Web Analytics Made Easy - Statcounter

هیچ چیز نمی‌تواند جای آموزش حضوری در مدارس را بگیرد، جبر حاصل از بیماری کرونا معضلاتی را از جمله افت تحصیلی پیش روی دانش آموزان به ویژه در سنین و پایه‌های پایین تر، خانوداه‌ها و نظام آموزشی قرار داده است که در سال‌های آینده متوجه اثرات آن خواهیم شد. خبرگزاری میزان-با وقوع بحران کرونا و آموزش مجازی طی تقریبا دو سال ،افت تحصیلی دانش آموزان دغدغه جدی خانواده ها و نظام آموزشی در سال تحصیلی جدید خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با توجه به اینکه شیوه غالب آموزشی در کشور آموزش حضوری بوده است و دانش آموزان تا قبل از آن از این نوع آموزش بهره مند میشده اند لذا با وقوع همه گیری بحران کرونا و چاره اندیشی نظام آموزشی برای جلوگیری از تعطیلی آموزش در فضای مجازی تمهیداتی برای ادامه آموزش به شکلی غیر حضوری با پلتفرم های خاص اجرایی شد.
بر همه آشکار و مبرهن است که هیچ چیز نمی تواند جای آموزش حضوری در مدارس را بگیرد، جبر حاصل از بیماری کرونا معضلاتی را پیش روی دانش آموزان به ویژه در سنین و پایه های پایین تر،خانوداه ها و نظام آموزشی قرار داده است که در سال های آینده متوجه اثرات ان خواهیم شد.
اگر چه که افت تحصیلی دانش‌آموزان مقاطع مختلف تحصیلی با مجازی شدن آموزش متفاوت بود ، اما آنچه که آشکار بود مشکلاتی است که دانش آموزان ابتدایی به ویژه درپایه اول و دوم  طی این دوسال داشته اند.
کودکان و نوجوانانی که در مقاطع مختلف تحصیلی به حضور در کلاس درس و نظارت مستقیم معلمان عادت داشتند با تغییر فضای آموزش از مدرسه به دنیای مجازی، علاقه کمتری به آموزش نشان داده اند.اما دانش آموزانی که هنوز درک صحیحی از فضای کلاس ،مدرسه و آموزش نداشته اند مشکلات بیشتری را تجربه کرده اند.
این دانش آموزان با توجه به اینکه درک درستی از مدرسه و کلاس نداشتند از همان آغاز سال تحصیلی به جای معلم یک وسیله هوشمند و به جای همکلاسی ها والدین را کنار خود داشتند از این رو نه فضای آموزشی را حس کردند و نه خود را در فضای رقابتی دیدند.
علی رغم تلاش های شبانه روزی کادر آموزشی و معلمان و مربیان اما تدریس‌های مجازی آنچنان کیفیتی نداشته است. همین موضوع موجب شد تا بسیاری از دانش‌آموزان در مقاطع پایه ای دچار مشکل شوند.
تدوین برنامه منظم از سوی آموزش و پرورش در سال تحصیلی جدید
آنچه حیاتی به نظر می آید لزوم تدوین برنامه های برای رفع نواقص در حوزه آموزش مجازی است و یکی از متولیان مهم این حوزه نیز وزارت آموزش و پرورش می باشد .
رضوانه حکیم‌زاده معاون ابتدایی وزیر آموزش و پرورش افت تحصیلی دانش‌آموزان را تأیید می‌کند و می‌گوید: چندی پیش به استان‌ها ابلاغ کردیم تا مدیران مدارس دانش‌آموزان را مورد ارزیابی کیفی قرار دهند. بر اساس این ارزیابی دانش‌آموزانی که از حمایت خانواده‌هایشان برخوردار بودند و اولیای آنها وقت بیشتری برایشان می‌گذاشتند به لحاظ علمی در سطح بالاتری از دانش‌آموزانی بودند که خانواده‌هایشان بی‌سواد بودند. متأسفانه دانش‌آموزان در مقطع ابتدایی در مهارت‌های خواندن و نوشتن دچار مشکل شده‌اند.
وی درباره برنامه‌های جبرانی وزارتخانه برای این افت تحصیلی می‌گوید: برنامه‌ریزی برای استان‌ها بویژه استان‌های محروم داریم تا دانش‌آموزان بتوانند خواندن و نوشتن را تقویت کنند. از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان و خیرین فرهنگی در مناطق کمک خواهیم گرفت تا برنامه‌های آموزشی ما را در مناطق اجرایی کنند البته برای سال تحصیلی آینده هم برنامه‌ریزی خواهیم کرد و در حال حاضر در حال تنظیم برنامه سال بعد هستیم و حتماً به این موضوع هم رسیدگی می‌کنیم.
ابراهیم مولایی کارشناس حوزه آموزش در این زمینه در گفت‌وگو با میزان گفت : دانش آموزان ابتدایی به دلیل شرایط سنی و مقطع آموزشی که دارند باید در کلاس های حضوری آموزش ببینند و ارتباط موثری با معلم برای آموزش بهتر برقرار کنند .
وی ادامه داد: آسیبی که متوجه نو آموزان در مدارس شده است در سال تحصیلی جدید می تواند به عنوان معضلی اساسی نظام آموزشی کشور را درگیر کند .علاوه بر مشکلات روحی و روانی این دانش آموزان به جهت فشاری که از سوی والدین متحمل شدند  و همچنین دوری از هم سن و سالان منجر شد که نوعی بی رغبتی نیز در برخی از آنان به موضوع آموزش و مدرسه نیز ایجاد شود. وی در پایان گفت : از این رو مدارس می توانند با در نظر گرفتن دوره های کوتاه مدت بر این مشکل تا حدود زیادی فائق آیند.

جبران عقب ماندگی در فرصت باقی مانده
با توجه به اینکه آموزش در اردیبهشت ماه خاتمه یافته است و دانش آموزان زمانی را نیز برای فراغت در اختیار داشته اند لذا ضروری است در ماه پایانی تابستان مدارس زمانی را برای جبران عقب افتادگی و افت تحصیلی دانش آموزان در نظر بگیرند از این رو دانش آموزان پایه های پایین تر از جمله اول ابتدایی و دوم ابتدایی می توانند با رعایت زمان بندی مشخص در قالب گروه های کوچک در مدرسه حضور پیدا کرده و مشکلات اموزشی خود را برطرف کنند.

همراهی والدین
والدین در شرایط موجود نیز می توانند برنامه منظم و مدونی در کنار برنامه ای که مدارس در جهت پیشرفت و جلوگیری از افت تحصیلی دانش آموزان است ترتیب ببیند.موانع موجود و موثر در راه تلاش و رغبت کودک خود را کشف کرده و سعی در مرتفع کردند آن نمایند . از این رو نیاز است برای کاهش اثرات مخرب افت تحصیلی و معضلاتی که می تواند در آینده متوجه نظام آموزشی کشور شود همه و همه تلاش کنند تا در مدت کوتاهی بتوانند به نتیجه مثبت برسند.   بیشتر بخوانید: سوال آقای سخنگو از وزیران طرفدار آموزش حضوری   انتهای پیام/ برچسب ها: آموزش کرونا افت تحصیلی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آموزش کرونا افت تحصیلی افت تحصیلی دانش آموزان دانش آموزان نظام آموزشی آموزش حضوری سال تحصیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۷۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت : سال گذشته ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان شدند و امسال هم بنا داریم بیش از ۱۵۰۰ نفر دیگر را جذب کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، سلمان محمدی امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در نشست خبری به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم در کرمانشاه، با بیان اینکه بیش از ۲۰ برنامه مختلف فرهنگی، ورزشی و… برای برگزاری در هفته معلم در استان تدارک دیده شده، اظهار کرد: می‌خواهیم فضای شهر و استان در این هفته به‌گونه‌ای باشد که معلم‌ها تکریم شوند.

وی با بیان اینکه ارتقای مقام و منزلت معلم را در برنامه استان داریم، افزود: هفته معلم فرصتی است که بیشتر قدردان معلم‌ها باشیم، وگرنه در همه روزهای سال باید معلم ها را تکریم کنیم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: برگزاری ویژه برنامه سپاس معلم، اعزام معلمان نمونه برای دیدار با رهبر معظم انقلاب، تجلیل از معلمان نمونه استان، دیدار و سرکشی از پیشکسوتان فرهنگی و … از برنامه‌های در نظر گرفته شده برای هفته معلم در کرمانشاه است.

وی در ادامه با اشاره به اهتمام دستگاه تعلیم و تربیت برای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: هم اکنون نقشه راه این سند تهیه شده و الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مشخص شده است.

محمدی با بیان اینکه قرار شده الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین در یک برنامه سه ساله در همه مدارس پیاده شود، گفت: مهر ماه امسال این الگو در ۲۰ درصد مدارس دولتی اجرا خواهد شد و در سال تحصیلی بعد ۴۰ درصد و سال بعد از آن هم ۴۰ درصد دیگر مدارس زیر پوشش این طرح خواهند رفت.

وی ادامه داد: مهر ماه امسال همچنین قرار شده ۵۰ درصد مدارس غیر دولتی و خاص هم بر اساس الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اداره شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه سپس با اشاره به فعال شدن قرارگاه عدالت آموزشی و نصیب آموزشی برابر با نگاه محرومیت زدایی در مجموعه آموزش و پرورش استان، گفت: از جمله اقداماتی که از قبل فعال شدن این قرارگاه در استان انجام شده می‌توان به تجهیز مدارس به امکانات ورزشی، تجهیز ۳۰ میلیارد تومانی هنرستانهای مناطق محروم، برنامه‌ریزی برای جمع آوری مدارس کانکسی با بیش از ۱۰ دانش‌آموز و … اشاره کرد.

وی تقویت مدارس دولتی را یکی از مهم‌ترین اولویت‌های استان در سال تحصیلی جدید عنوان کرد و افزود: در تلاش هستیم تا مدارس دولتی را به لحاظ فضا، تجهیزات، نیروی انسانی و … تقویت کنیم؛ در این راستا می‌خواهیم معلم‌های برتر استان نیمی از موظفی خود را در مدارس دولتی تدریس کنند تا همه دانش‌آموزان فرصت برخورداری از معلم‌های برتر را داشته باشند.

محمدی با اشاره به برنامه‌ریزی برای بالا بردن معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان استان، گفت: سال گذشته رشد حدود سه پله‌ای معدل دانش‌آموزان در امتحانات نهایی را در استان شاهد بودیم و برنامه‌ریزی کرده‌ایم ظرف امسال و سال بعد حداقل دو نمره به معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان استان اضافه شود.

وی ادامه داد: در تلاشیم با افزایش کیفیت آموزش و نیز برگزاری امتحانات شبه نهایی، کیفیت آموزش را ارتقا داده و معدل دانش آموزان استان را بالا ببریم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه اشاره‌ای هم به برنامه توزیع توازن رشته‌ای داشت و گفت: در تلاشیم دانش‌آموزان متوسطه دوم را به سمت تحصیل در رشته‌های فنی و حرفه‌ای، کار دانش، ریاضی و انسانی ببریم.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به روند ترمیم معدل داوطلبان آزمون سراسری داشت و گفت: داوطلبان متقاضی ترمیم معدل شامل دانش‌آموزان سال گذشته و بزرگسال و پشت کنکوری‌ها با مراجعه به سامانه آموزش و پرورش می‌توانند در جهت ارتقاء معدل دروسی که می واهند، اقدام کنند.

محمدی با اشاره به تاثیرگذاری معدل در قبولی دانش‌آموزان استان در آزمون سراسری، گفت: با توجه به تاثیرگذاری بالای معدل امتحانات نهایی در پذیرش داوطلبان در آزمون سراسری از امسال همه امتحانات پایه دهم، یازدهم و دوازدهم به صورت نهایی برگزار می‌شود.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به استخدامی‌های جدید آموزش و پرورش در استان داشت و گفت: سال گذشته ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان شده و امسال هم بنا داریم بیش از ۱۵۰۰ نفر دیگر را جذب کنیم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در ادامه اشاره ای هم به آغاز اجرای پروژه مهر از بهمن ماه سال گذشته در آموزش و پرورش استان داشت و گفت: هدف از اجرای این پروژه این است که شرایط را به‌گونه‌ای مهیا کنیم که اول مهر هیچ مدرسه‌ای در استان بدون معلم و هیچ معلمی بدون کلاس نباشد.

کد خبر 749187

دیگر خبرها

  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • سنجش ۲۴هزار نوآموز در کردستان
  • سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده است؟
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است