Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شرکت مهندسی و توسعه نفت اعلام کرد که نفت هیچ دخل و تصرفی در حوزه آب هورالعظیم ندارد و حق آبه تالاب باید از کرخه رهاسازی شود؛ همانطور که صنعت نفت می‌تواند از حوزه تالابی نیز همانند دریا نفت برداشت کند و بحث خشکاندن هور به دلیل اجرای پروژه‌های نفتی، موضوعیت ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوروش رضازاده، رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ‌اس‌ئی) شرکت مهندسی و توسعه نفت درباره بعضی از سخنان مبنی بر خشک شدن تالاب هورالعظیم به دلیل اجرای پروژه‌های نفتی غرب کارون از سوی چینی‌ها گفت: ابتدا قرار بود شرکت اینپکس ژاپن میدان نفتی آزادگان جنوبی را توسعه دهد، ما بر اساس مطالعات محیط زیستی (EIA) درخواست انجام مطالعات از این شرکت کردیم و در پی آن مطالعه بسیار جامعی از سوی اینپکس انجام شد.

او ادامه داد: مطالعات جامعی که مسیر حرکت را به نحوی که هیچ آسیبی به تالاب وارد نشود مشخص کرد. در ادامه، سندی بین نفت و اداره کل محیط زیست خوزستان امضا و مجوز فعالیت داده شد.

رئیس اچ‌اس‌ئی شرکت متن با بیان اینکه این همکاری به دلیل عقب‌نشینی اینپکس از توسعه میدان ناشی از تحریم‌ها ادامه نیافت، افزود: در سال ۸۹ مجوزی سه ساله از سوی شورای عالی امنیت ملی کشور داده شد که بتوانیم در بخش پایین‌دست تالاب فعالیت کنیم و فعالیت ما در حوزه میدان‌های غرب کارون در حالی آغاز شد که مخازن ۱ و ۲ تالاب هورالعظیم همواره دارای آب بود، اما مخزن‌های ۳، ۴ و ۵ آبی نداشتند و فعالیت نفت هم در این سه مخزن بی‌آب بوده است.

رضازاده تصریح کرد: هم‌اکنون ۷۵ دریچه در مخزن شماره ۲ وجود دارد که اگر ارتفاع آب به چهار متر برسد، مازاد آن وارد مخازن ۳، ۴ و ۵ می‌شود. طی سه سالی (۹۳-۹۰) که ما اجازه فعالیت داشتیم این اختیار به ما داده شد که دریچه‌ها بسته شود تا بتوانیم لوکیشن چاه‌ها را بسازیم و بعد دریچه‌ها باز شود، اما دقیقاً در همان سه سال با خشکسالی روبه‌رو شدیم و هیچ آبی در مخازن ۳، ۴ و ۵ موجود نبود. پایان سال ۹۳ مهلت سه‌ساله ما به پایان رسید و با حضور معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور دریچه‌ها باز شد و به‌هیچ وجه آبی در کار نبود که باز شدن یا نشدن دریچه‌ها تفاوتی ایجاد کند.

او بیان کرد: دقیقاً در همان سه سالی که ما مجوز فعالیت در پروژه‌ها را داشتیم خوزستان با خشکسالی و ریزگرد مواجه شد و نه تنها ایران، بلکه اردن، سوریه و عراق هم درگیر بودند و تمام باد‌های شبه‌جزیره عربستان از ناحیه عراق وارد کشور ما شد، بنابراین اسماً گفته شد که ما اقدام به خشک کردن مخازن کردیم، اما در واقع آبی موجود نبود.

رئیس اچ‌اس‌ئی شرکت متن یادآوری کرد: تالاب واقعاً برای خوزستان یک تنفس‌گاه محسوب می‌شود و دمای منطقه را حدود ۴ تا ۶ درجه پایین می‌آورد. ما بر اساس تعهدی که به محیط‌زیست خوزستان داریم، اگر تعرضی به حوزه تالاب داشته باشیم سریعاً مورد مواخذه و پیگرد قضایی قرار می‌گیریم. ضمن اینکه نفت هیچ دخل و تصرفی در حوزه آب ندارد، حق آبه تالاب ۱۴۷ مترمکعب بر ثانیه است که باید از کرخه رهاسازی شود. متأسفانه در دو سال اخیر با خشکسالی روبه‌رو شدیم و حق آبه تالاب و کشاورزان داده نشده است.

رضازاده با بیان اینکه اگر حقابه تالاب پرداخت شود نفت هیچ‌گونه چالشی با تالاب ندارد، گفت: همان‌گونه که از دریا نفت برداشت می‌کنیم از تالاب هم امکان برداشت داریم و مشکلی از این بابت نیست. هرچند منکر این نیستیم وقتی صنعت به یک اکوسیستم ورود کند خسارت‌هایی به محیط زیست وارد می‌شود، اما ما در ازای این آسیب و ۲۰ درصد فضایی هم که اشغال کردیم، در کانون ریزگرد‌ها در اطراف رامشیر، رامهرمز و بستان حدود ۳۸ هزار هکتار فضای سبز ایجاد کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید:

پپشت پرده خشک شدن هورالعظیم؛ خشکسالی یا تصمیمات اشتباه؟!

او درباره اینکه شرکت چینی وعده اجرای پروژه با هزینه کمتر را با خشکاندن تالاب داده است، توضیح داد: بی‌شک هزینه برداشت نفت در دریا و خشکی متفاوت است، اما موضوع این است که مخازن ۳، ۴ و ۵ تالاب پیش از ورود نفت هم آبی نداشته‌اند و همیشه از زهاب نیشکر پر می‌شده‌اند، اما امسال سهم آب نیشکر هم قطع شده و به تبع آن وارد مخازن نشده، زیرا راهبرد و اولویت با تأمین آب شرب است.

رئیس اچ‌اس‌ئی شرکت متن بیان کرد: سد کرخه ۴ میلیارد مترمکعب ظرفیت دارد که اگر به همین میزان آب داشته باشد حقابه تالاب ارسال می‌شود، اما امسال حجم آب سد به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب رسیده و ناچارا آب باید برای شرب نگهداری شود، بنابراین آب کشاورزی و تالاب قطع می‌شود، ضمن اینکه مدیریت آب با ما نیست که بخواهیم دخل و تصرفی در این قضیه داشته باشیم.

رئیس ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت مهندسی و توسعه نفت اظهار کرد: چه شرکت ایرانی و چه چینی و ژاپنی، طرح توسعه را اجرا کنند تغییری در اوضاع تالاب داده نمی‌شود، موضوع این است که حقابه تالاب پرداخت نمی‌شود، زیرا آبی پشت سد نداریم، افزون بر آن به‌دلیل افزایش دمای خوزستان هر ماه حدود ۴۰ سانتی‌متر از ارتفاع آب کم می‌شود.

رضازاده درباره دایک‌بندی نفت و تأثیر آن بر خشک شدن تالاب نیز گفت: آب از بالادست وارد می‌شود و ما در پایین‌دست هور قرار داریم و هیچ دخل و تصرفی در آن نداشته‌ایم، دایک سازه مرزی و امنیتی است، ما فقط جاده‌های دسترسی به چاه‌ها را احداث کردیم که در قبال آن نیز با نظر محیط زیست ۴۰ پل سه دهنه در مخزن شماره ۲ در ازای ۵۰ حلق چاه و ۲۴۴ کالورت در مخازن دیگر برای تبادل جریان آب احداث کرده‌ایم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنعت نفت هورالعظیم خشکسالی در ایران هیچ دخل و تصرفی محیط زیست دریچه ها اچ اس ئی نفت هیچ سه سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۳۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد

به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر قائمی روز دوشنبه در این زمینه اظهار کرد: آبگیری این تالاب از مدتی قبل و با استفاده از آب رودخانه «گدار» شروع شده و هم اکنون با ورود ۲ میلیون مترمکعب آب، بیش از ۵۰ درصد از این مساحت این تالاب احیا شده است.

وی اضافه کرد: احیای این تالاب در این فصل که پرندگان مشغول لانه سازی و جوجه آوری هستند، از اهمیت ویژه ای برای میزبان از پرندگان مهاجر و بومی برخوردار است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: آبگیری این تالاب تا اوسط خرداد ماه که رودخانه «گادر» در این منطقه جریان داشته باشد، ادامه دارد و پیش بینی می‌شود بیش از ۲ میلیون مترمکعب دیگر آب وارد تالاب شود.

وی از همراهی و همکاری جوامع محلی پیرامون این تالاب به ویژه کشاورزان و باغداران در احیای این تالاب قدردانی کرد و افزود: تالاب‌ها نقش مهمی در حفاظت از منابع آب، خاک و هوا دارند و برای حفاظت از آنها با همه عوامل همکاری لازم را داشته باشند.

تالاب گرده‌قیت و میمند یکی از تالاب‌های جنوب دریاچه ارومیه است که با وسعتی حدود ۶۰۰ هکتار در هفت کیلومتری شمال نقده از جاده ارومیه -مهاباد قرار دارد از ۲۵ سال قبل خشک شده بود، این تالاب از سوی سازمان محیط زیست به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شده است.

در شهرستان نقده هفت تالاب فصلی و دائمی وجود دارد که سالانه بیش از ۱۰ هزار قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی در آن زندگی می‌کنند که از این تعداد، تالاب‌های درگه سنگی، حسنلو و یادگارلو جزو تالاب‌های بین المللی هستند.

کد خبر 6098003

دیگر خبرها

  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • نظارت بر حمل و نقل پسماندهای ویژه در شهرستان کرج
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ