Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@03:47:45 GMT

باستان‌شناس بودن چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۵۱۶۵۳

باستان‌شناس بودن چگونه است؟

روز باستان‌شناسی، با هدف گشودن دریچه‌ای به زندگی روزمره باستان‌شناسان سراسر جهان ارائه شده و در اصل روزی برای آشنایی با تجربیات باستان‌شناسان است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، باستان‌شناسان، عاشقان تاریخ و محافظان گذشته جهان هستند که گام‌هایی مستحکم برای شناساندن شکوه گذشته به آیندگان بر می‌دارند و روز باستان‌شناسی عبارت است از به نمایش گذاشتن کارهای باستان‌شناسان در این زمینه، چه اقدامات میدانی و چه انجام کارهای تحقیقاتی در دفاتر و آزمایشگاه‌ها.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف از چنین روزی ایجاد علاقه در میان تمامی افرادی است که به خود فرصتی برای درگیر شدن با این شغل باشکوه نمی‌دهند و این که به همه کمک شود تا ببینند باستان‌شناسی چگونه به بشر کمک می‌کند تا گذشته را دریابد و چه ارتباط و اهمیت بی‌اندازه‌ای برای دنیای مدرن دارد. در حالت کلی، روز باستان‌شناسی نشان می‌دهد که باستان‌شناس بودن چگونه است.

تاریخچه روز باستان‌شناسی

روز باستان‌شناسی، یک رویداد وبلاگ‌نویسی بین‌المللی با هدایت داوطلبان بود که از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷ برگزار شد و پس از آن به‌طور گسترده ادامه یافت. در این روز از تمامی فعالان، محصلان و علاقمندان به باستان‌شناسی تقاضا شد که در یکی از روزهای مشخص‌شده ماه جولای، یک روز کاری خود را به صورت عکس، متن یا فیلم در وبلاگ روز باستان‌شناسی به اشتراک بگذارند. اجرای این طرح توسط تیمی داوطلب از باستان‌شناسان حرفه‌ای و به‌صورت کاملاً رایگان آغاز شد و با مشارکت تمام قد و خالصانه عموم علاقمندان ادامه یافت، از افرادی که بار سفر می‌بندند و به اکتشاف جهان باستان می‌روند تا متخصصانی که این رسالت بزرگ را در آزمایشگاه‌ها و پشت کامپیوترهای‌شان به انجام می‌رسانند، همگی نقش بسزایی در ماندگار کردن این مناسبت ایفا کردند.

روز باستان‌شناسی به‌عنوان بزرگ‌ترین جشن سالانه باستان‌شناسی، در دو هفته آخر ماه جولای برگزار می‌شود و طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های روزانه باستان‌شناسان سراسر جهان است که به افزایش آگاهی عمومی در مورد ارتباط و اهمیت باستان‌شناسی برای دنیای مدرن کمک می‌کند. با صدها رویداد ارائه‌شده توسط گروه‌های مختلف جامعه، سازمان‌های میراث فرهنگی، دانشگاه‌ها و واحدهای تجاری، در این رویداد به میلیون‌ها نفر کمک می‌شود تا داستان‌های گذشته اماکن مختلف را کشف، با محیط اطراف خود ارتباط برقرار کنند و در سفر یک باستان‌شناس همراه او باشند. اطلاعاتی که در این روز به دست می‌آید ممکن است منجر به تعجب بسیاری از تازه‌واردان شود، از این رو که می‌بینند از کارهای میدانی تا علوم آزمایشگاهی، فعالیت در موزه‌ها یا اماکن ساخت‌وساز و غیره، چه امکانات و فرصت‌های بی‌پایانی برای شناخته‌شدن وجود دارد. حتی علاقمندان به باستان‌شناسی نیز می‌توانند با تهیه گزارشاتی موثق از اماکنی با تاریخ غنی در این روز مشارکت داشته باشند.

در روز باستان‌شناسی عموم مردم در می‌یابند که یک باستان‌شناس چه مسیری را برای رسیدن به مکانی که در حال کاوش روی آن است طی کرده، چه سختی‌ها و چه پیشرفت‌هایی را در این مسیر تجربه کرده و چرا انتخاب کرده است که تحصیلات خود را در رشته باستان‌شناسی ادامه دهد و عمر کاری‌اش را به‌عنوان یک باستان‌شناس سپری کند. در این روز افراد بیشتری برای ارزش‌گذاری میراث متنوع و شناخت فرهنگ در همه‌جای دنیا مورد حمایت قرار خواهند گرفت و با برقراری ارتباط میان گروه‌های مختلف تجاری، دانشگاهی و اجتماعی برای نشان دادن تأثیر اجتماعی باستان شناسی، ارزش عمومی این رشته پررنگ‌تر می‌شود.

تاریخ برگزاری روز باستان‌شناسی ۲۰۲۱

روز باستان‌شناسی که در سال ۲۰۱۷، در تاریخ ۲۸ جولای، در سال ۲۰۱۸، روز ۲۳ جولای، در سال ۲۰۱۹ روز ۲۲ جولای و در سال ۲۰۲۰ در روز ۱۵ جولای برگزار شد، امسال در تاریخ ۲۹ جولای ۲۰۲۱ برگزار می‌شود و در این تاریخ تمامی رویدادهای بارگذاری شده توسط کاربران را در دسترس عموم قرار می‌گیرد. موضوع روز باستان‌شناسی ۲۰۲۱، بررسی مکان‌های محلی و کشف میراث موجود در آن‌ها است. در این رویداد مردم تشویق می‌شوند تا به کشف اماکن، ساختمان‌ها، رویدادها، داستان‌ها و افرادی خاص در محله‌های خود بپردازند.

کد خبر 510169

منبع: ایمنا

کلیدواژه: روز جهانی مناسبت های سال 1400 مناسبت های 1400 باستان شناسی باستانی باستان شناسان کاوش های باستانی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق روز باستان شناسی باستان شناسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۱۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مطهری روشن‌فکر، زمان‌شناس و مخاطب‌شناس بود

رئیس قوه قضائیه گفت: شهید مطهری به معنای واقعی کلمه روشن‌فکر و عارف بود و در برابر مخالفان و کسانی که دارای نقطه‌نظرات متفاوت بودند با سعه‌صدر و حُسن‌خلق رفتار می‌کرد و سعی داشت همه اَقوال را استماع کند، اما در میدان مباحثه، جدی و قوی و زمان‌شناس و مخاطب‌شناس بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد شهید مطهری، ضمن گرامیداشت ایام سالگرد شهادت علامه شهید مطهری و روز معلم اظهار کرد: شهید مطهری شخصیتی دارای ایده‌های نو و مکتب فکری بود و افکارش جهان‌شمول و مختص و قابل استفاده برای همه طبقات و اقشار بود، پدر من نیز که یک کشاورز روستایی بود در محیط زندگی خود با وجود فقدان وسایل ارتباط جمعی، آثار شهید مطهری را تهیه و مطالعه کرده بود.

وی با تبیین و تشریح ابعاد شخصیتی و علمی شهید مطهری، افزود: شهید مطهری به معنای واقعی کلمه روشن‌فکر و عارف بود و در برابر مخالفان و کسانی که دارای نقطه‌نظرات متفاوت بودند با سعه‌صدر و حُسن‌خلق رفتار می‌کرد و سعی داشت همه اَقوال را استماع کند، اما در میدان مباحثه، جدی و قوی و زمان‌شناس و مخاطب‌شناس بود.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: شهید مطهری درد دین و مردم را داشت و این امر از ناحیه او منحصر به جغرافیای ایران نبود؛ شهید مطهری در مقطعی موضوعِ حمایت از فلسطین و مقابله با رژیم متجاوز و غاصب صهیونیستی را مطرح کرد که شاید هنوز چنین تفکری در جهان اسلام و در میان آزادی‌خواهان دنیا نُضج و استحکام نیافته بود، شهید مطهری با تحجر و خرافات و التقاط و انحراف، ستیز داشت و پهلوان میدان مبارزه با متحجران، التقاطی‌ها و معاندان و مارکسیست‌ها بود و زمانی که دشمنان پی بردند توانایی رویارویی فکری و کلامی با شهید مطهری را ندارند، دست به ترور او زدند، در واقع دشمنان فهمیدند که مطهری علیه مطامع دنیوی آنها است و خریدنی و قابل نفوذ نیست، لذا تنها راه را در ترور این شخصیت والامقام دیدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان کرد: امروز باید پاسدار ارزش‌هایی باشیم که شهید مطهری جان خود را در راه آن‌ها فدا کرد؛ وی در برابر انحراف و التقاط و تحجر و خرافات و ترویج ضدارزش‌ها، سینه سپر کرد و مجاهدانه به تبیین‌گری علیه این مقولات پرداخت؛ ما نیز امروز باید همین مسیر مستقیم را ادامه دهیم و اجازه ندهیم این امور مذموم در جامعه رواج یابند، بیش و پیش از همه، ما کارگزاران نظام در این راستا مسئولیت و وظیفه داریم و باید تدابیری اتخاذ شود که اندیشه‌های شهید مطهری در تمام دستگاه‌های حکومتی، ساری و جاری شود.

وی افزود: امروز یکی از مسائل مهم کشور و مردم ما، مقوله عفاف و حجاب است؛ شهید مطهری شخصیتی است که در این زمینه حرف برای گفتن دارد و نقطه‌نظراتش در این حوزه بسیار اثرگذار و راهگشاست؛ لذا باید از اندیشه شهید مطهری در این بخش استفاده تمام و کمال شود.

رئیس عدلیه تصریح کرد: باید توجه داشت که بعضی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی و تبیینی است و تنها نمی‌توان با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آنها عمل کرد؛ در عین حال باید توجه داشت که رویکرد سلبی هم در محل خودش باید به کار گرفته شود و در مواردی در نظر گرفتن چنین رویکردی نیز لازم است، اما چنانچه از مقولات فرهنگی و تبیینی در قبال بعضی مسائل غفلت شود، کار ناقص می‌ماند و این نکته‌ای است که ما کارگزاران نظام همواره باید مد نظر قرار دهیم.

وی با اشاره به نقطه‌نظرات فقهی و حقوقی و قضائی شهید مطهری گفت: شهید مطهری در حوزه مقولات فقهی و حقوقی و قضائی نیز دارای تأمل‌ها و نقطه‌نظراتی بودند که کمتر به این مقوله پرداخته شده است و شاید در این زمینه کوتاهی و غفلت از ما و شما اعضای ستاد بزرگداشت شهید مطهری بوده است؛ ما آمادگی داریم که نماینده‌ای را برای عضویت در این ستاد معرفی کنیم و هر چه بیشتر از آرا و اندیشه‌های شهید مطهری برای پیشبرد امور خود وام بگیریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به پیشنهاد مطرح شده از جانب «علی مطهری» مبنی بر بکارگیری مجازات «تشهیر» در قبال مرتکبان جرایم خشن، گفت: در ابتدا باید تاکید کنم که قوه قضائیه و شخصِ من با شفافیت و برگزاری دادگاه‌های علنی (به استثنای مواردی که قانون اساسی منع کرده است) کاملاً موافق هستیم. مجدانه معتقدیم که باید برخورد بازدارنده‌ای را در قبال متعرضان به جان و مال و عِرض مردم و بیت‌المال صورت داد؛ اگر چه بر انجام اقدامات و برنامه‌های آموزشی و بازاجتماعی کردن مجرمان و محکومان تاکید داریم، اما بر این مقوله نیز اصرار داریم که نمی‌توان امنیت و آرامش مردم را رها کرد و اجازه داد هر کس دست به هر کاری بزند.

وی تصریح کرد: یکی از اقدامات بازدارنده در قبال مجرمان، معرفی و شناساندن آن‌ها به جامعه به عنوان یک مجرم است؛ در اثر این اقدام، نوعی بازدارندگی در خود مجرم ایجاد می‌شود تا به سمت جرم و جنایت نرود و حتی خانواده او نیز به کمک جامعه و دستگاه‌های مسئول می‌آیند، در عین حال باید توجه داشت که همه قوا و دستگاه‌های حکومتی از جمله قوه قضائیه باید ملتزم به قانون باشند و در حال حاضر قانون به ما اجازه این امر را نداده است، البته برخی اشخاص می‌گویند اگر به مجلس برویم، این موارد را به قانون تبدیل می‌کنیم؛ ما در قوه قضائیه از این امر استقبال می‌کنیم و حتی پیشنهاداتی را در بعضی از این موضوع‌ها داشتیم و داریم، تاکید می‌کنم که هر موردی که به قانون تبدیل شد، قوه قضائیه ملتزم به انجام آن است.

رئیس دستگاه قضا افزود: نمی‌خواهم بگویم همه موارد، اما برخی که برای جامعه مضر هستند باید در زندان بمانند و به تناسب جرم‌شان و وفق قانون، مجازات شوند، البته افرادی نیز ممکن است فریب خورده باشند و اظهار ندامت کنند و حتی اگر به زندان بروند یا در زندان بمانند نیز تبعات بدتری متوجه آن‌ها باشد، تاکید ما در این گونه موارد اِعمال ارفاقات قانونی است؛ اما تاکید مؤکد داریم عناصر اصلی که برای جامعه مضر هستند نباید مشمول ارفاق شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به مقوله سرعت در مجازات مجرمان به ویژه مرتکبان جرایم خشن گفت: صددرصد معتقد به لحاظ سرعت در مجازات مجرمان به ویژه مرتکبان جرایم خشن هستیم؛ البته در مواردی برای اجرای این مهم، با محدودیت‌هایی به جهت نیرو و حتی زمان‌بندی‌های قانونی مواجه هستیم، باید تاکید کنم که در سند روزآمدشده تحول قضائی نیز برای بعضی از این امور پیش‌بینی‌هایی شده است و سند مزبور این انعطاف و قابلیت را برای اصلاح و تکمیل شدن نیز دارد، لذا بار دیگر از همه نقادان و صاحبن‌ظران دعوت می‌کنیم که با مطالعه این سند، نقطه‌نظرات خود را در قبال آن ارائه کنند.

کد خبر 748369

دیگر خبرها

  • کشف یک مقبره ۲۲۰۰ ساله مجلل در چین
  • پیام تبریک روز مشاوره ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری روز روانشناس
  • کشف یک گورستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • چرا باید به روان‌شناس مراجعه کنیم؟
  • شهید مطهری روشن‌فکر، زمان‌شناس و مخاطب‌شناس بود
  • پیام مدیر حوزه علمیه یزد در پی درگذشت والده شهیدان نیرنگ (حق شناس)
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: ماهی غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: قزل‌آلای غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • شهید مطهری زمان شناس و با بصیرت بود
  • پایان موقت کاوش در محوطه تازه کشف‌شده در اصفهان + عکس