Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از دیلی‌میل، دانشمندان در حال آزمایش واکسن علیه بیماری طاعون بر اساس فناوری واکسن کووید ۱۹ شرکت آسترازنکا هستند.

طاعون یک بیماری واگیر عفونی مشترک بین انسان و حیوان با عامل باسیل یرسینیا پستیس (Yersinia pestis) نیز است. عامل این بیماری در سال ۱۸۹۴، پس از سال‌ها پژوهش الکساندر یرسین در انستیتو پاستور کشف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماری بسیار خطرناک بارها در طول تاریخ باعث بحران‌های شدید اقتصادی، اجتماعی و سیاسی شده‌ است.

طاعون همچنان در مناطق روستایی آفریقا، آسیا و آمریکا منجر به مرگ افراد می‌شود؛ از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ در جهان ۳۲۴۸ مورد وجود داشته که شامل ۵۸۴ مورد مرگ است.

محققان در حال آزمایش یک واکسن بر اساس پلت فرم استفاده شده در واکسن  آسترازنکا بر روی ۴۰ بزرگسال سالم هستند؛ واکسن آسترازنکا، از روشی شناخته شده و قدیمی استفاده می‌کند و یک ویروس سرماخوردگی بی ضرر (آدنوویروس) را به صورت ژنتیکی ویرایش می‌کند تا سیستم ایمنی بدن را نسبت به ویروس کرونا تحریک کند.

محققان گروه واکسن آکسفورد اعلام کرده‌اند که بر اساس واکسن ویروس کرونا، واکسنی را علیه طاعون آزمایش می‌کنند؛ این آزمایش 40 بزرگسال سالم را برای ارزیابی هرگونه عوارض جانبی احتمالی و تعیین میزان القای آنتی بادی محافظ و پاسخ سلول‌های T تحت نظر قرار می‌دهد.

اندرو پولارد، مدیر گروه واکسن آکسفورد و محقق ارشد آزمایشات واکسن کووید ۱۹ می‌گوید: همه گیری ویروس کرونا، اهمیت واکسن‌ها را برای دفاع از جمعیت در برابر تهدیدات ناشی از باکتری ها و ویروس‌ها نشان داده است. طاعون در طی هزاره‌های گذشته در چندین موج هولناک جهان را تهدید کرد و حتی امروز نیز شیوع بیماری‌ها باعث برهم زدن جوامع می‌شود.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: واکسن فناوری علم بیماری بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۱۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل

ایسنا/مازندران رییس اتحادیه صنف قصابان شهرستان بابل در جلسه آموزشی مبارزه با تب کریمه کنگو اظهار کرد: با جلوگیری از قاچاق گوشت در شهرستان، پیشگیری‌های لازم جهت بروز بیماری‌های واگیر بین دام و انسان به شرایط مطلوبی رسیده است.

دکتر کوروش نظری مسئول نظارت دامپزشکی شهرستان بابل نیز با بیان اینکه با شروع فصل گرما، شیوع تب کریمه کنگو بیشتر می‌شود، افزود: علائم این بیماری تشابه عجیبی به آنفلوآنزا دارد.

وی خاطرنشان کرد: ویروس از طریق کنه قهوه‌ای رنگ وارد بدن دام می‌شود و معمولا افراد مبتلا به تب کریمه کنگو دچار خونریزی‌های زیرپوستی شده و در برخی موارد نیز به مرگ منجر خواهد شد.

نظری با اشاره به اینکه افرادی که با گوشت تازه دام کشتار شده در تماس هستند، بیشتر ریسک ابتلا دارند، خاطرنشان کرد: این ویروس حتی با له کردن کنه و آغشته شدن محتوای کنه بر روی پوست دام نیز قابل انتقال است.

این مسئول با تاکید بر اینکه کشتارگاه‌ها موظف هستند ۲۴ ساعت گوشت را در سردخانه نگه داشته و پس از آن، اقدام به توزیع کنند، افزود: بیشترین آمار ابتلای بیماری تب کریمه کنگو مربوط به قاچاق گوشت است و توصیه ما این است که قصابان از کشتارگاه مجاز گوشت تهیه کنند.

 نظری اظهار کرد: متاسفانه در این زمینه یک نفر دامپزشک ساکن سیستان‌وبلوچستان نیز فوت شده است.

او درخصوص علائم بیماری نیز یادآور شد: علائم این بیماری همراه با درد شدید استخوان‌ها، افسردگی و تغییر خلق و خو بوده و ممکن است درمان این بیماری چند ماه زمان ببرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • نخستین پلتفرم هیبریدی الکتریکی در جهان توسط چری ساخته شد
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد