Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@21:56:13 GMT

شعار روز جهانی هپاتیت ۲۰۲۱؛ هپاتیت صبر نمی‌کند

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۴۸۲۵۳

شعار روز جهانی هپاتیت ۲۰۲۱؛ هپاتیت صبر نمی‌کند

روز جهانی هپاتیت از ۲۸ جولای سال ۲۰۱۰، توسط سازمان جهانی بهداشت به‌ عنوان یکی از چهار روز بهداشت جهانی بیماری‌های خاص انتخاب شد تا آگاهی مردم از هپاتیت ویروسی افزایش یابد و مسیر جهانی حذف هپاتیت هموار شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، هپاتیت، نوعی بیماری ویروسی است که با التهاب کبد خود را نشان می‌دهد و در پنج نوع A، B، C، D و E وجود دارد؛ احتمال شیوع بالا، اپیدمی شدن و میزان مرگ‌ومیر بسیار زیاد از خصوصیات این بیماری است که افراد بسیاری در سراسر جهان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، در حالی که اکثر آن‌ها بدون اطلاع از ابتلاء، جان خود را بر اثر انواع هپاتیت از دست می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هپاتیت می‌تواند به صورت خود ایمنی یا در پی مصرف بعضی از سموم، داروها و الکل نیز ایجاد شود؛ انواع B و C این بیماری بسیار رایج است که در صدها میلیون انسان منجر به بیماری مزمن هپاتیت می‌شود. این دو ویروس سالانه جان یک‌میلیون و یک‌صد هزار نفر را می‌گیرد و سه میلیون نفر را مبتلا می‌کند. هپاتیت B و C در کنار هم شایع‌ترین علل بروز سیروز کبدی و سرطان است.

روز جهانی هپاتیت

روز جهانی هپاتیت علاوه بر اینکه تلاشی است برای بزرگداشت پیشرفت‌های به دست آمده در زمینه هپاتیت و مقابله با چالش‌های فعلی، مناسبتی بسیار مهم و مورد توجه برای افزایش میزان آگاهی در زمینه این بیماری کشنده است. بدون اغراق می‌توان روز جهانی هپاتیت و در کل مناسبت‌های این چنینی را فرصت‌هایی دانست که نقش بسزایی در نجات جان انسان‌ها دارد چرا که افزایش آگاهی می‌تواند در تشخیص علائم مخفی یا نشانه‌های نادیده گرفته‌شده بیماری به افراد کمک کند. این امر حتی اگر باعث شود فقط یک نفر برای درمان اقدام کند، بسیار ارزشمند محسوب می‌شود زیرا در دنیایی که بسیاری از مردم به دلیل کمبود اطلاعات در زمینه ابتلاء، مراقبت، تشخیص و غربال‌گری این بیماری جان خود را از دست می‌دهند، جان یک نفر نجات پیدا کرده است.

زمانی اهمیت روز جهانی هپاتیت پررنگ‌تر می‌شود که در نظر بگیریم از هر ۱۰ انسان در سراسر کره زمین، ۹ نفر با هپاتیت ویروسی خصوصاً از نوع B یا C زندگی می‌کنند و از آن آگاهی ندارند؛ یعنی بیش از ۲۹۰ میلیون نفر. از سوی دیگر اطلاعات غلط زیادی در مورد هپاتیت وجود دارد و حتی در بعضی از مناطق ابتلای به هپاتیت با بدنامی و آزارهای اجتماعی همراه است. در هر صورت انسان‌ها با انواع مختلفی از هپاتیت مواجه هستند که هر یک به طریقی روی آن‌ها تأثیر می‌گذارد لذا افزایش آگاهی در این زمینه از اهمیت بسزایی برخوردار است.

تاریخچه روز جهانی هپاتیت

روز جهانی هپاتیت از ۲۸ جولای سال ۲۰۱۰، توسط سازمان جهانی بهداشت به‌عنوان یکی از چهار روز بهداشت جهانی بیماری‌های خاص انتخاب شد. در این راستا گروهی تحت عنوان اتحادیه جهانی هپاتیت (WHA) شکل گرفت که یک سازمان غیردولتی مبتنی بر بیماران با ۲۳۰ عضو از ۸۱ کشور در سراسر جهان است.

سال ،۲۰۱۶، یک سال محوری برای هپاتیت ویروسی بود؛ در این سال کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت با تعیین اهدافی بلندپروازانه، اولین استراتژی از بین بردن هپاتیت ویروسی را با هدف حذف هپاتیت به‌عنوان یک تهدید بهداشت عمومی تا سال ۲۰۳۰ به تصویب رساندند. اهمیت روز جهانی هپاتیت در این سال از این رو است که دولت‌های ملی سراسر جهان برای نخستین بار در راستای حذف هپاتیت ویروسی اقدام کردند و در راستای رسیدن به آن تا تاریخی مشخص متعهد شدند.

مضامین روز جهانی هپاتیت

روز جهانی هپاتیت هر سال با موضوع خاصی برگزار می‌شود که این مضامین مهم‌ترین مشکلات مربوط به هپاتیت را در بر می‌گیرد و به تقویت پیشگیری، افزایش آگاهی در مورد انواع مختلف هپاتیت، نحوه شیوع بیماری و مواردی از این قبیل کمک می‌کند. بعضی از این موضوعات عبارتند از "پیشگیری از هپاتیت ویروسی"، "همین الان اقدام کنید"، "برای پیشگیری از این قاتل خاموش باید بهتر عمل کرد"، "هپاتیت همه را هر جا تحت تأثیر قرار می‌دهد"، "آن را بشناسید، با آن مقابله کنید" و غیره.

هپاتیت و کرونا

هپاتیت در هر ۳۰ ثانیه جان یک نفر را می‌گیرد و با وجود بحران فراگیر فعلی که سراسر جهان را درنوردیده است امکان عمل کردن بر طبق دستورالعمل مشخص شده برای پایان دادن به هپاتیت چندان امکان‌پذیر نیست. در شرایط بحرانی کووید -۱۹ که حتی بعضی از بیمارستان‌ها تنها بیماران کرونایی و موارد حاد اورژانسی را پذیرش می‌کنند، مبتلایان به هپاتیت ویروسی که از وجود این بیماری در خود بی‌اطلاع هستند، نمی‌توانند با آزمایش از وجود آن مطلع شوند.

از سوی دیگر مبتلایان به هپاتیت نمی‌توانند منتظر دریافت درمان‌های نجات‌بخش زندگی خود باشند، زنان باردار امکان غربالگری و درمان هپاتیت را ندارند، نوزادان متولدشده نمی‌توانند به موقع واکسینه شوند و امکان تزریق سرمایه بیشتر به سازمان‌های مربوطه وجود ندارد. لذا امروز بیش از هر زمان دیگری لازم است که مسئولین جهانی با صرف بودجه و به کار بستن اراده سیاسی خود در راستای از بین رفتن هپاتیت گام بردارند و هر چه سریع‌تر این رؤیا را به واقعیت بدل کنند.

علی‌رغم وخامت اوضاع به دلیل گسترش کووید -۱۹، بسیاری از متخصصان پزشکی، مسئولین و عامه مردم در روز جهانی هپاتیت سال ۲۰۲۰ با موضوع "یافتن صدها میلیون بیمار ناشناخته هپاتیت"، میلیون‌ها انسان از مردم سراسر جهان را درباره هپاتیت و علائم آن آگاه کردند و زندگی بسیاری از آن‌ها را نجات دادند.

روز جهانی هپاتیت سال ۲۰۲۱

روز جهانی هپاتیت سال ۲۰۲۱ با موضوع "هپاتیت صبر نمی‌کند"، در صدد انتقال اهمیت و فوریت تلاش‌های لازم برای رسیدن به هدف بلندپروازانه "از بین بردن تهدید عمومی هپاتیت تا سال ۲۰۳۰" است. به مناسبت این روز، WHO میزبان یک برنامه گفتگوی جهانی است که بستری را برای رهبران جهانی، منطقه‌ای و ملی، سیاست‌گذاران، جامعه پزشکی، متخصصان و سایر ذی‌نفعان فراهم می‌آورد تا در مورد فرصت‌های تسریع مقابله به هپاتیت در راستای دستیابی به هدف مذکور بحث و گفتگو کنند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) نیز اقدام به انتشار چارچوب استراتژیک ایمن‌سازی جهانی ۲۰۲۱-۲۰۳۰ کرده که نقشه راهی برای دستیابی به پیشرفت در دنیایی است که در آن همه از بیماری‌های قابل پیشگیری توسط واکسن (VPDs)، از جمله هپاتیت‌های A و B، محافظت شوند. دستیابی به آینده‌ای بدون هپاتیت تنها با اتحاد جهانی امکان‌پذیر است و امید آن می‌رود که با تشکیل این اتحاد، تمامی انواع هپاتیت تا پایان سال ۲۰۳۰ ریشه‌کن شود.

کد خبر 509961

منبع: ایمنا

کلیدواژه: روز جهانی روز جهانی هپاتیت مناسبت های 1400 مناسبت های سال 1400 هپاتیت هپاتیت A هپاتیت ب موضوع روز جهانی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق روز جهانی هپاتیت هپاتیت ویروسی سراسر جهان بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۸۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران نقش اصلی در تحقق شعار سال را برعهده دارند

امام جمعه سمیرم گفت: با توجه به شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم، نقش اصلی بر عهده کارگران است و امید می‌رود امسال با همت کارگران سال رونق باشد و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم حل شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، حجت‌الاسلام حسین دیانی ظهر امروز _جمعه، هفتم اردیبهشت_ در خطبه‌های نماز جمعه سمیرم اظهار کرد: خوشا به سعادت مردم ایران که چنین فرزندانی تربیت کردند و با انجام وعده صادق پوزه رژیم منحوس را به خاک مالیدند و امروز در فضای مجازی، خبری و رسانه‌ای چند روز بعد از تحلیل‌های سیاسی و خبری همه خبر از رشادت غیور مردان جمهوری اسلامی می‌دهند.

وی افزود: دیپلماسی التماس جای خود را به دیپلماسی داده که با میدان همسو است و میدان و دیپلماسی کاری کرده‌اند که اسرائیل مستأصل مانده است و نمی‌داند چه کار کند.

امام جمعه سمیرم عنوان کرد: اوج بدبختی اسرائیل این است که روی تعداد موشک‌های اصابت شده و نشده بحث می‌کند در صورتی که موشک‌ها مهم نیست؛ مهم این است که از کجا و چه نقطه‌ای و چه کسی شلیک کرده است و باعث شکست هیمنه شما شده است.

وی تصریح کرد: مهم این است که ما با جرئت اعلام کردیم که می‌زنیم و زدیم؛ چرا ۸ سال پیش ما این قدرت را نداشتیم ولی امروز میدان ما با دیپلماسی و قدرت شما مردم عزیز همسو شد و این اتفاق افتاد و این پیروزی‌ها مستمر خواهد بود.

حجت‌الاسلام دیانی ضمن تبریک روز شورا و با اشاره به مسائل و مشکلات کارخانه آسفالت سمیرم اضافه کرد: شورا نماینده مردم است و باید از حق و حقوق مردم دفاع کند و نباید یک اشتباه را دوباره تکرار کند که اگر چنین شود از همین تریبون از حق مردم دفاع می‌کنم.

وی با تبریک روز کارگر بیان کرد: با توجه به شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم، نقش اصلی بر عهده کارگران است و امید می‌رود امسال با همت کارگران سال رونق باشد و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم حل شود.

امام جمعه سمیرم با تبریک در پیش بودن روز معلم، خطاب به معلمان تأکید کرد: یک نکته در فراز نظام جمهوری اسلامی هست که این معلم سر کلاس به دانش‌آموز من این نکته را بگویید که همانگونه که موشک‌ها به قلب اسرائیل اصابت کرد حجاب هم همین‌گونه اصابت خواهد کرد و با زبان شیرین معلمی به دانش‌آموزان بفهماند که وقتی شما بر سکوی افتخار علمی و ورزشی و..‌. می‌ایستید ۳۰۰ سال غرب را به چالش می‌کشید و این است که غرب از دست ما آسایش ندارد.

وی اذعان کرد: غرب در گوش دنیا خوانده بود که هر زنی می‌خواهد بر سکوی اول بایستد باید روسری از سر خود بردارد و زنان و دختران شیرزن ما ثابت کردند که این چنین نیست و با اصالتی که دارند بر سکوهای دنیا با حجاب ایستادند و اسرائیل و انگلیس از این بابت ناراحت هستند.

حجت‌الاسلام دیانی خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی طرح زیبایی را آغاز کرده‌اند و رسانه و مردم باید دست به دست هم بدهند و حمایت کنند؛ نیروی انتظامی همان کسانی هستند که امنیت را برای ما برقرار می‌کنند و اگر مشکلی پیش بیاید به سوی آن‌ها می‌رویم.

وی از مردم خواست تا با همدلی و همکاری طرح عفاف و حجاب نور را حمایت کنیم تا به نتیجه برسد و پوزه غرب را به خاک بمالیم و اسرائیل بداند دلش را به این بی‌حجابی خوش نکند که زنان و دختران ما عفیف و با اصالت هستند و این بی‌حجابی زود گذر است و به زودی جمع خواهد شد.

کد خبر 748106

دیگر خبرها

  • لواندوفسکی: توپ طلای 2021 حق مسی بود؛ بلینگام و ام باپه بهترین بازیکنان دنیا هستند
  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • واکنش باخ به دوپینگ شناگران چینی
  • سیاست‌های خلاف تولید، بازنگری شود
  • آغاز هفته نجوم با شعار «نجوم ایران، همبستگی و تعامل»
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم
  • کارگران نقش اصلی در تحقق شعار سال را برعهده دارند
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا