Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در یک دهه گذشته کد رشته‌های خوب دانشگاهی قسمت دانش‌آموزان برخوردار شده است، گفت: نرخ ترک تحصیل شاخه نظری به ۴۷.۱ درصد رسیده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رضوان حکیم‌زاده در نشست تحول و برقراری عدالت در فرصت‌های یادگیری برخوردار از کیفیت اظهار کرد: شیوع کرونا فرصت‌ها و تهدیداتی داشت، یکی از فرصت‌های تلخ این بود که به ما در برابر حجم نابرابری‌ها آگاهی بیشتری داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نصیب آموزشی با مسئله کمبود امکانات متفاوت است کمبود امکانات یعنی اینکه چه نیازهایی داریم اما نصیب آموزشی یعنی آیا امکانات کم یا زیاد بین افراد جامعه در حالت برابر تقسیم شده است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: در استان خوزستان هشت سال جنگ بوده و نسبت به سایر مناطق عقب‌تر است و اگر به همه مناطق امکانات مساوی بدهیم اتفاق خاصی نمی‌افتد، عدالت یعنی اینکه برای خوزستان که در شرایط جنگ وضعیت دشواری داشت و در خط شروع عقب‌تر است امکاناتی بدهیم که بتواند به اندازه استان‌های دیگر حداقل در کمبودها برابری دسترسی داشته باشد.

حکیم‌زاده با اشاره به اینکه گام نخست در تحقق فرصت‌های برابر یادگیری، دسترسی به آموزش است، متذکر شد: وقتی کودکی در مدرسه ثبت‌نام می‌کند آیا مدارس و شرایط ثبت نام یکسان است، آیا میزان یادگیری دانش‌آموزان در مدارس مختلف یکسان است؟ برابری در دسترسی یعنی اینکه بدون تبعیض در جنسیت، نژاد، طبقه اقتصادی و اجتماعی فرصت‌های آموزش را فراهم کنیم.

رشته‌های خوب دانشگاه از آن پولدارها

وی ادامه داد: اگر میزان قبولی در رشته‌های مطلوب دانشگاهی را با هم مقایسه کنیم می‌توان گفت آیا همه دانش‌آموزان به اندازه یکدیگر یاد گرفته‌اند؛ در یک دهه گذشته بیشتر رشته‌های خوب دانشگاهی قسمت دانش‌آموزان برخوردار می‌شود در این وضعیت باید علامت سوال جدی در برابر نصیب آموزشی و کیفیت آموزشی گذاشت.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: عدالت آموزشی است سه بخش دارد، دسترسی به آموزش، فرصت‌های برابر برای آموزش با کیفیت که در گروی معلم، مدرسه، تجهیزات با کیفیت و حمایت خانواده‌هاست و عدالت تربیتی یعنی تعامل منصفانه بدون تبعیض و پذیرش بدون قید و شرط تمام دانش‌آموزان، اگر دانش‌آموز احساس کند با وجود اینکه درسش ضعیف است، به او برچسب نمی‌خورد، تعامل منصفانه برقرار، درک شده و دیده می‌شود، عدالت تربیتی محقق شده است. 

وی با اشاره به اینکه در دهه آینده در جهان 69 درصد دانش‌آموزان در کشورهای با درآمد کم مهارت‌های اساسی دوره ابتدایی را فرا نمی‌‌گیرند، بیان کرد: این نسبت در کشورهای با درآمد متوسط 21 درصد و در کشورهای با درآمد بالا 8 درصد است، این یعنی چرخه فقر و پولدار بودن تکرار می‌شود.

فقر یادگیری 40 درصد دانش‌آموزان جهان

حکیم‌زاده ادامه داد: بانک جهانی درباره پایان دادن به فقر یادگیری اشاره می‌کند، فقر یادگیری ترکیبی از عدم حضور در مدرسه و حضور در مدرسه اما با یادگیری ضعیف است، طبق بررسی‌ها 80 درصد کودکان دنیا در دبستان ثبت‌نام و 20 درصد ثبت‌نام نمی‌کنند از 80 درصدی که در مدارس ثبت‌نام می‌کنند 75 درصد شایستگی‌های پایه سواد را کسب می‌کنند و در مجموع 40 درصد دانش‌آموزان فقر یادگیری دارند بنابراین صرف مدرسه رفتن به معنای عدالت آموزشی نیست.

60 هزار کلاس اولی ثبت‌نام نکردند

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره نرخ پوشش دوره ابتدایی گفت: این نرخ 98.16 درصد است، در سال تحصیلی گذشته 60 هزار دانش‌آموز کلاس اولی به خاطر نگرانی از کرونا در مدارس ثبت نام نکردند و این شاخص مقداری افت کرد. ترک تحصیل دوره ابتدایی از 1.23 درصد به 1.18 درصد در سال تحصیلی 98-99 رسید و میزان تکرار پایه از 1.35 درصد در سال 93-94 به 1.28 درصد کاهش یافت.

وی با اشاره به اینکه نقطه پر افتخار عدالت آموزشی این است که با وجود تمام کمبودها با فرمان رهبر انقلاب به هر کودک در این سرزمین حق آموزش دادیم و اجازه نداریم پشت دیوارهای مدرسه بمانند، متذکر شد: در کشورهای پیشرفته دانش‌آموزان پناهنده در اردوگاه ها آموزش می‌بینند، پوشش دانش‌آموزان اتباع در مدارس کشور از 69.85 درصد در سال تحصیلی 92-93 به  84.49 درصد در سال تحصیلی گذشته در دوره ابتدایی رسید.

رشد عجیب ترک تحصیل دوره متوسطه

 معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره پوشش تحصیلی دوره متوسطه بیان کرد: پوشش تحصیلی دوره متوسطه اول از 93.19 به 94.24 از سال 95 تا 99 رسید، نرخ ترک تحصیل نیز از 4.11 به 3.66 کاهش یافت.

وی درباره درصد پوشش واقعی دوره متوسطه دوم گفت: پوشش تحصیلی واقعی دوره متوسطه دوم از 35.81 درصد در سال 97-98 به 48.82 درصد در سال 98-99 رسید، نرخ ترک تحصیل شاخه نظری از 16.2 درصد در سال تحصیلی 97-98 به 47.1 درصد در سال 98-99 رسید که در این زمینه با چالش جدی مواجه هستیم و می‌تواند به خاطر شیوع کرونا باشد.

افتتاح اورژانس اجتماعی دانش‌آموزانسناریوهای مختلفی برای بازگشایی مدارس در نظر گرفتیم/ حضور دانش‌آموزان اجباری یا اختیاری؟4 مشکل خانواده‌ها در فصل ثبت‌نام دانش‌آموزان/ "تکمیل ظرفیت" مدارس دولتی

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانش آموزان رضوان حکیم زاده دانش آموزان رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درصد در سال تحصیلی دوره ابتدایی رشته های خوب دانش آموزان دوره متوسطه ترک تحصیل خوب دانش فرصت ها ثبت نام 99 رسید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۹۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان

مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان از اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان خبر داد و گفت: تراکم حضور این دانش آموزان در شهرستان‌های کرمان، رفسنجان، بردسیر و سیرجان بیشتر است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، رضا رضایی مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان در نشست خبری از اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان خبر داد و گفت: تراکم حضور این دانش آموزان در شهرستان‌های کرمان، رفسنجان، بردسیر و سیرجان بیشتر است.

وی افزود: تبعه‌ای که کد یکتا دارد و بطور قانونی زندگی می‌کند؛ آموزش و پرورش ملزم به ثبت نام در مدارس است.

او تعداد فرهنگیان استان را ٤٣ هزار نفر اعلام کرد که در ٦ هزار و ٢٠ مدرسه مشغول به تدریس هستند و تعداد کلاس مدارس استان را ٢٩ هزار و ٢٧٤ مورد ذکر کرد.

وی با بیان اینکه مخالف تعطیلی مدارس به هر علت هستم گفت: در دو سال اخیر هیچ مدرسه‌ای تعطیلی نشده است؛ در تلاش برای بهبود خوابگاه‌های مدارس عشایری و روستایی هستیم.

رضایی افزود: در دو سال اخیر عملیات ساخت بیش از ٥٠٠ مدرسه را تمام کردیم؛ در استان کرمان ٢٥٠ مدرسه با وجود یک تا ٥ دانش آموز در راستای تحقق عدالت آموزشی مشغول فعالیت هستند.

او شعار هفته معلم امسال را "همه ما مدیون توایم معلم " اعلام گفت: عطا احمدی یک معلم بازنشسته است که ٢٦٠ مدرسه را در کرمان ساخته است.

وی خبر داد: ١٢ معلم نمونه در استان کرمان انتخاب شده اند و فروغ نادری به عنوان معلم نمونه کشوری انتخاب شده است.

مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان در پاسخ به سوالی گفت: تدریس معلمان زن در مدارس متوسطه پسرانه نوبت دوم ممنوع است و با متخلفین برخورد می‌شود.

او افزود: دانشگاه فرهنگیان نقطه ثقل آموزش و پرورش است.

وی خبر بازسازی اردوماه‌های جوادیه و باهنر با بیش از ٦٠ میلیارد تومان با همکاری شرکت‌های مس و گل گهر را نیز اعلام کرد و گفت:خوابگاه ٤٠٠ نفره در اردوگاه باهنر ساخته خواهد شد.

رضایی کسب رتبه اول کشور در شاخص‌های اختصاصی و رتبه دوم در کل شاخص‌ها، انتخاب به عنوان موفق‌ترین مدیر کل، کسب شش رتبه تک رقمی در کنکور سال قبل، کسب رتبه‌های دو رقمی و سه رقمی در کنکور، کسب ١٣ مدال در جشنواره خوارزمی، رتبه اول اعزام راهیان نور، رتبه اول سلامت، افتخار آفرینی در کسب رتبه مسابقات ورزشی، فرهنگی و هنری، راه اندازی ٩٠ پایگاه مطالعاتی، جذب ١٥٠٠ دانش آموز بازمانده از تحصیل، تطبیق مدارک ٢٥٠٠ مهدکودک در استان، راه اندازی ٣٥ مرکز سنجش دانش آموزان پایه اول، تجهیز مدارس استان به سیستم پایش تصویری با ٧ میلیارد تومان را از جمله افتخارات و اقدامت آموزش و پرورش برشمرد.

وی اظهار داشت: ٢٥٤ حوزه امتحان نهایی در استان به منظور برگزاری امتحانات نهایی انتخاب شده اند که به راکت الکترونیک و دوربین مجهز شده اند.

او همچنین از تداوم طرح تجاری سازی مدارس استان خبر داد.

وی گفت: مرکز آمار ایران تعداد دانش آموزان ترک تحصیل کرده در استان را ٧ هزار و ٥٠٠ نفر اعلام کرده که ما این عدد را به این صورت قبول نداریم.

رضایی در پایان اظهار داشت: ساخت اردوگاه شهید سلیمانی از محل اعتبارات وزارت نفت در شهر کرمان در حال پیگیری است.

دیگر خبرها

  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان
  • آمار ۷۵۰۰ ترک تحصیل کرده در کرمان را قبول نداریم
  • آمار ۷۵۰۰ ترک تحصیل کرده در استان را قبول نداریم
  • رشد ۸ درصدی توسعه متوازن رشته‌ای/ شرکت ۲۷ هزار نفر در امتحانات نهایی خرداد ماه
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • دوره‌ی آموزش خبرنگاری در دبیرستان شاهد سردار شهید قاجاریان نیشابور
  • تلاش برای بازگرداندن دانش آموزان بازمانده از تحصیل