای هر سهم ۳۶۰ریال سود بدست آورد. مجمع بپیوند حدود ۹۲درصد، یعنی ۳۳۰ریال از سود خالص خود را بین سهامداران توزیع کرد. گفتنی است نسبت سود تقسیمی بپیوند در سال ۹۷ معادل ۹۴درصد و در سال ۹۸ معادل ۹۵درصد رقم خورد.

پربیننده ترین چرا سیمان ۱۱۰هزار تومان شد؟ / تلاش واسطه‌ ها برای خروج سیمان از بورس کالا سلاطین مشغول کارند؛ آیا سیمان از بورس کالا خارج می شود؟ نتیجه جلسه وزارت صمت در مورد عرضه سیمان بورس کالا زمان جدید عرضه اولیه وهامون پس از تعویق اولین زمان عرضه فردا با فشار دلالان به وزارت صمت، مصوبه خروج سیمان از بورس صادر می‌ شود!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس بین سهامداران توزیع بین سهامداران تقسیم خود را بین سهامداران سود خالص خود چهار سال گذشته خود را تقسیم تقسیم کرده طور میانگین ازای هر سهم سود تقسیم سال های ۹۶ سه سال گذشته سود خالص سود تقسیمی تقسیم سود سال ۹۹ سال ۹۷ سال ۹۸ رقم خورد سال ۹۶

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۵۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس

علی ملک لی تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شاخص کل بورس تهران در هفته گذشته با عدد دو میلیون و ۲۰۸ هزار واحد شروع به کار کرد و در پایان هفته و رشد خوب بیش از ۴.۵ درصدی، به عدد دو میلیون و ۳۰۴ هزار واحد رسید تا هفته‌ای سراسر سبز در بورس تهران رقم بخورد.

او افزود: شاخص کل با رشد خوب هفته گذشته، توانست محدوده ۲.۳۰۰.۰۰۰ واحد را به سمت بالا شکسته و در این منطقه تثبیت شود. با توجه به شرایط، انتظار داریم به روند صعودی خود در میان مدت ادامه دهد. حمایت شاخص کل محدوده ۲.۲۶۰.۰۰۰ واحد است‌.

 

این تحلیلگر بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: شاخص کل هم وزن که نماگر بهتری از وضعیت بورس تهران است، اما رشد بیشتری نسبت به شاخص کل داشت. این شاخص در روز اول کاری هفته گذشته با عدد ۷۲۳ هزار واحد شروع به کار کرد و پس از رشد بیش از ۵.۵ درصدی، در پایان هفته به تراز ۷۶۳ هزار واحد رسید.

او می‌گوید: حمایت معتبر این شاخص نیز محدوده ۷۵۰.۰۰۰ واحد است و در صورتی‌که بتواند محدوده ۷۸۰ هزار واحد را با قدرت به سمت بالا بشکند، روند صعودی جدید آغاز می‌شود.

شایان ذکر است دیدگاه‌های فوق صرفا تکنیکال بوده و عوامل و اخبار زیادی مانند مناسبات سیاسی و تصمیمات اقتصادی، می‌تواند بر روند این شاخص‌ها تاثیر بگذارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • زاگرس برای سومین ماه روند صعودی فروش را حفظ کرد
  • کاهش تورم ماهانه اجاره مسکن به کمتر از میانگین ۸ ساله
  • سهم چهار درصدی موتورسواران از تصادفات استان زنجان
  • «اشتغال تخصصی و گردش مالی» نوع تقسیم‌بندی دانش‌بنیان‌ها و حمایت‌ها را مشخص می‌کند/ سازوکار‌های حمایتی متناسب‌تر شدند + فیلم
  • هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد "پاک" است
  • آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟
  • هوای تهران در وضعیت «قابل قبول»
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس