Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه خانواده ـ زهره سعیدی: عید سعید غدیر خم، عید ولایت علی بن ابی طالب(ع) و جانشینی بر حقش بر پیامبر اسلام(ص)، یکی از بزرگترین اعیاد مسلمان است که به عیدالاکبر در روایات از آن یاد شده است. در این عید مبارک به جز عیدی دادن سیدها که از قدیم رسم بوده، اطعام و غذا دادن به مومنان نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام رضا(ع) درباره فضیلت این روز غدیر می فرمایند: وَ مَنْ أَطْعَمَ مُؤْمِناً کَانَ کَمَنْ أَطْعَمَ جَمِیعَ الْأَنْبِیَاءِ وَ الصِّدِّیقِین‏؛ هرکس در روز غدیر به مؤمنی غذا بدهد، مانند کسی است که به تمام انبیا و صدیقین غذا داده باشد(اقبال الاعمال، ج 1، ص465)

امام صادق (ع) نیز درباره سنت حسنه اطعام و اهمیت آن در این روز فرمودند: غذا دادن به یک مومن در روز عید غدیر ثواب اطعام یک میلیون پیامبر و صدیق «در راس آنها خود ائمه معصومین(ع)» و یک میلیون شهید «در راس آنها حضرت عباس(ع) و شهدای کربلا» و یک میلیون فرد صالح در حرم خداوند را دارد (بحار ج۶ ص ۳۰۳).

در جای دیگر امام صادق(ع) فرمودند که غذا دادن به یک نفر در این روز مانند غذا دادن به همه پیامبران و صدیقان است.(مفاتیح الجنان ص۵۰۰) به گونه ای که امام صادق (ع) اصلا این روز را روز اطعام الطعام نامیدند.(بحار ج۹۵ ص۳۲۳).

بنابراین طبق روایات متعدد اطعام کردن در این روز بسیار حسنه و مورد تاکید است و باعث می شود که این سنت به دست فراموشی سپرده نشود.

روایات دیگری نیز در این رابطه وجود دارد. امام علی ابن ابیطالب(ع) ضمانت کرده است: هر کس برای خدا در روز غدیر وام دهد، خداوند چندین برابر به او خواهد داد و در روز عید غدیر بهترین لباس خود را بپوشید، عطر بزنید، به فرزندانتان هدیه دهید و بهترین غذای سال خود را بخورید و  امیرالمومنین علی(ع) ثواب اطعام یک نفر در شب عید غدیر را برابر با ثواب اطعام یک میلیون پیامبر دانسته؛ ثوابی که برای اطعام در هیچ زمان دیگری ذکر نشده است،

در جای دیگری امام على(ع) می ‏فرماید: من افطر مؤمنا فى لیلة فکأنما افطر فئاما... (المراقبات، میرزا جواد آقا تبریزى، ص. 256) کسى که مؤمن روزه ‏دارى رادر غدیر افطار دهد، مانند این است که ده فئام را افطار داده است. فردى پرسید: اى امیرمؤمنان(ع) «فئام» چیست؟ حضرت فرمود: صد هزار پیامبر(ص) و صدیق و شهید. آنگاه ادامه داد: پس چگونه خواهد بود فضیلت کسى که جمعى از مؤمنین و مؤمنات را تکفل کند.

بر اساس برخى از روایات، امام رضا(ع) در روز غدیر گروهى را براى افطار نزد خود نگاه داشت. (الغدیر، علامه امینى، ج 1، ص. 287) بنابراین روایات و روایاتی دیگر اطعام و غذا دادن در روز عید غدیر مستحب موکد است و حال که چنین است چرا ما نباید در این کار خیر و پرثواب شریک باشیم و نباید تصور کنیم که برای اطعام مومنان حتما می بایست سفره های رنگین بزرگ بیاندازیم.

 

در این گزارش چند راهکار ساده برای اطعام بی پیرایه و راحت مومنان در روز عید غدیر را مطرح می کنیم:

1-به دنبال اطعام سنگین و پرهزینه نباشید

شاید وقتی صحبت از اطعام به مومنان و ثواب بردن بشود برخی تصورشان سفره های رنگین، غذاهای آنچنانی با تعداد زیاد باشد در حالیکه می توان به راحتی و خیلی ساده با غذایی معمولی هم با یک تعداد اندک افراد به اطعام مومنان پرداخت.

این روزها با گران شدن اجناس و تورم شاید دست خیلی از مردم به این نرسد که غذاهای گوشتی و مرغی برای اطعام آماده کنند، خیلی راحت اگر دلمان غدیری شود می توانیم با غذاهایی ساده پذیرایی عده ای هر چند اندک در اطعام غدیر باشیم.

این غذاها می تواند از یک لقمه نان و پنیر ساده و سبزی تا برنج و خورشت با هزینه متوسط ، شربت و شیرینی یا قند و شکر و هر خوراکی دیگری تهیه شود.

2- چند خانواده دسته جمعی اطعام کنند

یک راهکار دیگر هم این است که چند خانواده مثلا چند همسایه یا چند دوست یا فامیل با هم هزینه کنند تا بتوانند از پس اطعام عید غدیر بر بیایند. با این کار به راحتی می توان چند دوست یا فامیل را انتخاب و با هزینه‌‌ی مشخص در روز غدیر اطعام کرد در این صورت اگر بودجه شما اندک هم باشد، با همین مشارکت‌ ها می توان چند نفر را اطعام کرد و این سنت را پاس داشت و از ثواب آن بهره مند شد.

3-اطعام را از تعداد اندک شروع کنید

این تصور هم اشتباه است که اطعام مومنان حتما باید شامل اطعام تعداد زیادی از افراد باشد. مثل یک هیئت که دویست یا پنجاه نفر را در محرم یا هر ماه دیگری اطعام می کند، یک خانواده یا چند خانواده می توانند برای اطعام انتخاب شوند.

4-اطعام از فقرا اولویت دارد

این روزها به خاطر شرایط اقتصادی برخی از مردم بیش از دیگران نیاز به تامین مایحتاج دارند حتی می توانیم یک اطعام ساده را به برخی خانواده هایی در محل یا حتی فقرا انتخاب کنیم و در این ثواب شریک شویم.  پیامبر اکرم (ص) می فرماید: کسی که مومن گرسنه ای را اطعام کند، خداوند از میوه های بهشتی به او می چشاند و کسی که برادر تشنه خود را سیرآب کند، خداوند او را از شهد بهشتی سیراب می کند.

5-اطعام می تواند به هر نوعی باشد

در دین اسلام اطعام از قدیم الایام به یک میهمانی شباهات داشت که جنبه طعام دادن و سیر کردن حال فامیل یا دوست و آشنا و فقرا را شامل می شد، این میهمانی حال در این ایام کرونایی امکان پذیر برای مردم نمی تواند باشد، بنابراین تهیه یک بسته ساده برای فقرا یا یک غذا یا عصرانه یا حتی شیرینی و شربت برای تعداد اندکی به راحتی می تواند یک اطعام باشد که عده ای را سیر کند. مثلا اطعام با بسته غذایی خشک به خاطر شرایط کرونا پیشنهاد مناسبی است.

امام علی(ع) می فرمایند که غذا دادن به یک نفر در این روز مانند غذا دادن به همه پیامبران و صدیقان است.(مفاتیح الجنان ص۵۰۰) ، حال به راحتی می توان این سنت اطعام به فقرا را از همین عید غدیر خم امسال به راه انداخت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اطعام عیدغدیر سنت حسنه اطعام عید مومنانه تربیت خانواده روز عید غدیر غذا دادن روز غدیر برای اطعام یک میلیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۰۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقسیم امتیازات شمالی‌ها و جنوبی‌ها در غدیر

تیم‌های فوتبال استقلال خوزستان و ملوان بندرانزلی در هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر از پس هم برنیامدند و به تساوی یک بر یک رسیدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، دیدار تیم‌های فوتبال استقلال خوزستان و ملوان بندرانزلی از هفته بیست‌وپنجم رقابت‌های لیگ برتر فوتبال باشگاه‌های کشور، عصر امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در ورزشگاه غدیر اهواز برگزار شد و در نهایت با تساوی یک بر یک دو تیم و تقسیم امتیازات به پایان رسید.

حسن پورحمیدی، عثمان اندونگ، احمدرضا جلالی، آسو رستم، احمد مطلق زاده، حسن شوشتری (محمد آبشک)، علیرضا کاظمی (علیرضا خوش‌کفا)، ابوالفضل کوهی (جواد آقایی پور)، دوستونبک تورسانو، بهروز بارانی و ساویو روبرتو (پیمان رنجبری) در این بازی برای استقلال خوزستان به زمین رفتند. در طرف مقابل حبیب فرعباسی، حامد نورمحمدی، میلاد باقری، آرمان اکوان، ابوذر صفرزاده (پدرام قاضی‌پور)، مجید عیدی، پویا پورعلی، محمد بردبار، مهران احمدی (محمدرضا سلیمانی)، رضا جعفری و محمد عمری بازیکنان ملوان بودند.

در این دیدار استقلال خوزستان با توجه به شرایط سختی که در جدول داشت، بازی تهاجمی را در دستور کار قرار داده بود و این موضوع عاملی شد تا ملوان با برنامه‌ریزی برای استفاده از ضد حملات، توسط رضا جعفری به گل اول بازی برسد. در ادامه هم سپیدپوشان از تک‌گل‌شان دفاع کردند تا در نیمه دوم، توپ ارسال شده توسط حسین ساکی در محوطه جریمه ملوان با کنترل و ضربه عثمان اندونگ مدافع بلندقامت آبی‌ها همراه شد تا بازی به تساوی برسد.

پس از این دو گل، دو تیم دیگر موقعیت خطرناک خاصی روی دروازه یکدیگر نداشتند و بازی با همان نتیجه مساوی یک بر یک به پایان رسید. با تقسیم امتیازات در پایان هفته بیست‌وپنجم، ملوان با ۳۹ امتیاز در تعقیب تراکتور ماند و نتوانست جای این تیم را با توجه به تساوی در برابر استقلال پر کند. استقلال خوزستان نیز با این یک امتیاز، ۲۱ امتیازی شد و به رده پانزدهم جدول سقوط کرد. نکته جالب اینکه استقلال خوزستان با نساجی و فولاد تنها ۱ امتیاز اختلاف دارد.

در تقابل امروز استقلال خوزستان و ملوان بندرانزلی، بهروز بارانی و دوستونبک تورسانو از استقلال خوزستان کارت زرد دریافت کردند. همچنین قضاوت این دیدار برعهده کوپال ناظمی بود که بهمن عبداللهی و صادق رستمی وی را همراهی و در امر قضاوت بازی یاری کردند.

کد خبر 749904

دیگر خبرها

  • درخشش گروه سرمایه گذاری غدیر و هلدینگ های زیر مجموعه آن در ششمین نمایشگاه ( ایران اکسپو ۲۰۲۴ )
  • تقسیم امتیازات شمالی‌ها و جنوبی‌ها در غدیر